kabile halinde yaşayan gelin

ben bir görümceyim görümce olarak tabiki herşeye hakkım var.muhteşem yüzyılda hürrem olsun mahidevran olsun görümcelerinin eteğini öpmüyorlar mı?aynı ilgiyi beklemek benim hakkım.

demekiiiiiiiii ne senin abin sülüman..
ne sen sultansın...
ne de gelin köle...

serotonin sizi gerçekten kınıyorum.hayatımı tam anlamıyla bilmeden oradan buradan laf cımbızlayarak gazeteciliğe soyunma merakı neden?epey bir iyi niyetli olduğunuzu yazma gereği duymuşsunuz,sanırım siz de inanmıyorsunuz iyi niyetli olduğunuza.burada birçok karşıt fikir çıktı hepsini normal karşıladım saygı duydum.ladykaka mesela görüşlerimiz zıt ama iyi niyetini hissettim.sizin amacınız sadece belaltı vurmak.ayrıca oradan buradan cümle kırpmışsınız ama mantıklı bir çerçevede de değerlendirememişsin.biraz daha bak belki malzeme bulursun.

ay ya senin gibi görümce de düşman başına
siz adamı kanser edersiniz vallaha
siizn törelerinizde abinizi gelininizi bu denli yerden yere vurmak da var mı???

ay ya senin gibi görümce de düşman başına
siz adamı kanser edersiniz vallaha
siizn törelerinizde abinizi gelininizi bu denli yerden yere vurmak da var mı???

bizim töreler biraz katıdır yav bir espri yapıyorum millet ciddi yazmışım gibi saldıya geçiyor.esprinin savunmasını mı yapayım şimdi tamam gelinsiniz hassassınız,öh dedirtmezsiniz ama biraz da görümceler yanıtlasın bu konuyu.ben bir sinirle buraya yazdım,öyle gidip görümcelik falan yapmıyorum.ama bizim gelin ve kardeşleri tam da sizin dediğiniz gibi azılı bir görümce olacaklar buna eminim.o kız kardeşi diyordu bir gün "ben geline şöyle yaparım o kimmiş falan" ben de sonradan girdim mutfağa "ya madem öyle bana da versene şu görümcelik derslerini" dedim.onlar çok fenaaa.

kaynananızın kıymetini bilin o da iyiki kibarca biz gidelim bizimkilerin çiftleşme mevsimi gelmiş dememiş :) yani ne biliyim yeni evliye 3 4 aydan önce gidilmesi doğal değil ama sizin söylediğinizde pek hoş değil gidin bizim işimiz var demişsin iyi bir kadıncayızmış allah uzun ömür versin :)

akrabalarına yüz çevirmemiş saolsunda biraz fazla yüz vermiş anlaşılan bayanın annesi babası erkeğin annesi babası gelsin kalsın başım gözüm üstüne arada bir kardeşlerde gelebilir ama bu kuzen nedir yaa niye gelir kalır hele bide bekarsa bayan erkek farketmez ne yani hayalimde canlandırıyorumda ev kışla gibidir her yerden insan çıkıyor sürekli insanlar var evde ben deliririm valla :)

erkek tarafı kız tarafı bakışı değil benim misafirlik anlayışım misafir gelir görür gider tabi bu günübirlik misafir için gelip 3 ay seriliyosa eve bi salata bi çorba yapar artık o kadarda değil

benim dediğim günübirlik gelip 3 ay kalanlar için değil yani birde şu gerçek varki yardım etmek isteyen kaynanaysa yada görümce bardağı aldı yıkadı bardakların yerine değilde bi üst rafa koydu içinden şu geçer belkide söylersin annecim teyzecim neyse bardağın yeri bi alt raf bide inceden laf sokarsın sorarsan söylerim gibisinden yanlış anlamayın sizinle sohbet ediyorum diye sizden örnek veriyorum kötü bir niyetim yok amacımız sadece sohbet :)

Böyle hayatlar bana kabile değil de,asalak hayatı gibi geliyor.İnsanlar hala eski usul yaşıyor anlaşılan.

kalabalıktan benimde pek hoşlandığım söylenemez,üstelik yatılı misafire de sıcak bakmıyorum.kendi çekirdek ailemin sınırları vardır ve eşimle de hemfiriz bu konuda.

eleştirdiğim şey özel hayatta tercihler kişileri bağlar.o evde karı koca ve varsa çocuklar bu konuda fikir beyan edebilir.konu sahibinin abisi şikayetçi ise eşiyle paylaşır.paylaşmıyor ve kendince fedakarlık ediyorsa da kardeşini yine bağlamaz ..siz kalabalığı seversiz ben sevmem varmı bunun ötesi.

kimin ne haddine evine şu şu geliyo ,şu kadar kalıyo diye sitemde bulunmak.ister 40 kişiyi davet ederim 40 gece ağırlarım,ister 1 allahın kulunu 40 sene istemem evimde ...

milletin işine burnunu sokmak da neyin nesi

kimse kimsenin işine karışmıyor ortada bir anormallik var kimse bana bunun doğal olduğunu söylemesin özel hayat falaln diyede inatlaşmaya gerekyok nasıl bayanlar evde rahat etmek istiyorsa erkeklerde aynı şelikde belki adam uzancak belki gazını çıkarcak rahat rahat haa rahat olmasa söyler diyosunuz ama bu işlerin öyle olmadığını siz evliyseniz benden daha iyi bilirsiniz

=)
Bunun geleceğini tahmin ettiğim için, inan bana hiç kırpmadım.. Hatta kırpabilirdim, bunun yerine komple mesajı alarak, bazı yerleri koyulttum. Üstelik fazla da bir yorum yapmadan... Çünkü yapsam... İnan çok geçerli şeyler yazabilirdim "malzeme" dediğin, şahsına ait yazılarınla.. Seni "bel altı" kelimesine getiren nedir, onu da biliyorum.. Çünkü böyle bir konuya kopyala/yapıştır yaptığım "malzemelerin" elbette konuyu benim gözümde başka bir yere çekti... üstüne basarak söyleyeceğim bir şey var, "sorun başka bir şey" aslında...

Aslında hiç yazmamam gerekir, benim çok hassas olduğum bir konuda "Öz/Üvey - Namus" gibi üçlü bir konuda yaptığın enteresan çıkıştayım ben hala... Belki de haklıydın... Biraz kalemime, sırf bu hassas konu yüzünden engel olamamış olabilirim.. Takdir edersin ki, senin de üslubun zaten ancak böyle, bu kadar bir iyiniyetli yazıyı haketti benim için... Ben zıt bir görüş yazmadım da ayrıca... Zıt görüşe insan anlayışla yaklaşır... Ben sana; senin görüşlerin vasıtasıyla cevap verdiğim için bana çok kızdın...

Belki haklısın..

Bak hala konu hakkında görüş vermiyorum... Herhangi bir şey yazmadım, ne gelin için, ne kabile için, ne düşünceler için.... Çünkü senin belaltı vurduğun yerdeyim ben.. Ben sadece o görüşüne yazıyorum...

"Bel altı vurma"...
Üvey kardeş yabancı değildir... Enişteler sapık değildir... gelinin ailesi "Öcü" ya da "asalak" değildir...

Benim için yazacak başka bir şey kalmadı...
Umarım herşey güzel olur senin için,

Son düzenleme:
ben bir görümceyim görümce olarak tabiki herşeye hakkım var.muhteşem yüzyılda hürrem olsun mahidevran olsun görümcelerinin eteğini öpmüyorlar mı?aynı ilgiyi beklemek benim hakkım.

arkadaşım bu nasıl bir mantık ????

bende hem gelinim hem görümceyimm hem eltiyimm objektifim yanii
ve gelinimin bana hiçbirşey yapma mecburiyeti yok
çokta severim onu varlığı yeter
abimi mutlu etsin yeğenimi güzel baksın
ben gidince 2 kelime 1 bardak çay versinn,ben başımda taşırımm
fazlasını da beklememmmm
hem senin gelinde sen gidince hizmetini hürmetini yapıyomuş
daha ne istiyosunn anlayaamadımm

eğer sen hatice sultan hürmeti görmek istiyosan 1000 yıl öncesine döneceksinn

sen görümcene öyle mi davranıyorsunn???
sen görümcesin ama aynı zamanda gelinsinn
sen niye anneni tatile götürüp ,hizmet ediyosun

senin iyi niyetine inanmıyoruumm
bence bırak gelinle abin mutlu yaşasınn
sende kendi aileni topla beraber sosyalleşin

Son düzenleme:
Okurken bize yanlış gelen düşüncelerine bazen bizlerde elbette kapılıyoruz. Düşünmekte doğrusun fakat
her doğru her yerde söylenmez.
Bazı doğrular hiçbir yerde söylenmez. Telâffuz edilmez. Edilmemeli.
Düşünürsün ama dile getirmemelisin yazıya dökmemelisin.

Seratonin arkadaşın dile getirdikleri de sana bu sebepten sivri gelmiş.
Doğruyu okumak insanı iyi hissettirmeyebilir bazen.

Sana yanlış gelen çıkışlı tepkilerin ardında,
yazıya döktüğün düşüncelerinin bizlerde de var olması olabilir.

Kabul etmek istemediğimiz düşünceleri senin aracılığın ile okumak gıcık verici bir duygu bırakmış olabilir.

Bu arada,
sen de az görümce değilsin hani:) Bana kalırsa düşüncelerinin dilini tut. Sessiz olsunlar birazcık

amaaaan takma kafana canim ya bizdede var iki tane

biri amcam biride kardesim

ikiside hanim köylüler

amcamgilde televizyon kumandasi bile kaynanasinin elinde kadin nereyi acarsa amcamda orayi seyrediyor misal.

kardesimgildede gelinin ailesi bi gaz veriyorlar kardesim bi gaz veriyorlar sorma, bide kadin yalandan kizina kiziveriyor kardesimin yaninda bizimki iyice sisiyor, sevilen damat modunda tabii.

simdi isinide karisinin oldugu yere tasidi, bizlede küstü.

ama inan ben geline degil kardesimin safligina kiziyorum.

kimsede bikere agzini acip bisey demedi, yasasin görsün diye bekliyoz.

bence sende kendini doldurma.

bisey dersen o tarafa firsat vermis olursun.

sen kendi ailende mutlu ol yeter.

diger arkadaslarinda dedigi gibi, adam halinden memnunsa yapacak birsey yok. bak bize iki tane var bisey yapamiyoruz.

misal amcamgilde karisinin yegenleri o evden cikmazlar, biz bayramdan bayrama gideriz, biraz bende kizgin oldugum icin gitmem.

amcamda hic arayip sormaz, isi düserse ayri tabii.

ooooo sana böyle cok sey yazarimda, hangi birini anlatayim.

ben artik bosverdim

evet evliyimm ve siz değilseniz sizden daha iyi bildiğimi doğru tahmin etmişsiniz.adam rahatsızsa muhakkak söyler.ne sanıyorsunuz senelerce evinde rahat edemicek ağzını açıp tek kelime sölemicek karısına...buna sadece gülerim ben...

haa ancak şu şekilde söylemiyor olabilir eşine çok fazla aşıktır,onun üzüleceğini düşünür kendince fedakarlık yapıyordur.bu durumda kimseye laf söylemek düşmez yine...

özel hayat diye inatlaşmaya gerek yok demişsinizde komik olmuşsunuz yawww...insanın evi ne hayatı oluyor genel hayat mı anlamadım?

baskın olucam diye kendinizi zorlayıp düşüncelerimi çürütmeye çalışmayın çünkü beceremiyorsunuz.

Son düzenleme:
İki yaşlı kadın yolda karşılaşır. Hal-hatır sorarlar:

- Kızınız nasıl iyi mi?

- Ay sorma. Kızım o kadar rahat ki. Kocası sıcak sudan soğuk suya elini sokturmuyor. Hatta kahvaltıyı bile kocası yatağına götürüyor. Avrupa gezileri altınlar mücevherler. Para bol durumları çok iyi.

- Çok iyi maşallah! Peki oğlunuz nasıl?

- Ah ah! Hiç sorma! Öyle pasaklı bir kadına düştü ki kahvaltıyı oğlum hazırlıyor. Üstelik gelinin yatağına götürüyor. Daha neler canım Avrupa gezileri altınlar mücevherler. Para yetiştiremiyor. Yazık oldu oğluma!

abiniz aşinin ailesiyle değil de sizlerle yakın olsaydı ,sizin ailenizdekileri gezdirip misafir etseydi yazık bu gelinin bizden çektiği ne demezdiniz sanırım..

bu düşüncem neden onun kerdeşi yeğenimi götürse bari demenizle daha bir pekişti....

Son düzenleme:

internet ortamlarında baskın olmak gibi bi derdim olamaz benim siz beni yanlış anladınız durum anormal bir durum bu ortada siz bana diyorsunuzki karı koca eve isteklerini alır 40 sene besler falaln filan bunun adını özel hayat koyamassınız koyarsanız ben inanmam zaten bunu demek istedim

arkadaşım size göre anormal kendi düşüncenizi doğru kabul edip başkalarından da aynı davranmalarını bekleyemezsiniz.

karı koca evlerine istediklerini alırlar tabi ve bu da onların özeli,yanii hala buna özel hayat diyemezsiniz diyorsunuz.senin evin özelin değilmi,neye göre msafir ağırlıyorsun ?

ya da misafiri sevmiyorsan bu da şahsi bi karar değilmi.yapmayın allah aşkınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…