Kaale alinmamak?

..MELEK..

O artik 3. sinifta =)
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
638
2
96
- Yurtdışı
Cok sinirliyim su anda. Birilerine bunu anlatip icimi bosaltmam lazim, gercekten icim icimi yiyor.
Bazi insanlar internet ortaminda ve yuz yuze olunan ortamda cook farklilar. Benim etrafimda bircok ornegi var. Neyse konuya giriyim. Akranim, arkadasim degil, sadece cok sevdigim eski bir ogretmenim bahsi gecen kisi. Kendisini ara ara ziyarete okula giderim, yani senede 2-3 kere filan. Ve her ziyaretine gidisimde uzun uzun konusuruz ve bana hep ona e-mail atmami ve bagimi koparmamami soyler, buraya kadar cok guzel. Ama gelin gorun ki kendisinin berbat bir huyu var, atilan mesajlara cevap yazmamasi gibi! Anlamiyorum ya, gercekten bircok sey dusunuyorum, neden cevap almiyorum diye. Hatta yuzune bile soyluyorum bunu, "mesaj atmami istiyorsunuz ama atinca da cevap yazmiyorsunuz" diye. Birseyler soyluyor iste, unuttugunu, vaktinin olmadigini, mesajin ulasmadigini falan filan. Ama hala da israrla ona yazmami, haberdar etmemi istiyor. Yani beni sevmiyor, gorusmek istemiyor desem, o da tam uymuyor duruma. En son mesaj atip ziyaret etmek istedigimi, benim icin vakti olup olmadigini sordum. Ve tahmin edersiniz ki cevap yok. Inanin cok sinirliyim ve daha kotusu kendimi kaale alinmamis gibi hissediyorum. Bu durum bana kendimi cok degersiz hissettiriyor. :sinifsinif::sinifsinif: Arkadasim filan olsa ciddi bir tartisma gecerdi aramizda eminim, ama ogretmenim diye saygimdan birsey yapamiyorum. Siz ne dersiniz? Sizin de basiniza geliyor mu boyle seyler? Ve en cok merak ettigim sey sizce nicin bana hic geri yazmiyor?

neden bunları onunla yüzyüze konuşumuyorsun?
bazı insanlar o kadar kibardır ki, ve o kadar çok nezaketen gidelim gelelim görüşelim vs.. derler ki öyle düşünmedikleri halde,
karşı taraf yanlış anlayabilir.
gidilen misafirlikte allah aşkına gene gelin, sakın arayı soğutmayın diye diye misafiri yollayıp, kapıyı kapatınca, öff bıktım bunlardan bi daha gelmeseler keşke diyen ev sahibi gibi.... tabi misafir öyle uğlanınca tam tersini düşünüp tekrar takrar gelir... benim başıma gelse, burdaki ev sahibi gibi bi insan olduğunu düşünür ve aramam, madem maillerini okumuyor, gelmedi diyor, vakit yok falan diyor neden mail atmanı istiyorki, ben olsam aramam sormam düşünmem
ama tabii sen yinede açıkca bunları konuşup emin ol derim

evet bazıları boyle oluyor, cevap alamıyorsun bence mesaj yazmakta zorlandıkları icin veya bilmedikleri icin...Bisey sorucam bu ogretmenini o kadar cok mu seviyorsun ki yilda 2-3 kere ziyarete gidiyorsun yani uzun uzun konusuyoruz diyosun, seni bi dost gibi anlayabiliyor mu?

valla maillerime bakmayı ve cevap yazmayı hiç sevmiyorum ben.
telefon etseydiniz. ben arkadaşlarımla tanıdıklarımla telefonla konuşurum.
bu arada açılmamış tam 807 iletim varmış. oyyyy

bunu söylediğin iyi oldu sana bi daha mesaj atmıyım:roflol:

ama karşı taraf kendisi mail at diye ısrar ediyo arkadaşlar, herhalde maillerini okumasa ısrar etmez, valla bu zamanda mail çok önemli bir hal aldı, ben gün içinde sık sık kontrol ederim şahsen, bizim anaokulunun yönetimi bile velilerle mail yoluyla iletişime geçiyor

Son düzenleme:
ben kendisi ile iletişimi toptan koparırdım ...
çok değer verip,merak ediyorsa da o ulşamyı deneyecektir zaten !
benimde bunları dile getirebilecak o rahat ortamım olur..

cevap alamiyorsam belki bir aksilik olmustur diye 2. sans veririm kisisine gore baktim ses yok.bir daha yazmam..:1ninca:

belki de sorunları vardır. sürekli bana mesaj at deyip cevap vermiyorsa, mesaj kutusundaki bir sürü maili görüp "beni arayıp soran var" diye tatmin ediyordur kendini. insanlar değişik yani...

belki mesaj cekmeyi sevmiyordur...
birde ara sor bakalım...

Mesaj diye genelledim ama bahsettigim sey e-mail ve son olarak facebook mesaji idi. Cep telefonu kullanmadigim icin telefon mesaji ve telefon etme imkanim yok.

neden bunları onunla yüzyüze konuşumuyorsun?
bazı insanlar o kadar kibardır ki, ve o kadar çok nezaketen gidelim gelelim görüşelim vs.. derler ki öyle düşünmedikleri halde,
karşı taraf yanlış anlayabilir.
gidilen misafirlikte allah aşkına gene gelin, sakın arayı soğutmayın diye diye misafiri yollayıp, kapıyı kapatınca, öff bıktım bunlardan bi daha gelmeseler keşke diyen ev sahibi gibi.... tabi misafir öyle uğlanınca tam tersini düşünüp tekrar takrar gelir... benim başıma gelse, burdaki ev sahibi gibi bi insan olduğunu düşünür ve aramam, madem maillerini okumuyor, gelmedi diyor, vakit yok falan diyor neden mail atmanı istiyorki, ben olsam aramam sormam düşünmem
ama tabii sen yinede açıkca bunları konuşup emin ol derim
Boyle de dusunebilirdim, ama sanmiyorum sadece nezaketen soyledigini, cunku birtek e-mail degil, yuzyuze de gorusmek istedigini soyluyordu ara ara, hatta tel. numarami istemisti de, telefon kullanmadigim icin veremedim.

evet bazıları boyle oluyor, cevap alamıyorsun bence mesaj yazmakta zorlandıkları icin veya bilmedikleri icin.birsey sorucam bu ogretmenini o kadar cok mu seviyorsun ki yilda 2-3 kere ziyarete gidiyorsun yani uzun uzun konusuyoruz diyosun, seni bi dost gibi anlayabiliyor mu?
Evet cok seviyorum ve samimiyiz. Beni dinliyor, anliyor. Yilda 2-3 kez okulda ziyaretine gidebiliyorum. Bana kalsa daha sIk bile giderim, ama birbirimize uzagiz, ben okulum dolayisiyla farkli bir sehirde oturuyorum. Benim babam bu sehirde ve babama her gelisimde ogretmenime de ugruyorum.

Yukarida bahsettigim gibi, telefon kullanmiyorum. Ama maillerine hergun bakiyor. Bir arkadasimizin da bahsettigi gibi, burda e-mail kullanmak cok yaygin, bu onun okul e-mail adredi ve hergun birkac kez bakmak mecburiyetinde; cunku iletisimin onemli bir parcasi e-mail burda. Yurtdisindayim ben bu arada.

ben kendisi ile iletişimi toptan koparırdım ...
çok değer verip,merak ediyorsa da o ulşamyı deneyecektir zaten !
benimde bunları dile getirebilecak o rahat ortamım olur..
Arkadasim filan olsa coktan kavga bile eder yol verirdim bunun icin, cunku cok sinir bozucu bir durum. Ama karsidaki ne yazik ki ogretmenim ve benden buyuk, o yuzden ona yuzune karsi oyle sitem filan edemiyorum. Ama bir dahaki yuzyuze gorusmemizde kesinlikle bunun bana nasil kotu hissettirdigini soyleyecegim nazikce. :)

cevap alamiyorsam belki bir aksilik olmustur diye 2. sans veririm kisisine gore baktim ses yok.bir daha yazmam..:1ninca:
Ben onun e-mailime 1 ay sonra cevap yazdigini da gordum, hic cevap yazmadigini da, 10 dk icinde cevap yazdigini da... Hic de bilemiyorum yani, belki de bana 10 gun sonra cevap verir, belki de vermez. Hala bekliyorum.

Bu arada, kendisi cok unutkandir. Belki de bir ara cevap atarim diye dusunup unutmus da olabilir en iyi ihtimalle. Ignore edildigimi dusunmek istemiyorum. :1no2:

Hepinize ilginiz icin tesekkur ederim. Bu konunun takipcisiyim. Sizden gelecek her fikir benim icin onemli.

belki de sorunları vardır. sürekli bana mesaj at deyip cevap vermiyorsa, mesaj kutusundaki bir sürü maili görüp "beni arayıp soran var" diye tatmin ediyordur kendini. insanlar değişik yani...

Kendisini tanimasam ben de boyle derdim herhalde. :) Ama sanmiyorum, oyle birisi degil. Tesekkur ederim ilginiz icin. :)

Aslinda kendisi biliyor mesajlarima cevap alamamaktan hoslanmadigimi. Birkac kez bahsettim. Hatta bir keresinde "Bana cevap yazmadiginiz icin beni ignore ettiginizi dusundum" demistim de, "Hayir hic olur mu, etmiyorum" filan demisti. Ama bu konunun ustunde fazla durmadim herhalde. Bir dahaki gorusmemde bilhassa bundan bahsedecegim.
Korktugum seylerden biri de beni artik sevmiyor olmasi. Ama bir yandan da onun huyu boyle deyip geciyorum. Kafam karisik onunla ilgili. :(

Aslinda kendisi biliyor mesajlarima cevap alamamaktan hoslanmadigimi. Birkac kez bahsettim. Hatta bir keresinde "Bana cevap yazmadiginiz icin beni ignore ettiginizi dusundum" demistim de, "Hayir hic olur mu, etmiyorum" filan demisti. Ama bu konunun ustunde fazla durmadim herhalde. Bir dahaki gorusmemde bilhassa bundan bahsedecegim.
Korktugum seylerden biri de beni artik sevmiyor olmasi. Ama bir yandan da onun huyu boyle deyip geciyorum. Kafam karisik onunla ilgili. :(

ya canım sanırım sen çok seviyorsun bu şahsı ama o seni eşit derecede sevmiyor olabilir, yani seviyordurda senin kadar değil
ne bileyim insan çok sevdiği birisine tutarlı şekilde olumlu ve hızlı geri döner bence, açıkcası mesela ben facebookta falan fazla önemsemediğim nezaketen kabul ettiğim insanların mesajlarına çook geç cevap verirken sevdiğim arkadaşlarıma anında cevap veriyorum
demin bahsettiğim nezaket olayı var ya, o hem sanal hem yüzyüze ilişkilerde geçerli, misafir-evsahibi ilişkisi yüzyüze bi ilişki sonuçta.
bence bunu bu kadar kafana takma, oluruna bırak mesaj yazsanda cevap geldimi diye süreli mesajlarına maillerine bakma bence, sanırım sen çok fazla önemsediğin için karşı tarafta bu kadar önemsediğini bilmediği bilse bile seninle eşit derecede önemsemeyeceği için bu durum oluşmuş olabilir.
bu durumlardada genelde çok önemseyen taraf karşı tarafın hareketlerine fazla hoşgörüyle yaklaşır, yapılan hataları çeşitli bahaneler bularak tolere etmeye çalışır, bana biraz bunu yapıyorsun gibi geldi.
Sende kontağı koparamasanda bu kadar önemseme bence, sosyal yaratıklarız, bizide bizim kadar önemseyecek birilerini bulabiliriz bence

aynen benimde öyle... hatta arkadaşlarım bana sitem ederlerdi.ama artık alıştılar.

telefon mesajlarına bile bakmam... biriktirir biriktiri hepsini bir seferde okurum...

kötü bir huy ama ne yapayıp mesaj okumayı sevmiyorum...

bu arada kendimde mesaj çekmem ne telefon ne de mail adresine...

eğer birşey söyleyeceksem direkt telefon açarım..

bazıları bu konulara ilğisiz oluyor
bende tlf la msj atmayı hiç bilmem önemsemem
belkide çok yoğundur.

ya canım sanırım sen çok seviyorsun bu şahsı ama o seni eşit derecede sevmiyor olabilir, yani seviyordurda senin kadar değil
ne bileyim insan çok sevdiği birisine tutarlı şekilde olumlu ve hızlı geri döner bence, açıkcası mesela ben facebookta falan fazla önemsemediğim nezaketen kabul ettiğim insanların mesajlarına çook geç cevap verirken sevdiğim arkadaşlarıma anında cevap veriyorum
demin bahsettiğim nezaket olayı var ya, o hem sanal hem yüzyüze ilişkilerde geçerli, misafir-evsahibi ilişkisi yüzyüze bi ilişki sonuçta.
bence bunu bu kadar kafana takma, oluruna bırak mesaj yazsanda cevap geldimi diye süreli mesajlarına maillerine bakma bence, sanırım sen çok fazla önemsediğin için karşı tarafta bu kadar önemsediğini bilmediği bilse bile seninle eşit derecede önemsemeyeceği için bu durum oluşmuş olabilir.
bu durumlardada genelde çok önemseyen taraf karşı tarafın hareketlerine fazla hoşgörüyle yaklaşır, yapılan hataları çeşitli bahaneler bularak tolere etmeye çalışır, bana biraz bunu yapıyorsun gibi geldi.
Sende kontağı koparamasanda bu kadar önemseme bence, sosyal yaratıklarız, bizide bizim kadar önemseyecek birilerini bulabiliriz bence

Bana kendisi habire diyor surekli e-mail atmami, hatta bu konuda bana bir kere soz bile verdirtmisti dusunun. Hatta bana okul e-mailinin yaninda baska e-mailini de verdi. Benim yasadigim sehre alisverise gelirmis bazen. Bana ille de goruselim, telefonunu ver, ararim filan dedi. Yuzyuze konusunda nasil hevesle istiyor anlatamam. Ben ona hic demedim ki "e-mail atayim size, arayim" filan diye; hep kendi istedi... Simdi bence bu nezaketen soylenen seylerden cok fazla. Oyle ki eger arkamdan "aman biktim" filan dese bu resmen iki yuzluluk olur. O da boyle birisi degil. Ben de cok hassasim bu konuda, ben de dusundum belki de sirf ben kirilmiyim diye boyle diyordur, cok sIkmIyIm, surekli yazmiyim, gitmiyim diye. Ama her yuzyuze gelisimde israrla gorusmek istiyor, mutlu oluyor.. Anlamiyorum ya.
Beni cok fazla onemsemediginden mi boyledir, bilemem. Kendisi birtek bana karsi degil herkese karsi boyle, pasif biraz. Huyu boyle. Eger benimle ilgili bir sorun farketsem hemen geri cekilirim zaten. Benim de tek sevdigim kisi o degil ya, bu kadar dert etmezdim ki. Benim sinir oldugum sey, keske bana onu ziyarete gitmek istedigimde "Hayir" dese de beni yine cevapsiz birakmasa. Ben de bir daha msj atmasam. Yani benim esas kizdigim sey ne istenmemek ne de sevilmemek olurdu, ben cevapsiz kaldigima kiziyorum.
Cok uzun oldu kusura bakmayin, okuma zahmetine katildiysaniz tesekkur ederim.

Bana kendisi habire diyor surekli e-mail atmami, hatta bu konuda bana bir kere soz bile verdirtmisti dusunun. Hatta bana okul e-mailinin yaninda baska e-mailini de verdi. Benim yasadigim sehre alisverise gelirmis bazen. Bana ille de goruselim, telefonunu ver, ararim filan dedi. Yuzyuze konusunda nasil hevesle istiyor anlatamam. Ben ona hic demedim ki "e-mail atayim size, arayim" filan diye; hep kendi istedi... Simdi bence bu nezaketen soylenen seylerden cok fazla. Oyle ki eger arkamdan "aman biktim" filan dese bu resmen iki yuzluluk olur. O da boyle birisi degil. Ben de cok hassasim bu konuda, ben de dusundum belki de sirf ben kirilmiyim diye boyle diyordur, cok sIkmIyIm, surekli yazmiyim, gitmiyim diye. Ama her yuzyuze gelisimde israrla gorusmek istiyor, mutlu oluyor.. Anlamiyorum ya.
Beni cok fazla onemsemediginden mi boyledir, bilemem. Kendisi birtek bana karsi degil herkese karsi boyle, pasif biraz. Huyu boyle. Eger benimle ilgili bir sorun farketsem hemen geri cekilirim zaten. Benim de tek sevdigim kisi o degil ya, bu kadar dert etmezdim ki. Benim sinir oldugum sey, keske bana onu ziyarete gitmek istedigimde "Hayir" dese de beni yine cevapsiz birakmasa. Ben de bir daha msj atmasam. Yani benim esas kizdigim sey ne istenmemek ne de sevilmemek olurdu, ben cevapsiz kaldigima kiziyorum.
Cok uzun oldu kusura bakmayin, okuma zahmetine katildiysaniz tesekkur ederim.

tamam canım işte ne güzel hem onu hem kendini çözümlemişsin, bir dahaki buluşmanızda bunu tatlı dille dile getirisin o da anlar artık herhalde
yerimseniben

Back
X