K.v min oğlumun duygusallığını eksiklik olarak görmesi

Umutumut82

Bşlgç 91 kg 31ekim hedefi 85kg 😇
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
14.422
28.677
548
Mrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.

Örneğin 1; 3 gün önce okuluna bacağı olmayan bir veli gelmiş.sınıf arkadaşı adamın yanina gidip senin bacağını hırsızlarmi çaldı diye dalga geçmiş. Oğlum arkadaşina kızmıs. Allah sanada verirse görürsün demiş çok ağlamış. eve gelince yine aglayarak anlattı. Anne o amca ne hissetmiştir üzülmüsmüdür diyor.
Örnek 2: oğluma okulda 3 öğün yemek veriliyor .tabaginda kalanları peceteye alıp kedilere veriyormuş. Evdede masaya dökülen ekmek kırıntilarıni cama koyuyor kuslar yesin diye. Tavuk balik vs artiklarini buzdolabi poşetinde biriktirip sitenin bahcesindeki kedilere veriyor.
Kaynanamda sürekli erkek adam bu kadar duygusal olmaz ilerde bunu cok ezerler aç kalır diyor beni çildirtacak.

İlerde sorun yaşar evet doğru. Ama sorun yaşamayan bir vicdansız mı olması daha iyi, yoksa sorun yaşayan bir merhametli mi? Siz bir uzmana danışın en iyisi. Çocugu da götürürsünüz gerekirse. Uzmanın dediklerine göre yol almak daha doğru olur. Ama ben sizinkisi gibi çocukları çok severim. İhtiyacımız olan tam da böyle çocuklar ve insanlar aslında ama. Aması var işte.

Oy merhametini sevdiğim :) içim yumuşadı okuyunca ne güzel çocuk...

Empati yeteneği çok gelişmiş evet, bu onu yıpratır mi zaman gösterir bence. Dunya malum, keşke her çocuk böyle olsaydı. Gaddar olsun ne demek ya o da biraz abartı olmuş... Yaşadıkça öğrenir bence ama gözlemde kalın, çok etkilenecek gibiyse bi uzman yardımı yerinde olur hem içiniz rahatlar.

Bende cocugumdan çok memnunum. Esimde cok duyarlıdır. Isyerimizin bahcesindede kediler var. Annesinin terkettiği kedi yavrularına biberonla süt verir eşim. Bende ayni sekilde elleyemem ama sürekli beslerim.

Canım ya ne kadar tatlı bir oğlunuz var.Allah bağışlasın.çok takdir ettim davranışlarını hele bu yaşta öyle düşünmesi ne hoş.benim kuzenimin oğlu da çok duygusal bir çocuk.
kv neden eksiklik olarak görüyor anlamadım sırf erkek olduğu için kırıp dağıtması mı lazım.şiddete meyilli olsa daha mı iyi olurdu.anlamıyorum nedir bu erkek adam sert olucak algısı ya.

Bence harika bir çocuk yetiştirmişsiniz. Umarım büyüdüğünde de böyle merhametli, düşünceli biri olur. Özellikle erkek çocukları böyle yetiştirilmeli toplumun buna çok ihtiyacı var. Demek ki gelecek nesillerden hala umut var, sevindirici bir post olmuş

ne ince ruhlu bir çocuk yetiştirmişsiniz. zaten toplum bunun eksikliğini çekiyor. hayvanlara, engellilere, kadınlara müsamaha göstermeyen insanlar bu toplumu bozuyor. çocukken böyle kv gibi insanlar tarafından yetiştirilen çocuklar canlılara değer vermeyi çok zor öğreniyor. yaşadığımız sorunların temeli hep bu.

Neden sorun yaşasın ki?
Ne güzel merhametli, empati yeteneği yüksek bir insan olacak.
Benimkiler de öyle ve bu bir kişilik yapısı.
Niçin bozacaksiniz?
Belki çok iyi bir psikolog olacak.
Çok iyi bir öğretmen olup duyarli çocuklar yetiştirecek belki.
Toplumda ensesine vur al ekmegini gibi bir anlayis hakim ama çocuğunuza sınırlarını korumasını ogretirseniz hiç de sorun olmaz.
Merak etmeyin o korur hem kendini.
Hisleri kuvvetli olduğu için de kendine göre arkadaş seçer ve kaosta bırakmaz kendini.
Allah öyle yaratmissa bir yere göre ayarlamistir onları.
Çok güzel bir çocuğunuz var yüreğinden öperim onu.

Son düzenleme:
Maşallah diyeyim

Gun geçtikçe etrafında olan biteni görür şuan daha çocuk gaddar olmasi gereken yerde kendi hakkı söz konusuysa bununda çözümünü bulur en azından adilde olur

Kv gereksiz konuşma yapmış

Sizin endişeniz iyi niyetinin sömüreleceği içinse o konuda haklısınız.benim kızım da insanlara yardım ederken kendinden ödün verir hep.bu konuda ben de endişelenirim yardım etsin ama kendinden ödün vermesin,insanların onu kullanmasına izin vermesin,istemediği şeye hayır diye bilsin istiyorum.ama merhametli olmak başka bir şey bence.en önemlisi sınırlarını koruya bilsinler.
(Umarım düşüncelerimi doğru anlata bildim türkçem iyi değil)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…