İzne ayrıldım peki şimdi ne yapıcam

Anlatacakseylervar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
633
488
33
32
Arkadaşlar hamileyim iş temposu beni çok yorduğu için 32 hafta oldum ve bu hafta izne ayrıldım dinlenmek istiyorum ama ailem falan uzak bir şehirde bulunduğumuz şehirde de yeniyiz ben şimdi ne yapıcam evde öneriler verir misiniz , kendinizi nasıl oyalıyosunuz sadece yatarak geçmesini istemiyorum

Bol bol dinlenin bebek bakimi konusunda özellikle yenidogan konusunda, emzirme ile ilgili arastirmalar yapın sonra iki ayaginiz bi pabuca girmesin derim.

Arkadaşlar hamileyim iş temposu beni çok yorduğu için 32 hafta oldum ve bu hafta izne ayrıldım dinlenmek istiyorum ama ailem falan uzak bir şehirde bulunduğumuz şehirde de yeniyiz ben şimdi ne yapıcam evde öneriler verir misiniz , kendinizi nasıl oyalıyosunuz sadece yatarak geçmesini istemiyorum

yatarak geçir bence:)
kitap oku film dizi seyret.
sonra ah keşke boş boş yatsaymışım diyeceksin.

O haftaya kadar bebek alışverişi pek yapmamistim onlari tamamladım ben. Bebek kıyafetlerini yikama utulemr yerlestirme islerine hala devam ediyorum. Bebek bakımıyla ilgili kitaplar okudum/okuyorum. Gebe eğitimlerine katılıyorum. Bol bol dizi izliyorum. Ustteki arkadaşın dedigi gibi dolma mantı börek vs yapabilseydim iyi olurdu aslında ama fazla ayakta kalamadigim icin cesaret edemiyorum.

1 senedir çalışmıyorum gayet ev işleri falan filan derken geçiyor zaman hatta keşke temizliği yemeği de yapmasam çok zorlanıyorum :eek:daha yeni izne ayrılmışsın biraz dinlen hemen aktivite peşinde koşma bence :kahve: Sosyallik dersen de hamile yogasına yazıl derim çok keyifli oluyor arkadaş da edinirsin hem..

Bu akşam tam da bunu düşünürken konunuzu gördüm
Biz de bulunduğumuz yere yeni taşındık
Ben calismiyorm
Sürekli evdeyim ve hiç kimseyi tanımıyorum
Gün içinde ailemle telefon görüşmeleri dışında konustugum kimse yok ;(
Eşimin işten gelmesini dört gözle bekliyorum ama malesef o da pek sohbet insanı değil
Önceden yalnızlığı çok takmazdim ama galiba hamilelikten sürekli ağlıyorum çok yalnızım diye

Ben bol bol kitap okuyorum ama yine de çok yalnızım ve zaman geçmiyor :(

Bazı yemek malzemelerini doğrayıp paketleyip buzluğa atabilirsiniz ilerde çok rahat edersiniz siz yemek yapmasanız bile yemek yapacak olanın çok kolayına gelir. Ben soğanı bile doğrayıp buzluğa atıyorum. Onun dışında belgesel, film, dizi izleyebilirsiniz yapmak istediğiniz bir hobiniz varsa onu yapabilirsiniz. Günlük temiz havada yürüyüş hem sağlığınız hem bebeğiniz için çok iyi olacaktır. Elinizin altında internet olduğu sürece küçük yerde de olsanız her türlü bilgiye ulaşımınız var demektir. Kendinizi geliştirmeye harcayabilirsiniz bu zamanı

ben bol bol borek pogaca soklanmis sebze kofte falan atmistim buzluga

uzun zaman onlardan yedik, pisirmek de kolaydi hazirlik asamasi olmadigi icin

arkadaslara katiliyorum 37. haftaya kadar cok agir bi tempoda calistim canim cikti. her asamada yalnizdim, bebek hazırlığı ev mutfak temizlik is derken dinlenemeden doguma gittim

oglum sagolsun su an bir yaşında hala gece uyumaz gunduz durmaz, ben de keske hamileyken parmağımı kimildatmasaydim diyorum:KK51:

besik yapmayi vs dusunuyosaniz bebek şekerleri ikramliklar falan evde hazirlayanlar oluyo, kokulu taslar falan

kış geldi balkabagi balik falan stoklayip bebisin ek gida zamani bol bol kullanirsiniz

havuc, pirasa, karnibahar, ispanak gibi sebzeleri de hazirlayip atabilirsiniz. kolayca önünüze cikar, hem bebek icin hem sizin icin

Bir dönem evdeydim, yatmaktan sıkılmıştım güya. Ne büyük aptalmışım. Dinlen ya, ciddiyim fiziksel ve ruhsal olarak dinlen. Sana ne iyi gelecekse onu yap.

Ben 37de izne ayrıldım, bu 2 haftalık izin sürecimde kabaca yaptıklarım;
Temizlik için birini bulmakla başladım evi komple elden geçirdik ben de eskiyen, giyilmeyen,kullanilmayan eşya ne kadar varsa hepsini ayikladim
Kendi isimle ilgili birkaç kitap okuma hedefim vardı bir tanesini bitirmek üzereyim mesela
İki evladım var onlara kek,börek, abur cubur vs yeni tarifler deniyorum
Onlar oyun vs oynarken sırf eğlenmek amacıyla film izlediğim oluyor
Bebek aliaverisi,eksiklerini tamamlama vs yeni yeni hallettim sayılır

Çocuklar olmasa ekstra ne yapardim, bol bol uyurdum, uyumasam da uzanirdim, sık sık yürüyüşlere çıkar müsait arkadaşlarımla bulusurdum(gerçi müsait arkadaşım pek yok) bunları onerebilirim.

Back
X