• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir'e geldiğime pişmanım

Merhaba arkadaşım. Hatırlarsan ben Girne'den pandoraksk. Sana hoşgeldin diye yazmıştım:KK66: Ama sıkıntını okuyunca üzüldüm. Evet dediğin gibi Karşıyaka civarındak binalarda bu problem ne yazık ki var. Ya dışardan geliyorlar ya da lavabo giderlerinden. Sana bu sitede öğrendiğim ve kullandığımız bi yöntemi söyliyeyim. Biz de işe yaradı. Bir yemek kaşığı pudra şekeriyle bir yemek kaşığı karbonatı karıştırıp böceği yoğun olarak gördüğün yerlere dök. Hatta evde küçük çocuk yoksa bu karışıma eczaneden alabileceğin borak asidi de karıştırabilirsin. Bu karışımı yiyen böcek patlıyormuş. Bi kaç gün içinde böceklerin ölüsünü topladık. Uzunca bi sürede evimizde görmedik. Umarım sende de işe yarar.:)

Ayol ben bunu yerim görsem oh ne lezzetli diye :KK70:

2.5 saat kovaladıysan sana cesaret madalyası verilmesini teklif ediyorum sonuna kadar hak ediyorsun:-)

Zeki yaratıklar .İnanın kedi ve köpekte ne kadar zeka varsa bunlardaki aşağı değil .

İzmir'e yerleşeli 7 ay olmak üzere.Doğma büyüme İstanbul'luyum .İzmir her şeyi ile güzel bir şehir ama böcekleri olmasaydı keşke .Yeni evimin tadilatını yaptırdım .Pis bir kadın da değilim .Bulaşık bırakmam ortada yemek bırakmam ama bu böcekler bir şekilde geliyor .Normal böcek de değil .Karafatma .Çok da korkuyorum ne yapacağımı bilemiyorum .İlaçlama filan da para etmiyor burada .Balkonlardan camlardan giriyorlar .Malum duvarda yürüyebildikleri için pis hayvanlar.
canım ultrasonik ses dalgaları yayan elektronik cihazlar var artık onları bir dene istersen. adamlar çok iddialı. Evlerde, balkonda ve hatta bahçelerde bile kullanılıyormuş. Bende abimden duydum askerlik yaptığı bölgede bahçede kullanılıyormuş, sinek ve haşere yaklaşamıyormuş. İnşallah derdine çare olur :(

Merhaba arkadaşım. Hatırlarsan ben Girne'den pandoraksk. Sana hoşgeldin diye yazmıştım:KK66: Ama sıkıntını okuyunca üzüldüm. Evet dediğin gibi Karşıyaka civarındak binalarda bu problem ne yazık ki var. Ya dışardan geliyorlar ya da lavabo giderlerinden. Sana bu sitede öğrendiğim ve kullandığımız bi yöntemi söyliyeyim. Biz de işe yaradı. Bir yemek kaşığı pudra şekeriyle bir yemek kaşığı karbonatı karıştırıp böceği yoğun olarak gördüğün yerlere dök. Hatta evde küçük çocuk yoksa bu karışıma eczaneden alabileceğin borak asidi de karıştırabilirsin. Bu karışımı yiyen böcek patlıyormuş. Bi kaç gün içinde böceklerin ölüsünü topladık. Uzunca bi sürede evimizde görmedik. Umarım sende de işe yarar.:)

Patlıyor muymuş :KK1: Kızmayın ama üzülüyorum ben daha sakince ölsünler en azından :KK63:

Patlama öyle nükleer saldırı gibi değil yahu mideleri şişiyor demekki .Zehirlenerek olsa da aynı şey .Ölüm ölümdür .Ecellerini mi bekleyeceğiz :) :)

Güldürdünüz beni :KK70: Ben ki sineğe bile gider misin lütfen diyen insanım :KK76: Bir keresinde aynı problemle karşılaşmıştık. İşyerlerini ilaçlamak için kullanılan bir ilaç ismi vardı, eşime sorayım adını onu bulup ilaçlamıştık evin her bir köşesini , ölü böceklerimizi toplamıştık sonra :KK16:

ay benimde en buyuk kabusum bu bocekler gece gece nasil huylandim simdi evdede yanlizim uffff cam kapi hepsi acik butun yaz evde yanliz oldugum aksamlarda cam kapi acamadim (esim gececiyken )bugunde havalar serinledi artik diye acik biraktim.suanda ilaclama arabalari gecip duruyo insallah disardaki ilactan.kacip evime dalis yapmazlar bir gorsem kafayi yiyorum butun ulkeyi terkedesim geliyo

Müslümanım diye geçinip güzel ahlaktan bihaber insanlar bunlar. Kafada örtü ama kalpler zift karası esas kara olan kendileri.
Bu bocegin adi hamam bocegiyken neden israrla kara fatma denir?
Boyle soylemeyin denildiginde neden boyle abuk bir tepki verilir?
Ayrica siz guzel ahlaka bu kadar sahipseniz kafada ortu ...diyerek baslayan bir ayristirici ve hakaretvari cumleyi nasil kurabiliyorsunuz,sizin kafaniz acik daha mi ahlakli ya da ustun oluyorsunuz?

Konuyu okurken carsafin katlanan kismi ayagima degdi aklimi yitiriyodum..

Ben de ankaradayim gayet karasal bi iklim ama uzun sure ewde bunlarla sawastim artk gece uyanip mutfaga banyoya gidemez olmustum butum sinir sistemim alt ust olurdu kasintiyla birlikte. Neyseki mutfagi banyoyu yeniledik bidaha gorunmediler cok sukur. Sehirle degil binanin/esyalarin eski olmasiyla ilgili bi durum. Ayrica belirtmeden gecemicem konuyu izmir olarak okuyunca ben de onyargiyla actim bazi sebeplerden izmirin kotulendigine sahit oldugum icin sanirim

nerde oturuyorsunuz??? bende İzmirliyim...hatta bahçeli bir evde yaşıyorum ama öyle karafatma falan yok...bende karıncalardan şikayetciyim..:)
ay bende çok korkarım..

Bu bocegin adi hamam bocegiyken neden israrla kara fatma denir?
Boyle soylemeyin denildiginde neden boyle abuk bir tepki verilir?
Ayrica siz guzel ahlaka bu kadar sahipseniz kafada ortu ...diyerek baslayan bir ayristirici ve hakaretvari cumleyi nasil kurabiliyorsunuz,sizin kafaniz acik daha mi ahlakli ya da ustun oluyorsunuz?
Böyle bir konu başlığından yola çıkıp illa polemik yaratmak gereksiz değil mio_O elifiks e katılıyorum ,ama konu sahibi konumdan çıkın demiş üstüne özelden özürlü denmiş konu sahibine oralarıda okudunuz mu o_Opeygamber efendimizin kızı hz.fatıma ya hakaret olarak kullanılıyor diye uyarmışsın konu sahibide tavrını belli etmiş sende bu derece hassassan karşındaki insana özelden hakaret yada aşşağlama içeren mesaj atmak nedir. nerede kaldı hassasiyet dinimizde özürlü insanla alay var mı o_Obuna istinaden alıntı yaptığınız arkadaşda bunu anlatmak istemiş..ben de kapalıyım ama hiç alınmadım kafada örtü denmesine..hayır yani illaki konuyu açık kapalıya getirmenin ne demek istedin neden böyle dedin demek biraz bana tuhaf geliyor kasti geliyor.. not : sende diye bahsettiğim yerler uyaran arkadaşı kastetmektir.

Back
X