sanki istenmeyen gelinim eşimin ailesinden bir Allahın kulu gelmiyor ya.eşime de dedim biraz önce benim ailem sana böyle yapsa hoşuna gider mi dedim?
bana dediği "senin ailen bana ne yapıyor sanki "para mı verdiler".ben sanki onunkilerden para bekliyorum gelsin torunun sevsin arada arayıp "ölmediniz değil mi" desinler ama yapmıyorlar.şimdi de annemin derdi başından aşkın diyor.herkesin derdi var.kadının kocası sabah gidiyor gece yarısı geliyor 20 yaşındaki oğlu da bilgisayar başında tüm gün ona zararı yok. o kadar çok boş vakti var ki,hiç bir işi yok ya.nasıl burnunda tütmüyor torunu anlamıyorum.ben yeğenlerimi bile özlüyorum.
bende bu ınsanları anlamıyorum dogrusu yaa kaynan gelır cocuga bakar suc cocuga bakmaz suc daha ne ıstıyorsun yaaa bı cocuga eve bakmak bu kadr zormu bız ne yapalım hem dısarda calıs hemde evde hem kayınvalıden gelıpde sana yardım etmek zorunda degıl bakamıyorsan cocuk yapmayın kardesım onceden dusunmezler sonrada cocugu satacak yer ararlar sonrada eee bu cocuk neden boyle oldu huyu bozuldu bılmem ne nee madem cocuk yaptın kendın buyut kusura bakmayın arkadaslar agır konusmus olabılırım ama o kadar sacma sapan konular acıyorlar kı ınsan cıldırıyor ya bazen ınsanlar sanırım laf olsun dıye konu acıyor
canım ben zaten iki yıl çocuk yapmadım.k.validem,annem ve herkes yap yap yap başımın etini yediler.komşular bile canımdan bezdirdi çocuğum yok diye.ha bir gün bakıyorlar mı yok.ama hepsi çocuk olmayınca "a bir sorun mu var aaa kısırlar mı" bunun derdine düşüyorlar.yani iki yıl iyi bekledim o şartlarda.ben bunları heeeep hep düşündüm.açıkçası benden başka düşünen de yok çevremde herkes fırt doğuruyor.sizin çocuğunuz yok herhalde ne kadar zor olduğunu bilemezsiniz.daha önce çalışan biri olarak bazen işe mi girsem en azından dinlenirim diyorum.o kadar zor yani.sevgisi bambaşka o ayrı.ben de hem evlilik yürütüp hem dışarda çalıştım o kebap yani çocuk bakmanın yanında.
hepsini geçtim ilerde bu çocuk soracak bana "anne babaannem dedem niye beni sevmiyor" diye o zaman ne diyeceğim?
sizin konunuz bakımla ilgili değilmiydi.bakmaya gelince bakmayan ama sevmeye gelince seven biçok babanne var
ilgi sevgi eksikliği de var
kızlar şu an moralim çok bozuk ya.12 aylık oğlum var.bir dakika yerinde durmuyor her yanı batırıyor,uyumuyor.eşimde gece sabaha kadar internete giriyor öğlen 2 ye kadar yatmak istiyor gözü hep yatakta (işi gereği çoğunluk evde).anca öğleden sonra çocuğa bakmaya faydası oluyor.ya artık çok bunaldım bir yandan çocuk bir yandan ev işleri.kaynanam yakın ama gelmiyor ayda bir 2 saat misafir gibi oturmaya geliyor.kadının hiç bir işi yok tek torunu da bu ama bakmıyor.totoşunu büyütnmek tek görevi.
şimdi ben k.validemi çağırayım mı yardım et biraz diye onun kaynanası büyütmüş hep çocuklarını ama o bana zerre yardım etmiyor.ne yapayım çağırayamı mı.kocam da anasının incileri dökülecek diye korkuyor.ne yapayım ya arayım mı?
Aslında elektrayanın eşi ilgili, sorumlu davransa; zaten k.validesinin desteğini istemez.
K.validesi hergün gelse, günde 1 saat bebeğe bakayım dese, belki ona bile bozulur, istemez bir çoğumuz gibi.
O asıl eşinin desteğini görememekten dolayı bunalmış, kendisine çıkış yolları arıyor.
Hem çalışan, hem annelik yapan hanımların işi de çok zor elbette, ama kıyaslamak pek doğru değil. Hem çalışmayıp, hem de çocuğuna bakıcı, evine hizmetçi tutan hanımlar da var ona bakarsak. Şartları farklı herkesin. Hepimizin zaman zaman sızlanmaya hakkı var.
Eşinin desteğini almaya bak elektraya, k.validenin sürekli evin içinde olması, bebek bakımında söz sahibi olması da artçı sorunlar getirir, emin ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?