k.v. eşime yaptığı mantıları okutmuş mudur sizce...

senbensema

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
628
-13
48
Ankara
kızlae selam, aylar sonra yine dertlerimle ben başbaşayken ve eşimle taze taze atışmışken sizden akıl almak istedim. yaklaşık 2 hafta önce k.v. ve eltim burdalardı. benm k.v. beni pek sevmez, oğlunu ondan aldığımı düşünüyor sanırım... farklı şehirlerde yaşıyoruz. neyse bunlar geldi, eşim k.v.min yaptığı mantıyı çok sever. gelirken baya çok mantı da yapıp getirmişler, dondurucuya attılk. k.v. gitmeden önceki akşam yemeğinde yemek gözüme az göründü mantı dapişirdim bunların getirdiğiğnden. sofraya koyunca benm agresif k.v.m yine sinirlendi; ben onu oğluma getirmiştim neden pişirdin, pişirmeseydin, dedi. ben de dedim anne torunun da seviyo çocuk bugün bişey yemedi o yesin diye yaptım dedim kızımdan için. neyse konu kapandı. k.v.ler gitti aradan 3-4 gün geçti ben yine mantıdan yaptım ama sadece eşime çünkü sebze yemeği vardı eşim onu yemez diye. koca bi tabak yedi eşim. ertesi gün sabah hafta sonu eşim evde bi mutlu uyaandık keyifliyiz kahvaltı hazırlarken sohbet ediyorduk. eşim birden sinirlendi ve söylediim lafta sinirlenecek bişey olmamasına rağmen kavga koptu. ben önce alttan aldım sonra baktım bu üzerime geliyor, ben de susmadım. neyse sonra bana el kaldırdı. vurursan boşanırım sakın deneme dedim. vurmadı. az önce yine konuşurken ben durduk yere aynı şekilde konuşmaya sinirli tavırlara girdi. ve ben bu mantıyla ilgili aklıma hiç kötü bişey getirmemiştim annem uyardı beni. kızım bu çocuğun sana aylardır eziyeti yoktu annesigil geldi gitti yine başladı ve k.validen o mantı oğluma yapmıştım dedi, acaba kötü bişey mi yaptılar deyince aklıma kurt düştü...

sizce bu olabilir mi... bu evime k.v.in ilk gelişi ve nerdeyse bir senedir kavgamız olmamıştı. acaba evime eşimin yediklerine bişey mi yapıyolar. çok kotu oldum ben.

bu arada karanlıkta yazıyorum imla ve noktalama hatalarımdan dolayı affedin beni

Eve mantı yaptırılır getirilir de sadece ogluna mı getirilirmiş?
Ne garip bir kayınvalide.

Ben okuttugunu falan düşünmedim de kayınvalidenin sana yaptıgı saygısızlık.
Madem sadece oglu yiyecek gitsin anasının evinde yesin.
Allah Allah!

bende böyle şeylere inanmam açıkçası mantı alt tarafı ne olabilir ki hem kızınız ve sizde yemişsinizdir o mantıdan eminim. kayınvalidenize tavırlarınızı beğenmeyen eşiniz buna kızmış olabilir yada siz değiştiniz eşiniz stresli dönemler geçiriyordur belki. bence oturup bunları gözden geçirin

Bir eve getirilen yiyecek bu sana yok bu sana değil oğluma diye ayırılır mı hiç....
Bunlar iyi bir kayınvalide olmaktan ziyade iyi bir insan bile değiller ki.
Nimetin sana ya da oğluması mı olur..
Ayıp be..

Yapıp yapmadığını bilmiyorumda üslubunun hiç hoş olmadığını görüyorum.
'Niye pişirdin oğluma getirdim onları' ne demek.
Tövbe tövbe ya.
Yani varya bunları okudukça buradaki bayanların kayınvalide düşmanlığını anlayabiliyorum.
Eğer büyüden şüpheleniyorsanız hergün evinize ve eşinize Ayetel-kursî okuyabilirsiniz.
Hem Allah izin vermedikçe kul kula hiçbirşey yapamaz.
Eşinizle sorunlarınızn kaynağına inmeye çalışmanız daha mantıklı olur.
Hayırlı akşamlar.

K.v.me saygida hicvir kusur etmedim ve onceden cok sevmezdim onun bana olan tavirlarindan dilayi ama artik bunlari tolere edip olgun davraniyirum. Yani manti oglumun demesi bana cok normal geliyor gecistiriyorum. Cunku ondan oyke seyler duydum ki artik bu onemsiz. Yani en sonki kurban bayramnda ben kizimla ugrasirken ac kalmistim ve esim karnini doyurup cocugu aldi sen de ye dedi,tam mangalin basina gectim k.v.kiyameti kopardi. Oglum birak o cocugu gel karnini doyur diye;-)en basit ornek bu.
Yani onun boyle islere girecegini de dusunmem degil ama allah beni affetsin gunahini almiyim da bes senelik evliyiz,daha en urak bi saygisizlik etmedim,anne degil annecim dedim icimden gelerek,o ters seyler yaptikca ben duzelir diye sabrettim...neyse iste en son bu olaydan sonra da yine onlar evime gelip gidince esimle kavga esince annemin de sayesinde aklima kurt dustu..
En iyisi ben bol bol okuyayim. Allah esirgesin insallah. Esimle de duzeliriz yine insallah.. Saolub kizlar

8ay evvel gene kavganız olmuş eşinle.
Kızına vurmuş.Sana da kötü bir biçimde şiddet uygulamış.
Bu kavgalarınızda da kayınvaliden gelmiş miydi size?

böyle insanları neden evinize alıyorsunuz?

Yani eski ko nularınızda da eşinizle evliliğinizin kötüye gittiğini anlatan konular var. İlginç ilk defa kavga edıyoruz kv yuzunden demenız. Kusura bakmayın da siz de kv den hoşlanmıyorsunuz ve kendı mutsuzlugunuzda onun payı olduguna kendınızı ınandırmaya calısıyorsunuz sadece...

Okunmuş mantı.

Eşiniz sizin söylediğiniz şeye kızmış, siz kötü niyetle söylemedim diyorsunuz ama adam bozulmuş işte... Söylediğiniz kelimelere dikkat edeceğinize iki adet mantının peşine mi düşüyorsunuz?

sen kötü düşünme yinede canım o mantıyıda eşine yedirme bi şekilde bitti de nebiliyim dolapta bişey olmuş felan de. onun getirdiği şeyleri yerkende duayla yiyin aklımdaa diyip yiyin.
umarım biran önce düzelir.

kimsenin günahını almayalım ama yapılmışta olabilir. ben bu tarz şeyleri bizzat yaşadığım için böyle şeylerden korkarım. keşke alırken dikkat edip. sonrasında atsaydınız eşinize yedirmeseydiniz. eşiniz sorarsada komşular geldi bişey yoktu onlara çıkardım deseydiniz. benim babaannem ablamın kv ve benim eski görümce adayım bu tarz şeylerle uğraştıkları için çok çok iyi biliyorum. böyle insanlardan korkulur. ha sizin kv dede yapmıştır demiyorum ama yinede dikkatli olun. neden özellikle oğluna yedirmek istedi anlamadım keşke o gün onun önünede koysaydınız. bakalım yicekmiydi.

onu oğluma yapmıştım ddeyince eşin tepki vermedi mi? o senin de annen artık farkında değil sanırım... zorla anne dedirtmeye gelince hiç müsamaha yok, demesen sıkıntı olur, böyle insana da anne denmez ki

Tabi tabi yola çıkmadan önce eve büyücü çağırmıştır. Kayınvalideniz yerde oturup mantı açmıştır.Büyücü de bir yandan mantıları üflemiştir.Belki bir tanesinin içine kıyma yerine muska koymuştur.Sizin koca da muskayı yuttu.Geçmiş ola. Bu kadar mı cahilsiniz. Siz de annesiniz. kadıncağızın oğlu başka şehirde yaşıyor.Gelirken oğlu, evladı seviyor diye paket paket mantıyı üşenmemiş hazırlamış.Allah razı olsun diyeceğinize neler karıştırıyorsunuz.Bir de şu açıdan düşünün, siz nekadar anneyseniz kayınvalideniz de bir anne.Akşam yemeğinde getirdiği mantıyı pişirip ona servis ettiğinizde ben bunu oğluma getirmiştim demiş kadın.Boğazından geçmemiştir.Oğlunun sevdiği şey o yesin istemiştir.Hepimiz çocuğumuzun sevdiği yiyeceği ben yemiyim o yesin diye ayırmıyor muyuz.Konu sizin ya da torununun yememesi değil yani.Oğlu çok sevdiği için özel bir yiyecek görmüş.Torunuma yedirme sen yeme oğlum yesin demiş gibi bile çarpıtıyorsunuz.Biraz insaf, biraz vicdan.Farklı şehirdeyken ne kadar görüşeceksiniz ki art niyet avcılığındasınız.

Son düzenleme:
başlığı okuyunca artık neye saracağımızı bılemıyoruz tartıştıkça dıye düşündmüm ama

kvdenızın tepkisi ınsana herşeyı düşündürüyor nedemekyaa oğlu yıcek hadı gelınıde geçtim torunada yok öle bı durumda ben yaparım alın sız bu kıymetlimantılarınızı deyip tutuştursaydın eline saygıda bır yere kadar

eşimi doğurmuş dıye bana hayatı zehır etme hakkı varmıdır bı ınsanın

kaynanan büyü yaptırmış mi bilmiyorum olabilir çünkü böyle şeyler yapan insanlar var ama mantıyı sadece oğluma getirdim demesi çok ayıp birşeysen dua oku Allaha sığın eşinle iyi geçinmeye çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…