k.validemi çocuk bakımına yardım için çağırayım mı?

Canım benim de kayınvalidem hiç yardımcı olmak istemiyor
Yani bende sendenim Allahtan benim eşim sabah 8 akşam 5 çalıştığı halde bana yardımcı olmaya çalışıyor
Kayınvalidenin yardım etmemesi değil de sorun
Eşinn gece yarılarına kadar internette sana yardım etmeden dolanması daha vahim

canım bence eşinle konuş bu durumu..yetişemiyorum napıcağımı şaşırdım falan dersen belki kafasına dank eder yardımcı olur..kayınvalden bakmak istese zaten söylerdi daha sık gelirdi yada en azından torun sevmek için evine bile davet etse bikaç saat seni idare edebilirdi...ben olsam kayınvaldemden değilde eşimden yardım isterdim..

Bak canım ben çalışan biriyim evimin işi bebeğimin bakımı eşimle ilgilenmem ve aynı zamanda açık öğretim yapma gibi görevleri üstendiğim halde yine de kaynanamı karıştırmak istemem işlerime.Evet her yerim pırıl pırıl olmayabilir, 3 çeşitte yemek yapamayabilirim zaman zaman ama bu çok ta kafaya takılacak konular değil.Herşeyi olduğuna bağla.Çocuk uyurken üstte üstten evini topla. Evini toplarken ocağına bi yemek koy(çok koy 2 gün ye mesela).Yani evdesin sonuçta zamanın çok.Kaynanan istese zaten gelir yardım ederdi.Hiiiççç oralı olma.Kendi işini kendin yap.Eşin de sana bi zamet yardım etsin. Çocuk yaparken iyi ya biraz o da üstlensin görevini.Ver kucağına ben bunu yapıcam şunu tamamlıcam yarım kaldı de falan filan yanii. Hadi öptümmmm.

kızlar olay çözüldü.dün k.validemi arasam mı aramasam mı derken aradım."anne dedim senin kaç tane torunun var,niye hiç gelmiyorsun bize arada gelsen torununu sevsen ne var ben de işlerimi yaparım o arada"dedim.neyse kendisi zaten bana yakın oturan annesinin yanındaymış ama yine bana gelmiyecekmiş."iyi tamam geleyim" dedi.

akşama doğru geldi "çok hastayıııım,ölüyoooom" diyerek.daha 52 yaşında ama ona göre herkes genç bir kendi yaşlı.benden iş beklemesinler diye kendini yaşlı gösterir hep.neyse ben de biraz normal muhabbetten sonra "anne niye hiç gelmiyorsun bana,ben senden iş beklemiyorum, torununla oyna hafta da bir gün gel yeter"dedim.
hastayım yaşlıyım dedi.anne dedim "bak benim annem 60 yaşında dört torunu için koşturuyor üstelik tansiyon hastası" dedim."ben de tansiyon hastasıyım" dedi."ama nasıl olur sen hap kullanmıyorsun" dedim "illa hap mı kullanmak lazımmış" dedi"ama benim annem bi gün kullanmasa öbür tarafta "dedim.(bu arada sabah kahvaltısında dometesleri ben bunları tuzsuz yiyemem diye tuz istedi,ilginç bir tansiyon hastalığı...)neyse hastalığa sığınamayacağını anladı.

bütün kozlarını ortaya döktü ama hiç biri bahane olamayacağı için en sonunda haftada bir cumadan cumaya gelmeyi kabul etti.gelmezsen ararım dedim.tamam gelicem dedi.sohbet muhabbet güzel geçti bende kaldı.ertesi gün öğlene doğru gitti."hadi bu cumayı saymayayım ama haftaya cuma bekliyorum dedim.yol parasını da vereceğim artık bahanesi kalmıyor.

annesine gidiyor "ya kızım gittim işte babam yalnız ya" diyor."e anneanneye ne oldu" diyorum "işte bir tek o var" diyor.e benim kimim var sanki bende on kişi var.neyse bakalım sözünde duracak mı zaten haftaya arayacağım bekliyorum diye.alışsın valla ne yapayım.yarın torunum diye hayır bekleyecek.e biraz yatırım yapsın o zaman.

bu arada ben komple baksın demiyorum.hafta da bir gün de baksın demiyorum.sadece 1 gün gelsin arada oynatsın,sallasın diyorum.zaten çocuk hep emmek istiyor habire kucağım da yapacağı bu.bunun da makul olduğunu düşünüyorum ve hakkım.

kayınvaliden hiç mi gelmiyor evine yani
bu durum da ilginç her babaanne en azından haftada bir torununu görmek ister.bunu senin dile getirmene bile gerek yok ama senin kayınvalide biraz ilginç geldi bana :44ek çocuk sevgisi yok galiba:97:
neyse olayı tatlıya bağlamışsınız sevindim

şahsen büyük konuşmayım ama ben yardıma çağırmazdım çünkü k.annem mizacı gereği bir iyilik yapsa 40 yıl söyler iyisimi ben kendi işimi kendim göreyim:)derim ve işime bakarım sonradan başıma kakılcaksa gereği yok cnm .

ay benim k.veşide gene hep bende ben de onu görmekten bıktım.

Valla nasıl bir karekter bilmiyorum ama çağırma yardım da isteme..Benimkine bir gün verdim bir baktım 2. bırakmama banyoya sokmuş yıkıyor bir yere gideceğiz hemen aşağı iniyor şunu giydir bunu giydir ben bunu sevmedim..sanki o annesi ben dadısı..Öyle sinir oluyorum ki nefretim kabarıyor kadına..3 AYLIK bebeğim..Bir yere gideriz hemen alır benden isterim vermez altını değişeceğim emzireceğim derim duruyor der deli eder..Üzerini ört derim rüzgar var çocuk terli yok bir tarafına saymaz..E sonunda bende karışma diyeceğim dün akşamdan sonra hele..Sen onun babaannesisin ben annesiyim bunu unutma diyeceğim bir daha bişeye karışır ise..

slm cnm bende mart annesıyım, ordan tanıyorum senı benım kayınvaldem senınkı kadar karışmadığı halde bır ıkı cumlesınden sonra ben onun annesıyım dedım ve olay bıttı, şimdi bır başkası bıle bırşey dese annesı bılır o duzenını oturtmuş dıyor....kesınlıkle zaman kaybetme bebişlerimizin ne istediğini en iyi biz biliriz

evet canım keşke anlasa..Kıyafet konusunda bir olay oldu ben annesiyim eşime sen bile karışamazsın dedim kayınvalideye laf gönderdim 1 hafta sustu sonra yine aynı..Benim ki biraz arsız..Laf söylersin 1 hafta 1 ay sonra yine başlar karışmaya..Eşim bile söylüyor ama yok kadın ben merkezli herkes onun istediğini yapması gerekiyormuş gibi davranıyor istemediği bişey olsun hemen şikayet eder kayınpederime..hemen laf sokmaları başlar..Artık bende yüzsüzlük yapıyorum bende laf söylüyorum ne yapayım başa çıkamıyorum..

cnm umarım kayınvalıden sozunde durur da gelır ama onemlı olan senın uykunun da duzene gırmesı bu cocuk gece yatmıyor gunduzde mı uyumuyor kac aylık sureklı emzırıyorsun ya belkı sutun yetmıyor cocuk doymuyor ondandır gece de uyumuyor ayrıca hem senın kullanabılecegın bıtkısel caylar var papatya cayı rezene cayı gıbı bunlar sutunle cocugu da rahatlatır kac aylık cocugun

çocuk 12 aylık gece 12 de uyuyor sabah 7 de kalkıyor.gece de 3-4 defa uyanıyor.milletin memeden kestiği zamanda benimki 1 hafta hiç bir şey yemeden beni emdi.Allaha şükür dün biraz yemek yemeğe başladı.bu durumda beni çok gerdi.

bir de sabah şöyle bir olay yaşadım iyice altüst oldum.eşime sabah "iki gündür 4-5 saatlik uykularla ayaktayım bir saat çocuğa bak da bir saat yatayım" dedim.neyse güçbela kalktı.çocuğun altını almış,ama yeni bez bağlamamış.çocuk da kaka yapmış pijaması hep kaka olmuş.neyse ben uyuyorum eşim yeter vakit doldu dedi geldi yattı.bebek ağlıyor baktım her tarafı kaka yatağı kaka yaptı.ben ne yaptın sen dedim.sinirim bozuldu ağlamaklı oldum.aldı çocuğu bebeğin pijamasını çıkardı oldu bütün yerler de kaka.ağladım artık basbas bağırıyorum.çocuğun altını bağlamaya çalışıyor bir yandan bana bağırıyor.gözümü açacak halim yokken bir de çamaşır suyuyla yerleri sildim.nevresimleri değiştirdim.oooff ooff.gece sabaha kadar internete girecek diye başında akıl kalmıyor ki tabi.

yaşlandığımı hissediyorum ya.aynaya bakınca şu suratlarına yorgunluk yerleşmiş insanlar olur ya onlar gibi oldum.gözlerim uykusuzluktan hep şiş. ikinci çocuk olayına her geçen gün soğuyorum.baksana birinciye yardım etmeyenler ikincinin yüzünü bile görmek istemez.

cnm uykusuzluk yada her gun uyudugumuzdan 1 saat erken bıle kalkamamız o gun bızı etkıler sen cocuguna ek gıda ya başla mama ver ya da yatmadan once karnını ıyıce doyur esın ınternette ısı nedenıyle mı bılgısayar başında keyfımı bılmıyorum ama ne olursa oılsun onlar bızım baktıgımız gıbı bakamazlar ıkıncı cocuguda sımdı dusunme tabı ama az daha sabret bu kotu gunler gececek ben 14 aylıkken kestım sutten son ıkı ay senın yaşadıklarımı yaşayınca bıberonu verdım agzına emzırmedım hıc ac olunca hemen aldı sutu gece yatmadan verıyoırdum ıcıyordu bı de sabaha karsı o uynmadan uyanıp verıyordum agzına uykusu bozulmuyordu olmadı sende bıberon mamasına başlarsın sabr dılıyorum sana kolay gelsın

bak güzel arkadasim dinlenmekte senin elinde eglenmekte
bende 2010 nisan annesiyim bir oglum var
benim esimde sabahin yedisinde ise gider aksamin yedisinde eve gelir ve hemen net basina arada bi ogluyla eglenir iste hepsi bu!
ben ise hem calisiyorum hem evimin isiydi yemegiydi ugrasiyorum hemde cocugumla gayet guzel vakit gecirebiliyorum
bebegim her sabah 6-6.30da uyanir onu hazirlarim ,beslerim kendim hazirlanirim ve bu arada esimi kaldirip ise yollarim cocugu kaynanama birakir saat 08.00de is basi yaparim 4-6 saat calisir bebegimi alip eve dönerim evimin isini halleder yemegimi hazirlar kalan vaktimi cocuguma ayiririm
ve aksam sekiz en gec dokuzda oglumu uyuturum yatasiya kadar kalan vakitide kendime ayiririm
senin gibi bir gün isyan etmedim bebegimi ona buna baksinda ben uyuyim diye dusunmedim
iste yoruldum evde yoruldum ama bir gun bile bebegime bakarken yorgunluk hissetmedim
sen hem evdesin hemde bu kadar isyancisin ama böyle olmaz ki
ya evde duzenin yok ya da senin cocuk bakmaya dermanin yok

arkadaşım sen zaten gün içinde çocuğuna baktırıyorsun.akşamdan akşama kafan dinlenir biraz.
ama sürekli evde gece gündüz uğraşmak sinirleri bozabiliyor.

ben kızıma 4,5 yaşına kadar baktım.oğlumda çalışmaya devam ettim.evde bakıcı baktı,ben de akşamdan akşama yanındaydım.
tabi 1 yıl süt iznimi 2 ye bölerek her 2 saatte evdeydim.öğlen arasıyla beraber tabi.
ama kıyasladığımda kızımda daha çok yoruldum.
küçük bir çocuğun özellikle 12 ay civarı yerinde duramayan ve hiç bir şeyini yardımsız yapamayan bir çocuğun peşinden koşmak zor.
evdeki her işte sana bakıyor tabiki.
evde olunca işte bitmez.

elektraya çok bunalmış belli.
ayrıca çalışma hayatı insanı daha motive ediyor ve daha dinamik oluyor insan.

ama evde olunca;
sıradan yorgun bir sabaha uyanıp,çocukla ilgilnemek.
uyuyorsa hiç bitmek bilmeyen ev işlerine bakmak.

en olumsuz etken de anne canhıraş bir halde herşeye yetişmeye çalışırken sürekli uyuyan bir baba.
uyuma nedeni de tamamen keyfi.
anne gece çouktan uykusuz,baba netten.

eee dinlenme hakkı da babaya ait her daim.

yakın akrabalardan birinin nefes aldırması için azcık yardımına ihtiyaç var.
ama gönüllü birinin destek amaçlı istemesi tabi.

allah razı olsun canım.empati yeteğin gerçekten çok gelişmiş hemen adam asmaya kalmıyorsun.tam da anlattığın gibi durum.eşim işten dolayı yorgun olsa ya da yatsa saygı duyarım o çalışıyor ben de tabi bir çocuğa bakmalıyım derim.ama adam sabahlara kadar oyun onuyor.2ye kadar da yatmak istiyor hadi 11-12 gibi kaldırayım desem uykusunu alamamış tabi hem sinirli oluyor hem de kafayı her koyduğu yerde sızıyor.insan sinir oluyor haliyle.eşşek muamelesi görmek gibi oluyor.birilerin yatması için birileri eşşek gibi çalışmalı diye düşünüyorum kaç gündür.uyanınca yardım ediyor hakkını yiyemem.ama yine keyiflerinden fırsat buldukça.

kimse kendi zevklerinden ödün vermiyor.hal böyle olunca ben parçalanmak zorunda kalıyorum.annem de gitti başka şehre yengemin kızına bakmaya.ona laf söylüyor tek torunu benimki gibi sadece benimkine bakmalıymış gibi.kendi annesinin tek torunu ama gelmiyor.annesi de dün laf sokuyor sanki annem abinin çocuğunu daha çok seviyormuş gibisinden " onu daha çok sever erkekten olma ya diyor" diyor ya güler misin ağlar mısın:84:.seninki erkekten olma ya ondan pek seviyorsun de mi?ya sen o lafı diyecek pozisyonda mısın?tek torununa ayda bir gelen şahsı muhterem olarak.

her hafta gelecek lamı cimi yok ben de sık sık gideceim ona yayıp kıçımı oturacağım.bakalım nasıl oluyormuş el içine karışmak.hiç bir şey demeyen melek gelin gitti artık.hoşgeldi arsız gelin

ne denli bunaldığın belli.
genelde konularda sinirlerin en doruk noktasına açılıyor.
konu sahipleri patlamak üzere olunca kızgınlıkla o an söyledikleri sözlere takılıyor bazı arkadaşlar.

Allah yardımcın olsun.
eşin evde olmasa yorulsan da canını sıkan olmaz emin ol.

yapma arkadasim Allah askina ben ise oynamaya gitmiyorum herhalde ,gün icinde siz zaten baktiriyorsunuz diyorsunuz cocugunuza
calistigim halde ben bu arkadasin yakindigi gibi yakinsam yüzde yüz hakliyim
cok yogun bi kosusturmadan cikip cocugumu alip eve geliyorum
sanirim evde otur otur tembellik cöküyor bazi kisilere o yuzden cocuguna bakmakta agir bi külfetmis gibi
benim ne annem ne de babam yasadigim ülkede ,ise gidiyorum isten geliyorum kayinvalidem kapida bekler cocuk kucaginda arti parasinida alir yani
ben demedim ki ya da hic dusunmedim ki sen cocuga bakta ben yatayim azicik

dogru biz hemen adam asiyoruz öyle degil mi
empati yapmama geregi var mi ki acaba seninde bir yas civari bebegin var benimde
benim esimde net basinda ahim sahim ilgilenmez seninde
aslinda senin empati yapman gerek ben calisiyorum sen calismiyorsun
bu arada isinize gelenlere cevap yaziyorsunuz gelmeyenleride anlayissizlikla elestiriyorsunuz
neyse ne diyim size guzel yorumlar diliyorum

canım malesef bebek bakımı zor ama sabır çok önemle. bebeğin büyüdükçe düzene girecek sende rahata ereceksin. ZEHİR arkadaş söylediklerinde birazda haklı aslında. çalışan anneler daha planlı oluyorlar galiba bu yüzden hem işler yetişiyor hem bebek bakımları. benimde biri 2 yaşında biri 2 aylık iki bebeğim var tabiki bunaldığım zamanlar oluyor ama kendimi büyüyecekler diye teselli ediyorum. bir haftadır da işe başladım. ama aklımda herşeyi planlıyorum mutfak için 2 planım oluyor biri çocuklar durursa yapacağım yemekler biri durmazlarsa yapabileceğim geçici şeyler. 2 yaşındaki oğlumla herşeyi oyuna dönüştürüyoruz yemek yapalım sende yap.. hadi çamaşır asalım.. süpürme yarışı yapalım vs. böylece o uyanıkken işlerimi bitiriyorum onu uyutunca kızımı yanıma alıyorum uyumasada dinlenecek fırsatım oluyor. eşimdende çocuk konusunda yardım istemeyi çoktan bıraktım çünkü daha çok kriz çıkıyor oyun düşüncesiyle sürekli çocuğu ağlatıyo. oyunla başlıyorlar kavgayla bitiriyorlar. tabiki ilgileniyo ama kendi canı isteyince.. bende ondan evde başka işlere yardım etmesini istiyorum.. bizim yakında kimsemiz yok.. ikimiz birbirimizi idare ediyoruz işte..
umarım yardımcı olmuşumdur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…