- Konu Sahibi giordani41
-
bende kışın özellikle çıtçıtlı giyerdim hep de nasıl yapacam diyordum.hamile atleti bakıyorum altı uzun olsun diye hamileler büyük beden giyiyo diye büyük beden teklif ediyorlar.mecbur en son aldım 2tane altı uzun ama önü göğüs altına geliyo nerdeyse.gidince bende bakim onlara benim boyumda uzun zaten zor buluyordum normaldede.ama şimdisi hamilelik dönemi içinde bulsam öle bişi çok iyi olacak orada var mı hamile kıyafetleri.
birde kışlık mont aldın mı? özdilekte görmüştüm model olarak hamilelikte çok rahat giyilebilincek ama ben karar verip alana kadar satıldı. var mı bi fikrin mont konusunda.
civilde hamile kıyafeti yok canım, iç giyim var sadece.. ben şuan da alttan çıtçıtlı giyiyom valla.. eski atletlerimi giyiyom ben oluyo. esnek yumuşak kumaşlardı zaten şimdi dediğin gibi göğüs altına iniyo ama en azından belimi sıcacık tutuyo.. sende bir dene bak, belki olur eski atletlerin..
mont konusunda da; ben zaten bayramdan önce yapacam doğum. yani şurda 10 gün falan kaldı sayılır. o yüzden daha bişi almıyom kendime doğum öncesi için.. zaten dışarı çıkıp gezinecek halimde kalmadı.. ama sen almam gerekiyo diyosan, geçen sene çetinde ve kotonda göğüs altından pileli gibi kaşe kabanlar vardı, bana çok şirin gelmişlerdi de arkadaşım " o ne ya hamile montu gibi" diyip aldırmamıştı bana.. özdilekte de vardı herhalde ama.. ya sen kalmamış falan diye hiç korkma, kış sezonu yeni açılıyo ya mutlaka bulursun canım, hiç sıkma canını..
bende izmit çenesuyunda oturuyorum 25 haftalık hamileyim ilk bebeğim konak hastanesine gidiyorum funda salihoğlu sarıcalı doktorum mükemmel bir doktor tavsiye ederim kendi arayıp sağlığımı soruyo ilgileniyor hastaneye gittiğimde her ayrıntıyı anlatıp bilgilendiriyor bişi sormaya gerek kalmıyo. bende yeni başladım alışverişe beşiğini aldım kıyafetlerinide yavaş yavaş tamamlamaya başlıcam. biberon alacak olan arkadaşlar lütfen cam olmasına dıkkat edin en sağlıklı olanı cam biberonlar :)
bende izmit çenesuyunda oturuyorum 25 haftalık hamileyim ilk bebeğim konak hastanesine gidiyorum funda salihoğlu sarıcalı doktorum mükemmel bir doktor tavsiye ederim kendi arayıp sağlığımı soruyo ilgileniyor hastaneye gittiğimde her ayrıntıyı anlatıp bilgilendiriyor bişi sormaya gerek kalmıyo. bende yeni başladım alışverişe beşiğini aldım kıyafetlerinide yavaş yavaş tamamlamaya başlıcam. biberon alacak olan arkadaşlar lütfen cam olmasına dıkkat edin en sağlıklı olanı cam biberonlar :)
canım çok şanslıyım dün akşam alışverişe özdileğe gittik eşime seri soruna bakalım belki gelmiştir aynısından dedim ama hiç umudum olmadan gittim.daha önce beğendiğim ama satlmış olan mont oradaydı herhalde alan kişi değiştirdi.o gün kabinlere bile bakmıştım deneyip bırakmışlardır belki diye. elbet biryerde bulurdum ama bu fiyata bulabileceğimi hiç sanmıyordum 79tl ye aldım kaşe ve çok şık.aslında hep yaz hamilesi olmak itemişimdir tiril tiril elbiseler çok yakışıyo hamilelere. senin çok az zamanın kalmış,hayırlısı ile kucağına al inşallah.
maaşallah kocaman bebişin var 6.ayı geçiyor dimi.benimki daha 4.ayı yeni doldurdu ama alışveriş konusunda bende babada çok sabırsızız. son ana kalmasın ufak tefek güzel gördüğümüz tulum, alttan çıtçıtlı,picama gibi şeyleri alalım beşik, arabası, dolabı falan sonra alırız dedik.bi küçük sandığım vardı aldıklarımızı içine koyuyoruz şimdilik birkaç alttan çıtçıtlı,1picama takımı 1yelek, dalin 1çorap ve 3paket organik pamuk mendilimiz var. aklıma hiç biberon emzik gibi şeyler almak gelmemişti ilk altı ay anne sütüya hani...hiç sütümün olmayacağı gibi durum aklıma gelmedi.yine herşeye karşın 1tane olması iyidir dimi.sen alışverişlere ne zaman başladın ve neler aldın kıyafet olarak.burada tecrübelilerden bilgililerden fikir alıyorum bende neyden kaç tane alayım falan diye. eksik bişisi olsun istemiyorum ama fazlalıkta alıp günahtır ziyan olsun kullanılmayacak şey alınsın istemiyorum.bakalım daha erken ama araştırıyorum.
merhaba arkadaşlar bende derinceden 9+3 haftalık hamileyim 2. bebeğim olacak ilkini demet boyacıda sezeryan ile doğurdum şimdi demet hanıma gene gidiyorum ama konakta erkan beye randevu aldım 1 kasımda erkan beye gidicem
sağol teşekkür ederim.e hadi gözün aydın, güle güle sıcak sıcak giy bakalım..
bilmem hep önce ufak tefek alim hepsi son ana kalmasın stres olup ayrıntı görünen ama önemli olan şeyleri unutmim diye düşünmüştüm.beşik,araba,dolap büyük şeylerya unutulmaz nasıl olsa. kıyafette de bebek kıyafeti sonuçta ne kadar değişirki moda.zaten herşeyi almıyoruz böyle görüp çok hoşumuza gidenleri uygun fiyatlı gördüklerimizi falan. ayrıca heray doğum parası kenara koyma fikri gerçeten güzel bizde onu yapmaya çalışıyoruz heray bebeğin parası diye kenara ayırıyoruz.şuan beşik bebek arabası araştırmasındayım bakıyorum tamda karar vermiş sayılmam ama kokusunun geçmesi gerçekten önemli ben 7aylıkken falan bu işi bitirmiş olsam yeterli olur herhalde dimi.memlekette olsam hediye çok bol olurdu eminim ama olduğum yerde sadece komşularım çok fazla çevrem yok.biberonda alacağım cam olandanalışveriş stratejinizi tam tersine çevirin bence.. yani önce arabasını beşiğini dolabını alın, çünkü bunları araştırıp beğenip almanız zaten 1 ay sürer, ne kadar erken alsanız o kadar iyi, çünkü kokuyolar.. bu kokunun gitmesi içinde zaman lazım.. biz ilk beşiği, şifonyerini, arabasını, pusetini aldık.. 6. aydaydım bende.. 6. aya kadar bunların parasını biriktirdik, sonra hepsini peşin aldık, çok hesaplı oldu.. sonra her ay üst baş kozmetik falan alışverişi yaptık bebişe azar azar ve yine her ay bi miktar kenara atıp doğum parasını biriktirdik.. 10 güne kadar doğuracam herşeyimiz hazır, sıkıntı çekmeden hallettik her ihtiyacımızı.. ki ev kredisi ödüyoz bu arada.. planlı yapın alışverişleri.. hem sizin bebişler yaz bebişi olacak hayırlısıyla, o zaman yeni sezon ürünler gelecek cicili bicili, onları görünce aman niye almışım keşke almasaydım bunlar daha güzelmiş diyeceksiniz.. benden sölemesi.. hem çok kıyafet almayın çok hediye geliyo kullanmadan büyüyo bebişler diolar tecrübeliler.. sizde kendinizi cici alışverişinden uzak tutmak istiyosanız önce büyük alışverişleri yapın paranızı tüketin derim ben..heee, bide biberon alın mutlaka sezeryan olursanız bi kaç gün süt gelmiyoya, neyle besleyeceniz bebişi, hı?
ben biberon avent düşünüorum. dörtlü saklama kabı şeklinde var sağma makinesine göre uygun. kapağını kapatıp saklayabilirsin. ve alacağın biberon emziklerini takıp direkt bebeğe verebilirsin. onlar mantıklı geldi. yalnız kaç delikli alacağız başta tek mi iki mi.bi de benim iki arkadaşım sezeryan yaptı hep yanlarındaydım doğumdan önce ve sonra. anında sütleri geldi. bebekler direkt anneden aldılar. bünyeden bünyeye farkedio olabilir.
merhaba arkadaşlar,
izmitte civil yok diye üzülüyordum derinceye giderim artık diyordum ama geçen bi hafta bekirdere tarafında civil mağzası açıldığını gördük çok sevindik. eşimle girdik diğer çarşıdaki mağzalardaki fiyatlarla arasında uçurum var gerçekten. aynı battaniye başka yerde 50ye gördüm, pazardan komşu 25e almış orada 20...böyle diyim en çarpıcı bunu gördüm söylim dedim. kesin uğrayın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?