- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Umutumut82
-
benım kızımda yanı senın oğlunuz gibi ki kızım 13 yaşında
ben havyanlara iyiylik yapmak için dünyaya gelmişim anne diyor
kv göürmce bu kız çok sessiz ne olacak böyle diyor , tövbestagfurullah çekiyorum sinirden
valla ben babasını açamadım ki kızını açayım otu çek köküne bak aynı babası diyorum
bana benzeseydi gözü açık olurdu himseye hakkını yedirmezdi yırtık ( delirdiğim bir an söylemiştim ) olurdu diyorum ,
heee vallahiii babasıda böyleydi diyorlar deliriyorum resmen
Bu kadar güzel yürekli bir evlat yetiştirdiğiniz icin bir kadın olarak gurur duydum ben siz cahil kaynanayı boşverin yaMrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.
Örneğin 1; 3 gün önce okuluna bacağı olmayan bir veli gelmiş.sınıf arkadaşı adamın yanina gidip senin bacağını hırsızlarmi çaldı diye dalga geçmiş. Oğlum arkadaşina kızmıs. Allah sanada verirse görürsün demiş çok ağlamış. eve gelince yine aglayarak anlattı. Anne o amca ne hissetmiştir üzülmüsmüdür diyor.
Örnek 2: oğluma okulda 3 öğün yemek veriliyor .tabaginda kalanları peceteye alıp kedilere veriyormuş. Evdede masaya dökülen ekmek kırıntilarıni cama koyuyor kuslar yesin diye. Tavuk balik vs artiklarini buzdolabi poşetinde biriktirip sitenin bahcesindeki kedilere veriyor.
Kaynanamda sürekli erkek adam bu kadar duygusal olmaz ilerde bunu cok ezerler aç kalır diyor beni çildirtacak.
En iyisi cok takmamak aslında. Birazda hamile olduğumdan evham yaptim iyice. Öncedende ev işlerinde yardimci oluyor diye laf ediyorlardi. Okadar takılmıyordum ozamanlar. Rabbim evlatlarimizin ayağina taş değdirmesin.
Benim hep dikkatime çarpan şey etrafmdaki kişilerin hep kızımdan yardım istemesi oldu.(onun yapa bileceği şeyler)ve kızım da istemese bile kırmak istemediği için yardım ediyor ve yorulsa bile sesini çıkarmıyor.bu yüzden endişeliyim ve hayır demeyi bilsin ve sınırlarını korusun istiyorum.yoksa merhametli olmasını,empati kura bilmesıni,yardımsever opmasını ben de isterim tabi ki.
Çok teşekkür ederim.Masallah kızınıza rabbim size bagıslasin
çocuğunu koru o kv olucak cadıdan. okurken kalbim ısındı resmen çocuğuna. maşallah. yanlış anlama ama bu erkek egemen düzenin, kadın cinayetlerinin, kadına şiddet uygulayan erkeklerin sebebi kv n gibiler. koru çocuğunu o pis zihniyetten.Mrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.
Örneğin 1; 3 gün önce okuluna bacağı olmayan bir veli gelmiş.sınıf arkadaşı adamın yanina gidip senin bacağını hırsızlarmi çaldı diye dalga geçmiş. Oğlum arkadaşina kızmıs. Allah sanada verirse görürsün demiş çok ağlamış. eve gelince yine aglayarak anlattı. Anne o amca ne hissetmiştir üzülmüsmüdür diyor.
Örnek 2: oğluma okulda 3 öğün yemek veriliyor .tabaginda kalanları peceteye alıp kedilere veriyormuş. Evdede masaya dökülen ekmek kırıntilarıni cama koyuyor kuslar yesin diye. Tavuk balik vs artiklarini buzdolabi poşetinde biriktirip sitenin bahcesindeki kedilere veriyor.
Kaynanamda sürekli erkek adam bu kadar duygusal olmaz ilerde bunu cok ezerler aç kalır diyor beni çildirtacak.
Kendini ezdirmez çünkü haksızlığa karşı dik duran bir çocuk. Çocuklar dalga geçerken o onlara kızmış. Demek ki cesur bir çocuk ki orda dalga geçen çocuklara kızabilmişMrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.
aynen öyle. merhametli olmayı eziklik sanıyor kalbi kötü kişiler. haksızlık karşısında durabilmek gaddarlık değil güzel ahlak gerektir aslında ama anlat anlatabilirsenKendini ezdirmez çünkü haksızlığa karşı dik duran bir çocuk. Çocuklar dalga geçerken o onlara kızmış. Demek ki cesur bir çocuk ki orda dalga geçen çocuklara kızabilmiş
çocuğunu koru o kv olucak cadıdan. okurken kalbim ısındı resmen çocuğuna. maşallah. yanlış anlama ama bu erkek egemen düzenin, kadın cinayetlerinin, kadına şiddet uygulayan erkeklerin sebebi kv n gibiler. koru çocuğunu o pis zihniyetten.
ilk adımda cinsiyetçi yetiştirmemek olmalı diye düşünüyorum. yani kadın erkek ayrımı aşılanmamalı, çocuğa erkek gibi ol vs gibi şeyler demek çok korkunç gerçekten. kız erkek diye değil iyi insan olsun diye yetiştirmek lazımZaten benim düşüncemde eğer bu toplumda birşeyler düzelecekse bunu da yapacak olan biz anneleriz.
Mrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.
Masallah süphanallah ya onun o yüregini yerim yaa merhamet bi insanda olması gereken şey ve oglunuzda var çok şanslısınız . Sadece zamanla hakkını savunmayıda ögrenir ezilecek gibi görmedim hatta arkadaşına yaptığının yanlış olduğunu söyleyecek kadar da yürekli minik yüreğini yerim yaaMrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.
Ne güzel kalbi var merhametli bir çocuk diyeceklerine, seni çok ezerler gaddar ol diyorlar. anlam veremiyorum benaynen öyle. merhametli olmayı eziklik sanıyor kalbi kötü kişiler. haksızlık karşısında durabilmek gaddarlık değil güzel ahlak gerektir aslında ama anlat anlatabilirsen
Benim aynı tarif ettiğiniz gibi bir öğrencim vardı , arkadaşları evet çok üzdüler çocuğumu , hele ortaokul öğrencisi çok gaddar olur . Ne çok dalga geçtiler , ölü hayvan bulsalar alır getirirlerdi . Ama o bildiğinden vazgeçmezdi . 18 Mart’ta, Cumhuriyet bayramında şiirleri okuttuğumuz öğrenciydi . Hem okur hem ağlardı . O kadar muhteşem bir çocuktu . Şimdi hukuk fakültesi okuyor , hem de %100 burslu . Hayat güzel kalpli insanlara güzellikleri getiriyor zaten.
Şiddet , kavga , gürültü , patırtı bir çocuğa daha çok zarar veriyor . Asla güç vermiyor .
Ne güzel kalbi var merhametli bir çocuk diyeceklerine, seni çok ezerler gaddar ol diyorlar. anlam veremiyorum ben
Bize böyle çocuklar lazımMrb arkadaşlar benim 7 yaşında bir oğlum var. Öğretmenleride herzaman duygusal zekası yüksek bir çocuk diyorlar. Sorun şu ki; k.v bunu bir eksiklik olarak görüyor ve çocuğu tembihle kimseye duygusal davranmasin biraz gaddar olsun diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?