Beddua...
Acelesi olduğunu onu görür görmez anlamıştım. Sağanak halinde yağan yağmura aldırış etmiyor, ezilmiş haline rağmen sağa sola koşuyordu. Yanına sokularak:
-'Hayrola teyzeciğim' dedim.
-'Bir derdinizmi var?..' Sıcak bir tebessümle;
-'Buraların yabancısıyım evladım. Hastane tarafına gidecek bir araba arıyorum' dedi.
-'Biraz beklersen aynı dolmuşa binebiliriz' dedim.
-'Oraya geldiğimizde size haber veririm'..
Tesekkür ederek yanıma yaklastı ve küçük bir çocuk gibi şemsiyenin altına girdi. Nurlu yüzü yağmur damlacıklarıyla ıslanmış ve yanakları pembe pembe olmuştu.
-'Torunlarımdan biri menenjit geçirdi' diye devam etti. 'Ziyaret saati bitmeden uğramak istemiştim'.
-'20 dakikanız var' dedim.
- 'Hastane yakın ama bu havada araba pek bulunmuyor..'
Durağa herkesden önce geldiğmiz icin dolmuş rahatça binecegimizi saniyordum. Ancak araba yanaştığında arkamızda duran 4-5 kişinin bir anda hücum ettiğini gördüm. ıçeriye doluşan ve arkadaş olduklari her hallerinden belli olan adamlara;
-'Önce biz gelmistik. Sırayı bozmaya hakkınız var mı?' dedim.
Ön koltuktan oturanı;
-'Hak istiyorsan, Hakkari'ye gideceksin arkadaşım' dedi.
-'Hem oradaki haklardan K.D.V de alinmiyormus'....
Bu laf üzerinide attiklari kahkahadan bindikleri araba sallanmış sinirlerim allak bullak olmuştu. Sakinleşmeye calışarak:
-'Ben biraz daha bekleye bilirim' dedim. 'Ama şu ihtiyar teyzenin hastaneye yetişmesi gerekiyor'.. Bu defa şöför lafa karşarak;
-'Teyzenin arabaya falan ihtiyacı yok be kardeşim' dedi. 'Okuyup üfledimi hastaneye uçuverir..'. Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaşıp gitti. Yaşlı teyzeye baktım tevekkülle susuyordu. 5-10 dakika sonra gelen bir başka dolmuşa onunla beraber bindim ve söföre teyzeyi hastanede indirmesini söyledim. Yaşlı kadın, yapacagı ziyaretten ümitsiz görünmesine ragmen şikayet etmiyordu. Üstelik trafik de yarı yolda
tıkanıp kalmıstı.
Şöför:
-'Yolun bu durumu hayra alamet degil. Sebebini anlasam iyi olacak'..
Arabayı calışır vaziyette bırakıp ileri doğru yürüdü ve biraz sonra döndügünde;
'Kısmete bak yahu' dedi. 'Bizden önce kalkan dolmuşa kamyon carpmış'..
Heyecanla:
-'Birşey olmuş mu?.. Yani yaralı falan var mı?' diye sordum.
-'Dolmuşta bulunanları, teyzenin gidecegi hastaneye kaldirmislar'.. Göz ucuyla yaslı kadına baktım. Solgun dudaklarıyla birşeyler mırıldaniyor ve sanki onlar icin dua ediyordu..
Şöför koltuğa Yavasça otururken:
-'Kısmet işte' diye tekrarlayıp duruyordu. 'Sen kalk koca bir kamyonla carpiş. Hem de Türkiyenin öbür ucundan HAKKARı plakalı bir kamyonla...'.
BEDDUA ALMAYIN DUA ALIN....
:roflol: :roflol: :roflol: ayy koptum yaa süperrSoğuk bir kış akşamı, MacDonalds'ın kapısından içeri yaşlı bir amcayla teyze girmişler, bir masaya oturmuşlar.Derken amca, kasaya gidip 1 hamburger,1 büyük boy patates ve bir büyük Cola almış.Elinde tepsiyle masaya dönmüş, hamburgeri ikiye bölerek yarısını teyzenin önüne koymuş,sonra bütün patatesleri tek tek soyarak onlarında yarısını teyzeye vermiş, sonra Cola kutusunu da ortaya koymuş, önce bir yudum kendisi içiyor sonra da teyze bir yudum alıyormuş.
Herkes ne tatlılar, iki tonton buraya gelmişler, bir kişilik yemeği ikisi yiyorlar zavallıcıklar diye onları izliyormuş.
Derken bir de bakmışlar ki teyzenin önünde hamburgerle patatesler olduğu gibi duruyor, kocasının afiyetle yemek yiyişini seyrediyor arada bir de Cola'dan bir yudum alıyormuş.
Sonunda orda çalışanlardan biri dayanamamış, yanlarına gitmiş:
-Afedersiniz, ben sizi izlemekten kendimi alamadım lütfen izin verin size bir mönü kendim ısmarlayayım.
- Yaşlı amca teşekkür ederiz ama biz halimizden memnunuz.60 yıldır evliyiz ve her şeyimizi işte böyle paylaşırız demiş.
Bunun üzerine genç adam teyzeye dönmüş:
-Peki ama teyzeciğim, siz neden hamburgerinizi patateslerinizi yemiyorsunuz, neyi bekliyorsunuz?
Yaşlı teyze cevap vermiş :
-Dişleri!..
:roflol: :roflol:
iyi akşamlar.opuyorumnanaktan
iyi aksamlar sekerler opuyorumnanaktan
gizemcim hosgeldin canim nasilsin bakem görünmüyodunopuyorumnanaktan
iyidir ablacim sükür öp bebisi cok benim icin tatlidir cok canim benim opuyorumnanaktaniyiyim şekercim sen nasılsınn buralardayım da bebiş işte bi uyutuyo bi kaldırıyo acayipim sen nasılsın dadlum
hosbuldum ablacim opuyorumnanaktanhoşgeldin bitoş ablammopuyorumnanaktan
ii gclr =))
iyi geceler ! ben geldimmmmm
oldu ablam bişi diemiom konu iş olunca...durma git ablam ...iyi geceler ablacım ....öpüom çok çok öpüom seni...
iyi geceler bitoş ablam.kendine çok iyi bak opuyorumnanaktan
iyi geceleriniz :Saruboceq:
güzel rüyalariniz :Saruboceq:
mutlu sabahlariniz:Saruboceq:
hayirlarla dolu:Saruboceq:
cumalariniz olsun:Saruboceq:
INSALLAHHHH:Saruboceq:
öptüm hepinizicokkkkkopuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?