Izmirde kendime yeni bir hayat kurabilirmiyim

Ben paşa paşa anacigimin yanına gideyim en iyisi kreşten yırtarım oda sevine sevine bakar torununa kızlar izmir pek olmayacak bir hayal gibi bizde tatile gideriz inşallah oglumla
Ben İstanbul dayım , hem iş imkanı fazla hem de izmirden daha iyi gibi sanki bazı imkanlar yönünden, ayrıca bazı şeylerin şehirlerin küçğklüğüyle büyüklüğüylr alakası yok her şey orada yasayan insanların karakteriyle ilgili, hakkında hayırlısı olur inşaallah, sen kötü insanlara buşaşmadıktan sonra kimse sana bulaşmaz.

İzmir e gelmeyin
Hiç de ucuz falan değil
İstanbuldan beter olmuş bence
Şuan çok tercih edildiğinden olsa gerek
Kiralar falan, çok uçuk
Düzgün bir yerde ev tutsan doğalgazlı ise 1200+ yani

İç çamaşırı falan satan biyer demişsin o olur kemer altından toptancılardan alırsın satarsın ana kira işi zor küçük güvenilir bir yerde oturman lazım ama en iyisi iş için beklemek boşanırken tazminat alcan mı her ay nafaka vercek birikim yap çocuğu kreyşe ver çalış araştır çevreye alış sonrada işini kurarsın
Çünkü izmire gidip hemen ev tut iş kur baş edemezsin önce düzenini kur birikim yap

Ben paşa paşa anacigimin yanına gideyim en iyisi kreşten yırtarım oda sevine sevine bakar torununa kızlar izmir pek olmayacak bir hayal gibi bizde tatile gideriz inşallah oglumla

en güzeli. biraz daha birikim de yaparsın bankada. hem anneanneden güzel bakan mı olur.
tek tavsiyem stüdyo daire bile olsa ayrı ev açın kendinize. boşanıp gelince pek rahat edilmiyor.

işyeri açmak o kadar kolay değil canım bir işletme açsan aylık muhasebe ücretin olacak her ay kdv olcak dükkan kiran ev kiran olacak birde piyasa çok kötü . ama elinde bir meslek varsa iş başvuruları yapsan işçi olarak çalışsan daha mantıklı hazıra dağ dayanmaz elindeki parada çok bir para değil

Annen seninle İzmir'e gelmez mi?

Bende çok düşük bir bütceyle iş kurdum. Olmaz diye bir şey yok ama bilmediğiniz bir çevreye gidiyorsunuz, orada durumları görene kadar biraz tedbirli olmanız gerekir. Keşke anneniz sizinle İzmire gelebilse, siz bir yerde bir müddet ücretli çalışıp İzmirde ne yapabileceğinize karar verirdiniz. Tabi aldığınız maaş geçinmenize yeter mi bilmem. En iyisi halı hazırda annenizin İstannulda bir düzeni var. Bir kaç yıl annenizde kalın. Çocuğunuz okula başlasın. İzmir de yaşamayı öyle düşünün.

Hakkınızda hayırlısı olsun o halde , siz elinizde ki parayı yine de eritmeyin. Kosgeb teşviklerini yine de araştırın. Eğitimleri öyle aylar sürmüyor 15-20 günlük programlar oluyor. Bence kadın girişimci destekleri ile ilerleyen zamanlarda İstanbul ya da İzmir de yine bir iş kurabilirsiniz ama şu an doğru zaman değil. Piyasalar çok kötü 2019 seçimlerinden sonra duruma göre harekete geçersiniz şu an en iyisi stabil kalmak. Sadece şu an annenize yakın bir eve geçin , kreş parası vermeyin , bu arada çalışırsınız bir işte... Zamanla her şey oturur , su akar yolunu bulur.

Guclu durusunuzdan dolayi sizi tebrik ederim. Yalniz bildiginiz bir is yoksa is kurmanizi -en azindan piyasalar bu kadar sikisikken- hic tavsiye etmem.

Elinizdekinden de olmayin.

1000 kira deseniz
1000 kres deseniz
Emlakci tasinma depozito deseniz
Mobilya beyaz esya deseniz veya nakliyat
Abonman ucretleri
Is tutup para kazandirana kadara faturalar yeme icme cabasi

Dukkan tutup malzeme almaya para kalir mi bilmiyorum acikcasi.

Cok dikkatli olmalisiniz.
Bence bir sure annenizle yasayin o sorun cikarmiyorsa.

İzmir çok güzel bir yer.
Ne işyeri açarsınız bilemem ama.
Eski foça tarafları cok güzeldir.
Nerede nasıl kalıcaksınız önce bir gelip kalmanız gerek gibi sanırım.

en güzeli. biraz daha birikim de yaparsın bankada. hem anneanneden güzel bakan mı olur.
tek tavsiyem stüdyo daire bile olsa ayrı ev açın kendinize. boşanıp gelince pek rahat edilmiyor.
Buna kesinlikle çok katılıyorum olmuyo yani ufak bi ev olsun ama benim evim benim düzenim olsun...

izmirde yatılı bir iş bakabilirsin, ev arkadaşı arayan kişiler oluyor...internette ilan veriyorlar.

izmir kesinlikle güzel bir şehir değil öncelikle, bildiğimiz köy.
ulaşım en büyük sorunlarından, berbat. otobüsü gelmez, geleni gitmez, aktarmaya90 dk da varana kadar süren dolar vs.
şehirleşme anlamında ise izmirin dağlarında betonlar açar diye bir paylaşım vardı nette en son, korkunç.
evler pahalı, kiralar saçma sapan evler için bile uçuk.

biraz gerçekçi olalım ben izmir i tavsiye etmiyorum, ha gezmeye gelirsin ilçelerini gezersin ayy izmir çok güzel yaa <3 dersin o ayrı. yaşanılacak bir şehir değil.

eyyorlamam bu kadar : )

50 bin lira ile hicbirsry yapamazsiniz
Yanlis anlamayin lutfen ama cok kucuk bir meblag isyeri acmak icin
Bir kismini sermaye yapip Insatgram uzerinden satis vs yapabilirsiniz
Yada bir ise girip calisabilirsiniz
Niye ki devlet is kurmak isteyenlere para veriyordu biraz da ordan aldimu neden olmasin

Istanbul da çok pahalı kalabalık daha zor

Izmır büyük şehir bebek ve senin masrafın olacak bursa mudanya nasil olur sence ya da aydının deniz kesimleri bi düşün derim muğlaya hiç bulaşma çok pahalı
Mudanya pahalı... Emekli olup parası olanın yada tatil amaçlı kısa yaşanılacak bir yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…