- 27 Haziran 2015
- 3.341
- 13.231
- 138
- Konu Sahibi KomandoYareni
-
Ben de o dönem nişanlım, şimdi eşim olan beyefendinin peşinden geldimannenleri özlemek için endişelenme, yakın yer istediğin gibi gidersin, hatta anadolu yakasında ise ailen karşıda bir yerden gelmektense kocaeli daha yakın
beylikdüzüde istanbul merkezinden cok uzak. Inan Izmit heleki cocuk cocugun olunca Istanbuldan cok daha güzel. Kücük evet ama her dere yakin. Canin mi skldi git masikiyeye kahvaltini yap. Denize mi gitcen Kerpe, Kefken, Kara Su her yere yakin.Ayyyy kıyamam bir İzmit gelini daha bulmuşum demekkiHaklısın canım evimiz Beylikdüzü'nde buradaki, annemler de Bakırköy'deler. Uzaktı her gün görüşemeyecektim.
Örneğin Başiskelede dublex evde 700 tl civarı kiralar. Çoğu yerinde bu civarlarda. 600e de bulunur daire. En lüks semti yahya kaptanda kuzenim 3+1 site içerisindeki lüks bir eve 1200 kira veriyor. Istanbuldaki evinizin degerini bilmem ama ornegin bir tanidigimin istanbulda bir evi var 450 bin tl civarına satabilirlermiş sıradan 3+1 apartman dairesi. Onunla kocaelinin çoğu yerinden havuzlu sitede süper lüx daire alabilirsiniz. Ya da sıradan iki tane yeni yapılmış apartman dairesi 3+1. Her durumda ekonomik acidan daha uygun.
Herkese iyi akşamlar diliyorum öncelikle.
Bir sorum var yardımcı olabilen herkese şimdiden teşekkür ederim.
Nişanlıyım, şu anda kendisi askerde. Döndüğünde düğünümüz olacak Allah'ın izniyle. Şükür ki İstanbul'da ev sahibi olabildik ailelerin de desteği ile. Ancak tabiki eşyalar kısmı da bizim (nişanlımla benim) üstümüze kaldı. Nişanlımın ailesi İzmit'te de İstanbul'da da ikamet ediyorlar ama çoğunlukla oradalar ve orayı daha çok seviyorlar. Her neyse bunları bilgi verdikten sonra asıl konuma geleyim. Oradaki üniversiteye yükseklisans başvurusu yapmayı düşünüyorum bana uyuyor şartları da puan isteği de okul olarak en uygunu diyebilirim hatta. Nişanlım eğitim konusunda bana destek ancak çalışmam da gerekiyor belirttiğim gibi borçlarımız var, bir yandan çalışıp bir yandan yükseklisansımı yapacağım. Bu konuyu konuştuk, sıcak bakıyor. Hem orada geçinmek daha kolay diyor. Bu konuyu daha ailesine (belli olmadığı için) açmadığımız için sizden bir iki bilgi edinmek istedim. Çünkü açarsak hemen "ben size zamanında buradan ev alalım demiştim" diyecek kaynanam.
- Kiralar çok pahalı mıdır? Ortalama ne kadardır? Bir de oradan ev alamayacağız tabiki de.
- Sizce yükseklisans yapmam borç ödememize engel olur mu? Zamanı değil midir? Ertelemeli miyim?
- Orada yaşamak burada yaşamaktan daha uygun ve kolay mıdır? Birkaç sene idare edebilir miyiz?
Tabiki artmıştır ülkeye paralel olarak ama iki üç ay önce taşınırken sorduğum fiyatlar bunlar. Arabası oldugu icin arkadaş ulaşım sorunum yok demiş. Şuan taşındığım eve 700 tl veriyorum. Çok merkezi değil öyle dağın tepesi de değil tek dolmuşla heryere ulaşım var bildiğiniz mahalle yani. Site içinde değil. Güzel bir bahçesi var. Hem burda arttığına göre Istanbulda daha da çok artmıştır. Ama dediğim gibi üç ay içinde arttıysa bilemem. Yine de Istanbuldan uygundur şahsi fikrimher yerde olduğu gibi Kocaelinde de fiyatlar arttı. hem alım satım hem de kiralar. İzmit merkez zaten uçmuş, bu belirttiğiniz yerler tam merkez sayılmıyor. Yahyakaptanda eski sitelerdedir bu belirttiğiniz fiyat. Başiskelede de o fiyata biraz uzak yerlerden bulunabilir. Benim eski oturuğum apartmanda kiralar şuan 800-900 civarında Başiskelede ve site içi değil.
Komando sevdiceği,izmiti seveceğini düşünüyorum.İstanbulun küçük bir maketi,öyle düşün.Deniz ve tepelere kurulu yerleşim.Sosyal hayat anlayışın gecelere akmak değilse sıkılmazsın.Merkezindeki evler artık eski ve kötü.Kızıma ders veren üniversite öğrencisi, devlet hastanesine yakın 700 kira veriyor ama ev 45 yıllık,bütün ev fayans kaplı vs.Kötü yani.Bu fiyata sıfır evlerde oturabileceğini söylediğimde,umuttepe yerleşkesine ulaşımı kolay olduğu için tercih ettiğini söyledi.Merkezin tek avantajı bu.Kartepede 3+1sıfır evde zemin katta 600 rahat bulabilirsin.Ve bu evler gerçekten çok güzel.Orada dublex evlerin fiyatı 210 civarında.Yeşil ovada da çok uygun yine sıfır evler var.Uniye ulaşım kendi arabanla en fazla yarım saat.İzmitte ev sahibi olmak zor yada imkansız değil.Belki sen bile alırsın ilerde.:)Kiralar hakkında bilginiz var mı?
Arkadaşın dediği,dogru canım.Zaten izmitte merkez diye bir şey kalmadı.Merkez binalar artık çok eskidi.En merkezi yerdeki bir magazanın üzerindeki dairede asla oturmam mesela.Merkez artık çevreye genişliyor.Köseköye kadar metrobus rayları döşeniyor.Hastaneler büyük oteller yapılıp sırayla açılıyor.İzmitin merkezi kayıyor yaniher yerde olduğu gibi Kocaelinde de fiyatlar arttı. hem alım satım hem de kiralar. İzmit merkez zaten uçmuş, bu belirttiğiniz yerler tam merkez sayılmıyor. Yahyakaptanda eski sitelerdedir bu belirttiğiniz fiyat. Başiskelede de o fiyata biraz uzak yerlerden bulunabilir. Benim eski oturuğum apartmanda kiralar şuan 800-900 civarında Başiskelede ve site içi değil.
canım bu başiskelede oturdum ben bir dönem, güzel tavsiye edicem ama izmit yolunda iş saatlerinde çok trafik oluyordu, hala öyle mi?Arkadaşın dediği,dogru canım.Zaten izmitte merkez diye bir şey kalmadı.Merkez binalar artık çok eskidi.En merkezi yerdeki bir magazanın üzerindeki dairede asla oturmam mesela.Merkez artık çevreye genişliyor.Köseköye kadar metrobus rayları döşeniyor.Hastaneler büyük oteller yapılıp sırayla açılıyor.İzmitin merkezi kayıyor yaniAma iyi anlamda.
Merkezin üst kısımları da yeni yerleşim ve evet güzel,teyzemin oğlu kent konutta oturuyor.Merkezi biliyorsun zaten,en kötü yerler oradaki evler.Gerisi izmitin üstleri ,başiskele,kartepe hem ferah hem güzel bahçeli binalar var.Ailem başiskelede.Bu saydıklarım merkez değil gibi ama istanbula kıyasla merkezin tam göbeği bence.Yarım saat,bilemedin 45 dakikada izmitten hepsinin en ücra köşesine ulaşılır.Butik şehir bence,küçük,yeterli,tatlıcanım bu başiskelede oturdum ben bir dönem, güzel tavsiye edicem ama izmit yolunda iş saatlerinde çok trafik oluyordu, hala öyle mi?
hem okul hem iş yapacaksa konu sahibi, trafikte de pek zaman öldürmemeli.
merkezin üst kısımları güzel mesela, depremden de pek etkilenmemiş sanırım.
alt kısımlarda hala yamuk evler var, nasıl hala yıkmamışlar inanamıyorum.
Hayırlısı olsun,inşallah işleriniz yolunda gider canım,geciktirme bencede,gün bugündür senin için.Yarınlar kendi telaşlarıyla geliyor,sonra fırsat bulamazsın.Dersanelerde kolaylıkla iş bulabileceğini düşünüyorum ayrıca.BaşarılarKızlar hepinize çok teşekkür ediyorum cep telefonu ile girdiğim için hepinizi tek tek alıntılayamadım ancak yorumlar yüzümü güldürdü.
İş olarak şöyle, nişanlımın normal işi burada (arkadaşı ile ortak dükkanı var) ancak orada da eniştelerinin dükkanı var bildiği bir iş daha önce çalışmış orada çalışmayı düşünüyor. Ben de üniversitede okuduğum bölüm %100 İngilizce'ydi en azından dil kursunda ya da özel etüt merkezleri gibi yerlerde bir süre İng. öğretmenliği yapabilirim diye düşünüyorum burada yapan çok arkadaşım var. Galiba gideceğiz, hakkımızda hayırlısı olsun ben de geciktirmek istemiyorum yükseklisansı.
Hayırlısı olsun,inşallah işleriniz yolunda gider canım,geciktirme bencede,gün bugündür senin için.Yarınlar kendi telaşlarıyla geliyor,sonra fırsat bulamazsın.Dersanelerde kolaylıkla iş bulabileceğini düşünüyorum ayrıca.Başarılar
etrafida uzak degilki IzmitMerkez Basikeleden 5 dakikkada gidiyorum arabayla... Istanbul gibi yer degil trafigi yok.her yerde olduğu gibi Kocaelinde de fiyatlar arttı. hem alım satım hem de kiralar. İzmit merkez zaten uçmuş, bu belirttiğiniz yerler tam merkez sayılmıyor. Yahyakaptanda eski sitelerdedir bu belirttiğiniz fiyat. Başiskelede de o fiyata biraz uzak yerlerden bulunabilir. Benim eski oturuğum apartmanda kiralar şuan 800-900 civarında Başiskelede ve site içi değil.
aynen dediginiz gibi Merkez derken binalsr cok eski kimse ordn ev almiyorArkadaşın dediği,dogru canım.Zaten izmitte merkez diye bir şey kalmadı.Merkez binalar artık çok eskidi.En merkezi yerdeki bir magazanın üzerindeki dairede asla oturmam mesela.Merkez artık çevreye genişliyor.Köseköye kadar metrobus rayları döşeniyor.Hastaneler büyük oteller yapılıp sırayla açılıyor.İzmitin merkezi kayıyor yaniAma iyi anlamda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?