k.valideyle birlikte yemek yapmak

inceden inceye öyle güzel laf sokar ki, iltifat olduğunu bile zannedebilirsiniz. Laflarına cevap vermek gibi bir huyum yoktur. Saygısızlık yapmam. k.valideme gidince yemeği zaten yapmış olur kenara çekilir mesela asla kalkmaz yerinden :)) ben de gocunmadım hiç sofra kurmak bulaşık yıkamak elime yapışmıyor sonuçta. çok kötü demedim zaten k.validem için ama öyle sevgi kelebeği, iyilik meleği değil demek istemiştim. Daha önceki gelişleri de ani gelişti öyle hazırlıklı filan olamadım. biz evdeydik onlar da aradılar eşimi, gelelim dediler.öyle dünden zeytinyağlı yapayım dolaba börek atayım durumu olmadı yani. Bu yüzden, şimdi birşey yoktur mutfakta filan deyip bana aldırmadan mutfağa girip "şu şu var mı , ben de şunu şunu getirdim ee senin evinde olmaz ne de olsa bizim taraflı değilsin" gibi köylerinden memleketlerinden getirdikleri malzemelerle işe koyuldu.(Yanlış anlaşılmasın, hepsi elbette gayet güzel benim için de farklı şeyler ama yemek kültürü bu, farklı sonuçta. evimde olması gerekmiyor) .bana fırsat vermedi bile. oğlum özlemiştir, napsın ne yiyor ki önüne bir tabak yemek geliyor ne konsa yiyor gibi lafları ben duyuyorum... Soruyor ne yapıyorsun diye bir de bana. Yaptığım sote veya meze tarzı şeyler küçümseniyor. Yaz günü ne yiyeceksek artık..
( Çalışan kadınlar 3- 5 çeşit yemek yapıyor mu bilmiyorum ayrıca benim annem ev hanımı o da öyle 3-5 çeşit yemek çıkarmıyor her gün.. )
ayrıca, abim evlendikten 3 ay sonra evine gitmiştik akşam yemeğine misafir olarak. Ki yengem oldukça becerikliydi zaten. Bir de abime gitmek istediğimizde abimi değil yengemi ararız biz. Arayıp hazırlık yapma sadece sizi görmeye geleceğiz dediğimiz de olmuştur mutlaka.(Evliliklerinin 3. yılında yeğenim doğduktan sonra)annem evde yapıp birşeyler götürmüştür. Olması gereken de bence bu.

sorun ansildi..kayinvakdenizin derdi kendi memleketinden kiz almamis olmak..uff ne ayip ya.sevgiye saygi lutfen.masaya -4-5 cesit yoresel yemek koyunca bunun adi evlilikte mutluluk mu oluyor?

aslında sennle mutfağa girmesi çok güzel benm kaynanam aynı şehirde evi olduğu halde bana günlerce yatıya glir mutfagabile girmez.yatağını bile eşim yapar.sabah benden önce kalkar çay bile koymaz.elinin bişeye sürmez.senn ki gene iyiymiş.

sorun sabahtan akşama kadar sizde olmaları mı ?
yaptığı yöresel yemekler mi ?
kk daki kadınlara bir bak hangisine nasip olmuş kaynanayla mutfağa girmek
pek okumadım ama kötü niyetli değil zanlımca , ben olsam keyfini çıkarırdım
hatta işin inceliklerini öğrenmeye bakardım.
sorun hafta sonraları gün boyu sizde olması ise eşine çıtlat uyarsın onları
hatta siz planlar yapıp sabah erkenden çıkın evden
onlarda bu duruma alışır elbet
aman kavgasız gürültüsüz halledin
yazdıklarınıza bakırlırsa kötü niyetli değiller.
sözlerine kulak asmayın kayınvalidenizin
erkek çocukları büyüsü de annelerinin biricik kuzusu olarak kalıyor malesef

Son düzenleme:
Bir mutfağa 2 kadın çok:))bende hiç hoslanmam.teklif edersem tamam ama kim olursa olsun sevmiyorum.otursun koseye sohbet etsin ama ellemesin.bende teklif etmeden girmem baskasının mutfağına.Sizin durum biraz ayrı gibi yani misafir ağırlamanın tadını çıkartmak istiyorsun,evliliğinin ilk ayları ozeniyorsun haliyle.kayınvaliden ilerleyen zamanlarda girmeyebilir mutfağa,sen onun çok meşhur yemeklerini yapmayı öğrenince..

sorun demek abartmak olur, haksızlık etmeyeyim. sadece canımı sıkan küçük bir mevzuydu.. ama sonuçta bu forumda her şey konuşulabilir diye düşündüğüm için başlık açmıştım. henüz evleneli 2.5 ay oldu. misafir ağırlayamayacak kadar bilmiyor değilim. yaptığı yöresel yemekler tabi ki sorun değil, yapsın getirsin yiyelim birlikte. ama yaptığı yöresel yemeği sanki ben bilmek zorundaymışım da, bilmemek benim ayıbımmış gibi bir tavırla sunması rahatsız edici. acaba ben mi alınganlık ediyorum diye düşündüm, ama soktuğu laflar durumu ortaya koyuyor. sabahtan akşama olunca ben iyi ağırlayamıyorum kaygısı taşıyordum. e sonuçta kahvaltısı öğlen yemeği 5 çayı akşam yemeği meyvesi kahvesi vs.. bütün bunlar çalışan ve yeni evli bir kadın için bence fazla.bir de gelmeden önce benim temizlik yapmam da gerektiğini düşünürsek.. bir anlayışsızlık olarak görüyorum bunu. Tabi mutfağa girip birşeyler yapınca yük olmadık yaptık yedik tavrında oluyor k.validem.

bu pazar daha farklı oldu. kahvaltı onlar gelmeden zaten hazırdı. artık pratikleşmişim tabi ki. brunch gibi oldu çok çeşit yaptığım için kek börek vs uzadı. sohbet muhabbet.. sonra k.validem ( herhalde görümcem uyarmış) mutfağa girmedi, yine yöresel bir yemeklerini yapmış getirmiş:)) eline sağlık tabi ki çok güzeldi. benim de yaptığım yemeklerle birlikte akşam yemeğini hallettik. meyve çay vs.
sonuçta benim evim, yazlık değil. öyle buluşalım hadi hep beraber mutfağa girelim vs. benim istediğim şey ailem de olsa ağırlamak. Galiba ben onlara onlar bana.. birbirimize alışıyoruz yavaş yavaş.. hep söylediğim gibi seviyorum kötü insanlar değiller, başımın üstünde yerleri var. Başka başlıklarda da zaman zaman bahsetmiştim, beni oğullarına tam anlamıyla layık görmediklerini hissettiriyorlardı nişanlıyken. yani benimsemekte zorlandılar nedense.bu yüzden kırgınlıklarım var ve unutamıyorum kalbimin bir yerinde ince bir sızı ama kin tutmuyorum. sadece k.validemin bana karşı olan önyargısını kırmam biraz zaman alıyor. ayrıca, bu konu yüzünden eşimle aramı da açacak değilim. teşekkürler...

bilmiyorum ama heerkes elinde olmayana hevesli galiba.. kv. bize gelir yardımcı olmak için 2 bebek var bende hep hasta olur bir oraya bir buraya yatar. artık iyiyce acıkırız "ne yapsak kii?" diye sorar ben bazen "anne takıl kafana göre derim" bazen kalkıp yaparım. doğumlarımda geldi genelde kalktım yaptım yada şunu şun yapalım deyip çıkardım. biz onlara gideriz varsa yoksa "çay türü bişeyler yiyip geçiştirelim" diyor. bazen akşam yemeğinde bile çay içiyoruz. durumları gayet iyi ama ogün ne yenecekse o alınıp gelindiği için aç yap durumuda pek olmuyor. ben bol bol alışmışım evimde 1 ay alışveriş olmasa fakedilmez neredeyse.en azından kurubakliyat vardır. önceden sabrediyordum ama artık söyleniyorum çünki çocuklarım aç kalıyor. eşime diyorum git şunları al gel yapıyorum yiyoruz. bi günde beni geçtim aman oğlum mu gelmiş şunu yapayım yedireyim yok. eşim tatilde anne bi yağlı yapta yiyelim dedi bir sürü bahane bulup yapmadı benim annem olsaaa daha gelmeden yapar kor. mutfak anlayışlarımız aynı değil yani..
ama iyi kadındır içinde kötülük yok yapmasın ne edeyim açlıktan kim ölmüş :)))

genede söylemeden geçmeyeyim benim evimde iş yapmaz ama kızının evinde bir tuvalet bonya ovması var tam seyirlik:)))

dediğim gibbii ihtiyacımda yokk çocukta yaparım temizlikte yemekte kariyerde :))))

aslında senı bılmedıgınden dolayı rahatsız edıyor
öğrenmeye calıs bence cok buyuk sans

aslında senı bılmedıgınden dolayı rahatsız edıyor
öğrenmeye calıs bence cok buyuk sans

evet bende böyle düşünüyorum. Sofra kaldırmayı bile bilmezdim, kayınvalidem sağolsun o yaparken baktım arada soğan doğradım arada maydanoz yıkadım ama şimdi ne isterse istesinler her yemeği yaparım. Bilmesem bile yaparım. Bence biraz daha geride durarak izlersen senin için çok daha iyi olucaktır saraykedisi

2.5 aylık evli olduğumu tekrar hatırlatarak söylemek istiyorum. daha önceleri ben davet etmeden biz geliyoruz deyip çıkıp geldiler. günboyu birlikte olunca misafirlik gibi olmadı. daha ben eşimin ailesine alışmamışken, onları layıkıyla ağırlayamamış olmak beni rahatsız etti. çünkü buna müsade etmediler. akşamdan başlarsın ertesi gün içinde hazırlıklarını yaparsın ve akşam yemeğine alırsın k.valide k.peder elti görümce.. Bence olması gereken buydu. Olayı başlığımla değerlendirmeyin sadece. ben zaten k.validemden öğreniyorum bazı şeyleri. sonuçta eşimin damak zevkini önemsiyorum. ama 2.5 aylık evlilikte benim evime gelip "sende yoktur bu malzemeler sen bizim taraflı değilsin, anlamazsın, beceremezsin, oğlum özlemiştir, oğlum ne yiyor ki" gibi laflarıyla ve yaptığıyla övüne övüne mutfağa giriyor. Yani "gel kızım beraber yapalım sen de öğrenirsin, bizim oğlan şunu şunu sever, sen de alışırsın zamanla" gibi bir yaklaşımla yapılmıyor o yemekler. bilmem anlatabildim mi?
bana karşı önyargısını atamadı üzerinden henüz k.validem.
k.validemin gözünden saraykedisi: "iş bilmez, yemek bilmez, tipi de eh işte fena sayılmaz, mesleği de oğluyla aynı olmadığı için malesef pek de oğluna layık değil..
Evim büyük olmasına rağmen yardımcı almıyorum, evim tertemiz gerçekten bu düzeni iyi oturttum ve mütevazi olmıycam. yemek hiç bilmiyor değilim sadece tecrübem az, sonuçta bekarken anneme yardım etsem de, misafir için menüyü hazırlamak ve tamamlamak annemin işiydi. Ben bir iki çeşit bir şey yapıyordum ona. fiziksel olarak da gerçekten güzel bi hatunum sadece nişan zamanı kilo almıştım şu anda 36 beden kaşı gözü yerinde bir hatunum. Mesleğimse saygın dediğimizde saydığımız mesleklerde ilk 3te yer alır. ama oğluyla aynı değil malesef:)) bu önyargıyla bana yaklaştığı için ben de istiyorum ki layıkıyla ağırlıyım. e ama ben yeni uyanmışken kahvaltıya geliyoruz diye ararsan bütün günü bende geçirirsen ben de haliyle biraz sersemleşirim elim ayağıma dolaşır. bu 3 kez tekrarlandı. bu pazar öyle olmadı. haberliydi, ve ben hazırlıklarımı yaptım. Dediğim gibi o da bana alışacak yavaş yavaş..

saray kedisi
yeme tatlı canını
yanı haberlı gelmelerı abes olabılır anne baba cunku onlar
esın belkı uyarabılır ama er yada gec anlarlar senın soylemen uzerıne uyarıldıklarını
esın kendı akıl etseya
bız daha yenı evlıyız dıye
neysebence varya sen yaklas bekleme altından gır ustunden cık kayınvalıdenın
sen acık olursan oda sever kotu nıyetlı degıller gıbı geldı bana
laf sokusturmaları bosver artık napcan yanı
dıdişme sarışma
onun bilgileirnden faydalan bence tatlım
uzatmaya gerek yok bence dusundukce buyur sorunlar

bundan sonra haberli habersiz gelmeleri çok dert olmaz zaten:) Önemli olan o ilk aşamayı geçtik. Artık ağzımla kuş tutsam da onları iyi ağırlamayı beceremedim, onlar yaptılar yediler olarak tarihe geçti:)) Tek istediğim bana biraz zaman tanımalarıydı. Didişmek, sokulan lafa cevap vermek gibi bir huyum hiç yok, hatta bi kanatlarım eksik diyebilirim onlara gösterdiğim saygı konusunda. eşim halinden memnun olduğu için, ben de eşime bir sorun var duygusu yaşatmadığım için görümcem hariç kimse benim kafama taktığımı anlamadı. görümcem de ince düşünceli zarif bi kadındır. O empati yapmıştır hissetmiştir diye düşünüyorum.

bende hoşlanmıyorum.haftaiçi çalışıyoruz.pazar günleride biraradayız gece yarısına kadar.seni anlamak çokta zor değil.ama zamanla alışacağını düşünüyorum.ben 3 senede zor alıştım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…