İzmit ?

Ayyyy kıyamam bir İzmit gelini daha bulmuşum demekki Haklısın canım evimiz Beylikdüzü'nde buradaki, annemler de Bakırköy'deler. Uzaktı her gün görüşemeyecektim.

Ayyyy kıyamam bir İzmit gelini daha bulmuşum demekki Haklısın canım evimiz Beylikdüzü'nde buradaki, annemler de Bakırköy'deler. Uzaktı her gün görüşemeyecektim.
beylikdüzüde istanbul merkezinden cok uzak. Inan Izmit heleki cocuk cocugun olunca Istanbuldan cok daha güzel. Kücük evet ama her dere yakin. Canin mi skldi git masikiyeye kahvaltini yap. Denize mi gitcen Kerpe, Kefken, Kara Su her yere yakin.

her yerde olduğu gibi Kocaelinde de fiyatlar arttı. hem alım satım hem de kiralar. İzmit merkez zaten uçmuş, bu belirttiğiniz yerler tam merkez sayılmıyor. Yahyakaptanda eski sitelerdedir bu belirttiğiniz fiyat. Başiskelede de o fiyata biraz uzak yerlerden bulunabilir. Benim eski oturuğum apartmanda kiralar şuan 800-900 civarında Başiskelede ve site içi değil.

Gebze Darıca ucuz yreler. Darıca daha yaşanılası yer. Daha az karmaşık. kiralar 800-1500 tl filandır deniz manzaralı evlerde.

Tabiki artmıştır ülkeye paralel olarak ama iki üç ay önce taşınırken sorduğum fiyatlar bunlar. Arabası oldugu icin arkadaş ulaşım sorunum yok demiş. Şuan taşındığım eve 700 tl veriyorum. Çok merkezi değil öyle dağın tepesi de değil tek dolmuşla heryere ulaşım var bildiğiniz mahalle yani. Site içinde değil. Güzel bir bahçesi var. Hem burda arttığına göre Istanbulda daha da çok artmıştır. Ama dediğim gibi üç ay içinde arttıysa bilemem. Yine de Istanbuldan uygundur şahsi fikrim

Merhabalar, hem İzmit'te yaşayan hemde koü'de yüksek lisans yapan biri olarak bende yazmak istedim :) İzmit merkez düşünüyorsanız yaşanacak en güzel ve en merkezi yer Yahya kaptan. Ve güzel bir evin kirası 1000₺ den başlıyor. Ama tabi ki kiralarda da satın almada da İstanbul'dan daha uygundur eminim. Burası hem yere yakın hem de İstanbul'un kalababalığı yok, o yüzden bence de alışırsanız burada yaşamaya devam etmek isteyebilirsiniz :) yüksek lisans için de hangi bölümde yapacağınızı bilmiyorum ama ben Kocaeli'de yaptığım için çok pişmanım. Genel olarak öğretim üyelerinde ilgisizlik ve egoist tavırlar var, eşim de geçen dönem başlamıştı yarım bıraktı mesela :) şimdiden hayırlı olsun dilerim, umarım İzmit'i çok seversiniz :)

İkiniz de hemen iş bulabilecek misiniz

Gidin bölümle görüşün devam zorunluluğu var mı diye zira o Zaman iş bulamayabilirsiniz o şartlara uygun

Kiralar hakkında bilginiz var mı?
Komando sevdiceği,izmiti seveceğini düşünüyorum.İstanbulun küçük bir maketi,öyle düşün.Deniz ve tepelere kurulu yerleşim.Sosyal hayat anlayışın gecelere akmak değilse sıkılmazsın.Merkezindeki evler artık eski ve kötü.Kızıma ders veren üniversite öğrencisi, devlet hastanesine yakın 700 kira veriyor ama ev 45 yıllık,bütün ev fayans kaplı vs.Kötü yani.Bu fiyata sıfır evlerde oturabileceğini söylediğimde,umuttepe yerleşkesine ulaşımı kolay olduğu için tercih ettiğini söyledi.Merkezin tek avantajı bu.Kartepede 3+1sıfır evde zemin katta 600 rahat bulabilirsin.Ve bu evler gerçekten çok güzel.Orada dublex evlerin fiyatı 210 civarında.Yeşil ovada da çok uygun yine sıfır evler var.Uniye ulaşım kendi arabanla en fazla yarım saat.İzmitte ev sahibi olmak zor yada imkansız değil.Belki sen bile alırsın ilerde.:)
Sen kvnin ne diyeceğine bakma.Planlarını gerçekleştirmene bak.Mutluluklar...

Arkadaşın dediği,dogru canım.Zaten izmitte merkez diye bir şey kalmadı.Merkez binalar artık çok eskidi.En merkezi yerdeki bir magazanın üzerindeki dairede asla oturmam mesela.Merkez artık çevreye genişliyor.Köseköye kadar metrobus rayları döşeniyor.Hastaneler büyük oteller yapılıp sırayla açılıyor.İzmitin merkezi kayıyor yani Ama iyi anlamda.

canım bu başiskelede oturdum ben bir dönem, güzel tavsiye edicem ama izmit yolunda iş saatlerinde çok trafik oluyordu, hala öyle mi?
hem okul hem iş yapacaksa konu sahibi, trafikte de pek zaman öldürmemeli.
merkezin üst kısımları güzel mesela, depremden de pek etkilenmemiş sanırım.
alt kısımlarda hala yamuk evler var, nasıl hala yıkmamışlar inanamıyorum.

Ben Kocaeli'de yaşıyorum ama İstanbul'a sınır bir noktadayım. İzmit'i de biliyorum. Kocaeli Üniversitesi iyi bir üniversite. Kiralar kesinlikle İstanbul'a göre iyi. Bence yaşamak açısından da İzmit merkez çok güzel bir şehir en azından ben seviyorum. Yüksek lisansı yapın çıksın bence aradan. Yaş ilerledikçe çok daha zor oluyor.

Merkezin üst kısımları da yeni yerleşim ve evet güzel,teyzemin oğlu kent konutta oturuyor.Merkezi biliyorsun zaten,en kötü yerler oradaki evler.Gerisi izmitin üstleri ,başiskele,kartepe hem ferah hem güzel bahçeli binalar var.Ailem başiskelede.Bu saydıklarım merkez değil gibi ama istanbula kıyasla merkezin tam göbeği bence.Yarım saat,bilemedin 45 dakikada izmitten hepsinin en ücra köşesine ulaşılır.Butik şehir bence,küçük,yeterli,tatlı.Hele istanbuldaki kardeşimden her gelişimde İzmitin taşını toprağını öpesim geliyor.
Trafik yoğunluğuna gelince,şu aralar merkezde tranvay yolları ve çevre yollarda karadeniz sahil yolu çıkışları çalışmaları devam ettiği için iş çıkışları biraz yoğunluk var.Ama bitince çok daha iyi olacak.

Ama R riversong deprem kalıntısı evler konusunda haklısın,özellikle perşembe pazarı,çarşı arasındaki binalar istisnasız ağır hasarlıydı ve üstlerinde kırmızı çarpı vardı.Yanlarından geçmeye korkardık.
Bir kaç yıl geçince full makyajla cepheler süslenip memurlara kiralandı.Depremde varolan bütün binalar gizli hasarlı bence...

kent konutlarda kiralar çok uçuk değil. hem güzeller hem de okula ve merkeze yakınlar. tabii bahsettiğim kent konutlar 1,2,3 ve 5 ben geçen sene 600 veriyordum kiraya orada oturan arkadaşlarımın da benimkinden çok farkı yoktu -100+100 arası değişiyordu sadece. okulumu zaten inanılmaz seviyordum, diğer bölümlerin yüksek lisansı nasıl bilmiyorum ama bizim bölümün iyiydi. istanbul'dansa kesinlikle İzmit derim.

Kızlar hepinize çok teşekkür ediyorum cep telefonu ile girdiğim için hepinizi tek tek alıntılayamadım ancak yorumlar yüzümü güldürdü.

İş olarak şöyle, nişanlımın normal işi burada (arkadaşı ile ortak dükkanı var) ancak orada da eniştelerinin dükkanı var bildiği bir iş daha önce çalışmış orada çalışmayı düşünüyor. Ben de üniversitede okuduğum bölüm %100 İngilizce'ydi en azından dil kursunda ya da özel etüt merkezleri gibi yerlerde bir süre İng. öğretmenliği yapabilirim diye düşünüyorum burada yapan çok arkadaşım var. Galiba gideceğiz, hakkımızda hayırlısı olsun ben de geciktirmek istemiyorum yükseklisansı.

Hayırlısı olsun,inşallah işleriniz yolunda gider canım,geciktirme bencede,gün bugündür senin için.Yarınlar kendi telaşlarıyla geliyor,sonra fırsat bulamazsın.Dersanelerde kolaylıkla iş bulabileceğini düşünüyorum ayrıca.Başarılar

Çoooook teşekkür ederim canım ya. Hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin inşallahhh.

etrafida uzak degilki IzmitMerkez Basikeleden 5 dakikkada gidiyorum arabayla... Istanbul gibi yer degil trafigi yok.

aynen dediginiz gibi Merkez derken binalsr cok eski kimse ordn ev almiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…