• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bu akşam için ne yapmalıyım kafam karışık?

Yataktan daha büyük sorununuz var.Kv için asla sizin kararlarınız önemli değil her zaman en son lafı o söyleyecek,oğlunun evi değil orası parayı o verdi onun evi.Canı isteyince gelecek gidecek, itirazlarınızın bir anlamı yok.Evlilik öncesi ağzımızın tadı bozulmasın diye sustuğunuz için bu duruma onay verdiniz, nişanlınızda ana kuzusu olduğu için sizi bayağı aksiyon ve gözyaşı dolu günler bekliyor...

Iyi de bu ornekle ne alaka
Ona bakarsaniz bi kaza gecirseniz hastanede ameliyata gireceksiniz ay ortu sereyim mi diyeceksiniz
Nasil her yerde yemek yemiyorsak onun gibi birsey
Ben her yerde wcye de giremem mesela
Idrae tahlili vermem gerekiyordu yakindaki benzinligin wcsini kullanmistim
Boyle aliskanliklar hayati zorlastiriyor ama takinti iste elimde degil
Bilincimiz yerindeyken yaptigimiz seyler bunlar
Yoksa oteki dunyaya gidince kimin ne nerede yattigi onemli oluyor ne de mali mulku
Şaka gibiler yeminle 😂 Yatağımda kimsenin yatmasını istemiyorum ama öleceğim diye buna evet demem gerekiyor ? Toprak altını düşünenler için konu yatağa gelene kadar akşam olur.

Şaka gibiler yeminle 😂 Yatağımda kimsenin yatmasını istemiyorum ama öleceğim diye buna evet demem gerekiyor ? Toprak altını düşünenler için konu yatağa gelene kadar akşam olur.
Kvdesinin catalindan yemek yemezler ama yattigi yatakta yatarlar
Benim icin ayni sey😃

Ben kv den bağımsız yorum yapıyorum o bambaşka bir olay! “Ben başkasının yattığı yatakta asla yatmam siz nasıl kabul ettiniz “ demişsniz tuhafsınız yani yarın ölsen toprağın altında yatıcaksın başkasının yattığı yatakta yatamazmış hanımefendi bir de konuşmak için konuşmayın yazmış size mi sorucam ne konuşcağımı?
Eğer evli değilseniz, evlenirken yatağınızı ikinci el alın, evliyseniz de değişim zamanı geldiğinde ikinci el alın madem. Konuyu neden yatakta kimse yatamaz mı ya indirgediniz anlayamadım? burada kimse evlenirken yeni bir yuva kurma heyecanı yaşamadı mı? Aldığınız çatallara bile özen göstermediniz mi? Ortada yeni kurulacak bir ev değil yuva var ve kadının özenerek aldığı eşyaları henüz kendi bile kullanmadan bir başkası kullanıyor sıfır almanın ne anlamı var o zaman gidip her şeyi ikinci el alsınlar sonuçta eşya değil mi? Ayrıca şurda anket açsak, yeni aldığınız elbisenizi hiç giymeden başkasına ödünç verir misiniz diye %80 i elbiseyi bile vermem der.

Merhabalar kızlar ben nişanlıyım 5 ay sonra düğünümüz var. Nişanlım normalde ailesinden başka bir şehirde tek yaşıyor (evlenince bizim oturacağımız evde) ama askerden yeni geldiği için ailesi şu an onun yanında kalıyor. Dün nişanlım askerden geldiğinde ailesi onda daha 5 gün kalacağı için bana dışarda 3 4 saat zaman geçirme teklifinde bulundu başta ayıp olur vs diye kabul etmesem de sonra bir yürüyüş yapar geliriz diyerek kabul ettim.
Nişanlımın evinde beklenmesi gereken bir olay vardı yani evde birinin olması şarttı o da ailesiyle konuşmuş siz bekler misiniz biz gidip gelelim diye tamam demişler. Ben de nişanlımın evine geçtim birlikte çıkacaktık oradan. Ancak kayınvalidemler, biz daha işimizi bitirmeden, nişanlımın "Gitme, işimiz var, hani bekleyecektiniz" laflarını defalarca duymazdan gelip garip bir tavırla bizi evde öylece bırakıp çıktılar. Dışarda işi olmamasına rağmen kendi kocası da neden hazırlandın bekleyecektik falan dediği halde kocasına ''bu evde benim sözüm geçer'' dedi. Ve daha farklı gerginlikler de yansıttı eşine söyledi sözde ama. Ben de üstüme alındım. Düne kadar her şey iyiydi hiçbir sorun yoktu bu davranışlarına da asla anlam veremedim. Nişanlım şu an hasta ve yorgun, onu çok yormak istemiyorum ama bu yapılanı da unutamıyorum anlam veremiyorum. Akşam ailemle birlikte onlara davetliyiz. Hiçbir şey olmamış gibi gidip orada sahte gülücükler dağıtmak istemiyorum, kendime yediremiyorum.
Sizce nişanlıma "Annenle bu konuyu net bir şekilde konuşup neden böyle yaptığını sor" demeli miyim yoksa düğün önü huzursuzluk çıkmasın diye susup akşamki yemeğe gitmeli miyim? Evlenince oturacağım ev için şimdiden bu şekilde konuşulması normal mi?
Evi nişanlıma onlar aldılar her şeyin başı maalesef bu olay sanırım, ama ev aldılar diye de bu şekilde olması bilmiyorum nereye kadar kabul edilebilir? Zaten aylık para gönderiyoruz ve çok yüksek ihtimalle evlenince de göndermeye devam edeceğiz tam karşılıksız bir destek de olmayacak bu.
Her geldiklerinde nişanlım salonda yatıyor onlar bizim evlenince kullanmak için aldığımız yatakta (eşyaların bazılarını aldık) bile kendileri (annesi, babası ve küçük kardeşi yani 3 kişi bir yatakta 😭) yatıyor bunlar takılması gereken detaylar mıydı? Siz olsanız ne yapardınız bu olaydan sonra
Sizin kullanacağınız yatak odasında kalmaları kimine göre sorun kimine göre değil. Burada sizin ne düşündüğünüz önemli. Görmüş geçirmiş, sınırını bilen insanlar gelininin bile henüz kullanmadığı yatağı kullanmaz. Bir nezaket kuralıdır bence. Ama kalabalık olmaları sebebiyle, nisanlınız böyle daha rahat olacağını düşünüp teklif etmiştir belki.
Yataktan daha büyük bir sorun var aslında. Kayınvalidenizin üslubu. Bu evde benim sözüm geçer demesi, tehlike sirenlerinin çaldığını gösteriyor. İyi düşünün.

Eğer evli değilseniz, evlenirken yatağınızı ikinci el alın, evliyseniz de değişim zamanı geldiğinde ikinci el alın madem. Konuyu neden yatakta kimse yatamaz mı ya indirgediniz anlayamadım? burada kimse evlenirken yeni bir yuva kurma heyecanı yaşamadı mı? Aldığınız çatallara bile özen göstermediniz mi? Ortada yeni kurulacak bir ev değil yuva var ve kadının özenerek aldığı eşyaları henüz kendi bile kullanmadan bir başkası kullanıyor sıfır almanın ne anlamı var o zaman gidip her şeyi ikinci el alsınlar sonuçta eşya değil mi? Ayrıca şurda anket açsak, yeni aldığınız elbisenizi hiç giymeden başkasına ödünç verir misiniz diye %80 i elbiseyi bile vermem der.
Eşyaya bu kadar kıymet vermiyor olabilir miyiz? Ki bence bu kadar önem vermek kutsiyet atfetmek normal değil.

Evlenirken çatala falan özenmedim. Girdim kampanyası olan bir mağazaya mutfak için ihtiyaç neyse aldım çıktım. Şeklinden, deseninden, modasından çok kullanışlılığına önem vererek seçtim. Misafir yemek takımım da yok, biz neyde yiyorsak gelen de onda yiyor. Eşyalarımın yarısı eşimin bekar evinden geldi, yatak dahil. Yatakta kimlerin yattığını bilmiyorum. Eş dost akraba da olabilir, sevişgen arkadaşlar da. Bekar evi yatağı sonuçta. Yaşayacağımız eve getirdik, bi temizledik, yeni nevresim serdik oldu bitti. Geçtiğimiz seneye kadar da kullandık. Otele giderken de yanımda çarşaf falan taşımıyorum.

Ve yeni aldığım elbiseyi bir arkadaşım isterse isteme nedenine bağlı olarak verebilirim. Hatta ihtiyacı varsa hediye de ederim. En fazla ne olabilir yani? Yıkanır kullanılır tekrar.

Eşyalar hayatımızı kolaylaştırmak, konforumuzu sağlamak için var. Başka anlamlar yüklemek çok sağlıklı değil bence.

Evde kalmak eşya kullanmak bir derece kabul edilebilir. Ancak benim sözüm geçen kısmı biraz ; oğlum sana söylüyorum, gelinim sen anla olmuş gibi… bunu iyi analiz etmeniz lazım. Evlendikten sonra sık sık size gelip kalacaklar mı? Çat kapı mı gelecekler? Bunlar önemli… ev vermişler ama kira öder gibi ödeme yapacakmışsınız o ev için değer mi?

Benzer duruma yeni evliyken ben girdim. Babadan kalma bir ev vardı eşimin. Babası rahmetli. O eve gelin geldim. 3 yıl boyunca görümcemin bağkuru yatırdık. Yaklaşık kira kadardı. Çat kapı misafir getirmeli zamanlar oldu. Benim hastalığım olunca evden kiraya çıkmak istedim. Altın vs satıp ev nasip oldu aldık o zamanlar. Baba evi olmasına rağmen çat kapı sorunum oldu.

Eğer bu tip sorunlar yaşayacaksanız kiraya çıkın. Gerek yok o eve…

Eşyalarla bağ kurmam. Ama özene bezene aldığım eşyalarımı ilk kullanmak isterim. İlk kullanayım da sonra misafir ettiğinde verebilirim. Vermişliğm de var🤭

hayır ben orda yoktum değil ben oradaydım nişanlım çağırınca oraya gittim oradan birlikte çıkacaktık yanımda söylendi yani
sana duyurmuş işte kasten
''bu evde benim sözüm geçer '' derken
ev benim paramla alındı
o yüzden benim malım diyor kendince

Yazdıklarımı anlamadan, yatak mevzusunu üstüne alındığın için hararetle yazmışsın anlaşılan.

Herhangi bir şeyi özenerek almak, beğenerek “seçmek” ona kutsiyet atfetmek olmuyor.
Bu insanlar “evlilikleri için” yeni yatak almışlar ve tabi ki onlardan önce kv nin kullanması kadar absürt bir şey yok. Ben de şuan kv ye kullandırırım ama ben daha o eve bile taşınmadan gidip sere serpe bir de defalarca yatağımı kullansın istemem.

Ayrıca kocamın eski sevgilileriyle seviştiği yatakta yatmaktansa sağlıksız olmayı tercih ediyorum ben.

İşte bunlar kayın ailenin gelişmişlik düzeyini gösteren şeyler aslında. Yani mesela benim annem hatta babam, böyle bir durumda kardeşime sorar, oğlum bak evleneceksin, eşin heves etmiştir, kimi için önemlidir, bu yatakta yatmamız kıza sorun olabilir, sen bir sor, konuş der bu konuyu. Yani insanlara saygı aslında bu. Gidip otelde kalmışlığı var ailemin, yeni gelin evinde kalınmaz, eşyaları kullanılmaz kızın rızası olmadan, mutsuz etmeyin kimseyi olmaz böyle diyerek aileyi uyarmışlıkları da. Ben böyle şeylerin çok çok önemli olduğunu anladım. İnsanların fikirleri böyle konularda sorulur. Ben böyle öğrendim bana göre doğru gelen bu.

Ev konusuna gelirsek, evi biz aldık benim sözüm geçer anlamında söylüyorsa annesi büyük sıkıntı. En büyük sıkıntı bu. Eğer annesi bu amaçla söylüyorsa, tam olarak evliliğinizin ortasına oturacak ve sen çok mutsuz olacaksın demektir. Parayı veren düdüğü çalarsa, işverenler de para veriyor köle gibi çalıştırsınlar o zaman. Tepende zeballah gibi dikilip tüm gün izlesin seni. Öğle yemeği ve molalar haricinde 1 dakika bile başka şeye odaklanmana izin vermesin. Adam para veriyor sonuçta, maximum verim isteyebilir. Yani bir laf söylerken, insanlar ne düşünür, o laf nereye gider diye önem vermeyen biri, evliliğinize de karışır, oğlum en çok ben sevmeli diye gelinini de kıskanır. Ucu çok açık, her şeyi yaşama potansiyeli var bence.

Sana evlenme demiyorum ama iyice bir gözlemle. Yaşadıklarını tarafsız bir gözle mantığınla tahlil et. Sonucu hislerin sana söyleyecek. Hislerin ne derse ona mutlaka güven.

Yazdıklarımı anlamadan, yatak mevzusunu üstüne alındığın için hararetle yazmışsın anlaşılan.

Herhangi bir şeyi özenerek almak, beğenerek “seçmek” ona kutsiyet atfetmek olmuyor.
Bu insanlar “evlilikleri için” yeni yatak almışlar ve tabi ki onlardan önce kv nin kullanması kadar absürt bir şey yok. Ben de şuan kv ye kullandırırım ama ben daha o eve bile taşınmadan gidip sere serpe bir de defalarca yatağımı kullansın istemem.

Ayrıca kocamın eski sevgilileriyle seviştiği yatakta yatmaktansa sağlıksız olmayı tercih ediyorum ben.
Eski sevgiliyle sevişilmiş adamı kabul edip yatağı sırf bu yüzden kabul etmemek ne alaka? 😄

Eski sevgiliyle sevişilmiş adamı kabul edip yatağı sırf bu yüzden kabul etmemek ne alaka? 😄
İstersen yanına eski sevgiliyi de kabul ededim. Ne de olsa daha önce sevişmişler arada yine sevişseler ne olacak. Yaa ne kadar saçma alakasız savunmalarınız var Allah aşkına ya…

Daha önce sevişmiş adamı kabul ettik diye her ..oku da kabul mu etmek zorundayız. Eski sevgilinin iade ettiğin eşyalar hediyeler varsa siz onları da kullanırsınız bu kafayla, ne de olsa zaten eskiden sevgilisi olan adamı kabul ettik. Hediyelerin suçu ne?!

İstersen yanına eski sevgiliyi de kabul ededim. Ne de olsa daha önce sevişmişler arada yine sevişseler ne olacak. Yaa ne kadar saçma alakasız savunmalarınız var Allah aşkına ya…

Daha önce sevişmiş adamı kabul ettik diye her ..oku da kabul mu etmek zorundayız. Eski sevgilinin iade ettiğin eşyalar hediyeler varsa siz onları da kullanırsınız bu kafayla, ne de olsa zaten eskiden sevgilisi olan adamı kabul ettik. Hediyelerin suçu ne?!
Yazılan yorumlar bana göre saçma olunca böyle bir yorum normal bence. Çünkü yatağı sevişmeye bağlıyorsunuz. Konu kvnin kendini evin sahibi ilan etmek olsa sadece o konuda kullandığı kaşık bile batar. Ama sevişmeye bağlanıyorsa konu e adamın vücudunu komple söküp atıyor musunuz derler. Konuyu seviyesizleştirmeyin boşuna.

Bu arada bazı hediyeleri iade etmese benim için sorun olmaz.

Bunlara takılmıyordum düne kadar, dün sırf dışarı yalnız çıkacağız diye öyle garip davranışlar görünce ve benim sözüm geçer vs diye laf duyurunca detaylı düşünmeye başladım😕
Bu konuyu sakın kapatma ve ailene anlat onlar akşam araların da usülünce konuşsunlar yoksa evlendikten sonra benim evim diye çıkmazlar o evden sakın es geçme bu konuyu

Merhabalar kızlar ben nişanlıyım 5 ay sonra düğünümüz var. Nişanlım normalde ailesinden başka bir şehirde tek yaşıyor (evlenince bizim oturacağımız evde) ama askerden yeni geldiği için ailesi şu an onun yanında kalıyor. Dün nişanlım askerden geldiğinde ailesi onda daha 5 gün kalacağı için bana dışarda 3 4 saat zaman geçirme teklifinde bulundu başta ayıp olur vs diye kabul etmesem de sonra bir yürüyüş yapar geliriz diyerek kabul ettim.
Nişanlımın evinde beklenmesi gereken bir olay vardı yani evde birinin olması şarttı o da ailesiyle konuşmuş siz bekler misiniz biz gidip gelelim diye tamam demişler. Ben de nişanlımın evine geçtim birlikte çıkacaktık oradan. Ancak kayınvalidemler, biz daha işimizi bitirmeden, nişanlımın "Gitme, işimiz var, hani bekleyecektiniz" laflarını defalarca duymazdan gelip garip bir tavırla bizi evde öylece bırakıp çıktılar. Dışarda işi olmamasına rağmen kendi kocası da neden hazırlandın bekleyecektik falan dediği halde kocasına ''bu evde benim sözüm geçer'' dedi. Ve daha farklı gerginlikler de yansıttı eşine söyledi sözde ama. Ben de üstüme alındım. Düne kadar her şey iyiydi hiçbir sorun yoktu bu davranışlarına da asla anlam veremedim. Nişanlım şu an hasta ve yorgun, onu çok yormak istemiyorum ama bu yapılanı da unutamıyorum anlam veremiyorum. Akşam ailemle birlikte onlara davetliyiz. Hiçbir şey olmamış gibi gidip orada sahte gülücükler dağıtmak istemiyorum, kendime yediremiyorum.
Sizce nişanlıma "Annenle bu konuyu net bir şekilde konuşup neden böyle yaptığını sor" demeli miyim yoksa düğün önü huzursuzluk çıkmasın diye susup akşamki yemeğe gitmeli miyim? Evlenince oturacağım ev için şimdiden bu şekilde konuşulması normal mi?
Evi nişanlıma onlar aldılar her şeyin başı maalesef bu olay sanırım, ama ev aldılar diye de bu şekilde olması bilmiyorum nereye kadar kabul edilebilir? Zaten aylık para gönderiyoruz ve çok yüksek ihtimalle evlenince de göndermeye devam edeceğiz tam karşılıksız bir destek de olmayacak bu.
Her geldiklerinde nişanlım salonda yatıyor onlar bizim evlenince kullanmak için aldığımız yatakta (eşyaların bazılarını aldık) bile kendileri (annesi, babası ve küçük kardeşi yani 3 kişi bir yatakta 😭) yatıyor bunlar takılması gereken detaylar mıydı? Siz olsanız ne yapardınız bu olaydan sonra
Yemeğe gidin ve mesafeli davranın ve konuyu kapatın.Nasıl başlarsa öyle gider.Eşiniz de anlasın kim sıkıntılı! Sabır evlenip kapınızı kapattığınızda hepsi dışarıda kalacak ve bunu hepsi çok iyi biliyor.Bırakın şimdi herkes kendisini temsil etsin bakalım.

Back
X