Japonya’dan gelecek misafirim ve içime oturan dert.

Münih olmasın o, çünkü burdaki hikaye de çok benzer

Alman abimiz, araba şirketinde çalışıyor o sırada Çin'den gelen meslektaşıyla işgörüşmesi yapıyor. Sonra ailesine de bulaştırıyor. Hepsini karantinaladılar, hükümet Münih'te 5 vaka görüldü diye açıkladı.

Kesinlikle gitme niye dersen gittiğin ülkede vaka olmasa bile gittiğin rota mikrop yuvası.
Misal Hesinki, bütün Uzakdoğu Hintiydi Çiniydi Japonya ordan yapılıyor. Pasaport kontrolü maskeli Çinlilerle dolu. Gittiğin yer temiz olsa bile geçtiğin yolda virüs taşıyan insanlar olabilir uzak dur

Son düzenleme:
Bence hastaligi kapmis olsa orada durmazdi hastanede olurdu türkiye ye bu zamana kadar hastalik gelmemis hic demek ki kontrolleri sıkı tutuyorlar

Reactions: H M

ben gitmeyeceğim ki arkadaşım gelecek Japonya’dan.

Dediğinizi anladım ama hastalık kontrolsüzce yayılırsa zaten sağlık sistemini etkileyerek kendini zaten belli ediyor. Asıl bu noktada sıkıntı başlar, resmi kuruluşlar aracılığıyla önlemler alınıp hastalığın etkisi uzun zamana yayılabilir.

Uçuşların durdurulması konusunda pek çok ülke bizden daha az önlem aldı (Amerika, İngiltere vb) hastalık da önce onlara bulaştı. İran hattına bizim çok dikkat etmemiz gerekiyor, ne kadar geç gelirse o kadar iyi.

Hiç önlem alınmasın, kendi haline bırakılsın demiyorum ki ben. Uçuşlar durdurulsun, sınırlar kapatılsın diyenlere dolaşımı tamamen engellerseniz, tüm dünyayı karantinaya alırsanız dünya batar diyorum. Tüm dünyaya bile gerek yok Türkiyeyi dışarıya kapattık diyelim dışa bağımlı bir ülke olarak halimiz ne olur düşünebiliyor musunuz?

Hasta olsalar kontrollerden gecmeden turkiyeye giremez diye biliyorum

Uçuşlar tamamen dursun kimse gitmesin gelmesin kapalı ekonomi olalım demiyoruz ki.en azından zorunlu giden veya gelen olursa saçma bir termal kamera önlemi yerine 14 gün karantina uygulansın mesela. Domuz gribi de ilk çıktığında çok endişe vericiydi ama şimdi ilacı var biliyoruz evet yine önlem alıyoruz kendimizce ama o kadar korkmuyoruz.bunun daha bir ilacı bile yok korku bu yüzden. En azından tedavi yöntemi bulunana kadar her önüne gelen elini kolunu sallaya sallaya gelmesin.

27 günlük kuluçka süresi varmış bu virüsün.hemen tespit edilemiyor malesef yani belirtilerini hemen göstermiyor.sadece kendinizi değil yüzlerce kişiyi belkide düşünmüş olucaksınız.bence ekin acil bir işiniizin olduğunu şehir değiştireceğinizi söyleyin yada gerçekçi olun diyinki çevremdeki insanlar bile benden uzaklaşır misafir geldiğinizde bu brni sosyal açıdanda etkiliycek.bu seyahati birazdaha erteleyebilirmiyiz de.ayrıca zararınıza uçak bileti için bende destek olurum de bişeyler uydur.bu konu çok ciddi.iranda yakalanan vakalar ölümle sonuçlandı.kendinizi ailenizi riske atmayın bence

Valla sadece siz değil tüm ülkeyi tehlikeye atıyorsunuz canınızı düşünmüyorsanız siz gidin

bu ilk vakalarin goruldugu iste sosyal medyada videolarin falan pick yaptigi donemde ben cinlilerle ayni havuzda yuzuyordum shdjhdjshs cok ciddiye almamistim yani. ama su an icin cidden gidecegim cogu yeri iptal ediyorum.

babam yaklasik 6 aydir bir afrika ulkesinde gorev yapiyordu, gitmeden once alinan onlemler inanilmazdi salginlara karsi vs. daha suresi dolmamasina ragmen geri dondu cunku bu virusten korunmanin bu kadar kolay olmadigini dusunuyor. bir sure yurt disina cikmamak en iyisi sanirim.

Van'da 3 kişi karantinaya alınmıştı, birisinde testin pozitif çıktığına dair söylentiler var.
ki İranlılar da korkup Türkiye'ye geliyormuş akın akın.

Hiçbiri pozitif değil, hepsi negatif. Bütün sınır kapıları da kapatılmış. Sosyal medyadan duyduklarınızı kesin bilgi diye paylaşmayın bence.

Keşke uçuş seferlerini de iptal etseler ama demek ki kitlelerin sağlığından daha önemli bunların para kazanması..
İnsanların ateşi 37,5 olana kadar farkedebilecekler sanki?

Konu sahibi biz virüs vardır diye internetten sipariş bile vermiyoruz. Siz tam göbeğinden insan çağrıyorsunuz? Yürek mi yediniz? Arayın "sonra görüşelim" deyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…