kabile halinde yaşayan gelin

biz de kabile halinde yaşayan bir aileyiz :) annem 4-5 yıldır bizimle birlikte yaşıyor(kendi annem)kızkardeşim her yaz gelir kalır bizde. kayınvalidem de yaz kış gelir kalır ayrı bir evi olduğu halde. ama biz severek isteyerek çağırırız kendisini. görümcem de geldi mi kalır eşi ve çocuklarıyla ... mutlu mesut ve kalabalık yaşayıp gidiyoruz. başbaşa kalmak istediğimiz zamanlar da oluyor tabii onlar içinde bir şekilde vakit buluyoruz...her iki tarafa da aynı davrandığımız için sanırım sorun olmuyor..

sorunda bence iki tarafı dengede tutamamak..gelin hem kendi ailesine hemde eşinin ailesine eşit değeri gösterse eminim konu sahibide burda bu konuyu açmazdı...ama gelinleri sürekli kendi ailesinden olan fertleri evine davet ediyor ve ponlarla vakit geçiriyor..gelin davet etmesi kadar gelenlerinde biraz düşünceli olması lazım...rahatsız edermiyiz? falan gibi...sanırım bu konuda tek konuşma hakkına sahip
kişi ABİNİZ...oda halinden memnun sanırım bence siz müdahalede bulunmayın..eğer birşey derseniz size düşman olurlar huzursuzluk çıkar..

Canım karşı taraf anlamayınca abin ne evinden kovabilir ne de birşey diyebilir ama eşinin anlaması gereki ben sevmiyorum böyle şeyleri eşimle tatile gideicem kızkardeşimin orda işi ne ? Ve sürekli evimde olan birilerinden yani bu benim ailemde olsa sıkılırım

Bazı yorumlara gercekten cok guldum
Konuya donersek; sımdı objektıf olmaya calısıyorum.
evet abinizin hayatına karısamazsını. kalabılırler sosyallesebılırler ıstedıklerını yapabılırler.
burda sıze dusen soz hakkı yuzdesı oldukca dusuk.
cunku abınız ve eşi bir aile oldular evlerı ve kımlerle gorusup tatıl yapacaklarının kararını kendılerı verebılırler sanıyorum
ablamın kızını gotursunler yazmıssın, ılla kısasa kısas mı olmalı_? sızden bır kısı bızden bır kısı.

Sızde hem kaynasmıyorsunuz, hemde kız tarafıylada kaynasmasınlar ıstıyorsunuz.
sızce mantıklı mı?
yanı sız zırt pırt gıtmek ıstemıyorsunuz. ama kız tarafıda abınızı yormasın ıstıyorsunuz.
abınız sonucta akli melekeleri yerınde bır yetıskın bundan rahatsız olsa esıne soyler.
ses cıkmadıgına gore rahatsız olunacak bır ortam yok.

Sızın acınızdan bakınca tam olarak hıssettgınız kıskanclık desem degıl, daha yakın olmak ıstesem degıl gıbı duruyor.
durust bakınca, her gelin kendı aılesıyle yakın olmayı tercıh eder.
cunku aılesınden esının aılesınden gordugu muameleyi gormez.ama sızde o da yok gıtsem cok ıyı karsılanırım.
demıssınız.

bır mesajınızda annemı gotursunler gıbı bırsey okudum.
genclerle, annenız bır mi kayınvalıde ıle tatıl yapmayı hangı gelın bayılarak yapar.lutfen makul olun.

Onun dısında konuyu acarken uveylık konusundakı yazdıklarınızı ofkenıze vermek ıstıyorum.
hıc hos olmadı

aynı benim abim gerçekten. ben sinir oluyorum kullaıldığı için ama farkında bile değil o kadar saf düşün

ben bir görümceyim görümce olarak tabiki herşeye hakkım var.muhteşem yüzyılda hürrem olsun mahidevran olsun görümcelerinin eteğini öpmüyorlar mı?aynı ilgiyi beklemek benim hakkım.

''sana katılıyorum ama gülmekten'' diye bi laf var ya o geldi aklıma nedense

hatice sultanın eteği padişahın kız kardeşi olduğu için öpülüyor, görümce olduğu için değil.

ha sizin abiniz de padişahsa orasını bilemicem tabı

canım yaa aslın da bu durum senı pek ılgılendırmıyor.

sonuc da abın bu durumdan rahatsız degıl hep beraber

demek kı eglenıyorlar kı ,esının kızkardesının kuzenlerının

haftalarca aylarca kalması rahatsız etmıyor demek kı .

ama haklılık payın da yok degıl ; evet bu durum senı ılgılendırmez

ama ,gelının kızkardesının aylarca kalması da hoş degıldır .

yanı dusuncelı olmak gerekıyor bıraz,cıftlerı rahatsız etmemek adına

dusunmelı ınsan bıraz .ev sahıplerının de bı duzenı var ,yaglı yer haftanın

5 gunu yavan yemek zorundadır butceden dolayı ama ,bu yatılı mısafırlerden

dolayı butceyı zorlarlar yanı kasılırlar .ev sahıplerı de gelme ıstemıyorum da dıyemez

ayıp olmasın dıye ama ,ıste kızkardesın kuzenlerın bunu akıl edebılmesı gerekır.

yetıstırme tarzından kaynaklanıyor aslın da tamamen .şu saatten sonra ne soylesen de

anlamaz cunku oyle yetısmıs .dusunemıyor düzenlerı bozulur mu benım yuzumden cok

fazla mutfak masrafı cıkar mı dıye akıl edemıyor demek kı .ben mesela ablam da

bı gece kalıyorsam 2.gun mumkun degıl kalamam .aılem de ızın vermez zaten .

dedıgım gıbı tamamen yetıstırme tarzı .

tamamen gorumcelık komplexıne gıren arkadaslar var ya ılahı cokkk guldum valla onlardan kaynana olduğunu düşünemıyorum bıle yapmayın etmeyın arkadaslar he gorumcesınız ha kaynanasınız evlenmış ayrılmış sızden ınsanlar sıze ne ya ıslerı yokta bıde el etekmı öpcekler bende gorumceyım belkı bırgun kaynanada olurum.. banane gelın evınde napmış netmışşş.. yok efendım abılerı kardeslerı kullanılıyomuşş sız kocanızı kullanmıyonuz sankı bızımde gelının akrabaları bızden cok gıdıyolar gıdıcekler tabı herkes kandı aılesını yanında daha cok gormek ıster... erkek ıcın farkedermı etmez neden cunku oturuyo öle ohh caylar ayağına yemekler ayağına gelsın gıtsın kadın öylemı her ıs ona bakıyo dolayısıyla kımın yanınd arahatsa onları ıstoyo yanında, kendısıne yardım edenı, bu akşam yemek yapmak ıstemese ne yemek var deyıp sormadan oturup onla peynır ekmek yıyenı, yorgunluktan geberdığı halde kendısınden ıkıdebır sunu getır bunu gotur demıyenı:26::26::26: makul olalım lutfen fesat gozlerle bakarsanız fesatlık gorursunuz dıyorum baskada bısey demıyorum

Resmen kahkaha attımm krizlerdeyimmm

ya çirkinleşmişsiniz ama bu yorumunuzda...cafe internetfalan..ne oluyoruz?internet kötü bişeyse neden burdasınız?

cafe kötü bişey mi Allah aşkına?

töbe Yarabbim cafelerde benim bilmediğim şeyler mi dönüyor?pastanenin sosyetik adı işte!

yok göbeğime baktı yok sarı tişörtümm vardı bilmem ne..

Allah başka dert vermesin size ne diyim...

ayrıca hepımızın yedığı kucuk buyuk her haltı anne babamız bılmıyor cnm yanı arkadaslara katılıyorum bence sen kıskanclıktan pısıkoya bağlamıssın ne dersen de ıstersen bana köpür ama haklıda olsan haksız konuma dusuruyorsun kendını yazdıklarınla hanı varya bı görumcem var dunya tatlısı ama böle benım evımı cekemeyen kardesını kıskanan bı gorumcem olsa tenhada yolardım onu sarı tuylerını

yani yani..sordum bizi de evine kabl ediyor dedi ..e sorun ne o zaman..asıl kendisi kıskanıyor çekemiyor bence...

bazı kadınlar neden böyle yaw

yani yani..sordum bizi de evine kabl ediyor dedi ..e sorun ne o zaman..asıl kendisi kıskanıyor çekemiyor bence...

bazı kadınlar neden böyle yaw

bilsem arkadasım.. yahu bır dertlerı olur uzulurum ama o evde ne olur ne bıter banane mesela bızımkıler tutmuş 3 boyutlu tv almış gule gule kullansınlarda da rahmetlı ananem olsa ayranı yok içmeye atla gıdıyo... derdi kızdım mı kızdım nıye cunku kendılerını nıye zora sokuyolar daha lcd tvyı yenı almışlardı dıye.. ama onlara ne dedım: ıyı guunlerde kullanın hayırlı olsun demekki esı ıstedı yada kendı istedi neyse ney karar onların gecınecek olan onlar gelen gıden cok masraflı oluyomusta yıyomus ıcıyomuş ozaman öle düşünmücen 1: msıafır ağırlamakla kımse batmaz. 2: tut kı battı ozaman zaten batırdınız benı der kacar evden abınız kardesınız akıllanır bır musubet bın nasıhattan ıyımış

Sayın konu sahibi,
Size haksızlık etmiş olabileceğim nedeniyle, geçmişe dönük bir tarama yapmak istedim;

Şükür, aile önemlidir.. İyi ki varlar, değil mi? Evlilikte, özellikle kadının kendi ailesi gibi yoktur.... Kayınvalide'nin gittiği yerlere sizi çağırmamasının nedeni tamamen kişisel bir şey de olabilir.. Araya mesafe koymak istiyor da olabilir sizinle, gelin olarak nasılsınız, bir düşünmeniz gerekebilir. Kafasını dinlemeye gidiyor olabilir...

Son cümlenizin detaylı analizini yapabilirim, sorun da aslında biraz burada yatıyor. Ama bu oturumda bu saldırganca görünebilir. Oysa amacım tamamen iyiniyetten kaynaklanan yardım çabası..

ya çevremdeki evli kadınlara bakıyorum hep kadın arkadaşları var.fıkır fıkır kahkalar atarak geziyorlar.ben de eğlenceli biriyim ama kendim gibisini bulamıyorum.napayım ben ya?

Anlaşabileceğiniz kuzenleriniz, yeğenleriniz varsa eğer, bir dosttan daha sıcak olabiliyorlar bazen. Aile oldukları için de her şeyinizi paylaşabilirsiniz, güven ölçüsünde.. Hayatınız da sosyalliğe çok ihtiyacınız var ve arkadaş, dost beklerken uzun bir süre geçebilir. Aile ya da akrabalardan bu açığı kapatabilecek kadar samimi olduğunuz ya da olabileceğiniz biri mutlaka olmalı... Bazen kurslar da yeterli çözümü vermeyebilir sosyalleşme açısından.

Kötü bir insan olsam, kötü niyetli olsam, sizin bu mesajınızla size cevap verebilirdim. Buraya kadar beri okuduysanız eğer, artık iyi niyetli olduğumu biliyorsunuzdur. Tamamen sorunu göstermek ve benim çözümümü beğenmeseniz bile, sorunu bildiğiniz için kendiniz bir çözüm üretmek istersiniz diye..

Başka bir konuyu örneklendirirken, detaylarıyla abinizi kullanmanız, sorunun kökünde ne olduğunu biraz gösteriyor gibi.. Sadece şunu da yapabilirdiniz bu konuda, "Benim abim de öyleydi, ama sonradan değişti".. gibi bir yorum olabilirdi, amaç verilecek öğüdü kuvvetlendirmekse tabii ki..

Kendi ÖZ kardeşiniz için biraz kuvvetlendirilmiş nefret cümleleri.. Konu sahibine "barışmanın rahatlatıcı etkisini anlatırken bile içiniz hala kardeşinize öfke dolu.. Kanınızdan olan biri için fazla kuvvetli cümleler bunlar... Allah korusun..

Bunlar yeterli diye düşünüyorum..

Dilerseniz, gerçekten istediğiniz bu ise "bu soruna bardağın başka bir kısmından bakarak çözüm bulabiliriz. Ama üstüne basarak söylüyorum, gerçekten nedeniniz "sorunu bulup, onu çözmek olacaksa" (kendinizle ilgili) bunu yapabiliriz.

Elimden geldiğince yanınızda olacağıma söz verebilirim.
Benim bu konuda son yorumum olacak bu...

Selamlar,

Eve sürekli gelenler, tatile götürülenler sizin aileniz olsaydı hiç sorun olmazdı di mi?
Sırf kadının ailesi olduğu için bu kadar çirkeflik yapılıyor, bu kadar büyütülüyor. Pes yani!

Yetişkin insanlar onlar, herşeyden önemlisi bir aile,,, kimle zaman geçirmek istiyorlarsa onla geçirirler.
Kimlerle tatile gitmek istiyorlarsa onlarla giderler. Demek ki onlarla mutlu oluyorlar ne var bunda?
Değil görümceyi hiç kimseyi ilgilendirmez bunlar. Bu "görümce", "kaynana" havaları da bazen çok abartılıyor.
Herkes kendi ailesinden sorumludur.Bu konu da dert değil olsa olsa kıskançlık, çekememedir...

Ayrıca kusura bakmayın konu sahibi hanım ama namusuna düşkün olmak sadece hiç kız/erkek arkadaşı
olmamakla mı oluyor? Başka bir konuda da böyle bir yorumunuzu okuduğumu hatırlıyorum sanki. Namus
sevgiliyle, gidilen cafeyle, içilen rakıyle ilgili bir şey değildir. Bu at gözlüklerinizi çıkarmazsanız istenmeyen insan
olmanız kadar normal birşey de olmaz. Gerçekten çok komik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…