ben bir görümceyim görümce olarak tabiki herşeye hakkım var.muhteşem yüzyılda hürrem olsun mahidevran olsun görümcelerinin eteğini öpmüyorlar mı?aynı ilgiyi beklemek benim hakkım.
Sayın konu sahibi,
Size haksızlık etmiş olabileceğim nedeniyle, geçmişe dönük bir tarama yapmak istedim;
Şükür, aile önemlidir.. İyi ki varlar, değil mi? Evlilikte, özellikle kadının kendi ailesi gibi yoktur.... Kayınvalide'nin gittiği yerlere sizi çağırmamasının nedeni tamamen kişisel bir şey de olabilir.. Araya mesafe koymak istiyor da olabilir sizinle, gelin olarak nasılsınız, bir düşünmeniz gerekebilir. Kafasını dinlemeye gidiyor olabilir...
Son cümlenizin detaylı analizini yapabilirim, sorun da aslında biraz burada yatıyor. Ama bu oturumda bu saldırganca görünebilir. Oysa amacım tamamen iyiniyetten kaynaklanan yardım çabası..
Anlaşabileceğiniz kuzenleriniz, yeğenleriniz varsa eğer, bir dosttan daha sıcak olabiliyorlar bazen. Aile oldukları için de her şeyinizi paylaşabilirsiniz, güven ölçüsünde.. Hayatınız da sosyalliğe çok ihtiyacınız var ve arkadaş, dost beklerken uzun bir süre geçebilir. Aile ya da akrabalardan bu açığı kapatabilecek kadar samimi olduğunuz ya da olabileceğiniz biri mutlaka olmalı... Bazen kurslar da yeterli çözümü vermeyebilir sosyalleşme açısından.
Kötü bir insan olsam, kötü niyetli olsam, sizin bu mesajınızla size cevap verebilirdim. Buraya kadar beri okuduysanız eğer, artık iyi niyetli olduğumu biliyorsunuzdur. Tamamen sorunu göstermek ve benim çözümümü beğenmeseniz bile, sorunu bildiğiniz için kendiniz bir çözüm üretmek istersiniz diye..
Başka bir konuyu örneklendirirken, detaylarıyla abinizi kullanmanız, sorunun kökünde ne olduğunu biraz gösteriyor gibi.. Sadece şunu da yapabilirdiniz bu konuda, "Benim abim de öyleydi, ama sonradan değişti".. gibi bir yorum olabilirdi, amaç verilecek öğüdü kuvvetlendirmekse tabii ki..
Kendi ÖZ kardeşiniz için biraz kuvvetlendirilmiş nefret cümleleri.. Konu sahibine "barışmanın rahatlatıcı etkisini anlatırken bile içiniz hala kardeşinize öfke dolu.. Kanınızdan olan biri için fazla kuvvetli cümleler bunlar... Allah korusun..
Bunlar yeterli diye düşünüyorum..
Dilerseniz, gerçekten istediğiniz bu ise "bu soruna bardağın başka bir kısmından bakarak çözüm bulabiliriz. Ama üstüne basarak söylüyorum, gerçekten nedeniniz "sorunu bulup, onu çözmek olacaksa" (kendinizle ilgili) bunu yapabiliriz.
Elimden geldiğince yanınızda olacağıma söz verebilirim.
Benim bu konuda son yorumum olacak bu...
Selamlar,
serotonin sizi gerçekten kınıyorum.hayatımı tam anlamıyla bilmeden oradan buradan laf cımbızlayarak gazeteciliğe soyunma merakı neden?epey bir iyi niyetli olduğunuzu yazma gereği duymuşsunuz,sanırım siz de inanmıyorsunuz iyi niyetli olduğunuza.burada birçok karşıt fikir çıktı hepsini normal karşıladım saygı duydum.ladykaka mesela görüşlerimiz zıt ama iyi niyetini hissettim.sizin amacınız sadece belaltı vurmak.ayrıca oradan buradan cümle kırpmışsınız ama mantıklı bir çerçevede de değerlendirememişsin.biraz daha bak belki malzeme bulursun.
ay ya senin gibi görümce de düşman başına
siz adamı kanser edersiniz vallaha
siizn törelerinizde abinizi gelininizi bu denli yerden yere vurmak da var mı???
dedımkı annemde hıç gelmek ıstemıyor ya anne .. oda dedıkı nıye kızım annen gelsın kalsın.. ya bende öyle dıyom ama işte bılıyo evde bırı varken bızım bısey yapamıcamızı... oda dedıkı olurmu canım nerden bılcesz ne yapıyonu...dedım olsun canım duyulması onemlı değil bız bıloyoz sonucta bırı var evde bırı rahatsızlanır seslenır felan yok olmazo gunden sonra 3 gunden fazla kalmadılar 4 senelık evlıyım
afedersinizde içinde abiniz de olsa bir başkasının özel hayatına heleki ev yaşantısına ne hakla bu kadar kafayı yoruyorsunuz anlamıyorum....
dileyen evinde dilediğini ,dilediği kadar misafir eder..ister 3 ay misafir ederim ister 6 ay kime ne????eşlerden herhangi biri rahatsız oluyorsa ancak kısıtlama getirilirki,bu da olmadığına göre abinize batmıyor bu durum.yoruluyor falan demişsiniz doğrudur işte yoruluyordur demekki evinde ağırladığı kişileri yakın görüyor ve rahatsız olmuyor.ne güzel eşini mutlu etmek adına eşinin akrabalarına yüz çevirmemiş...siz neden bu kadar gocunuyorsunuz ki???
size müdahele etmeyin demicem çünkü etsenizde söylediğinizle kalırsınız gibime geliyor.alan memnun veren memnun..
işte erkek tarafı bakışı :)
bende evimde yatılı kalınacaksa biraz yardımcı olmalarını beklerdim çünkü ağırlaması zor. bir kaç saat değil ki bu...
hizmet etmek zorunda değil kimse ama gelin de evine çağırıp ağırlayıp tam tekmil hizmet etmek zorunda değil o zaman değil mi:)))
benim annemde ablamlara gidince kendini parçalar adeta, iş yapmak için. ama ablamın kaynana oturup yatar tatil yapar gider.. arada dağlar kadar fark var.
fedakarlık insanı bir birine ısındırır. ZORUNDA ve ya değil diye bakarsak o zaman burda konu açıp yakınırız
Yazimi tam okumadiginizdan sanirim boyle bir yorum yaptiniz.. Gerci ben de tum ayrintilari anlatmadim normal boyle dusunmeniz :) hem birbirimizi tanimiyoruz normal. Ben hayatta gelip bana yardim edecek insana her isime karisiyor demem aksine mutlu olurum. Cunku ben de onlarin evine gittigimde misafir olmuyorum her isi yapiyorum yemeklerini yapip sofralarini hazirlayip topluyorum ediyorum.
Evime gelene ben de hizmet ettirmem ama yatili olarak gelmek bazen de ev sahibesine yardim etmeyi gerektirir, nasil ben onlarin evinde bile mutfak isi yaptirmiyorsam onlara herseyi yapiyorsam bi isin ucundan tutulmasini beklemem de normal sanirim.
Sanirim evli degilsiniz, annenizden ornek vermissiniz cunku, inanin evlenince oyle olmuyor. Gunubirlik misafirim gelsin tabiki de hic bir is yardim beklemem (ki nezakettir en azindan sorulur yardim), ama dedigim gibi yatili kalmali gelindiginde insan en azindan teklif bekler. Nasil karsi taraf ben yatili misafirlige gittigimde memnun oluyorsa isin ucundan tutmamdan ben de mutlu olurum.
Sonucta gelinler de sadece hizmet etmek icin yaratilmis insanlar degildir. Aile gibi gormekten geciyor sanirim hersey, ben gittigimde kendimi aile gibi gorup her isi yapiyorum hamile halimle gocunmadan dogal olarak da karsi taraftan da bekliyor insan.
Kimse kimseye hizmet etmek zorunda degil dediginiz gibi, ama incelik nezaket ve yardim onemlidir. Insan karsisindaki insandan gordugu yardima mutlu oluyor , aile ferdi gibi gorup yardim bekliyorsa misafirlige gittiginde de ayni seyleri hissetmeli ,yapmali diye dusunuyorum.
Hem ayrica ' misafir' de olmaz aile icinde, adi ustunde 'aile' . Yapilacak seyleri bir ya da birkac insan ustune atmak olur ayip olur. Nasil herkes kendi ailesi icinde ortaklasa yapiyorsa herseyi , aile saydigi ve rahatca kalmaya gittigi gezdigi yerde de paylasmali yapilacak isleri.
Sahsen ben oyle yapiyorum. Yaparken de aidiyet hissediyor insan yabanci gibi hissetmiyor. Ama nedense bu sadece 'gelin'ler misafirlikteyken boyle oluyor. Erkek ailesi ise kendi evinde edilen yardimdan mutlu iken gelinin evinde bu mutlulugu yasatmaktan cekiniyor, yapmiyor..
Umarim anlatabilmisimdir (siparis geldi kapiya gidip geldim umarim kopuk kopuk yazmamisimdir aklimdakileri anlasilir olmustur)
akrabalarına yüz çevirmemiş saolsunda biraz fazla yüz vermiş anlaşılan bayanın annesi babası erkeğin annesi babası gelsin kalsın başım gözüm üstüne arada bir kardeşlerde gelebilir ama bu kuzen nedir yaa niye gelir kalır hele bide bekarsa bayan erkek farketmez ne yani hayalimde canlandırıyorumda ev kışla gibidir her yerden insan çıkıyor sürekli insanlar var evde ben deliririm valla :)
kalabalıktan benimde pek hoşlandığım söylenemez,üstelik yatılı misafire de sıcak bakmıyorum.kendi çekirdek ailemin sınırları vardır ve eşimle de hemfiriz bu konuda.
eleştirdiğim şey özel hayatta tercihler kişileri bağlar.o evde karı koca ve varsa çocuklar bu konuda fikir beyan edebilir.konu sahibinin abisi şikayetçi ise eşiyle paylaşır.paylaşmıyor ve kendince fedakarlık ediyorsa da kardeşini yine bağlamaz ..siz kalabalığı seversiz ben sevmem varmı bunun ötesi.
kimin ne haddine evine şu şu geliyo ,şu kadar kalıyo diye sitemde bulunmak.ister 40 kişiyi davet ederim 40 gece ağırlarım,ister 1 allahın kulunu 40 sene istemem evimde ...
milletin işine burnunu sokmak da neyin nesi
serotonin sizi gerçekten kınıyorum.hayatımı tam anlamıyla bilmeden oradan buradan laf cımbızlayarak gazeteciliğe soyunma merakı neden?epey bir iyi niyetli olduğunuzu yazma gereği duymuşsunuz,sanırım siz de inanmıyorsunuz iyi niyetli olduğunuza.burada birçok karşıt fikir çıktı hepsini normal karşıladım saygı duydum.ladykaka mesela görüşlerimiz zıt ama iyi niyetini hissettim.sizin amacınız sadece belaltı vurmak.ayrıca oradan buradan cümle kırpmışsınız ama mantıklı bir çerçevede de değerlendirememişsin.biraz daha bak belki malzeme bulursun.
ben bir görümceyim görümce olarak tabiki herşeye hakkım var.muhteşem yüzyılda hürrem olsun mahidevran olsun görümcelerinin eteğini öpmüyorlar mı?aynı ilgiyi beklemek benim hakkım.
kimse kimsenin işine karışmıyor ortada bir anormallik var kimse bana bunun doğal olduğunu söylemesin özel hayat falaln diyede inatlaşmaya gerekyok nasıl bayanlar evde rahat etmek istiyorsa erkeklerde aynı şelikde belki adam uzancak belki gazını çıkarcak rahat rahat haa rahat olmasa söyler diyosunuz ama bu işlerin öyle olmadığını siz evliyseniz benden daha iyi bilirsiniz
[/COLOR]
evet evliyimm ve siz değilseniz sizden daha iyi bildiğimi doğru tahmin etmişsiniz.adam rahatsızsa muhakkak söyler.ne sanıyorsunuz senelerce evinde rahat edemicek ağzını açıp tek kelime sölemicek karısına...buna sadece gülerim ben...
haa ancak şu şekilde söylemiyor olabilir eşine çok fazla aşıktır,onun üzüleceğini düşünür kendince fedakarlık yapıyordur.bu durumda kimseye laf söylemek düşmez yine...
özel hayat diye inatlaşmaya gerek yok demişsinizde komik olmuşsunuz yawww...insanın evi ne hayatı oluyor genel hayat mı anlamadım?
baskın olucam diye kendinizi zorlayıp düşüncelerimi çürütmeye çalışmayın çünkü beceremiyorsunuz.
internet ortamlarında baskın olmak gibi bi derdim olamaz benim siz beni yanlış anladınız durum anormal bir durum bu ortada siz bana diyorsunuzki karı koca eve isteklerini alır 40 sene besler falaln filan bunun adını özel hayat koyamassınız koyarsanız ben inanmam zaten bunu demek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?