İzmir Özel Gazi Hastanesi

benim oğlum39+5 te doğdu. bende de yalancı sancı fln hiç olmadı. pzt kontrolde kasılma çıktı. muayene etti biraz daha bekeyelim dedi. çrş gelmemi söyledi. salı sabahı sancımla gittim hastaneye. 40+0da suni sancı için yatıracaktı. son hafta 2günde bir gidiyordum. ya ebe ya da ayşen hnm alltan muayene ediyordu. açılma olsaydı daha erken yatırıp suni sancı evrecekti. allahtan yakalanmadım. kendim sancım olup gittim hastaneye. suni sancı da verdiler süreç hızlansın diye.
38.hafta çatı muayenesi olmuştum normal doğum uygun mu die. ayşen hnm ozmn bebek yerleşmiş demişti. oğlum daha 28.haftada aşağı dönmüştü zaten. 37-38de de bebek kanala yerleşti.

allah kurtasın cnm kolay doğumlar....

çok saol canm ya

yarın sabahtan tekrar çağırdı çiğdem hanım yine nst ve muayene olacakmışım 39+5 olıyo yarın bakalım bize ne diyecekler offf şöyle hayırlısıyla bi kurtulsam

çok saol canm ya

yarın sabahtan tekrar çağırdı çiğdem hanım yine nst ve muayene olacakmışım 39+5 olıyo yarın bakalım bize ne diyecekler offf şöyle hayırlısıyla bi kurtulsam

canım yazmadığına göre şu an bebeğin kucağındadır diye tahmin ediyorum. umarım ikiniz de çok sağlıklısınızdır.

canım yazmadığına göre şu an bebeğin kucağındadır diye tahmin ediyorum. umarım ikiniz de çok sağlıklısınızdır.

yok canım ya bizim kız inatçı çıktı dün baktılar hala yukarıda yarın günü doluyo sabahtan gidicem yatışımı yapacaklar çiğdem hanım suni sancıyla normal doğumu deneyecek ama düşük bi ihtimal dedi bende bilemiyorum saatlerce suni sancı çekip sonrada mecburen sezeryan olmakta var bakalım ne olcak inş.hayırlısıyla kurtulurum :Saruboceq:

yok canım ya bizim kız inatçı çıktı dün baktılar hala yukarıda yarın günü doluyo sabahtan gidicem yatışımı yapacaklar çiğdem hanım suni sancıyla normal doğumu deneyecek ama düşük bi ihtimal dedi bende bilemiyorum saatlerce suni sancı çekip sonrada mecburen sezeryan olmakta var bakalım ne olcak inş.hayırlısıyla kurtulurum

Artemiscim bence bir gun daha bekle benım tam gununde doğdu.sancın hıç yok mu ara ara.benım ara ara oluyordu son gun sıklaştı.yoksa sezeryana alır.ve sunı sancı çektiğinle kalırsın.Hayırlı doğumlar arkadaşım.

saol şerifecim inş.ama hiç sancım yok karnım hala yukarda bu durumda normal doğym nasıl olur bilmiyorum bakalım yarın neler olcak :)

arkadaşlar pazar günü 33+5 haftalık erken doğum yaptım ayşen hanımın hastasıydım sancım gelmeden suyum geldi gaziye gittik yenidoğan servisinin olmadığını söyleyip bizi ege doğum evine gönderdiler çok zor bir doğum geçirdim suni sancıyla beş saat sancı çekerek normal yolla doğum yaptım kızım 2200 gram doğdu fakat sekizaylık olduğu için ciğerlerinin gelişimini tamamlamamış şevket uz sevkettiler daha göremedim yavrumu şu an damardan besliyorlar beni taburcu ettiler yavrum küvözde hayatta tutunmaya çalışıyor şu an nefes alamıyor maske yardımıyla nefes alıp veriyormuş..Allah hiçbir annenin başına vermesin siz siz olun özel hastanede araştırırken yenidoğan servisi varmı erken doğum durumunda müdahale ediyorlarmı çok iyi araştırın...en son randevumda 22 eylülde ayşen hanıma yedi aylıkken gitmiştim hiçbir sorun yoktu herşey normal demişti bir sonraki randevuyubir ay sonrasına 22 ekime yani bugüne vermişti fakat doğum daha önce oldu malesef.. siz siz olun yedi aydan sonra doktor bir aysonraya randevu verse bile daha önce gidin ben söylemiştim ayşen hanıma geç değilmi bir dahaki randevu diye o da bana yok sekizaydan sonra daha sık geleceksiniz demişti..kader kısmetmi bilmiyorum fakat içimde hep erken çağırsa belki kızım erken doğmazdı belki suyumun geleceği anlaşılıp doğum engellenirdi düşüncesi beni mahvediyor ama artık olan oldu.. benim başıma gelen size gelmesin çok kötü durumdayım dualarınıza ihtiyacım var arkadaşlar

Son düzenleme:

çok üzüldüm canım allah yardımcınız olsun inşallah.
bir an önce sağlığına kavuşsun bebişin inşallah.
benimde sormak aklıma gelmedi, bende çiğdem hn. hastasıyım.
en son 31 haftalıkken gittim ve 1 ay sonrata randevu verdiler.
1 hafta sonra 32. hafta raporumu almaya gittiğimde hemşireye dedim niye 4 hafta sonraya gün veriliyor daha sık olması lazım dedim.
öyle bir kural yok 4 hafta normal dedi.
pazartesi kontrolüm var. allaha emanet gidiyor hamileliğimiz.
şimdi içime şüphe girdi açıkcası.
canım şifaya neden gitmedin?
kaderde bu varmış üzme kendini moralini yüksek tut.
kk da erken doğan ve yaşayan bebekler var. kilosu az değil zaten.
düzelecek merak etme allahın izniyle.

canım umarım bebeğin hayata sıkı sıkı tutunur.tutunacağınada yürekten inanıyorum.günlünü ferah tut dua et bol bol
canım ben ayşen hanım için çok güzelşeyler duyuyorum ama hiç içime sinmiyor oraya gitmek.yani yen doğan ünitesi olmayan bir hastane beni ürkütüyor.
arkadaşlar her bebek sağasağlam doğacak diye bir şey yok.
Allah korusun herhangi bir komplikasyon olduğunda anında müdahale edilemiyor
birde en çok korkutan çocuk doktora gece olan doğumlarda yokmuş
yani burdaki arkadaşlar öyle yazmış ertesi gün çocuk doktoru gördü demişler
buda beni korkuttu

canım kızın allaha emanet. hiç merak etme. kilosu da normal. en yakın zamanda kucağına alacaksın. zor ama biraz sabretmen gerekecek.

kuvöz konusunu ben de araştırmıştım.çınarlı da bile(ki kendisi öel doğum hastanesi) kuvöz yok. egeye sevk ediyorlar. yenidoğan yoğun bakımı olan hastane izmirde sayılı maalesef....

canım geçmiş olsun allah bebişine yardım edecek içini ferah tut en yakın zamanda minik kızını kucağına alırsın inşallah :Saruboceq:

Öncelikle herkese merhaba ben ilk kez yazı yazıyorum şimdiye kadar hep araştırma yaptım doğumu nerde yapayım hastaneler nasıl doktorlar hakkındaki yorumlar vs derken geçen ay doğum yaptım Gazi de onu anlatmadan önce daha önceki deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. İlk olarak özel muayenehanesi olan bir doktora gittim bir tanıdık vasıtasıyla iyi doktor dendi isim vermiyorum iyi bir doktordu rahat ettiriyordu soruları yanıtlıyordu vs ama elleri titriyordu başta emin olamadım belki sinirlidir o anda yada başka bişey vardır diye ama baktım 4. muayenedede aynısı oluyor bıraktım. Sonra Smyrna'yı tavsiye etti birkaç kişi orda Ayla hanıma gittik ilgiliydi fakat ordada gebelik şekeri ölçümünde ilkinde yüksek çıktığından ikinci test için tel açtılar erken gelin çünkü 4 saat burdasınız dediler ben 8.30 da gittim hemşire 9:15 de geldi zaten 12 saat aç olunması gerekiyor o 45 dakka bana tam bir işkence gibi geldi orayıda bıraktım zaten Smyrna'da doğum yapılamıyor isteğe göre Çınarlı yada Kent de yaptırıyorlar. Son olarak Gazi'yi deniyelim dedik Ayşen hanım çok övülüyordu oraya gittik evet Ayşen hanım iyi bir doktor ama şöyle bir sorun var çok hastası var randevulu gidiyorsunuz ama en az yarım saat bekliyorsunuz, genel olarak yarım saatten fazla oluyor ve kontroller 5 dakkayı geçmiyor ve soru sormaya fırsatınız olmuyor. Benim bu arada gebelik şekerim netleşmişti diyet yapmak zorunda kaldım hamileliğimi toplam 8 kiloyla bitirdim son randevuda bebek 2900 kg görünüyordu fakat benim içime sinmiyordu pek, ters olduğundan mecbur sezeryan yapıcaz dedi Ayşen hanım. Şunuda belirtmeden edemiycem bir iki hemşire dışında personelin tavrıda hiç hoş değil bu arada. Doğum için hastaneye gittik sabah saat 10:00 da yatışım yapıldı saat 14:00 civarı beni aldılar ameliyathaneye sanırım 4 yada 5 oda vardı ve hepsinin kapısı ardına kadar açıktı ilk girişte beni hazırlık için bir odaya alırlarken diğer odalarda ne var yok gördüm tabi, bir bey çıplak oturtmuşlar sedyede artık ne yapılıyorsa tabi benim moral sıfıra düştü neyse serum takıldı bir serum bitti ikinci takıldı sonra beni aldılar bu arada benim odanın kapısıda ardına kadar açık ben nasıl diğerlerini gördüysem onlarda beni görüyor iyice sinirlerim gerildi bişey demedim ama siz niye bu kadar gerginsiniz falan dediler nefes alamıyorum dedim sinirsel yada epiduralin etkisi sanırım. Bebişim doğdu görüntüsünden hemen anlaşılıyordu tabi Ayşen hanım hemen bebeği tartın dedi kilosu malesef 2480 ameliyat sonunda üstünüz temizleniyor temizlenirken erkek hasta bakıcı geldi eğer bu tarz durumlardan rahatsız olan arkadaşlar varsa bilgilendirmek adına söylüyorum bunuda. Odaya aldılar odada koca bir Lcd televizyon var fakat klima yok onuda geçtim havalandırma sistemi berbat. Kısaca özel hastane yerine devlet hastanesine gitseydim hiç bir fark olmayacaktı hatta daha güvenli olurdu Gazi ve birçok özelde Küvez yok sarılık için gerekli teçhizat yine birçok özelde yok ben zaten son zamanlarda eğer normal doğum şansım olsaydı doğum sancım tuttuğunda direk Ege ye gidecektim orayada ücret ödediğinizdede özel odaya alınıyorsunuz. Benden hamileliği yeni başlayan arkadaşlara tavsiye tek doktor la başlayın ve bitirin çok soru sorun ve size zaman ayıracak bir doktor bulun.

Melodi ben özel mesaj atamıyorum 90 mesaj olmadan atılamıyormuş. Burdan yanıtlıyayım sorularını. Ben yanıma çarşaf yastık kılıfı almadım bebek için alt açma almıştım onu koydum yatağına battaniye bebek için gerekli sana verirler sanırım benim doğum yaptığım dönemde hava sıcaktı gerçi yinede üşüyorsun epiduralin etkisiyle. Yanına alman gereken şeyler bebek için yenidoğan bez, battaniye, emmezse diye steril edilmiş biberon, emzik, kendin için iç çamaşırı birkaç tane, lohusa sütyeni, göğüs pedi, göğüs ucu için silinmesi gerekmeyen krem (yara olmasın diye; bazı arkadaşlarım bu kremi kullanmadan emzirmiş sonra bir ay ağrıyla emzirmek zorunda kalmıştı), gecelik, hastaneden çıkarken gecelikle çıkmak istemezsen doğum sonrası giyebileceğin kıyafet, meyve suyu(kayısı,şeftali) süt ve süt ürünleri yemek içmek sakıncalı bebekte süt alerjisi olabilir, refakatçin için yiyecek bişeyler aklıma gelenler bunlar başka bişey olursa yine yazarım. İstersen birde gelenlere ikram için şeker alabilirsin benim ziyaretçim çok olmuştu.

offf gunselımasal ben tum formu okudum ve hep bı doktorla başlayıp bıtırmeyı ıstedım başlayalı ıkı doktor deıştıdım ve bunuda deıştıcem 3 olcak bana tavsıye edebılcen bı kımse varmı ve guzel bı hastane ve bayan bı doktor offff offfbıldıgın bı kımse varsa ban asolersen çok mutlu olcam

Malesef heryerde olduğu gibi doğum içinde paran varsa herşeyin iyisi var yoksa vasatla idare etmek gerekiyor. Ege de hemşire bir arkadaşımın tavsiyesiyle Ege'den Prof. Ege Tavmergen'e de gitmiştim fakat benim doğum yapacağım dönemde kendisinin yurtdışında bir konferansı vardı devam edemedik zaten çokta geç kalmıştım ona gitmek için. Tabi bu iyi doktorun birde karşılığı var muayene 200 tl artı doğumu Şifa' da yaptırıyor orayla anlaşması var tabi o ücret konusunu konuşmaya gerek kalmadığından öğrenememiştim. Ama daha ofisine girdiğinizde farkı anlıyorsunuz kendi yeri Alsancak' da sizi ilk olarak hemşire alıyor bilgilerinizi tek tek sorarak not alıyor doktorun yanına gidip bilgileri veriyor sonra sizi muayene için alıyorlar. Kendisi benim doğumu yaptıramayacağını söylemek için bile şimdiye kadar diğer doktorların ayırmadığı kadar zaman ayırdı çok kibar ve hoş bir hanım ücret de almadı bakamıyacağından dolayı ona rağmen bir problem olup olmadığını yapabileceği bişey olup olmadığını sordu ayrıca Ege' de doğum yapmak isteğimi söylediğimde ordaki doç.'ların isimlerini verdi ve kendi tavsiyesiyle gidebileceğimi söyledi. Ancak hevesim kaçtı ne olursa olsun dedim Ege' deki Doç.'larda muayene için 150 tl. + doğum içinde 1500 tl. alıyorlar açıkçası ben bu parayı verebilirim ama o kadar parayı bebeğime kullanmaya karar verdim ve Gazi' ye devam ettim. Doktorların zaman ayırmasını istiyorsanız özel muayenehanelerinde görünmeniz gerekiyor malesef.

teşekkur ederım yanıtladığın ıçın henuz 12 haftalık hamıleyım umarım duzgun bı yer bulurum ıyı olsunda artık para vermeyede razıyım

kızlar ben yenıden hamıle olsam ya şifaya yada ege sağlık hastanesıne gıderdım
benım bır sorum olacak.tanıdığınız sigortadan yararlanabileceğim iyi bir çocuk dr. varmı?

arkadaşlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim bir haftadır kızım taburcu oldu şu an 2400 gram evdeyiz sağlık durumu gayet iyi Allah herkesin yavrusunu sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin...

arkadaşlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim bir haftadır kızım taburcu oldu şu an 2400 gram evdeyiz sağlık durumu gayet iyi Allah herkesin yavrusunu sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin...

oh çok şükür. inan dön dolaş hep bu sayfaya bakıyorum, senden iyi haber almayı bekliyordum. yazmayınca telaşlanmıştım.
çok sevindim cnm güle güle büyüt bebeğini....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…