Ka kere tp Bebek denediniz, sonu ne oldu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canim ya gercekten bende seni tbr ve takdir ediyorum
seni hic umutsuz gormedim ve boyle oldugun icin
kendininde dedigin gibi bebegin seni bu sefer bulucak allahin izni ile

beyzam canim baksana bir suru arkadasimiz bizlere umut oluyor herseye ragmen yola devam diyip bebklerine kavusan insanlar var
sen ilkinde boyle yikilirsan olmazki
inat et ve bebegine kavus canim
allahim yardimciniz olsun
evet herkesin bunyesi ayni degil kimisi kaldiramiyor
allahim hic kilseyi cok bekletmesin
bir daha denemeyi dusunuyormusun canim

TÜP BEBEKTE BAŞARI ıÇıN ALTIN ÖĞÜTLER

1-Sizden önce bu yöntemle bebek sahibi olan 6 milyon çift olduğunu biliyor muydunuz? Tedavinizin başarılı olması için pozitif düşünmeye başlamalısınız. 2-Tedavi sürecinde stres olumsuz bir faktördür. Doktorunuzla ve yakınlarınızla endişelerinizi paylaşın.
3-Randevunuza yanınızda bir kitap veya dergi ile gidin. Belki bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.
4-Kendinizi biraz şımartmanızın bir zararı olmaz. Sevdiğiniz yiyeceklerden tüketmeye, yanınızda bir parça çikolata bulundurmaya ne dersiniz?
5-Muayeneler ve sonrasındaki görüşme sırasında yanınızda eşinizin veya yakın bir arkadaşınızın bulunması yararlı olabilir
6-Sorularınızı randevunuza gelmeden bir yere yazın, sorun, aldığınız yanıtları ve tedavinizle ilgili söylenenleri not edin.
7-Önerilen ilaç tedavilerini titizlikle uygulayın.
8-ılaçlarınızı nasıl kullanacağınızdan emin olamadıysanız veya yanlış uyguladığınızdan şüpheleniyorsanız merkeze ulaşın ve teyit edin.
9-Size verilen bilgilendirme kitapçıklarını okumanız, tedavi sürecindeki aşamaları bilmeniz tedaviye uyumunuzu ve böylece de başarınızı arttıracaktır.
10-Unutmayın; siz de tedavi ekibinin bir parçasısınız. Takımdaki herkes rolünü iyi ve doğru oynamalı ki sonuç zafer olsun.
11-Sağlınıza özen gösterin. Beslenmeniz, uykunuz şimdi daha da önemli. Düzenli beslenin, sebze, meyve, bitki çayları ve bol sıvı tüketimine dikkat edin. Günde 8 saat uyumalı, geç yatmamalı ve sabah erken kalkmalısınız.
12-Çalışıyorsanız, temponuzu biraz azaltmaya gayret edin. Yorgunluk tedavinizi olumsuz etkileyebilir.
13-Gün içinde küçük molalar vererek bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirmeye gayret edin.
14-Kullanacağınız ilaçları iyice öğrenin ve nereden ne zaman temin edeceğinizi kararlaştırın. Gerekli adres ve telefonları not edin.
15-Sigara içiyorsanız bırakmalısınız. Sigara %13 oranında infertilite nedenidir ve hem yumurta hem de sperm kalitesini olumsuz etkilemektedir.
16-Stresle baş etme tekniklerinden faydalanın, gevşeme tekniklerini kullanın. Derin nefesler almak, olumlu düşünmek (mutlu düşünce kavramı), doğa yürüyüşleri, dikkatinizi dağıtacak hobilerinizle uğraşmak, günlük tutmak işe yarayabilir.
17-Tüm çabalarınıza rağmen stresiniz artıyorsa profesyonel yardım almalısınız. Psikolog veya psikiyatrist eşliğinde daha rahat bir tedavi dönemi geçirebilirsiniz.
18-Başaracağınıza inanın. Olumlu konsantrasyon ve inanmak başarının ilk adımlarıdır.

selam kizlar kac kere tup bebek denediniz?:uhm:
sonucunuz ne oldu ve kac kere daha denersiniz?
kacincida basariya ulastiniz:lepi:
duydugunuz guzel basari oykulerinide paylasirmisiniz:lepi:

Canım umıdını asla yıtırme sonunda olacak buna ınandır kendını ben ılk denmem 6 haftalık dusuk ıle sonuclandı. 2, de cok sukur hamıleyım 6 sene bı fııl tedavı oldum. Cok zor bılıyorum ama suan ınan hıc yasamamıs gıbıyım. Herseyı unuttum umarım sende oyle olursun. Sakın vazgecme bırde ben 2, de coook rahattım hastanedekıler ne rahatsın dıyordu asla stres yapmadım hayırlısı dedım ve bugunlere geldım Allahım sana ve ısteyen herkese nasıp etsın ınsallah

Bebeğimi 12.denemede buldum!
Gülden-Yaşar Polat - Mart 2006

38 yaşındayım. 17 yıllık evliyiz. 15 yıl çocuk sahibi olabilmek için doktor doktor dolaştık. Tam 11 kez tüp bebek denemesi geçirdim. Belçika'da yaşıyoruz. Avrupa'da yaşadığımız ve bu konunun merkezi diye düşündüğümüz için umudu hep orada aradık... Sonunda çevremizin tavsiyesine, ailelerinin de çağrısına uyarak "bir de kendi vatanımızda deneyelim" deyip Türkiye'ye geldik. Alman Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'ne başvurduk ve ilk tüp bebek denemesinde başarıyı yakaladık. 2.800 gram ağırlığında, 48 cm. boyunda Nuden adını verdiğimiz kızımıza kavuştuk. Avrupa'da doktor doktor gezdikten sonra 12.denemede evlat sahibi olmayı başarınca "Sonunda hedefi 12'den vurduk" diyoruz.

Yıllardır maddi, manevi çok yıprandık. Çok yorgun ama çok mutluyuz. Hikayemi sizlerle paylaşmak istiyoruz:
18 sene önce Elazığ'da evlendim. Ardından eşim Belçika'ya gitti. Bu arada kist gibi bazı kadın hastalıkları problemlerim vardı. 3 yıl doktorlara gidip geldim. Sonra eşimin yanına Belçika'ya yerleştim. Burada da doktorlara gidip gelmeye başladım. Tüplerde tıkanıklık var dediler, sürekli kist oluşumu yaşıyordum... 4 kez laparoskopi yapıldı, defalarca küçük operasyonlar geçirdim. Bir kez hamile kaldım ve düşükle sonuçlandı. Tabii hamile kalabilmem bile mucizeydi. Onun üzerine 3 kez daha denedik. Ama bir türlü olmuyordu... Bütün ümidim kesilmişti. Psikolojim bozulmuştu. Kilolarım artmış ve vücut direncim de artık kalmamıştı. Gerçekten çok yorgun hissediyordum kendimi. Türkiye'deki yakınlarım, ‘Burada çok başarılı merkezler var, son bir kez burada deneyin' dediler. Önce telefon açtım. Dr. Murat Berksoy'la ve Op. Dr. Halit Fırat Erden'le konuştum. Öyle bir güven geldi ki; 'bu kez olacak' dedim ve kendimi hamile bile hissettim...Atladık geldik ve direk Alman Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde soluğu aldık. Yine büyük bir ümitle, fakat telefonda büyük bir güven duyduğumuz doktorlarımızla hazırlıklara başladık. Mikroenjeksiyon yapıldı. 4 tane kaliteli embriyo elde edildi ve sadece 1 tanesi tuttu. Sonunda başarmıştık. Ama yine de çok temkinli davrandık. Bütün ekip etrafımda pervane olmuştu. Psikoloğu, aile hekimi, sekreteri, hemşiresi herkes benimle ilgileniyordu. Ama ben kendimi çok yorgun, çok stresli hissediyordum. Korkularım ve stresim yüzünden çok zor bir hamilelik geçirdim. Sonunda Nuden dünyaya geldi...'Yeni zaman, yeni başlangıç' anlamına geliyor çünkü hayatımız onunla yeniden başladı.

Bizim problemimizde; hem erkek faktörü, hem de benden kaynaklanan sorunlar vardı. Rahim zarı çok inceydi ve bebek tutunamıyordu. Bütün tedavimi doktorlarım buna göre düzenlediler ve hamile kaldım. Gebeliğimi, kadın doğum uzmanım, psikoloğum ve aile hekimim gözetiminde geçirdim. Bu nokta çok önemli çünkü bütün faktörler hem gebe kalmayı hem de gebeliğin iyi gidip bebeğin dünyaya gelmesini birlikte sağlıyor. Şekerim yükselse veya biraz stres altına girsem bebek kaybedilebilirdi. Yani, bu tedavilerde çocuğu kucağa alabilmek için gebe kaldıktan sonra da çok sağlıklı bir hamilelik geçirmek gerekiyor. Çünkü benim kilo fazlam ve şekere yatkınlığım vardı. Gebeliğim boyunca kilo kontrolü, diyabetim, psikolojim hep kontrol altında tutuldu. Gebe kaldıktan 3 ay sonra Belçika'ya dönmüştüm. Ama orada kendimi iyi hissetmediğim için hemen geri döndüm... Bütün gebeliğimi İstanbul'da ve doktorlarımın çok yakından takibi ile geçirdim ve sonunda hep birlikte başardık. Darısı bütün çocuk isteyenlerin başına...

amin canim ya ne kadar pozitifsin
allahim insallah sag salim kucagina almayi nasip eder
darisida bizlerin basina

merhabalar hepinize.bazı arkadaşlarımızın bildiği gibi bizdede erkek infertilitesi varsayı ve hareket sorunu,ama malesef bunun haricinde açıklanamayan bir durum daha var.bizde 8 ay içerisinde 3 defa tüp bebek denedik ama malesef negatif bile diyemiyorum.çünkü hiçbirinde yumurtalar döllenmediği için hiç transfer olamadım.spermler mikroenjeksiyon için yeterli görünsede bir türlü yumurtaları dölleyemediler.sorun tam olarak anlaşılamadığı için çözümü de yok malesef.ama tabiki umudumu kaybetmedim.ınşallah Rabbim bir gün bizim de yüzümüze gülecek.belki yarın belki yarından da yakın:))

Cok sevindim inseallah rabbim bu mucizeyi bizede yasatir bende 7. denememi yapacam kasimda bu sefer olur olumuduyla bakiyorum canim ben hic hamile kalamadim yani korkum bu rahim tutmuyor kimyasal olsa bile dr mutlaka obursunde olur diyor ama biraz endiseliyim yumurta rezervim ve esim azo spermi ameliyatla bulunuyor ne olur canim bizler icinde dua edin nerdeyse 20 sene olacak yasim 38 bu sefer icim kipir kipir inseallah olacagina inaniyorum rabbim buyuk obur tedavilerimde boyle olmamistim iple kasim ayini cekiyorum rabbim bu yolda savasanlarin emekllerini ellerini ve kucaklarini bos birakmasin rabbim bebegini saglikli ve hayirlisiyla butmeyi nasip etsin canim amin:CüvCüv::sinifsinif:

merhaba arkadaşım 20 sene sonra inşallah kavuşursun bebeğine çok zorluklar yaşamışsındır eminim ama güzel allahı dualarını kabul eder inşallah için bebeğinle beraber kıpır kıpr olsun herzaman

ben ikinci denemede hamile kalabildim çok şükür, sorunsuz bir gebelikten sonra şimdi beş aylık dünya güzeli bir kızımız var, adı gibi melek.Allah onu bize bağışlasın. Yüce rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

AMINNNNN AMINNN AMINNNNNN CANIM GUZEL DILEKLERIN ICIN ALLAH razi olsun bu duyguyu mevlam herkese yasatsin evlat hasretiyle yanan herkese aminnna.s.opuyorumnanaktan

canim ya baska bi merkezde arastirma yapsaniz vardir bununda bir aciklamasi
allahim bu yolda sizlere guc versin

canim arkadas bizim siteden degil
ben bu basari oykulerini netten buluyorum
alinti yani
insallah saglicakla buyutsun arkasindanda dua etmis olduk
darisi bizlere

canim masallah bebegine
insallah darisi bizlerede olur

Evet canim ya sonradan gordum alinti oldugunu olsun sonucta ayni dert ayni kader darisi bizlere inseallahhhhh

Allah hiç bir kucağı boş bırakmasın.:Saruboceq:

meryemcim allahin izni ile gor bak ucuncude hersey cok guzel olucak
bu sefer simsiki yakaliycak sin diger ikisi gibi elinden kacamiycaklar allahin izni ile
ben inaniyorum:lepi:
[/QUOTE]

insallah cnm insallah hepimiz icin cok guzel olucak artik yoruldugumu his ediyorum rabbim hepimize guc kuvvet versin hepimizin yuzunu guldursun insallah

meryemcim allahin izni ile gor bak ucuncude hersey cok guzel olucak
bu sefer simsiki yakaliycak sin diger ikisi gibi elinden kacamiycaklar allahin izni ile
ben inaniyorum:lepi:

insallah cnm insallah hepimiz icin cok guzel olucak artik yoruldugumu his ediyorum rabbim hepimize guc kuvvet versin hepimizin yuzunu guldursun insallah[/QUOTE]

yorulmakmi ne cabuk canim ya
yorulmak yok durmak yok yola devam:lepi:

sağol asicim,bizim durumumuzdakilerle ilgili araştırmalar yapan bir merkez varmış ankarada.orayı denemeyi düşünüyoruz ama ilerleyen zamanda.çünkü hem maddi hem de manevi anlamda çok yıprandık.8 ay içerisinde 3 kez tüp bebek denemesi yapmak beni çok yordu.Rabbim kısmet ederse olur inşallah.

asicim paylastigin hikayeler cok guzel bize umut oluyo
son hikayedeki hele benim gibi belcikada yasiyomus umut oldu bana cok guclu biriymis ben 2.de yoruldum onlar tam 12 kere denemisler
rabbim hepimize guc versin

evet canim cok haklisin
kolay degil
insan her anlamda cok yipraniyor
ama hic bir zaman umudunu kaybetme
allahim herseye bir care vermis
yumurta ve sperm de var allaha bin sukur
gerisi insallah duzelir
:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…