k.validemi çocuk bakımına yardım için çağırayım mı?

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
kızlar şu an moralim çok bozuk ya.12 aylık oğlum var.bir dakika yerinde durmuyor her yanı batırıyor,uyumuyor.eşimde gece sabaha kadar internete giriyor öğlen 2 ye kadar yatmak istiyor gözü hep yatakta (işi gereği çoğunluk evde).anca öğleden sonra çocuğa bakmaya faydası oluyor.ya artık çok bunaldım bir yandan çocuk bir yandan ev işleri.kaynanam yakın ama gelmiyor ayda bir 2 saat misafir gibi oturmaya geliyor.kadının hiç bir işi yok tek torunu da bu ama bakmıyor.totoşunu büyütnmek tek görevi.
şimdi ben k.validemi çağırayım mı yardım et biraz diye onun kaynanası büyütmüş hep çocuklarını ama o bana zerre yardım etmiyor.ne yapayım çağırayamı mı.kocam da anasının incileri dökülecek diye korkuyor.ne yapayım ya arayım mı?

Gelip de daha sinir edecek biriyse çağırma,yok yardım eder karışmaz diyosan çağır.
Kadının kişiliğine bağlı

Son düzenleme:
bence çağırma, eşin geceleri çocuğa bakabilir madem zaten uyumuyo
sende o esnada uyuyup dinlenebilirsin, zaten gece uykunu tam alabilsen, gündüzler o kadar problem olmaz, herşeyde dört dörtlük olmayıversin, olduğu kadar olsun ev işleri, kasma kendini bence... ekonomik açıdan rahatsan haftada bir iki birini çağır mesela, en azından genel temizlik derdin olmaz, çağıramıyosanda boşveer
2 sene sonra herşey farklı olcak zaten

Kayınvalideniz arzu ederse bütün organlarını keyif icinde büyütebilir.

Çalışıyor musunuz hayır, eşiniz çalışıyor mu hayır?

Oturun kendiniz bakın bi zahmet. Yetişemediğinizi düşünüyorsanız kibarca yardım isteyin; bi tarafını büyütüyo demeyin. O da zamanında eşinizi büyütmüş.. Yardım etmek istemezse keyfi bilir. Bakmak zorunda değil.

Gelip de daha sinir edecek biriyse çağırma,yok yardım eder karışmaz diyosan çağır.
Kadının kişiliğine bağlı

bencede kaynanadan kaynanaya değişir.karakter diye bişey var fabrikasyon üretimlermiş yada ayrı bir "kaynanalık kurumu" varmış gibi bunun "hayır" yada "evet" gibi tek bir cevabı olamaz

kayınvalidenle iyi anlaşıyorsan söyleyebilirsinannecim biraz yardımcı olurmusun diyebilirsin ama herşeye karışan bi tipse hiç söyleme çocuğun yanında bide onunla uğraşırsın annen yakınındaysa annenede söyleyebilirsin

bence kaynana iyi olsada kötü olsada çağırmamak lazım, zaten istese kendi gelirdi, yardıma çağırılmamalı diye düşünüyorum

Kendi anneniz de olsa hiç kimse bakmak zorunda değil.Bebeği siz
doğurduysanız onun sorumluluğunu da almak zorundasınız.Ha yardım
istersiniz yetişemediğiniz yerde o ayrı,karşınızdaki kişiye kalmış.Maddi
bir sıkıntınız yoksa yardımcı alın arada bir

zamanında k.validesi bakmış onun çocuklarına.hep anlatırdı eskiden şimdi anlatmıyor ben onadan yardım bekleyeceğim diye.fazla bir şey istemiyorum hafta da bir gün gelse sen de az uyu dese yeter,sadece kucağında çocuğu tutsun başka bir şey demiyorum.herkesin k.validesi yardım ediyor.bu arada eşim çalışıyor ona pek kızmıyorum yardımcı olmaya çalışıyor.ama anası niye böyle yapıyor ya?şimdi arasam gelse günün birinde laf sokar ince ince çocuğuna bakamadın gibisinden sinirim hepten bozulur.

arkadaşlara katılıyorum canım kayınvaliden problem çıkaracak biriyse çağırma, hiç riske girme derim. çocuğa bakmana yardım etsin derken evdeki huzurundan olma. Eşinin sana yardımcı olmasını istiyorsan, eşinin işlerini aksat canım ; mesela ütüsünü yapma, az yemek yap tek çeşit olsun mesela çok çeşit yapma, kıyafetlerini arada bir yıkama v.s işleri aksayınca bak nasıl yardım ediyor. yada eşine gel sen çocuğa bak ben senin ütünü yapacam de . mecbur tut yani. umarım işe yarar. sevgiler...

annem yardım ediyor ama o da abimin çocuğuna bakmaya gitti şehir dışına.

O zaman hiç çağırma bi de o bozmasın sinirini,kızkardeşin annen falan yok mu yakınında değil mi?Onlar gelemez mi arada sen de nefes alırsın

zaten bakmak istese evine geldiğinde 2 saat bile otursa yardımcı olmaya çalışır ama geldiğinde misafir gibi diyosun belki alıştırmak istemiyodr çocuk bakımı konusunda

zaten bakmak istese evine geldiğinde 2 saat bile otursa yardımcı olmaya çalışır ama geldiğinde misafir gibi diyosun belki alıştırmak istemiyodr çocuk bakımı konusunda

bu kadarı da vicdansızlık ama.alıştıracak kadar olmasın zaten beklentin burada bbir oğlu bir torunu var,unutmasın.

Bence problem çıkarmıcak biri olsaydı arada gelir yardım ederdi, bir yere gideceğin zaman ne yapıyorsun kayınvalidene bırakmıyor musun?
Hiç bulaştırma bence gelir olan huzurunu da bozar.

Son düzenleme:

haftada 1 gun gelse,kucaginda tutuverse cocugunuzu ve o azicik uyku sizi 1 hafta goturecekse cagirin tabi.

iş güç için gelmese bile , aralarında sevgi bağı oluşması için daha sık görüşmeliler bence. kayınvalidenizi çağırırken de ; bana yardım eder misin demek yerine, torununuzla vakit geçirmek isterseniz daha sık gelin anne diyebilirsin bence. çünkü anladığım kadarıyla sen onu iş güç için değil çocuğunla vakit geçirsin diye çağıracaksın.

Son düzenleme:
sanki istenmeyen gelinim eşimin ailesinden bir Allahın kulu gelmiyor ya.eşime de dedim biraz önce benim ailem sana böyle yapsa hoşuna gider mi dedim?
bana dediği "senin ailen bana ne yapıyor sanki "para mı verdiler". ben sanki onunkilerden para bekliyorum gelsin torunun sevsin arada arayıp "ölmediniz değil mi" desinler ama yapmıyorlar.şimdi de annemin derdi başından aşkın diyor.herkesin derdi var.kadının kocası sabah gidiyor gece yarısı geliyor 20 yaşındaki oğlu da bilgisayar başında tüm gün ona zararı yok. o kadar çok boş vakti var ki,hiç bir işi yok ya.nasıl burnunda tütmüyor torunu anlamıyorum.ben yeğenlerimi bile özlüyorum.

bende bu ınsanları anlamıyorum dogrusu yaa kaynan gelır cocuga bakar suc cocuga bakmaz suc daha ne ıstıyorsun yaaa bı cocuga eve bakmak bu kadr zormu bız ne yapalım hem dısarda calıs hemde evde hem kayınvalıden gelıpde sana yardım etmek zorunda degıl bakamıyorsan cocuk yapmayın kardesım onceden dusunmezler sonrada cocugu satacak yer ararlar sonrada eee bu cocuk neden boyle oldu huyu bozuldu bılmem ne nee madem cocuk yaptın kendın buyut kusura bakmayın arkadaslar agır konusmus olabılırım ama o kadar sacma sapan konular acıyorlar kı ınsan cıldırıyor ya bazen ınsanlar sanırım laf olsun dıye konu acıyor

ay canım sende bi hoşsun, başkası olsa kaynanam gelmesin der hatta kapıdan girse bacadan püskürtür
sen gelsin diye gözüne bakıyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…