teşekkürler canlarım...beğendiğim olursa buraya da alıyorum...hepimiz paylaşalım diye...kaydirigubbakcemile2
cok güzel yazilar gercekten ortim nirden okuyorsun bende okuyup bulam opuyorumnanaktanteşekkürler canlarım...beğendiğim olursa buraya da alıyorum...hepimiz paylaşalım diye...kaydirigubbakcemile2
bende çok beğendiklerimi hemen pc ye kaydediyorum
bitomunda paylaşımları çok güzel oluyorr opuyorumnanaktan
Ne kadar doğru ortim...vereliniortakalkisalkisalkisopuyorumnanaktan
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği
İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne
Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa
Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır
Kopmaz kökler salmaktır oraya
Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin
İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasın
İnsan balıklama dalmalı içine hayatın..Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına
Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın
Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana
ataol behramoğlu..
dostlara selam olsunbuyrunnnnnnnnn
merhabalar hepinizi öpüyorumopuyorumnanaktan
gününüz keyifli,sohbetiniz hoş olsunopuyorumnanaktan
dertsiz tasasız,neşeli bir gün diliyorum:a015:
süper ablacımm yüreğine sağlıkk ŞenizHayatla Röportaj...
Hayatla röportaj yaptığımı gördüm rüyamda...
"Benimle röportaj mı yapmak istiyorsun?" diye sordu Hayat.
"Zamanın var mı?" diye sordum.
Gülümsedi ve ‘’Benim sonsuza kadar zamanım var.’’dedi.
Ne sorular var yüreğinde?İnsanlarla ilgili en çok neye şaşırıyorsun?diye sordum.
Hayat basladı anlatmaya...
"Çocukluktan sıkılıp büyümek için acele ediyorlar, sonra yine çocuk olmanın özlemini duyuyorlar. Para kazanmak için sağlıklarını kaybediyorlar, sonra sağlıklarını kazanmak için paralarını kaybediyorlar. Gelecekle ilgili edişelenmaekten şimdiyi unutuyorlar. Sonra da ne şimdiyi ne geleceği yaşayabiliyorlar. Deneyim iyi bir öğretmendir diyorlar ama deneyimin faturasını ödemek istemiyorlar. Hayatlarını kazanmak için eğitim alıyorlar ama yaşam ustası olmayı bilmiyorlar. Bu nedenle de, hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorlar, hiç yaşamamış gibi ölüyorlar."
Hayat elimi tuttu sıkı sıkı.. Bir süre sessiz kaldık,birşey konuşmadık.Sonra derin bir nefes aldım. Ona, insanların neleri öğrenmelerini istediğini sordum.
Hayat yanıtladı:
"Hiç kimseyi seni sevmeye zorlayamayacağını, yapabileceğin tek şeyin seni sevmelerine izin vermelerini isterdim. Affetmenin affederek öğrenilebileceğini öğrenmelerini isterdim. Başkalarıyla kendilerini kıyaslamamayı öğrenmelerini isterdim. İki insanın aynı şeye bakıp farklı şeyleri görebileceğini öğrenmelerini isterdim."
"Zengin insanın en çok şeye sahip olan değil, en az şeye ihtiyaç duyan insan olduğunu öğrenmelerini isterdim. Bir sevecen yüreği derinden yaralamanın bir anda olduğunu; ama iyileştirmenin çok uzun sürdüğünü öğrenmelerini isterdim.Hayata pozitif bakmanın yaşama sevincini bir kat daha artırdığını öğrenmelerini isterdim..’’
Hayat derin bir nefes verdi. Hayatın nefesi kelimelere dönüştü.
"Söylediklerimi yüreğine kaydet.’’dedi.söylediği cümleyi yüreğime kaydetmiştim..
"Başkalarını affetmek yeterli değil, kendini de affetmeyi öğren".
Yüreğim kuş gibi hafiflemişti. son olarak bir soru daha sordum’’Hayat benden ne istiyorsun?’’dedim usulca..
Bütün odayı beyaz bir ışık kaplamıştı ve Hayat yanıtladı.
"Senin kendin olmanı istiyorum, yoksa başkası olurdun. Sana bugün ihtiyacım olduğunu bil, yoksa bugün benimle olmazdın. Kendi eşsizliğini ve biricikliğini bil; çünkü ben kendimi tekrar etmeyecek kadar yaratıcı ve zenginim. ve gerçekten TEK değerli olanım. Değerimi bil."a.s.
HER DAKİKANIZIN DEĞERİNİ BİLİN CANLARIM...:1hug:
:lepi: :lepi: :lepi: :lepi: çok hoşşş opuyorumnanaktanBir zamanlar iki dost vardır.Bu dosların biri kurnaz ,biride yardım severdir.Bir gün kurnaz olanın işleri bozulur.Yardım sever olan düşünmeden tüm parasını veridi.Bu seferde kurnaz olan'ın işleri düzelir yardım sever olan'ın işleri bozulur.Yardım sever olan gider kurnaz olandan iş ister.Kurnaz olan dostuna iş vermez.Yardım sever olan yolda yürürken bir adama raslar adam'ın evine gidemicek kadar hasta olduğunu görür ve adamı evine götürür yemek yedirir,ilaçlarını içirir.Bir gün adam ölünce bütün mirasını yardım sever olan kişiye bırakır.İşleri düzelir.Bir gün kapısına bir kadın gelir.Kadın yardım sever olan insandan iş ister ben evin işlerini yaparm sen de kendi işlerine bakarsın.der.Yardım sever olan kabul eder.Bir gün kadın senin bir sevdiğin kişi yok mu der.Adamda yok der.Kadın benim bir tanıdığım bir kız var der.Kadın kızla adamı tanıştırır.taşma sonucunda evlenmeye kararı veririler.düğün davetileri basılırken adam arkadaşında kırgın olsada davetiğe bastırırı.düğün günü yardım sever adam eline mikrofonu alır ve
BENİM BİR DOSTUM VARDI.İŞKERİ BOZULDU TÜM PARAMI VERDİM.BENİM İŞLERİM BOZULDU İŞ İSTEDİM VERMEDİ.İŞTE BİZ BÖYLE DOSTUK..
Kurnaz olan adam eline mikrofonu alır.
BENİM BİR DOSTUM VARDI.İŞLERİM BOZULDU TÜM PARASINI VERDİ.ONUN İŞLERİ BOZULDU.BEN ONA İŞ VERMEDİM.ÇÜNKÜ DOSTUMU EMİR VEREREK ŞİRKETİMDE ÇALIŞTIRAMAZDIM.AYRICA MİRASINI BIRAKAN ADAM BENİM BABAMDI.KAPISINA GELEN KADIN BENİM ANNEMDİ.ŞUAN EVLENMEK ÜZERE OLDUĞU KİŞİDE BENİM KIZ KARDEŞİM.İŞTE BİZ BÖYLE DOSTUZ...... kaydirigubbakcemile5
süper ablacmmm ve çok dğru kaydirigubbakcemile5 opuyorumnanaktan
SEVGİLİ DOSTLARIM:
NAZİK OLMAK İÇİN, BİR GÜLÜMSEME BEKLEMEYİN.
SEVMEK İÇİN SEVİLMEYİ BEKLEMEYİN.
BİR ARKADAŞIN DEĞERİNİ ANLAMAK İÇİN,
YALNIZ KALMAYI BEKLEMEYİN.
ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK İÇİN,
EN İYİ İŞİ BEKLEMEYİN.
ÖĞÜTLERİ HATIRLAMAK İÇİN,
DÜŞMEYİ BEKLEMEYİN.
DUA'YA İNANMAK İÇİN,
ACILARI BEKLEMEYİN.
YARDIM EDEBİLMEK İÇİN,
ZAMANINIZ OLMASINI BEKLEMEYİN.
ÖZÜR DİLEMEK İÇİN,
DİĞERİNİN ACI ÇEKMESİNİ BEKLEMEYİN.
NE DE BARIŞMAK İÇİN, AYRILIĞI BEKLEMEYİN,
ÇÜNKÜ NE KADAR ZAMANINIZ VAR BİLMİYORSUNUZ...... :1ninca:
İyi akşamlar canlarımopuyorumnanaktan
Hepinize hayırlı iftarlar diliyorum.
Görüşmek üzere...
Güzel kelimelrin biraraya geldiği hayat dersleri var burada.Sibel abla çokkk güzeldi.Teşekkürler.Nasılsın?kaydirigubbakcemile5 opuyorumnanaktan
iyi akşamlar jazmincimm sanada hayırlı iftarlar opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?