Kabahat Bende

Kendini yetiştirememiş adamlardan UZAK DURUN!
Evine bile alacağı ürünü annesine, 1 değil 2 değil 3 değil 4 değil tam 5 ablasına danışan bir eş!

Acilen karşınıza çekip konuşmanız lazım, güzel dille bir söyleyin derdinizi.

Benimde 5 görümcem var ve bizimde ilk yıllarımız öyleydi. Gerçi hala çoğu konuyu yine onlara danışır ama son kararı yine birlikte veririz. ilk yıllar nasıldı biliyor musun? Oğlum hastalanıyor mesela ateşler içinde. Çocuğu asla doktora götürmüyorduk. Tek tek ablaları arayıp hastalığı anlatıp teşhis etmelerini bekliyorduk ve onların münasip gördüğü tedavi yöntemini uyguluyorduk. Varsayalım anlattıklarımız onlara yeterli gelmedi. Eşim gidip görümcelerimi eve getiriyordu ki rahat muayene edebilsinler. Konulan teşhiste hep aynıydı. Gazı var... Çok şükür artık hastalandıklarında gerçek bir doktora muayene ettiriyoruz. Ben daha bu sene idrak ettim köpeğe köpekleşmedikçe kendini saydıramazsın.

Severek evlendim. Memuruz ikimizde eşim tayin istemiyor ben istesem de gelmez yani.
Simdi daha cok şaşırdım, bu şekilde giderse cok üzülürsünüz. Her alacağınız seyi ablalarina sorması tuhaf, biraz aileci biri sanırım. Niye ablalarina soruyoruz dediginizde ne diyor peki

Çok aileci bir eşim var. KV oğluna düşkün. hemde hastalık hastası yok benim burnum aktı yok öksürüğüm var yok ishal oldum. Tabiki annesi ilgilenecek ama bu biraz fazla Nazlı.

Bir şey alınacağında gidip kendiniz dolaşıp beğendiğinizi alın, eşinize bile söylemeyin. Bir iki derken söylenirse de karşısında oturur ve aynı şekilde sürekli danışıldığında rahatsız olduğunuzu ve ikinizin karar vermesi gerektiğini söyleyin. Bilemiyorum, gerçekten zor. Keşke evlenmeden farkedebilseydiniz.

Valla senin yerinde olsam 7 tane dingilin kahrını çekeceğime mis gibi İstanbul' a ya da bi Ege şehrine tayinimi aldırır misler gibi hayatımı yaşarım.
Birey olabildiğine, değerimi bildiğine emin olmadığım biriyle de evlenmem bir daha.

Alemin kölesi sen misin ya? Kurtul tüm baş ağrıtan gereksizliklerden, git yüreğinin istediği yere, bak keyfine...

Bu adamla hala niye evlisiniz?Mutsuzsunuz eeee

Bu konu beni 6-7 yıl öncesine götürdü.
O zamanlar çok kibar, güzel bir öğretmenimiz vardı tanıştırılrdığı gençle üç-dört ay içinde evlenmeye karar verdi.
Kadıköy evlendirme dairesindeki nikahına gittik.
Birbirine benzeyen orta yaştan gence 5 hanım gördük.
Merak edip sorduğumuzda damadın ablaları olduğunu öğrendik hepsi de bekarmış, damat tekne kazıntısı ve ailenin kıymetlisiymiş.
Diğer anaokulumuzun müdürü, kulakları çınlasın, benden yaşça büyüktü.
-Hocam dedi, bizim öğretmenimiz bu görümcelerle birinci evlilik yıldönümünü göremez.
Dediği çıktı kızımız 7-8 ay sonra babaevine dönüp, boşanma davası açtı.
Bu tip ailelerle geçinmek, evlilik yürütmek zor dostum.

Türkiye’de evlilikte halay, yabancı ülkelerde tango.

Bu şartlar altında, eşiniz size değer vermeye başlamassa psikolojiniz giderek kötüye gidebilir. İnşallah olmaz tabi ama işiniz zor. Allah yardımcınız olsun

Benim esimin aileside boyle.Bir anne ve 2 evli abla var ama cok garipler.Gorumcem yazlik alacakti gorumcemin kocasi disinda hepsi gitti bakti tartistilar olsun olmasin diye.Herseyde boyleler biri birsey alacak olsun kocalari disinda birbirlerine akil verirler tartisirlar kavga ederler sonra ortak noktada bulusup karar verirler.Ben gorusmuyorum beni hic sevmezler cunku hic bir isime karistirmadim.Ama esimin herseyine karistilar kesinlikle vazgecmediler.Ömrumu yediler.Nefret ettim

Eşinize sezdirmeden yavaş yavaş; biz bir aileyiz, kendi kararlarımızı kendimiz verelim. Senin dediğin olsun senin de fikrin var sen ne istiyorsun. Senin beğendiğin olsun gibisinden yaklaşın. Özgüvenini okşayın biraz uyandırın içindeki kişiliği.

Bazen ev araba yazlık almak gibi büyük adımlarda farklı göz iyi olabilir. Karı kocanın göremediği bir şeyi görüp bak burası böyle dikkat edin diyebilirler. Ben etrafa danışmayı fikir almayı severim. Ama ileri derecede karışma müdahele etme şeklinde olmalılı. Sadece eşimle bakıp bir şey alsak mal kötü çıksa zarara uğrasak istemem mesela. Annem ev gezerken bak burası kuzeye bakıyor soğuk olur bak pencereler şöyle en üst kat su akıtabilir vs der mesela hoşuma gider.

Evet çok zor bı durumdayım. Ama yuva yıkmak kolay değil ben eşimi severek evlendim hala da seviyorum. Ama bu durum yıpratıyor ne yapacağımı bilmiyorum.

Bunlar öyle degil birbirlerine bagiriyorlar kesinlikle kabul etmiyorum diye.Ulen sanane öbürünün alacagi seyden.Fikir vermek degil bunlarinki tamamen karari vermek.

Bende kabahat evlenirken beni eşya seçmek için dükkanlara götürdüler ben memleketlerini bilmem görmem. Dediler magazadakilerle aynı kalitede diye götürdükleri dükkan öyle kötü eşyalar çıktı ki. ben dedim eşya yüzünden sorun olmasin. Önemli olan huzur saygı dedim annemlerde öyle ogutledi dedi eşya gelir geçer. Şimdi inanın koltuklar öyle adı çıktı ki çok hafif otururken sert otur kayıyor. Meğerse götürdükleri yer ucuzluk yerleri olan magazalrmis. Ve eşyaları zaten biz aldık eşimle. Ama bu esylar için KV kp gorumceler beraber gittik. Bu basit sorun ama ne bileyim ben kimse gucenmesin kırılmasın benden büyükler dedim değer verdim haklılık verdim inanın ağzımı açıp şimdiye kadar laf bile etmedim ama olan bana oldu ne kimseye kendimi sevdirdim ne de bı takdir gördüm.

Bunlar oyle alismissa kimse bunu degistiremez.O adam o ailede buyumus normalinin bu oldugu aşılanmış cok zor konu sahibi moralini bozmak istememde.Ben hayatimda ilk defa nefreti bunlarla tanidim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…