Merhabalar kızlar ben nişanlıyım 5 ay sonra düğünümüz var. Nişanlım normalde ailesinden başka bir şehirde tek yaşıyor (evlenince bizim oturacağımız evde) ama askerden yeni geldiği için ailesi şu an onun yanında kalıyor. Dün nişanlım askerden geldiğinde ailesi onda daha 5 gün kalacağı için bana dışarda 3 4 saat zaman geçirme teklifinde bulundu başta ayıp olur vs diye kabul etmesem de sonra bir yürüyüş yapar geliriz diyerek kabul ettim.
Nişanlımın evinde beklenmesi gereken bir olay vardı yani evde birinin olması şarttı o da ailesiyle konuşmuş siz bekler misiniz biz gidip gelelim diye tamam demişler. Ben de nişanlımın evine geçtim birlikte çıkacaktık oradan. Ancak kayınvalidemler, biz daha işimizi bitirmeden, nişanlımın "Gitme, işimiz var, hani bekleyecektiniz" laflarını defalarca duymazdan gelip garip bir tavırla bizi evde öylece bırakıp çıktılar. Dışarda işi olmamasına rağmen kendi kocası da neden hazırlandın bekleyecektik falan dediği halde kocasına ''bu evde benim sözüm geçer'' dedi. Ve daha farklı gerginlikler de yansıttı eşine söyledi sözde ama. Ben de üstüme alındım. Düne kadar her şey iyiydi hiçbir sorun yoktu bu davranışlarına da asla anlam veremedim. Nişanlım şu an hasta ve yorgun, onu çok yormak istemiyorum ama bu yapılanı da unutamıyorum anlam veremiyorum. Akşam ailemle birlikte onlara davetliyiz. Hiçbir şey olmamış gibi gidip orada sahte gülücükler dağıtmak istemiyorum, kendime yediremiyorum.
Sizce nişanlıma "Annenle bu konuyu net bir şekilde konuşup neden böyle yaptığını sor" demeli miyim yoksa düğün önü huzursuzluk çıkmasın diye susup akşamki yemeğe gitmeli miyim? Evlenince oturacağım ev için şimdiden bu şekilde konuşulması normal mi?
Evi nişanlıma onlar aldılar her şeyin başı maalesef bu olay sanırım, ama ev aldılar diye de bu şekilde olması bilmiyorum nereye kadar kabul edilebilir? Zaten aylık para gönderiyoruz ve çok yüksek ihtimalle evlenince de göndermeye devam edeceğiz tam karşılıksız bir destek de olmayacak bu.
Her geldiklerinde nişanlım salonda yatıyor onlar bizim evlenince kullanmak için aldığımız yatakta (eşyaların bazılarını aldık) bile kendileri (annesi, babası ve küçük kardeşi yani 3 kişi bir yatakta

) yatıyor bunlar takılması gereken detaylar mıydı? Siz olsanız ne yapardınız bu olaydan sonra