İzmir Sohbetleri

ii geceler izmirimin güzel bayanları
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

ortimmm nereye gidiyon aaa.....daha erken değil mi?:gitme:

gizem hoşgeldin ablam....doğum ne zaman? Dora bebiş eli kulağında geliyor....:CüvCüv:

sibel blam cuma bişii yoktu pnomokok aşısının son dozunu yaptrdm ..
c.tesi burun akıntısı başladı dr a gtrdm ciğerler temz ded i nezle olmş
dün sabah hırıltyla klaktı burnndan sandım gece kumaya başadı gtrdm alt bronjit dedi dr

sibel ablacımmm 30 eylülde nasipse kesin tarih belli olacak bakalım çok az kaldı heyecan dorukta yani nasılsın ablacım ne var ne yok opuyorumnanaktan

sibel ablacımmm 30 eylülde nasipse kesin tarih belli olacak bakalım çok az kaldı heyecan dorukta yani nasılsın ablacım ne var ne yok opuyorumnanaktan

gizemcim canim hayirli geceler nasilsin canim
hayirlisiyla insallah bebisini kucagina alirsin canim benim
saglik ve mutlulukla insallah:Saruboceq::Saruboceqpuyorumnanaktan

ortimmm nereye gidiyon aaa.....daha erken değil mi?:gitme:

gizem hoşgeldin ablam....doğum ne zaman? Dora bebiş eli kulağında geliyor....:CüvCüv:

ortim canim dizim gercekten cok agriyor yarin nasil
ise gitcem diye düsünüyorum yatamda belki dinlenirim canimcim opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

gizem geç oldu ama kendi derdmden kus bakma h geldin canm
bitom grsrz iigeceler geçmiş olsn dikkatet kendine
sibel ablam nerdesn yaw

Merhaba ben Anıl, size bir sorum olacak; oğlunuz aşı vurulduğu sırada rahatsız mıydı? (grip, üşütme, nezle vs)....
Zaten gerekli önlemleri almışsınız....Ben de size birkaçöneri yazmak istedim...Çok geçmiş olsun...

Viral kaynaklı bronşitte ilk aşamada bol istirahat önerilir. Hastanın iyileşene kadar olan zamanını evinde dinlenerek geçirmesi , bol sıvı gıda alması, iyi uyuması ve beslenmesi önerilir. Bakteri kaynaklı enfeksiyonlarda ise doktor kontrolünde uygun antibiyotik tedavisi ve semptomlara yönelik yardımcı ilaçlarla tedavi yapılır. Öksürük kesici ilaçlar, balgam sökücü , akışkanlığını arttırıcı , bronş genişletici ilaçlar , ateş düşürücüler ve ağrı kesici ilaçlar da hastanın durumuna uygun bir şekilde kullanılır.

Bronşit hastalığı, tedavisi kolay olan bir hastalıktır. Yine de her hastalıkta olduğu gibi bronşitte de korunma yolları vardır ve bunlar uygulandıkları ölçüde daha sağlıklı bir yaşam sürmek mümkündür. Çünkü her hastalık kişilerde sağlık , zaman ve maddi kayıp demektir. Bundan dolayı bazı unsurlara dikkat ederek yaşam daha sağlıklı geçirilebilir ve hastalık risk faktörleri minimuma düşürülebilir. Bronşit olan kişilerin ve bronşitten korunmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken birtakım noktalar vardır. Bunlar ortalama olarak şu şekilde sıralanabilir:

· Dengeli ve düzenli beslenilmeli.
· Kapalı ortamlarda sigara içilmemelidir.
· Kirli havalarda mümkün olduğunca dışarı çıkmamak gerekir.
· Bol bol sıvı gıda tüketilmelidir.
· Evler sık sık havalandırılmalı ve oksijen döngüsü sağlanmalıdır.
· Kaloriferli evlerde yeterince nem oluşumunun sağlanması için petek üzerinde mutlaka su bulundurulması gereklidir.
· Kimyasal ve zararlı gazlar solunabilecek ortamlardan uzak durulması gereklidir. Bronşiti olan kişilerin bu anlamda iş değiştirmesi dahi gerekli olabilir.
· Aşırı soğuk ya da aşırı sıcak ve kuru ortamlarda fazla bulunulmamalıdır.

gizem canım benim hayırlı doğumlar olsun inşallah......Allah bir avazda kurtarsın cancaızımı....:Saruboceq::CüvCüv:

bitoşumm geçmişş olsun canımm git dinlen bencede yarın iş var allah rahatlık versin opuyorumnanaktan

kardelen35 hoşbulduk canımm nasılsınn

amin sibel ablacımm meleğimi koklamak istiyorum artık

boncuğum ii gecelerr

kardelen oğlum yazdı ablam...daha doğrusu hoca anlatmış....kendi PC den aktardı....yine de aklına bişey takılırsa biz burayız....bir tık uzakta....opuyorumnanaktan

merhaba kızlar nasılsınızopuyorumnanaktan
sibel abla yazdıklarını okudum şimdi ilk baştakiler dikkatimi çekti ilk parağraf..
bizde tubala şimdi bunları konuşuyorduk

herkese ii geceler ii sohbetlerr opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

suyum hoşgeldin canım....sen nasılsın? sen de görünmedin bu ara?opuyorumnanaktan neyi konuşuodunz Tubayla?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…