zamanında k.validesi bakmış onun çocuklarına.hep anlatırdı eskiden şimdi anlatmıyor ben onadan yardım bekleyeceğim diye.fazla bir şey istemiyorum hafta da bir gün gelse sen de az uyu dese yeter,sadece kucağında çocuğu tutsun başka bir şey demiyorum.herkesin k.validesi yardım ediyor.bu arada eşim çalışıyor ona pek kızmıyorum yardımcı olmaya çalışıyor.ama anası niye böyle yapıyor ya?şimdi arasam gelse günün birinde laf sokar ince ince çocuğuna bakamadın gibisinden sinirim hepten bozulur.
kızlar şu an moralim çok bozuk ya.12 aylık oğlum var.bir dakika yerinde durmuyor her yanı batırıyor,uyumuyor.eşimde gece sabaha kadar internete giriyor öğlen 2 ye kadar yatmak istiyor gözü hep yatakta (işi gereği çoğunluk evde).anca öğleden sonra çocuğa bakmaya faydası oluyor.ya artık çok bunaldım bir yandan çocuk bir yandan ev işleri.kaynanam yakın ama gelmiyor ayda bir 2 saat misafir gibi oturmaya geliyor.kadının hiç bir işi yok tek torunu da bu ama bakmıyor.totoşunu büyütnmek tek görevi.
şimdi ben k.validemi çağırayım mı yardım et biraz diye onun kaynanası büyütmüş hep çocuklarını ama o bana zerre yardım etmiyor.ne yapayım çağırayamı mı.kocam da anasının incileri dökülecek diye korkuyor.ne yapayım ya arayım mı?
kayınvaliden hiç mi gelmiyor evine yani
bu durum da ilginçher babaanne en azından haftada bir torununu görmek ister.bunu senin dile getirmene bile gerek yok ama senin kayınvalide biraz ilginç geldi bana :44 ek çocuk sevgisi yok galiba:97:
neyse olayı tatlıya bağlamışsınız sevindim
Valla nasıl bir karekter bilmiyorum ama çağırma yardım da isteme..Benimkine bir gün verdim bir baktım 2. bırakmama banyoya sokmuş yıkıyor bir yere gideceğiz hemen aşağı iniyor şunu giydir bunu giydir ben bunu sevmedim..sanki o annesi ben dadısı..Öyle sinir oluyorum ki nefretim kabarıyor kadına..3 AYLIK bebeğim..Bir yere gideriz hemen alır benden isterim vermez altını değişeceğim emzireceğim derim duruyor der deli eder..Üzerini ört derim rüzgar var çocuk terli yok bir tarafına saymaz..E sonunda bende karışma diyeceğim dün akşamdan sonra hele..Sen onun babaannesisin ben annesiyim bunu unutma diyeceğim bir daha bişeye karışır ise..
slm cnm bende mart annesıyım, ordan tanıyorum senı benım kayınvaldem senınkı kadar karışmadığı halde bır ıkı cumlesınden sonra ben onun annesıyım dedım ve olay bıttı, şimdi bır başkası bıle bırşey dese annesı bılır o duzenını oturtmuş dıyor....kesınlıkle zaman kaybetme bebişlerimizin ne istediğini en iyi biz biliriz
cnm umarım kayınvalıden sozunde durur da gelır ama onemlı olan senın uykunun da duzene gırmesı bu cocuk gece yatmıyor gunduzde mı uyumuyor kac aylık sureklı emzırıyorsun ya belkı sutun yetmıyor cocuk doymuyor ondandır gece de uyumuyor ayrıca hem senın kullanabılecegın bıtkısel caylar var papatya cayı rezene cayı gıbı bunlar sutunle cocugu da rahatlatır kac aylık cocugun
bak güzel arkadasim dinlenmekte senin elinde eglenmekte
bende 2010 nisan annesiyim bir oglum var
benim esimde sabahin yedisinde ise gider aksamin yedisinde eve gelir ve hemen net basina arada bi ogluyla eglenir iste hepsi bu!
ben ise hem calisiyorum hem evimin isiydi yemegiydi ugrasiyorum hemde cocugumla gayet guzel vakit gecirebiliyorum
bebegim her sabah 6-6.30da uyanir onu hazirlarim ,beslerim kendim hazirlanirim ve bu arada esimi kaldirip ise yollarim cocugu kaynanama birakir saat 08.00de is basi yaparim 4-6 saat calisir bebegimi alip eve dönerim evimin isini halleder yemegimi hazirlar kalan vaktimi cocuguma ayiririm
ve aksam sekiz en gec dokuzda oglumu uyuturum yatasiya kadar kalan vakitide kendime ayiririm
senin gibi bir gün isyan etmedim bebegimi ona buna baksinda ben uyuyim diye dusunmedim
iste yoruldum evde yoruldum ama bir gun bile bebegime bakarken yorgunluk hissetmedim
sen hem evdesin hemde bu kadar isyancisin ama böyle olmaz ki
ya evde duzenin yok ya da senin cocuk bakmaya dermanin yok
arkadaşım sen zaten gün içinde çocuğuna baktırıyorsun.akşamdan akşama kafan dinlenir biraz.
ama sürekli evde gece gündüz uğraşmak sinirleri bozabiliyor.
ben kızıma 4,5 yaşına kadar baktım.oğlumda çalışmaya devam ettim.evde bakıcı baktı,ben de akşamdan akşama yanındaydım.
tabi 1 yıl süt iznimi 2 ye bölerek her 2 saatte evdeydim.öğlen arasıyla beraber tabi.
ama kıyasladığımda kızımda daha çok yoruldum.
küçük bir çocuğun özellikle 12 ay civarı yerinde duramayan ve hiç bir şeyini yardımsız yapamayan bir çocuğun peşinden koşmak zor.
evdeki her işte sana bakıyor tabiki.
evde olunca işte bitmez.
elektraya çok bunalmış belli.
ayrıca çalışma hayatı insanı daha motive ediyor ve daha dinamik oluyor insan.
ama evde olunca;
sıradan yorgun bir sabaha uyanıp,çocukla ilgilnemek.
uyuyorsa hiç bitmek bilmeyen ev işlerine bakmak.
en olumsuz etken de anne canhıraş bir halde herşeye yetişmeye çalışırken sürekli uyuyan bir baba.
uyuma nedeni de tamamen keyfi.
anne gece çouktan uykusuz,baba netten.
eee dinlenme hakkı da babaya ait her daim.
yakın akrabalardan birinin nefes aldırması için azcık yardımına ihtiyaç var.
ama gönüllü birinin destek amaçlı istemesi tabi.
arkadaşım sen zaten gün içinde çocuğuna baktırıyorsun.akşamdan akşama kafan dinlenir biraz.
ama sürekli evde gece gündüz uğraşmak sinirleri bozabiliyor.
ben kızıma 4,5 yaşına kadar baktım.oğlumda çalışmaya devam ettim.evde bakıcı baktı,ben de akşamdan akşama yanındaydım.
tabi 1 yıl süt iznimi 2 ye bölerek her 2 saatte evdeydim.öğlen arasıyla beraber tabi.
ama kıyasladığımda kızımda daha çok yoruldum.
küçük bir çocuğun özellikle 12 ay civarı yerinde duramayan ve hiç bir şeyini yardımsız yapamayan bir çocuğun peşinden koşmak zor.
evdeki her işte sana bakıyor tabiki.
evde olunca işte bitmez.
elektraya çok bunalmış belli.
ayrıca çalışma hayatı insanı daha motive ediyor ve daha dinamik oluyor insan.
ama evde olunca;
sıradan yorgun bir sabaha uyanıp,çocukla ilgilnemek.
uyuyorsa hiç bitmek bilmeyen ev işlerine bakmak.
en olumsuz etken de anne canhıraş bir halde herşeye yetişmeye çalışırken sürekli uyuyan bir baba.
uyuma nedeni de tamamen keyfi.
anne gece çouktan uykusuz,baba netten.
eee dinlenme hakkı da babaya ait her daim.
yakın akrabalardan birinin nefes aldırması için azcık yardımına ihtiyaç var.
ama gönüllü birinin destek amaçlı istemesi tabi.
allah razı olsun canım.empati yeteğin gerçekten çok gelişmiş hemen adam asmaya kalmıyorsun.tam da anlattığın gibi durum.eşim işten dolayı yorgun olsa ya da yatsa saygı duyarım o çalışıyor ben de tabi bir çocuğa bakmalıyım derim.ama adam sabahlara kadar oyun onuyor.2ye kadar da yatmak istiyor hadi 11-12 gibi kaldırayım desem uykusunu alamamış tabi hem sinirli oluyor hem de kafayı her koyduğu yerde sızıyor.insan sinir oluyor haliyle.eşşek muamelesi görmek gibi oluyor.birilerin yatması için birileri eşşek gibi çalışmalı diye düşünüyorum kaç gündür.uyanınca yardım ediyor hakkını yiyemem.ama yine keyiflerinden fırsat buldukça.
kimse kendi zevklerinden ödün vermiyor.hal böyle olunca ben parçalanmak zorunda kalıyorum.annem de gitti başka şehre yengemin kızına bakmaya.ona laf söylüyor tek torunu benimki gibi sadece benimkine bakmalıymış gibi.kendi annesinin tek torunu ama gelmiyor.annesi de dün laf sokuyor sanki annem abinin çocuğunu daha çok seviyormuş gibisinden " onu daha çok sever erkekten olma ya diyor" diyor ya güler misin ağlar mısın:84:.seninki erkekten olma ya ondan pek seviyorsun de mi?ya sen o lafı diyecek pozisyonda mısın?tek torununa ayda bir gelen şahsı muhterem olarak.
her hafta gelecek lamı cimi yok ben de sık sık gideceim ona yayıp kıçımı oturacağım.bakalım nasıl oluyormuş el içine karışmak.hiç bir şey demeyen melek gelin gitti artık.hoşgeldi arsız gelin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?