- 13 Nisan 2010
- 2.787
- 2.984
- 373
- Konu Sahibi yinandyang
-
rahat oturup kalkma konusuna hiç değinmedim bile.. Eşim zaten oturmaz bizimkilerle o kadar imkansız. Annemlerde 3 saati geçmedik daha. Zaten evlendikten sonra benimle bir kere geldi o da el öpmeye işte Ben zorlamıyorum onu, sıkılır diye ama işte biz geliniz ya, her şeye uyum sağlamak zorundayız
daha 3 aylık evlisiniz ve kayınvalidenler kaynın eltin görümcen her hafta sonu görüşüyorsunuz.eşin ve sen çalışan insanlarsınız ama onlar tek tatil gününüzde size gelip sabahtaaaaann akşama kadar sizde duruyorlar.annenler size daha hiç gelmemiş ve eşinde annenlere sadece bi kere gitmiş.ve sen k.valideyle birlikte yemek yapmanın zorluğuyla ilgili konu açmışsın.pes diyorum.bence silkelen ve kendine gel!kendini bu kadar ezdirme.bi şekilde ne yap et bu sık görüşmeleri kaldır ve o aileye çok değer veren eşini de annene gitme konusunda ikna et.
kadin ne guzel yardim ediyormus sevinsenizde... 1 gun mutfaginiza girdi diye mutfaginiz elinizden gitmez evinizin hanimligida gitmez...kayinvalideniz anneniz sayilir misafir sayilmaz bana gore ayni durum anneniz icinde gecerli olsa ondanda rahatsiz olurmuydunuz merak ettim...ayrica kadin gelse elini hic birseye surmese herseyi siz yapsaniz bu seferde elini hiic birseye surmedi insan kalkar bi yardim eder diye dert yanardiniz bu sefer...kimseye iyilikte yaramiyor...:44::44::44::44:birde kayinvalideniz yemek yaparken nasil pisirdigine bakip o adini bilmediginiz yemekleri sizde ogrenebilirsiniz...yani kayinvalidenizle mutfaga girmenizin size zarardan cok yarari var...
ama arkadaşım sen bize bunlardan bahsetmedin ki,
eşinin sizin ailenizin yanında sıkıldığını, sadece 1 kez gittiğini yazınca bizde gitmek istemediğini düşündük
ayrıca haftasonları çok kalabalık geliniyor ve tüm gün bizde olunuyor, kayınvalidem mutfakta çok rahat ediyor, vs. yazdığın için bizde o açıdan cevaplar verdik
3 ayda yalnızca 3 kez evinize gelmişlerse bence bu sayı hiç fazla değil,
dışarıda yapılan programlara ise eşinizle görüşüp katılmayabilirsiniz.
Her haftasonu bizim evde değiliz. Başka türlü planlar da oluyor. K.validede toplanmak, pikniğe gitmek, akşam sahilde dondurma yemeye gitmek gibi.. Benim evime 3 kez geldiler..
Temizlik, ütü vs bu konularda hiç sıkıntım yok çalışıyorum ama evime yardımcı da almadım hiç. ama mutfakta eksiğim. bunu da bana karşı kullanıyor işte eşimin ailesi. öyle iyilik meleği filan yok anlayacağınız...
Her haftasonu bizim evde değiliz. Başka türlü planlar da oluyor. K.validede toplanmak, pikniğe gitmek, akşam sahilde dondurma yemeye gitmek gibi.. Benim evime 3 kez geldiler. Annemler bir ara memlekete gitti bir ara abimlerin yazlıktalardı filan yani eşimle gidebilecek uygun ortam da tam anlamıyla olmadı.O yüzden sıkıştırmadım eşimi. Eşimin iş yoğunluğuyla benimki farklı ben her zaman masabaşında değilim, dışarı çıktığımda annemin semtindeyse işim ona uğrayıp eve dönebiliyorum.ama eşimin haftaiçi bi yerlere gitme şansı çok olmuyor. Bir de ben babamdan abimden dayılarımdan filan bilirim. Eşin ailesiyle vakit geçirmeye bayılmıyorlar. Fazla zorlamamak, inat haline getirmemek, seninkiler benimkiler olayına döndürmemek gerekir diye düşünüyorum. Evet daha yeniyiz. Nasıl başlarsan öyle gider diye düşünüyorsunuz ama daha normal hayat akışına geçmedik. Herkesin tatili var, umresi var.işi var gücü var. Yani yaz dönemi olduğu için böyle oldu biraz da. Kışın bir ya da iki haftada bir annemlere gideriz diye konuşmuştuk ben bunu ezdirme olarak görmüyorum. Yani bu kendiliğinden olacak zaten.
Ben eşimin ailesiyle görüşmekten şikayetçi değilim. kinayeli konuşmaları, laf sokmaları olmakla beraber kötü insanlar değiller. Kayınvalideyle yemek yapmanın zorluğu da değil mesele. Ver malzemeyi geçsin işin başına, bak neyi nasıl yapıyor, öğrenirsin. bunu k.validem kendi evinde yapsın benim evimde benim mutfağımda değil. Ya da kendi evinde yapsın getirsin. Benim evim, benim düzenim benim kurallarım olmalı. ama henüz ben hakim olamamışken kendi mutfağıma böyle bütün gün ağırlamak zorunda kalmayı sevmiyorum. Bahsetmeye çalıştığım buydu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?