- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.958
- 248
agzinla kus tutsan eliyle tutamiyor da ondan agziyla tuttu der bu tip insanlar.. bir sure cocuk yapmamaniz oneririm.Bende kabahat evlenirken beni eşya seçmek için dükkanlara götürdüler ben memleketlerini bilmem görmem. Dediler magazadakilerle aynı kalitede diye götürdükleri dükkan öyle kötü eşyalar çıktı ki. ben dedim eşya yüzünden sorun olmasin. Önemli olan huzur saygı dedim annemlerde öyle ogutledi dedi eşya gelir geçer. Şimdi inanın koltuklar öyle adı çıktı ki çok hafif otururken sert otur kayıyor. Meğerse götürdükleri yer ucuzluk yerleri olan magazalrmis. Ve eşyaları zaten biz aldık eşimle. Ama bu esylar için KV kp gorumceler beraber gittik. Bu basit sorun ama ne bileyim ben kimse gucenmesin kırılmasın benden büyükler dedim değer verdim haklılık verdim inanın ağzımı açıp şimdiye kadar laf bile etmedim ama olan bana oldu ne kimseye kendimi sevdirdim ne de bı takdir gördüm.
Evlenmeden önce de böyle sıkıntılarıniz var mıydı?Arkadaşlar tanıştırdı
Çok güzel anlatmışsınız çok teşekkürler aynen öyle yapmalıyımOnlara ağzınla kuş tutsan yaranamazsın, önce bunu kabullen. Seni sevmelerine ihtiyacın yok, kendine saygı duymalarını sağlaman lazım sadece. Bu da öyle alttan alıp yumuşak davranmakla olmuyor maalesef. Sen büyüğüm deyip yumuşak göründükçe bu tipler senin pısırık ve ne deseler cevabını veremeyecek kadar pasif olduğunu düşünürler. Karşındakiler seni taktir ediyorsa eğer saygıda kusur edilmez ve alttan alınır, eşinin ailesi o kategoride değil. O yüzden yumuşak yüzlü olma onlara karşı, eşine de ailesini kötüleme. Eşinle aranın iyi olmasını istiyorsan eşine onları kötüleme ama ablalarına ve annesine mesafeli ol. Bir hataları yada saçmalıkları olursa hepsine cevabını ver, mesaj falan şeklinde değil ama. Sonra ellerinde delil olursa eşine gidip seni kötülerler yine sen kötü olursun eşinin gözünde. Herkese cevabını ver kendini ezdirme, herkese hak ettiği cevabı verirsen için rahatlar. Böylece eşine dert yanmaya gerek kalmaz. Sen eşine diyorsun, esin ailesini savunuyor. Ablası ve anneleri ne deseler zaten biliyorlar ki sen alttan alıyorsun sesin çıkmıyor. Hepsi sende birikim yapıyor sonra. Bu döngüyü kırman lazım . Esin onlara danışarak mı bir şey yapıyor karışma, en son kendi istediğini söyle. Ablaların dediğini seçerse biz evliyiz ,bu bizim hayatımız ,benim dediğim neden olmuyor diye sor. Esinin huyu değişmez, önlem almazsan çok yıpranırsın. Millet bir tane görümceyle zor uğraşıyor sende 5 tane var. Aynı şehire evlenmek gerçekten iyi cesaret. Ama asıl suçlu onlar değil, eşinde kabahat. Bu kadar müdahale edilmesine izin vermemesi ve onların aklıyla hareket etmemesi lazım.
Hayır aynı evde yaşamıyoruz evlerimiz ayrı. 4yillik evliyim. Eşime bişey söylediğim zaman ailesini savunuyor böyle demek istememiştir o anlamda söylememiştir tarzında. Asla ama asla bu konularda sende haklısın ne yapalım demez. Sadece boşver takma ne yapalım böyle deyip konu kapanıyor. Anlatmakla bitmez yani. Bı dolap alacaz mesela o ablasına soruyo siz nereden almıştınız ona soruyoruz bu pahalı mı sonra gidip babasıyla aliyoruz ama bu duruma bı çözüm bulamıyorum ne desem suçlu oluyorum art niyetli oluyorum.
Evet çok zor bı durumdayım. Ama yuva yıkmak kolay değil ben eşimi severek evlendim hala da seviyorum. Ama bu durum yıpratıyor ne yapacağımı bilmiyorum.
Şikayet etmek istemiyorum ama kendi gözüyle bişey göreceği yok.. sabır ediyorum... Bişey soylesem zaten onlar hep haklılar her zaman onlar kötü düşünmezler..Ne yaparsan yap ama esine ailesini sikayet etme gun gelir onlari cekemiyor olursun birak kendi gozuyle gormeye calissin sikayet etmeye devam ettikce seni dinlemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?