kabile halinde yaşamamızı istiyorlar sanırım...

sovr86

muhteşemçapulcuu
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
8.078
44
106
İzmir
merhabalar

2 aydır evli ve kendi içinde evliliği oturtmuş ama aileler açısından oturtamamış bir bayan olarak yazıyorum, 2 aydır bir hafta biz gidiyoruz kv lere bir hafta da onlar bana geliyor ne kadar bana fazla gelsede süreyi uzun tutmk eşimi üzeceğinden b u şekilde düzen oturttuk kendi aramızda. Kendi ailem daha bir kere geldi evime ayıp olur kızım daha yeni evlisiniz siz bize gelince görüyoruz sizi nasılsa dedi.

Çalışan bir bayanım evlendim bir hafta sonra kv her akşam yemeğe çağırdı çalışıyosun yorulma burda ye diye bende yok anne bişr gün önceden yemeğimi yapıyorum teşekküredeirm dedim ama her akşam aynı telefon aynı konu neyseki 2 haftadır çağırm aları kesildi.

Eşimde vardiyalı çalışan biri yani ben işte olduğum için kv ile evlerimiz yakın olduğu için eşim kahvaltıya annesine gidiyor genelde kahvaltı hazırlamaya üşeniyormuş paşa. İlk başta takılsamda sonra sorun etmedim hadi karışmayayım dedim kendimce.Her gün görüşüyorlar yani ana oğul

Gelelim beni sıkan konuya pazartesi akşamı aradı kv yemeğe gelin hadi sonrada çay içeriz dedi halbuki 2 gün öncesinde bize gel mişlerdi bende anne yemeğim var sonrasında çaya gelelim dedim kırmamamk adına. Gittik çaya sohbet muhabbet derken tam evden çıkarken kapının ağzında" konu komşu sizinkiler sana niye gelmniyor diye bana soruyor aldı oğlanı senden kopardı diyorlar bende çalışıyo diyorum " dedi kahkahayı patlattı nedense bende "anne sizin komşular durmadan sizin evi izliyoki kaçkere gidip geldiğimizi hesaplıyorlar ama kaçırdıkları birşey var sizin bana geldiğinizi görmüyorlar herhalde birdaha öyle birşey olursa sen bana gönder ben ağzının payını veririm " dedim ve kahkahayı patlattım nedense. Yani ya öyle birşey yok daha çok gelmemiz için kv uyduruyor yada öyle birşey gerçekten var ve kv etrafa gelmiyorlar diye söyleniyor. Ordan çıkınca bende eşime stm ettim annen daha ne istiyo 2 gün öncede bizdelerdi beraber uyumamızmı istiyo kabile halinde mi gezicez diye söylendim. eşim normalde hayatta tek laf ettirmez ama ses etmedi anladı sanırım annesinin uydurduğunu annem çalışıyolar demiş boşver sen dedi.

Açıkçası oğlunu kopardılar diye bana anlatması çok zoruma gitti ki gittiğimiz halde işte en büyük hatam evin yakınında ev tutmak aman ha yeni evleneceklere tavsiye sakın bu hataya düşmeyin en iyisi insana batıyo çoğu zaman. peki ben nasıl oturturum bu düzeni sizce yada zamanla oturucakmı yeni evliyiz diyemi bu gelme gitme merakları...

tipik kaynana işte.. allahım böyle annelere vahiy ver .. ver ki oğullarınında artık yuvası olduğunu anlasınlar.. tavrın mesafen güzel böyle devam et derim,ama eşinin annesini hep savunması kötü işte

Bence olmasi gereken, yeni evli ciftlerin yalniz kalmalarini saglamaktir.
Uygun olan budur, hem birbirlerine alismalari acisindan, hemde evlerine alismalari acisindan.
Biraz daha mesafeli olmaya bakin derim.
Her gel dediklerinde gitmeyin, aliskanliga doner yoksa bu bir muddet sonra.

Birde kimse kimsenin oglu elinden almiyor.
O ogullarininda bir yuvasi, bir ailesi oluyor artik.
Bunu daha idrak edememisler ama.
Sanirim kayinvalideniz oglunu paylasma konusunda sikinti yasiyor.

Klasik kv sendromu. Eşinin de dediği gibi şimdilik boşver, daha sonra yine aynı tarzda konuşursa açık açık konuş bence ..

Son düzenleme:
merhabalar

2 aydır evli ve kendi içinde evliliği oturtmuş ama aileler açısından oturtamamış bir bayan olarak yazıyorum, 2 aydır bir hafta biz gidiyoruz kv lere bir hafta da onlar bana geliyor ne kadar bana fazla gelsede süreyi uzun tutmk eşimi üzeceğinden b u şekilde düzen oturttuk kendi aramızda. Kendi ailem daha bir kere geldi evime ayıp olur kızım daha yeni evlisiniz siz bize gelince görüyoruz sizi nasılsa dedi.

Çalışan bir bayanım evlendim bir hafta sonra kv her akşam yemeğe çağırdı çalışıyosun yorulma burda ye diye bende yok anne bişr gün önceden yemeğimi yapıyorum teşekküredeirm dedim ama her akşam aynı telefon aynı konu neyseki 2 haftadır çağırm aları kesildi.

Eşimde vardiyalı çalışan biri yani ben işte olduğum için kv ile evlerimiz yakın olduğu için eşim kahvaltıya annesine gidiyor genelde kahvaltı hazırlamaya üşeniyormuş paşa. İlk başta takılsamda sonra sorun etmedim hadi karışmayayım dedim kendimce.Her gün görüşüyorlar yani ana oğul

Gelelim beni sıkan konuya pazartesi akşamı aradı kv yemeğe gelin hadi sonrada çay içeriz dedi halbuki 2 gün öncesinde bize gel mişlerdi bende anne yemeğim var sonrasında çaya gelelim dedim kırmamamk adına. Gittik çaya sohbet muhabbet derken tam evden çıkarken kapının ağzında" konu komşu sizinkiler sana niye gelmniyor diye bana soruyor aldı oğlanı senden kopardı diyorlar bende çalışıyo diyorum " dedi kahkahayı patlattı nedense bende "anne sizin komşular durmadan sizin evi izliyoki kaçkere gidip geldiğimizi hesaplıyorlar ama kaçırdıkları birşey var sizin bana geldiğinizi görmüyorlar herhalde birdaha öyle birşey olursa sen bana gönder ben ağzının payını veririm " dedim ve kahkahayı patlattım nedense. Yani ya öyle birşey yok daha çok gelmemiz için kv uyduruyor yada öyle birşey gerçekten var ve kv etrafa gelmiyorlar diye söyleniyor. Ordan çıkınca bende eşime stm ettim annen daha ne istiyo 2 gün öncede bizdelerdi beraber uyumamızmı istiyo kabile halinde mi gezicez diye söylendim. eşim normalde hayatta tek laf ettirmez ama ses etmedi anladı sanırım annesinin uydurduğunu annem çalışıyolar demiş boşver sen dedi.

Açıkçası oğlunu kopardılar diye bana anlatması çok zoruma gitti ki gittiğimiz halde işte en büyük hatam evin yakınında ev tutmak aman ha yeni evleneceklere tavsiye sakın bu hataya düşmeyin en iyisi insana batıyo çoğu zaman. peki ben nasıl oturturum bu düzeni sizce yada zamanla oturucakmı yeni evliyiz diyemi bu gelme gitme merakları...

Yorumlarınızdan gördüğüm kadarıyla nerede ne söylenmesi gerektiğini bilen akıllı bir kadınsınız.

Kayınvalidenizin yaptığı her hareketi güzel salvolarla kendi lehinize cevirmişsiniz. Eşiniz anneci, annesi de bağrından yavrusu koparılmış ceylan modunda. İşiniz zor ama karışık değil. Şuanda yaptığınız gibi akıllı cümlelerle eşi ve annesini kırmadan(?), husumet başlatmadan yavaş yavaş durumu kendi lehinizde tutmaya devam edin.

Yeni evli olduğunuz için kayınvalideniz de etrafa gösteriş yapma cabasında, oğlum benden gitmedi, gelinim hep yanımda pozlarında. Zaman geçtikçe biraz durulacaktır fakat önlem almakta fayda var.

evet Allah bana sabır versin kv benimle arkadaş olmay çalışıyo yoruluyorum diye yemeği burda yiyi diyormuş ama insan da her akşam aranmazki birkaç kere söylersin baktın gelmiyo ses etme demi. Kendisi çalışm ıyo sıkılıyo olabilir gün boyu ama bende gün boyu insanlardan sıkılıyorum ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum . Tipi kaynanamı bilmiyorum ama anlayışsız olduğu kesin onun evinden benim ev gözüküyo ışığımızı bile takip ediyormuş uyuma saatlerimi bazen ısık yanmayınca birşeymi oldu ışığın sönük diye bile aradı yahu belki banyodayım belki erken uyudum arka odadayım. Oğluyla hergün 2-3 defa konuşuyorlar kon uşsunlar bana zararı yok ama bir erkeğin de b u kadar anneci olması ve bu erkeğin eşim olması bana batıyo resmen başka konudan sıkıntı yaratıp tartışma çıkartır oldum resmen. Çok yoruluyorum eve gelince salaşça giyinip uzanıyorum erkenden uykum geliyo vs diye laflarım oluyo ara sıra yanlarında ama anlayan yok sanırım. Acaba açık açık konuşsammı anne evime alışmaya çalışıyoruım zaten gündüz çok yoruluyorum sık sık gelemiyorum kusura bakmayın mazur karşılayın gibilerinden...

Nasıl alıştırırsan öyle gider..gidip gelmeleri azalt bence..sonra suyu çıkmasın..

işte zamanla oturur diyor kimileri düzene girer diyorlar ama benim korkum ya benim istediğim gibi değilde kv istediği gibi girerse düzene her akşam eve giderken yorgun olmasamda ay çok yorgunum oram buram ağrıyo diye söylenerek giriyorum eve sırf eşim hadi gelsinler yada gidelim demesin diye. Bunları düşünüyor olmak bile zoruma gidiyor sanki hep diken üstünde gibi sürekli böyle nereye kadar evet azaltmam lazım kırmadan

Nasıl alıştırırsan öyle gider..gidip gelmeleri azalt bence..sonra suyu çıkmasın..

işte zamanla oturur diyor kimileri düzene girer diyorlar ama benim korkum ya benim istediğim gibi değilde kv istediği gibi girerse düzene her akşam eve giderken yorgun olmasamda ay çok yorgunum oram buram ağrıyo diye söylenerek giriyorum eve sırf eşim hadi gelsinler yada gidelim demesin diye. Bunları düşünüyor olmak bile zoruma gidiyor sanki hep diken üstünde gibi sürekli böyle nereye kadar evet azaltmam lazım kırmadan

Maalesef öyle. Takip ederler... Benimki de yukarıdaki seslerimizi dinliyormuş. Eşimin bir arkadaşı gelse aynen yukarıda biter kim geldi diye.

40 yılda bir samimi olduğum bir iş arkadaşım geldi evime, kendi misafirlerini de evime çıkarıp günümü berbat etti. Onun yüzünden kıza açıklama yapmak zorunda kaldım.

haftada bır gun kendı anneme sonrakı gun kv gıdıyoruz bız
ama daha cok ıstıyorlar oncelıkle benı en zorlayan kısım bır hafatda 2-3 gun bırbırımızı gormuyoruz mesela dun aksam gordum bır daha cuma aksamı gorucem o cuma aksamı bızı yemege cagrıyolar halbukı bız bırbırımıze hasret kalıyoruz bunu ıkı aıle ıcınde soyluyorum ben evde esım yokken aglıyorum bunalıma gırıyorum
tabı bunu onlara soylemıyorum ama gıtmıyoruz :26:
sızın durumunuz cok agırmıs cıkıs yoluda bulamazsınız ne yapabılırsınızkı tek taraflı asla olmaz

Son düzenleyen: Moderatör:
Kız ailesi her zaman daha anlayışlı olur..

Erkek tarafı 'gelin aldık' mantığındadır.. Hatta sizin evinizi bile kendi evi gibi görürcesine rahattırlar..

Sonracıma gelelim komşulara, ben kayınvalidenizin uydurduğunu düşünmüyorum.. Böyle meraklı komşular olmuyor değil.. Sadece orda pat diye size ve eşinize söylemesini uygun bulmadım..

Her gün de gitseniz 'aferin' almayacaksınız.. Bence eşinizle konuşup bi orta yol bulun.. Annesini her gün kahvaltı da görüyormuş zaten, sizi biraz anlayışla karşılamalı en azından eşiniz..

Komşu ya da ailesi konuşmak istedikçe konuşacak çoook şey bulurlar..

Yorumlarınızdan gördüğüm kadarıyla nerede ne söylenmesi gerektiğini bilen akıllı bir kadınsınız.

Kayınvalidenizin yaptığı her hareketi güzel salvolarla kendi lehinize cevirmişsiniz. Eşiniz anneci, annesi de bağrından yavrusu koparılmış ceylan modunda. İşiniz zor ama karışık değil. Şuanda yaptığınız gibi akıllı cümlelerle eşi ve annesini kırmadan(?), husumet başlatmadan yavaş yavaş durumu kendi lehinizde tutmaya devam edin.

Yeni evli olduğunuz için kayınvalideniz de etrafa gösteriş yapma cabasında, oğlum benden gitmedi, gelinim hep yanımda pozlarında. Zaman geçtikçe biraz durulacaktır fakat önlem almakta fayda var.

Teşekkürederim akıllı davranmaya çalışıyorum kimi zaman zorlansamda evimdeki huzurumu kaçırmak istemiyorum biliyorum ki sürekli eşimin kafasını yesem bana kızıcak iyilik yaramıyo sana vslerle ve daha da inada -kıymete binicek. Birde çok dank diye konuşan bir insanım düşüne düşüne konuşuyorum ki kırmıyayım yüzyüze bakıcaz diye ama sabrımı zorlamaya başladılar iyice beni biraz kendi halime bırakın diye bağırasım geliyo kimi zaman.

Evet kayınvalidem aynen gösteriş çabasında ve hep benden olumsuz yanıtlar aldı ne isterse ama bu gidip gelme olayını nasıl aşıcam bilmiyorum mutsuz bir şekilde birşeye zorlanmak beni çok yoruyor. Baba evimde çok ailecek gezmeye giden bir yapımız yoktu belkide bu yüzden bu kadar bunalıyorum diycem ama daha çok yeni evliyiz biraz kendi halimize bıraksalar belki ilerde benim bile hoşuma gidicek sık sık gitmek gelmek kafa dengi bir kadın çünkü. Böyle laf sokm asıda ilk defa oldu kaç yıldır tanıyorum

Nedense hep erkek anneleri bunu istiyor dediğiniz gibi kabile halinde yaşamayı,kız tarafı genelde mulaim oluyor.Yapacağın araya mesafe koymak,az ve öz görüşmelisiniz çünkü çokda görüşmeniz bile az gelmeye başlamış fazla alıştırmışsın.Bunları bende yaşayabilirdim,aynı apt oturmamızı istediler kabul etmedım,yakın yerde ev tutun dediler arabayla 10 dk mesafe ev tuttum yürüyerek bile gelemesinler diye..Yaklasık 8 aydır görusmuyorum bazı sebeplerden dolayı,evliliğimin ilk aylarında ıkı haftada 1 bazen yemeğe ya da çaya gidiyorduk cok alıstırmadık bunu esımde istedi.Fazla birlikte olmak samimiyet ilişkiyi olumsuz anlamda etkiliyor,sizi davet ettiğinde ceşitli bahaneler bulabilir,bu rahatsızlığınızı eşinizle de paylasmanızı öneririm..

off bu cok sıkıcı yaa sureklı evı bır duzende tutmaya calısırsınız anladıgım kadarıyla evlerınız cok fazla yakın :S
benım kaynanamlara uzak annemlere yakın ama yol ustu degılız gormuyor kımse sokagımızı mahalleımızı fılan ona ragmen zor kı sızı dusenemedım yanı

Maalesef öyle. Takip ederler... Benimki de yukarıdaki seslerimizi dinliyormuş. Eşimin bir arkadaşı gelse aynen yukarıda biter kim geldi diye.

40 yılda bir samimi olduğum bir iş arkadaşım geldi evime, kendi misafirlerini de evime çıkarıp günümü berbat etti. Onun yüzünden kıza açıklama yapmak zorunda kaldım.

yok Allahtan öyle patavatsızlıkları olmadı (şimdilik yani) misafirim geldiğinde ben çağırmadan gelmez ben hiç çağırmam da bu zamana kadar gelmedi. Gelse suratımı asar hiç konuşmazdım heralde ilk baştan tepkimi koymak adına

ayni yoldan gectim sizi cok iyi anliyorum.
bu sebepten bosanmis biri olarak, tepki verirseniz kaybedersiniz. Siz siz olun, iyilikle esinize anlatin.
Ona söyleyin düsüncelerinizi, annesini sevdiginizi falan.
Daha cok esinizle konusun bu durumu.

Allah kolaylik versin

haftada bır gun kendı anneme sonrakı gun kv gıdıyoruz bız
ama daha cok ıstıyorlar oncelıkle benı en zorlayan kısım bır hafatda 2-3 gun bırbırımızı gormuyoruz mesela dun aksam gordum bır daha cuma aksamı gorucem o cuma aksamı bızı yemege cagrıyolar halbukı bız bırbırımıze hasret kalıyoruz bunu ıkı aıle ıcınde soyluyorum ben evde esım yokken aglıyorum bunalıma gırıyorum
tabı bunu onlara soylemıyorum ama gıtmıyoruz :26:
sızın durumunuz cok agırmıs cıkıs yoluda bulamazsınız ne yapabılırsınızkı tek taraflı asla olmaz

bende eşim vardiyalı zaten kısıtlu görüşüyoruz buna rağmen böyle yapmaları resmen anlayışsızlık zaten buna kızıyorum dur daha 2 aylık evliyiz adamı doğru dürüst göremiyorum 2 çift laf edelim sarılıp tv izleyelim yok vardiyası uyduğu gün onlara ayırmak zorundayız sanki

Back
X