sibel ablam ben bişey sorucam eğer herhangi bir rahatsızlık varsa aşı döneminde olan rahatsızlığı aşı körükleyebilirmi?Merhaba ben Anıl, size bir sorum olacak; oğlunuz aşı vurulduğu sırada rahatsız mıydı? (grip, üşütme, nezle vs)....
Zaten gerekli önlemleri almışsınız....Ben de size birkaçöneri yazmak istedim...Çok geçmiş olsun...
Viral kaynaklı bronşitte ilk aşamada bol istirahat önerilir. Hastanın iyileşene kadar olan zamanını evinde dinlenerek geçirmesi , bol sıvı gıda alması, iyi uyuması ve beslenmesi önerilir. Bakteri kaynaklı enfeksiyonlarda ise doktor kontrolünde uygun antibiyotik tedavisi ve semptomlara yönelik yardımcı ilaçlarla tedavi yapılır. Öksürük kesici ilaçlar, balgam sökücü , akışkanlığını arttırıcı , bronş genişletici ilaçlar , ateş düşürücüler ve ağrı kesici ilaçlar da hastanın durumuna uygun bir şekilde kullanılır.
Bronşit hastalığı, tedavisi kolay olan bir hastalıktır. Yine de her hastalıkta olduğu gibi bronşitte de korunma yolları vardır ve bunlar uygulandıkları ölçüde daha sağlıklı bir yaşam sürmek mümkündür. Çünkü her hastalık kişilerde sağlık , zaman ve maddi kayıp demektir. Bundan dolayı bazı unsurlara dikkat ederek yaşam daha sağlıklı geçirilebilir ve hastalık risk faktörleri minimuma düşürülebilir. Bronşit olan kişilerin ve bronşitten korunmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken birtakım noktalar vardır. Bunlar ortalama olarak şu şekilde sıralanabilir:
·Dengeli ve düzenli beslenilmeli.
·Kapalı ortamlarda sigara içilmemelidir.
·Kirli havalarda mümkün olduğunca dışarı çıkmamak gerekir.
·Bol bol sıvı gıda tüketilmelidir.
·Evler sık sık havalandırılmalı ve oksijen döngüsü sağlanmalıdır.
·Kaloriferli evlerde yeterince nem oluşumunun sağlanması için petek üzerinde mutlaka su bulundurulması gereklidir.
·Kimyasal ve zararlı gazlar solunabilecek ortamlardan uzak durulması gereklidir. Bronşiti olan kişilerin bu anlamda iş değiştirmesi dahi gerekli olabilir.
·Aşırı soğuk ya da aşırı sıcak ve kuru ortamlarda fazla bulunulmamalıdır.
gizemcim iyi geceler güzel gebişiM....hayırlarla kokla inşallah Dora bebişi....:CüvCüv::Saruboceq::Saruboceq:herkese ii geceler ii sohbetlerr opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
hoşbuldum sibel ablam iyimçok şükürsizleri sormalı nasılsınız?suyum hoşgeldin canım....sen nasılsın? sen de görünmedin bu ara?opuyorumnanaktan neyi konuşuodunz Tubayla?
aminn dilerimki birdaha hiç olmaz o ole gözlerimn içine bakarken anne beni kurtar dercesine inan çok zor ama hep annecim senin iyiliğin için kızma bana seni çok sewirm ondn dedm hep ama grsenz baba adaa die ağlamasını nasılda yalvarır gözlerle bakıor o an diorm allah m o çekmesn ben çekeymm allahm inş. ne bole ne de daha kotulerini yaşatmasn ..
ok ablam saolasn eşimle konşaym senden de yardm alrm :
hayırlı olsun ablam istanbulda demi
aminn ablacımm amin kimseye geçmeyendert vermesin .. dularınız benimle ya bu bana güç verior gerçekten çok saoln ii ki varsnz
sibel abla allah razı olsun gece gece valla kafa şişirmemişizdir umarım:gitme: bizde bunu diyorduk işte demekki tahmin ettiğimiz gibi oldu:1no2:aşı döneminde çocuğun herhangi rahatsızlığı olmaması gerekiyormuş fatmacım....ondan sormuştu....bazen aşıdaki mikroplar direncin zayıf olaması nedeniyle haztalığa neden olabiliorlarmış....bünyeden bünyeye değişmekle beraber bazı kişilerde (çocuklarda özellikle) olabilirmiş....ondan sordum dedi....sıkılmasınlar geçecektir...sıraladığum önlemlere uymalarını da rica ediyorum dedi....
ay sus çok fena oldum ya senağlamaaminn dilerimki birdaha hiç olmaz o ole gözlerimn içine bakarken anne beni kurtar dercesine inan çok zor ama hep annecim senin iyiliğin için kızma bana seni çok sewirm ondn dedm hep ama grsenz baba adaa die ağlamasını nasılda yalvarır gözlerle bakıor o an diorm allah m o çekmesn ben çekeymm allahm inş. ne bole ne de daha kotulerini yaşatmasn ..
ok ablam saolasn eşimle konşaym senden de yardm alrm :
hayırlısı olsun sibel ablam..inşallah herşey gönlünüze göre olur:Saruboceq:[/QUOTE]sibel abla allah razı olsun gece gece valla kafa şişirmemişizdir umarım:gitme: bizde bunu diyorduk işte demekki tahmin ettiğimiz gibi oldu:1no2:
çok sağolsun çok teşekkür ederiz oğluna..ben hep bunu ciddiye alırdım aşılarda hatta ertelediklerim bile olurdu bzaen..ama bazı aşılarda günü gününe yapılıyor işte..buda akıl karı oldu çok sağol..
bu arada geç cevap verdim kusura bakmayın oğlum uyandı ona koştum gittim..
o sırada oturuyordu hemen sordum ben de....o da bunları dedi işte....küçük oldukları için aşı günü veya az öncesinde hasta olmamaları gerekiyor dedi...biz burada ne için dostuz diyoruz ablam iyi günde...kötü günde yanyana olmak için....burada laylaylom yapmak değil dostluk bence....ben de sizlerden fikir alıyorum....kaydirigubbakcemile5
ay sus çok fena oldum ya senağlama
hiç kıyamam nasılda korkmuş ..inşallah bidaha olmayacak allahın izniyle..
[QUOTE=Desibel;9338650]bu arada bizim oğlan görevine başladı....turkbayragi
ee sende mi istanbldasn ablam
ya hemşire ile lafa daldkk kus bakmayn geç yazdm ..
ewet ole bıkıpta salmasn başndan ne kadar dua alırsa o ka ii bide çok paracı olmasn
ay süper ya koptum haa:roflol::roflol:evt kardelencim şimdilik burdayım.....bgn bir yaşlı teyze gelmiş....muayene etmiş sonra ilacını yazmış falan oğlum, kadın demiş..şükür biri muayene etti, o kadar da yıkandım muayene olurum diye....boşa olmadı, başka zaman etmiyorlardı....demiş....şimdi oğlan dior ki, birbirlerine anlatacaklar, hepsi benim nöbetçi olduğum gün gelecek sağlık ocağına diyor.....:roflol::roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?