İzsiz Kapalı Teknikmi ? Yoksa Açık Teknikmi ?

rosesoy

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
73
0
16
İstanbul
Arkadaşlar herkesin düşündügü söylesin, yaşayanlar deneyim ve yara izi hakkında yorumlarını yazsın
Sonuçları merak ettiği bir konu açıkcası.. Lütfen Objektif ve Mantıklı şeyler yazalım..

Arkadaşlar herkes doktorlar hakkında yazı yazıp duruyor, lütfen biraz reklam amaçlı degilde mantıklı iletişimde bulunalım..

benim doktorum revizyon ameliyatlarında acık teknik kullandığını böylece burna daha hakim olduğunu ve başarılı olduğunu söylemiştir. bencede mantıklı bi bakış açısı

Forumda okudugum kadarıyla burun açık tekniği revizyon ve heryeri gorerek yapıldıgı için iyi oldugu söyleniyor, ama neden dünnyaca ünlü plastik cerrah onur erol açık teknik yerine revizyonları bile kapalı teknikle yapıyor??
Sizede açık rinoplasti teknigini çok çok övüyorlarmış gibi gelmiyormu?
Hem iz var ameliyatın belli oluyor,,,

Bugun biri ile tanıştım burundaki izden ameliyat oldugunu anladım,
forumda çok konuşlan ünlü bir kbb ciye ameliyat olmuş, hiç memnun degil, hem izden hem şeklinden hem doktorun davranışından..
Sanırım asıl sorun doktoru iyi seçmek

Rosesoy, Onur Erol takriben 80 yaşında. Yani zaten kapalı teknik öğrenerek yetişmiş bir cerrah. Belli bir yaşta ve en üst akademik ünvana sahip bir adam 50küsür yaşındayken kalkıp da "yahu açık teknik diye birşey varmış, bi de onu öğreneyim" demez ki, yeniliklere adapte olmaya çalışmak için bir yaş sınırı var kesinlikle. Ben kapalı teknikle oldum da, acaba burada denildiği gibi kemik eğriliği için yeterli değil midir cidden kapalı teknik diye bir düşünce arada aklıma geliyor sonra diyorum ki ameliyat olanların %90ında eğrilik vardır ki zaten, öyleyse kapalı teknik niye tercih edilsin.
Neyse şahsi fikrim bu detaylara takılıp kalmamak. A kişisi kapalı teknikte iyidir, B kişisi açıkta. Bunun pazarlanmasına karşıyım. Çok fazla haberdarız, çok fazla konuşuyoruz, çünkü bize herşeyi satıyorlar. Yakında biri çıkacak solak doktorlar bilmemne faktöründen dolayı daha iyi ameliyat yapıyor diyecek, haydaaaa başlayacağız onu tartışmaya. Doktorların bu tip şeyleri hastalara lanse etmesine çok kızıyorum çok. Bana ne, ne yaparsan yap da düzgün yap arkadaşım ya. Ben sana soruyor muyum işimi nasıl yapayım diye?
Senin soruna da çok güzel cevap verdim değil mi başlığı katletmek suretiyle:)

primaprima,
Benim düşünceme göre;
Gelişim olarak ilk önce açık teknik vardır sonra kapalısı gelişmiştir diye düşünüyorum, bu durumda kapalı teknik daha yeni bir tekniktir diye düşünüyorum.
Bir ameliyatın kapalısı varken niye açık yapılsın ? bu bana mantıksız geliyor. :) En basitinden bunun açıklaması yok

Onur erol'a gelince sadece bir örnekti forumu incelediginde

yakup avşar
barış çakır
teoman doğan...vb gibi kişiler zaten kapalı teknik yapıyor, hepside çok genç ve ortak özelligi hepsinin çok iyi plastik cerrah olması..

emre ilhan
muhammet dilber
fatih öktem .. vb bu kişilerin hepsi sadece açık teknik uyguluyor, hepsinin ortak özelliği çok iyi kbb doktoru olması.
Şunuda farkettinmi canım kim hangi teknigi yapıyorsa onu övüyor. Açık yöntemi uygulayanlar biraz dozunu kaçırmış,

Benim okuduklarımdan anladıgım kadarıyla sorun a kişi kapalı b kişi açık yapıyor diye seçim yapmamak,
önemli olan burnunuza hangi yöntemin iyi olduğuna karar verecek doktoru bulmak.
Bende bu çaba içindeyim canım,

Evet ben de kapaliyi yeni zannediyordum, mantikli olan o amaaa acik 1980lerin basinda cikmis. Bunu butun doktorlara teyit ettirebilirsin. Yeni yetisen cerrahlar daha cok acikla egitiliyor. turkan soraydir cuneyt arkindir hepsi kapali teknikli olmus aneliyat, ta 1960 larda. Fistik gibi de burunlari var. Teknigin yeniligi eskiligi bir anlam ifade etmiyor benim icin o nedenle. Haklısın kapalıyla hallolcak burna acık mudahale gereksız ızdırap. Ama ikisini aynı anda uygulayan da yok nerdeyse. Ögrenciliğinde hangi yöntemi öğrenmişse onu kullanıyor hepsi. Bana kalırsa güzel olsun da isterse karnımı açsın ordan girsin burnuma:D Umrum değil:D zamanında çok takılmıştım ama hiç gerek yokmuş.

Evet ben de kapaliyi yeni zannediyordum, mantikli olan o amaaa acik 1980lerin basinda cikmis. Bunu butun doktorlara teyit ettirebilirsin. Yeni yetisen cerrahlar daha cok acikla egitiliyor. turkan soraydir cuneyt arkindir hepsi kapali teknikli olmus aneliyat, ta 1960 larda. Fistik gibi de burunlari var. Teknigin yeniligi eskiligi bir anlam ifade etmiyor benim icin o nedenle. Haklısın kapalıyla hallolcak burna acık mudahale gereksız ızdırap. Ama ikisini aynı anda uygulayan da yok nerdeyse. Ögrenciliğinde hangi yöntemi öğrenmişse onu kullanıyor hepsi. Bana kalırsa güzel olsun da isterse karnımı açsın ordan girsin burnuma:D Umrum değil:D zamanında çok takılmıştım ama hiç gerek yokmuş.

Herkes gider mersine biz gideriz tersine :))
Kapalı yöntem eski yöntem olurmu yaa, nerde okuduysan gonderde bizde okuyup ögrenelim
sen günümüzde safra kesesi ameliyatı için karnını cartt diye yardırıp aldıracaksın sonra bir daha bikini giyemeceksin :(((

Sen açık olmuşsun ama bana gore tamamen reklam açık teknik
Bu benim kendi düşüncem

Rosesoy, dikkatli okumamışsın, ben kapalı teknikle oldum, kapalının eski olduğunu da bana sadece kapalı teknik yapmayı tercih eden doktorum söyledi. Kendisi nerdeyse hiç açık yöntem kullanmıyormuş. 4 ayrı drla görüştüm, 2 si açık yapıyordu, 2 si kapalı. Hepsi de kapalı eski yöntem dedi zaten. Benim umrumda değil hamgisi yeni hangisi eski. Senin yaşadığın ikilemi ben de yaşamıştım, öğrendiğimde çok şaşırmıştım, forumda da paylaşmak istedim.

evet şikayetim var, burnum simetrik değil. Fena da değil. Hoş burda burnum rezalet diye foto yükleyenlerin hepsiyle kapışırım ama bence fena değil. Daha düzgünü olabilirdi. Senin soruna cevap veremiyorum; çünkü şikayetim kapalı teknik kullanıldığı için oldu diye bir çıkarım yapamıyorum. İnsanlar nasıl yapıyor onu da anlamıyorum. Burnumun kendi yapısından olabilir, doktorun tercih ettiği prosedür yüzünden olabilir, vs vs... Sorun nerden kaynaklı nasıl bilebilirim ki?

Forumda okudugum kadarıyla burun açık tekniği revizyon ve heryeri gorerek yapıldıgı için iyi oldugu söyleniyor, ama neden dünnyaca ünlü plastik cerrah onur erol açık teknik yerine revizyonları bile kapalı teknikle yapıyor??
Sizede açık rinoplasti teknigini çok çok övüyorlarmış gibi gelmiyormu?
Hem iz var ameliyatın belli oluyor,,,

İz var ve ameliyat olduğun belli mi oluyor????? Açık ameliyat olan biri olarak söylüyorum izin i'si yok.O kadar açık ve net.Şişlik de çok oluyormuş.Oluyor da eninde sonunda geçmiyor mu o şişlik?Ben bilimsel açıdan bakamam doktor falan ya da bile bir kişi değilim.Bir kez deneyimim oldu ve çevremde burda orda gördüklerimden yola çıkarak kendi fikrimi beyan etmek istiyorum.Açık teknikle olan burunlar bence çok daha güzel.Özelikle burun ucu daha bir kibar oluyor.Burunda değişiklikler bariz oluyor ve insanı tatmin etme durumu artıyor.Açık burun daha çok küçülüyor,kibar hale geliyor gibi.Gördüğüm kapalı tekniklerin bazıları burnun ve burun ucunun hala kalınlığından şikayet ediyorlar.Ya ne biliyim,kendi fikrim bunlar.Artık tıp ta çok ilerledi açık teknikle yapılan burunlarda da şişlik ve morluk asgariye indirilmeye çalışılıyor.İz se derdiniz ne izi yahu? :)Contratubex diye de harika bir krem var :) Çok şikayetçi olursan onu kullanırsın en baştan itibaren.Biz o kremi de bilmiyorduk ame. olduğumuz zamanlar ama İZ MİZ YOK.

Back
X