Kusura bakmayın da siz nerelisiniz merak ettim

Tuhaf tuhaf yerlerden göçüp de İzmiri veya Menemeni küçümseyen çok gördüm de, bunlara sadece gülüyorum. Menemenin yerlisi Atatürkçüdür ve vatanına bağlıdır. Menemen, düşmana karşı ilk kurşunun atıldığı yerdir. Çok göç alıyor, siz kabul etseniz de etmeseniz de göç edenler burayı mahvettiler, ki İzmirin genelini de mahvettiler zaten. Boşverin Menemen çok kötü, İzmir berbat. Siz bence Türkiyedeki oruç tutulmadığında dövülen şehirlere yerleşin, oralar mutlaka harikadır

Ayrıca şalvarı küçümsemenizden zihniyetiniz anlaşılıyor zaten. Ne şalvar, ne de köylü olmak utanılacak bir şey değildir. Köylerimiz bizim gururumuzdur. Bir daha da cevap yazmayacağım size.
Oruçla dinle siyasetle ne alaka yani.
Ben izmir berbatta demedim. İzmir'de yaşamak çok güzel bile diyorum. İyisi var kötüsü var.
Menemen izmir değil diyorum sadece.
Neden insanları yanıltalım ki?
Siz Menemeni seviyorsunuz ne güzel, öyle kalsın. Hem sevdiğiniz mükemmel Menemeninize daha az insan gelir.
Şalvara saygı meselesine hiç girmeyelim.
İstanbul'da düğünüme şalvarla gelindiğinde bile onların yaşam tarzı diyerek sülalemi susturmuş insanım ama o şalvarlı kişiler benim şehirli giyimime saygı duymayan insanlar.
Saygı dediğini bana gösteren köylüye ben saygı duyuyorum.
Saygısız insana da sırf köylü diye saygı duyacakta değilim.
Yani anlar mısınız bilmem ama mesele köy, köylü meselesi değil.
Ayrıca şalvara laf etmedim.
Şehir merkezi olmadığı için günlük hayatta şalvar görmek çok olası.
İstanbul'da şalvarlı birini göremezsiniz.
Gözümüz alışık değil. İlk başta ters geliyor. İstanbul'dan görünen İzmir'e gelmek isteyen insanın beklentisi şalvarlı bir şehir merkezi değildir. Kültür şoku gibi bir şey.
Siz buranın içinde yaşadığınız için sizin bir parçanız olduğu için garipsemiyor olabilirsiniz ama insanların algısındaki İzmir Menemen değil. Tam bir hayal kırıklığı.
Öte yandan yazdığınız şu mesajla maalesef yansıtmaya çalıştığınız kadar özgür düşünceye saygınız olmadığını belli ediyorsunuz.
Tek söyleyeceğim yobazlığı savunmanın manası yok.
Bazı İzmir'lilerin sorunu da bu işte.
Hatta menemenin sorunu da tam olarak bu arada kalmışlık.
Siz menemenin yerlisi olduğunuz için algılayamıyorsunuz ama menemen ortalama bir küçük şehrin merkezi ne kadar yobazdan arınmışsa o kadar gelişmiş seviyede.
Yobazdan kastımın din ile ilişkisi olmadığını tekrar dipnot olarak ekliyeyim.
Menemene karşı milliyetçi duygularınızı kabarttığım belli.
Bu kadar kızıp övücülük yapmaya da gerek yok.
Konuyu Atatürk sevgisi, dine ve inançsızların özgürlüğüne getirecekseniz bu menemen için bir izmir kadar geçerli değil. Söyleyeceklerim var ne demek istediğimi işinize gelirse anlarsınız.
Mesela menemenin tarihini benden iyi bildiğinize eminim.
Kubilay olayını, o anıtın neyin hatırlatıcı olduğunu da bilirsiniz.
Atatürk'ün tavrını da bilirsiniz.
Bugün hala Atatürk'ü sevende var sevmeyende var Menemen'de.
Klasik Atatürk bize böyle kötülük etti diyen kitle hala Menemende yaşıyor. Onları inkar etmek yok oldukları anlamına gelmiyor.
Bugün hala Menemen'in gelişmemesini devletin gayrıresmi kestiği ceza olarak tanımlayan Menemenliler tanıyorum.
Sizin ve sizin gibi düşünen insanların Atatürkçülüğü'ne laf etmek haddime değil. Fakat sizin aksiniz gibi düşünen bir kitlenin genellenecek kadar Menemende yaşadığını söylüyorum.
Bu kadar öfkelenmenize gerek yok.
Son olarak İzmir' de yaşayıp yaşamayacağımı size soracak değilim.
Cevap verip vermemeniz sizin özgür iradenize kalmış.
Benimde son mesajımdır size.