• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jilet izleri

Ancak küçükken yaptıysa tolere edilebilir, olmuştur bir hata diyebiliriz.
İnsanlar şunu anlamıyor, herkes kendileri gibi ortamlarda kendileri gibi sevgi dolu müşfik anlayışlı ailelerde yetişmiyor.
Kendini arkadaşlarına kanıtlamak için jilet atanlar da oluyor ama özellikle kız çocukları üzerinde baskıcı, çocuğu dinlemeyen, anlamayan, sadece baskı kurup kısıtlayan aileler var, bu ailelerde kız çocuklarının hiçbir değeri yok, birey olarak bile görülmüyor, hiçbir fikri düşüncesi isteği önemsenmiyor, aileleri yargılıyor suçluyor bu çocuklar kendilerini ailelere anlatamadıkça psikolojileri bozuluyor, haksızlık duygusuyla öfke birbirine karışıp kendilerine zarar veriyorlar, insan niye kendine zarar verir ki diyebiliriz ama biz yetişkiniz onlar çocuk, bizde tecrübe ve mantık devreye giriyor.

İnsanlar şunu anlamıyor, herkes kendileri gibi ortamlarda kendileri gibi sevgi dolu müşfik anlayışlı ailelerde yetişmiyor.
Kendini arkadaşlarına kanıtlamak için jilet atanlar da oluyor ama özellikle kız çocukları üzerinde baskıcı, çocuğu dinlemeyen, anlamayan, sadece baskı kurup kısıtlayan aileler var, bu ailelerde kız çocuklarının hiçbir değeri yok, birey olarak bile görülmüyor, hiçbir fikri düşüncesi isteği önemsenmiyor, aileleri yargılıyor suçluyor bu çocuklar kendilerini ailelere anlatamadıkça psikolojileri bozuluyor, haksızlık duygusuyla öfke birbirine karışıp kendilerine zarar veriyorlar, insan niye kendine zarar verir ki diyebiliriz ama biz yetişkiniz onlar çocuk, bizde tecrübe ve mantık devreye giriyor.
Haklısınız, herkesin öfkeyi dışa vurma şekli farklı.
Hele ki başı boş, ailesi ilgisiz bir çocuksa durum çok çok daha kötü sonuçlanabiliyor. (Uyuşturucuya başlamak gibi.)
O yüzden kimseyi yargılamamak gerekiyor.
Yapılmış bir hata var ve bu hatayı telafi etmesi lazım çocuğun. Pişman ise ne ala.
Toplum tarafından dışlanmak, ötekileştirilmek kendisini daha kötü hissetmesine sebep olur.
Zaten bunu yapan insan kendisini normal bir şekilde ifade edemediği için bu yola başvuruyor.
Yanlışa yanlışla karşılık vermek olmaz.

Dermatologa gittin mi evladım? Fraksiyonel lazer o tip izleri siliyor artık bir git gorun. Bu Arad kolunu görmeyen adamla mi evleniyorsun :110: Yani biriyle evleneceksem kolunu bacagini ve dahi baska yerlerini gorurum,yani zaman gecirince goruyorsun bir sekilde mutlaka. Yaz aylarında-shirt giymiyor musun, nasıl görmedi?? Ayrıca 18 yaşında çocukmuşsun, neden evleniyorsun ailen ne diyor?
Daha önce hiç gitmedim sizden öğreniyorum tavsiyenizi uygularım evliliğe gelirsekte eğer evliliği başarı gibi gören insanlardan değilim görücü usulü olan bişey birbirimizi tanimadik hiç yani o beni gördü sonra zaten istemeye falan geldiler sonradan öğrendim ki nişanlımın annesi bile ona önce bir ay konuşun sonra yüzük takalım az da olsa birbirinizi tanıyın demiş.Ben ve benim annemde öyle düşünüyoduk ama nişanlım gerek yok direk yüzük takalım demiş yüzük atmakta pek hoş karşılanmıyor o yüzden söyleyemedim kolumdakileri ne tepki vereceğinden korktum bu akşam söylemeyi düşünüyorum uzatırsam eğer gerçekten kandırmış olacam ailem olumlu bakıyor evlenmeme zaten onların isteğiyle girdiğim bir yol sadece kendime diyeceğim şu ki Allah pişmanlık vermesin:)

Kendinize nasıl kıydınız?

Hadi erkekler kaba sabadır da sizin gibi genç bir kadından beklenmez.

Sorunlarınızı kendinize zarar vermeden çözmeniz lazım.. Psikiyatrlar ne güne varlar?

Başta neden sevgilinizle paylaşmadınız? Bu insan kandırmaya girer.

Haklısınız, herkesin öfkeyi dışa vurma şekli farklı.
Hele ki başı boş, ailesi ilgisiz bir çocuksa durum çok çok daha kötü sonuçlanabiliyor. (Uyuşturucuya başlamak gibi.)
O yüzden kimseyi yargılamamak gerekiyor.
Yapılmış bir hata var ve bu hatayı telafi etmesi lazım çocuğun. Pişman ise ne ala.
Toplum tarafından dışlanmak, ötekileştirilmek kendisini daha kötü hissetmesine sebep olur.
Zaten bunu yapan insan kendisini normal bir şekilde ifade edemediği için bu yola başvuruyor.
Yanlışa yanlışla karşılık vermek olmaz.
Yetişkinlikte yapsa yargılanabilir veya çocuktur ama zararlı bir çocuktur, açık konuşmak gerekirse hele de günümüzde her çocuğa da çocuktur olur öyle şeyler diyemiyoruz, içlerinde psikopatlar katiller de var ama bu kızımızın çocukluk çağında yaşadığı ve kendi vücuduna zarar verdiği patlamayı anlamaya çalışmak gerekiyor.

Kendisine verdiği zarara üzülmüş ki tavsiye istiyor, her aile bilinçli ebeveynlerden oluşmuyor maalesef, çocuğunun baş edemediği bir sorunu olduğunda her aile elinden tutup bir uzmana götüreyim de demiyor, bağırıp çağırarak baskılayarak çocuk yetiştirenler var, şu cümleleri çok üzdü mesela “ailem olumlu bakıyor evlenmeme zaten onların isteğiyle girdiğim bir yol sadece kendime diyeceğim şu ki Allah pişmanlık vermesin:)”

Doğru dürüst tanımadığı bir delikanlıyla kısa bir süre sonra evlenecek ve bu kız 18 yaşında.

Son cümlesine amin inşallah demekten başka bir şey de gelmiyor elimden, zira belli ki o yüzük takıldığı için geri dönüşü yok denilen bir düşüncede yetiştirildi ve evlenmeye mecbur bırakılacak.

Daha önce hiç gitmedim sizden öğreniyorum tavsiyenizi uygularım evliliğe gelirsekte eğer evliliği başarı gibi gören insanlardan değilim görücü usulü olan bişey birbirimizi tanimadik hiç yani o beni gördü sonra zaten istemeye falan geldiler sonradan öğrendim ki nişanlımın annesi bile ona önce bir ay konuşun sonra yüzük takalım az da olsa birbirinizi tanıyın demiş.Ben ve benim annemde öyle düşünüyoduk ama nişanlım gerek yok direk yüzük takalım demiş yüzük atmakta pek hoş karşılanmıyor o yüzden söyleyemedim kolumdakileri ne tepki vereceğinden korktum bu akşam söylemeyi düşünüyorum uzatırsam eğer gerçekten kandırmış olacam ailem olumlu bakıyor evlenmeme zaten onların isteğiyle girdiğim bir yol sadece kendime diyeceğim şu ki Allah pişmanlık vermesin:)
Ablacım kolundaki izleri bosver şuan bence daha önemli bir konumuz var gerçekten on sekiz yaşında misin nolur bu yasta evlilik ve Nişanlilk kararı alma 🙏🙏

Sadece merak ettiğim bir şey var ben elime iğne batsa gözlerim dolar nasıl küçük yaşta o kanı, acıyı tadip yapmaya devam ettiniz korkmadınız mi

Ben ergenlikte kendi kulagimi kendim delmistim (2. Delikler) hemde oyle tabancayla filan degil. 🙄 herkesin cani agzinda degil o kadar. 😄

Konu sahibi kimse icin kendinizi saklamayin diyorum sadece.

Ben ergenlikte kendi kulagimi kendim delmistim (2. Delikler) hemde oyle tabancayla filan degil. 🙄 herkesin cani agzinda degil o kadar. 😄

Bende ergenlikte özenip burnumu deldireyim demiştim deldirirdikten sonra güzel oldu yaa derken bayılmışım ahahahhah anı acida vücut kapatıyor kendini herhalde benim 😂😂😂

Bir de babam polis burun deldirmis halimi görünce arabada tasidigim suçlulara benziyorsun diye 1 hafta konuşmamisti benle annem de serseri diye dovmustu ahsha ne travmalar

Bende normal çocukluk yaramazlığı sonucu oluşan yaralar var. Şu an korktum yorumları görünce. Ya jilet yarası sanarlarsa insanlar ve hakkımda saçmasapan düşünceler oluşursa.

Bundan dört beş yıl önce bazı saçma sebeplerden dolayı koluma jilet attım çocukluk aklı çok pişmanım ama geçmişi değiştiremiyorum şimdi nişanlı bir kızım ve bir aya düğünüm olacak nişanlım ve ailesi hala kolumu görmemiş düşünmekten uyuyamıyorum artık ne tepki vereceklerini kestiremiyorum siz böyle bi durumda olsanız ne yapardınız ya da gelininizin böyle bir şeyi olsa ne düşünürdünüz?
cocukken gencler arasinda cok yaygin olan bir sey, yetiskinlikle devam edecek diye bir sart yok. ama isler ilerlemeden nisanlinizla konusun. tabi ki derinligine buyuklugune ve sayisina bagli. cok yuzeyel bir seyse illa jilet izi olmayabilir.

yani bradshaw su yorumu bazkasi yazsa gecerdim ama sen yazinca sacma geldi.
senin ailen kumarbaz, seni aldatan, etmedigi hakaret kalmayan toksik iliskine sıkı sıkıya sarilmana hatta gecmisinde baskalariyla da iliskin oldugu icin "ne evlenecegim elin bipip attigi kadinla" diye yüzüne yüzüne söyleyen bir adamin hala pesinde kosmana laf ediyor mu??
göz göre göre psikoloji bozuk, kizina zarar vermis birini istiyor mu? sen onlari dinliyor musun?
yani senin ailene damat diye getirmek icin yalvardığın adam ve senin hayat tarzının yanında 18 yasinda, ergenken koluna jilet atmis ve bundan utanan bir gelin o kadaaaar masum ki
Canım benim ben evlenmeyi düşünmüyorum evlilik düşünmediğim için burayada konu acmıyorum o sekilde 🙃

Back
X