k.v.de den nefret ediyorum, tahammülüm yok

Aslında bir yolu daha var. Eğer kendi ailenle farklı şehirlerdeyseniz doğumuna 1 ay kala çok bunaldım 2 gün kalıp gelcem de annene git orda 2 hafta kal sonra doğum lohusalık bebek küçük yolculuğa dayanamaz de lohusalık bitince gelirsin evine. Böylece lohusalık boyunca kayinvalideni görmemiş olursun başka şehirde olduğun için gelemez yanına uzak diye. Ama annenlerle aynı şehirdeysen annen gelsin size lohusa kızıma bakcam desin annen olunca kaynanan gelmez belki gelse bile yatılı kalmaz annen var diye
Annemler aynı şehirde:(

Dilekçe gibi olmuş
Şunu şunu yapmıştır ve halen daha yapmaktadır
İster beğen ister beğenme ama o çocuğunun babaannesi, mecbur görecek
Evine gelmesin ama eşin mi götürsün diyorsun bilmiyorum ama bu biraz büyüdükçe mümkün olur minnacık bebek sensiz olmaz.

Öncelikle sakin olun kendinizi germeyin

Sonra ne yaptı da bu kadar kızdınız en son annenize ne demiş de sizi gelip buralara konu açacak hale getirdi yazın

Hem ferahlarsınız hem de okuyunca benimki de bunu yapmıştı diyenleri görüp tek olmadığınızı anlarsınız

Kv lerin çoğu öyle zira benimki aylarca çocuğa ayakkabı giydirmiyorum diye bağrında durdu tınladım mı hayır ben yokken eve gelip çocuğa ayakkabı giydirmiş mi evet kapıdan girdiğim anda çıkardım mı tabii

O ayakkabı ayağında kalsa bebeğe bir şey olur muydu hayır ama o kazandım sanır mıydı evet o nedenle anında çıktı ayakkabısı

Eşim gıkını çıkardı mı hayır

Evlerine giderdik oğlum babasına yapışırdı sen de bunu kendine alıştırmışsın derdi kendi oğluna bile
bana gelse daha neler der

Çözüm umursama kahkaha at ay kız sen deee deyip dalga geç vs cs
O kadar çok ki, annemde en son kalayı basmış, edepsizliğim şunum bunum bişeyim kalmamış, ne yapmışlarmış hep iyilik yapıyorlarmış, saçma saçma

Dilekçe gibi olmuş
Şunu şunu yapmıştır ve halen daha yapmaktadır
İster beğen ister beğenme ama o çocuğunun babaannesi, mecbur görecek
Evine gelmesin ama eşin mi götürsün diyorsun bilmiyorum ama bu biraz büyüdükçe mümkün olur minnacık bebek sensiz olmaz.
Gidemez, evime de gelemez

aynen öyle.... boş konu
Bence ama illa görüşülür
Tamam kendi görüşmek istemiyorsa görüşmesin
Ama kadın gelirse de bir diğer odada otururken, eşi bebeği babaannenin yanına getirebilir

Bu gerçeği o da biliyor, görüşmesin istiyor ama görüşüleceğini bildiğinden konu açsa da gelemez gidemez diye cevaplar yazıyor

O kadar çok ki, annemde en son kalayı basmış, edepsizliğim şunum bunum bişeyim kalmamış, ne yapmışlarmış hep iyilik yapıyorlarmış, saçma saçma
Ama bir kaç somut örnek ver

Bak ben sana söyleyeyim her şeyimizi düğünde biz yaptık hanım evine eşya aldı

Biz set alamayız dedi düğün yeri seçtik dedi orası çok pahalı dedi ki hayatta bilmez orayı sırf para istemeyelim diye öyle dedi

Etrafta da konuştu düğün yaptık geline bilezik taktık vs vs

Bunu herkes aşağı yukarı yaşıyor yani mesafem var artık huzurluyum

O nedenle umursama germe kendini

Bu arada evet çocuk bence de bensiz hiçbir yere gidemez hele babaanneye ya da anneanneye asla

Annemler aynı şehirde:KK43:
Anladım canım. Annen lohusalık boyunca sende kalsın kızıma bakcam diye. Kaynanan bir kere gelir bebeği görür gider. Annen var diye yatılı kalmaz en azından öyle denesen. Çünkü eğer annen sizde yatılı kalmazsa bu sefer kaynanan yatılı kalmaya kalkar bu sefer sabah akşam kaynananın yüzünü görmek daha zor olur.

O zaman başta söyle eve gelmesin illa torunu görmek isterse hastanede görüp gitsin. Daha sonra görmek isterse de eve almam dışarıda görür gider dersin. Evlerde görüşme olmaz.

Merhaba arkadaşlar, k.v. İle ilgili buraya çok konu açtım, buraya konusunu açmayıp yaşadığım bi çok meselesi de var. Arkadaşlar şimdi ben 20 haftalık hamileyim, sağlıkla umarım bebeğimi kucağıma alırım, ama ben bu kadının evime gelip bebeğimi görmesini istemiyorum, şu an görüşmüyoruz zaten ama o dönemde torun bahane edip gelmesini istemiyorum, ister istemez karşılaşınca şeytan görmüş gibi oluyorum. Beni kınayan arkadaşlar olabilir, ama yaşayan bilir, babanesi yok bilmem ne diyen olabilir, karnımda ki bebeğime bile laf çarpıtmıştır, hamile halimle annemle ve benle, kendisi ve kızkardeşleri hala kavga etme çabasındadır, ben evime gelsinler istemiyorum dedim ya bebek bahanesi ile, yaşayan arkadaşlar ne yaptınız, ne yapabilirim, şimdiden teşekkürler.

Bebeğiniz hayırlı olsun. Şimdiden düşünüp strese girmeyin derim. Ev sizin eviniz bebek sizin bebeğiniz, istemiyorsanız görüşmezsiniz. Sanki her babanne torununa sevgiyle mi bakıyor, aman torunum canım torunum diye ölüyor mu? Burada okuyoruz Allah aşkına sevenler de var elbet ama, çoğu ilgili bile olmuyor. Hatta doğuma diye gelip hizmet bekleyenler bile var... Bu kadar görmek istemiyorsanız mutlaka haklı sebepleriniz vardır. Peki eşin ne diyor bu durumda? Sen nasıl istersen öyle olsun yeter ki strese girme bebeğimiz de stres yaşamasın diyor mu? Yoksa, olmaz öyle şey onlar benim ailem elbette gelip torunlarını görecek diyor mu? Benim çocuğum yok, en çok düşündüren şey ise bebek olursa bu sorunları yaşayacak mıyım?, eşimin ailesiyle 2 dünya bir araya gelse görüşmem bu yüzden konunu merakla takip ediyorum.

Ama bir kaç somut örnek ver

Bak ben sana söyleyeyim her şeyimizi düğünde biz yaptık hanım evine eşya aldı

Biz set alamayız dedi düğün yeri seçtik dedi orası çok pahalı dedi ki hayatta bilmez orayı sırf para istemeyelim diye öyle dedi

Etrafta da konuştu düğün yaptık geline bilezik taktık vs vs

Bunu herkes aşağı yukarı yaşıyor yani mesafem var artık huzurluyum

O nedenle umursama germe kendini

Bu arada evet çocuk bence de bensiz hiçbir yere gidemez hele babaanneye ya da anneanneye asla
Altın takı olayına gelirsek, düğün takılarını millete h.g. Niyetine Cukkaladı, önce oğlum bende şu kadar altınınız var dedi, sonra ne altını deyip yeminleri bastı, yatak odama ben mutfakta iken girip, ozaman bebek düşünmüyoruz, korunma yöntemini alıp çantasına atmış bi de utanmadan bunu dedi, evimde ki halımı,anahtarım ogün bi sebeple onlarda idi, yürüttü, kızına yollamış, milletin gelini ile kıyaslar o şöyle bu böyle, doğmadan bebeğime beddua etti, oğlu ile olan kavgasından dolayı, annem garibim bir gün olsun yüz göz olmaz, anneme en son tartışma da laf etti, ve daha bi sürü bişey, ve ben bu kadından nefret ediyorum

Altın takı olayına gelirsek, düğün takılarını millete h.g. Niyetine Cukkaladı, önce oğlum bende şu kadar altınınız var dedi, sonra ne altını deyip yeminleri bastı, yatak odama ben mutfakta iken girip, ozaman bebek düşünmüyoruz, korunma yöntemini alıp çantasına atmış bi de utanmadan bunu dedi, evimde ki halımı,anahtarım ogün bi sebeple onlarda idi, yürüttü, kızına yollamış, milletin gelini ile kıyaslar o şöyle bu böyle, doğmadan bebeğime beddua etti, oğlu ile olan kavgasından dolayı, annem garibim bir gün olsun yüz göz olmaz, anneme en son tartışma da laf etti, ve daha bi sürü bişey, ve ben bu kadından nefret ediyorum
sevilecek bir kadın değilmiş ki zaten

Anladım canım. Annen lohusalık boyunca sende kalsın kızıma bakcam diye. Kaynanan bir kere gelir bebeği görür gider. Annen var diye yatılı kalmaz en azından öyle denesen. Çünkü eğer annen sizde yatılı kalmazsa bu sefer kaynanan yatılı kalmaya kalkar bu sefer sabah akşam kaynananın yüzünü görmek daha zor olur.
Geçen annem bizde idi, bi sebeple bize gelmeye kalktı( kavgalıyız bu arada) Eşim sonra gel deyince novelll ın annesi geliyo da ben niye gelemiyorum diyo

Madem konuşmuyorsunuz hali hazırda gelince soğuk davranırsınız. Oda o kadar yüzsüz değildir herhalde, anlar istenmediğini, torununu görür sonrada gider.

Ben bu süreçe hemen gelmedim. Yaptı yaptı yaptı eşimin annesi dedim o dedim bu dedim, baktım giden benden gidiyo yeter dedim. Empati yapman lazım denilmesi gereken en son insanım bu arada. Kimse durduk yere bu seviyeye gelmez, tek şikayetçi gelinleri ben değilim, bir diğer gelinleri bunlar yüzünden intihara kalkıştı. Rica ederim bilmeden yorum yapmayın. Teşekkürler. Ha bi de pislik mi dedim emin ol çok az söyledim.

Yorum yapalım diye buraya yazıyorsunuz değil mi?

Back
X