kabile halinde yaşayan gelin

işte erkek tarafı bakışı :)
bende evimde yatılı kalınacaksa biraz yardımcı olmalarını beklerdim çünkü ağırlaması zor. bir kaç saat değil ki bu...
hizmet etmek zorunda değil kimse ama gelin de evine çağırıp ağırlayıp tam tekmil hizmet etmek zorunda değil o zaman değil mi:)))

benim annemde ablamlara gidince kendini parçalar adeta, iş yapmak için. ama ablamın kaynana oturup yatar tatil yapar gider.. arada dağlar kadar fark var.
fedakarlık insanı bir birine ısındırır. ZORUNDA ve ya değil diye bakarsak o zaman burda konu açıp yakınırız

8 aylık evliyim, anneme artık yalvarıyorum gel kal diye, kızım yeni evlisiniz filan diyor gelmiyor. Başka bir şehre evlendim ve k.vdem üst katımda. Annemi bi kalmaya ikna edemedim gitti, benim durumum da böyle

Siz abinizi falan düşünmüyorsunuz. Eğer düşünseydiniz onu, tatile eşiyle başbaşa gitsin derdiniz. Ama ne diyorsunuz gelinin kardeşi gitmesin benim akrabam gitsin onlarla tatile.

Yazimi tam okumadiginizdan sanirim boyle bir yorum yaptiniz.. Gerci ben de tum ayrintilari anlatmadim normal boyle dusunmeniz :) hem birbirimizi tanimiyoruz normal. Ben hayatta gelip bana yardim edecek insana her isime karisiyor demem aksine mutlu olurum. Cunku ben de onlarin evine gittigimde misafir olmuyorum her isi yapiyorum yemeklerini yapip sofralarini hazirlayip topluyorum ediyorum.

Evime gelene ben de hizmet ettirmem ama yatili olarak gelmek bazen de ev sahibesine yardim etmeyi gerektirir, nasil ben onlarin evinde bile mutfak isi yaptirmiyorsam onlara herseyi yapiyorsam bi isin ucundan tutulmasini beklemem de normal sanirim.

Sanirim evli degilsiniz, annenizden ornek vermissiniz cunku, inanin evlenince oyle olmuyor. Gunubirlik misafirim gelsin tabiki de hic bir is yardim beklemem (ki nezakettir en azindan sorulur yardim), ama dedigim gibi yatili kalmali gelindiginde insan en azindan teklif bekler. Nasil karsi taraf ben yatili misafirlige gittigimde memnun oluyorsa isin ucundan tutmamdan ben de mutlu olurum.

Sonucta gelinler de sadece hizmet etmek icin yaratilmis insanlar degildir. Aile gibi gormekten geciyor sanirim hersey, ben gittigimde kendimi aile gibi gorup her isi yapiyorum hamile halimle gocunmadan dogal olarak da karsi taraftan da bekliyor insan.

Kimse kimseye hizmet etmek zorunda degil dediginiz gibi, ama incelik nezaket ve yardim onemlidir. Insan karsisindaki insandan gordugu yardima mutlu oluyor , aile ferdi gibi gorup yardim bekliyorsa misafirlige gittiginde de ayni seyleri hissetmeli ,yapmali diye dusunuyorum.

Hem ayrica ' misafir' de olmaz aile icinde, adi ustunde 'aile' . Yapilacak seyleri bir ya da birkac insan ustune atmak olur ayip olur. Nasil herkes kendi ailesi icinde ortaklasa yapiyorsa herseyi , aile saydigi ve rahatca kalmaya gittigi gezdigi yerde de paylasmali yapilacak isleri.

Sahsen ben oyle yapiyorum. Yaparken de aidiyet hissediyor insan yabanci gibi hissetmiyor. Ama nedense bu sadece 'gelin'ler misafirlikteyken boyle oluyor. Erkek ailesi ise kendi evinde edilen yardimdan mutlu iken gelinin evinde bu mutlulugu yasatmaktan cekiniyor, yapmiyor..

Umarim anlatabilmisimdir (siparis geldi kapiya gidip geldim umarim kopuk kopuk yazmamisimdir aklimdakileri anlasilir olmustur)

Bazı hanımların yazdıklarına gerçekten inanamıyorum, nasıl bakış açılarıdır hayret

anneme de,kaynanama da yıllardır hiç iş yaptırmadım
aslında eşim,in ailesini kendi ailemden hiç ayırmadım

Son düzenleme:
Konu sahibi;

Onlar artık bir aile.
Evlerine isteyeni kabul ederler, isteyeni etmezler.

Abiniz bu durumdan rahatsız olmadıgına göre, anlaşılan pek de bir memnun.
Yoksa eşine açıkça neden demesin,
artık kafa dinlemek istiyorum diye.

Bir de abinizin kullanıldıgını söylemişsiniz.
Çok ilginç
O zaman her evli abi kullanılıyor mu?

yerinizde olsam karışmam..o çok düşündüğünüz abinizle aranız bozulabilir..şimdiye kadar yengenize laf etmediyse,sizin uyarınız üzerine de laf etmeyecektir..olan size olur..bırakın ne istiyorlarsa yapsınlar,abiniz çocuk değil...size göre saflık,kullanılma abinize göre samimiyet,sıcaklık olabilir..herkes kendi gerçeğini yaşar..

8 aylık evliyim, anneme artık yalvarıyorum gel kal diye, kızım yeni evlisiniz filan diyor gelmiyor. Başka bir şehre evlendim ve k.vdem üst katımda. Annemi bi kalmaya ikna edemedim gitti, benim durumum da böyle

cnm kız annelerı öle genelde damadı rahatsız etmekten cekınıyolar benım annemde böleydı yalvar yakar getırdım ama saolsun kayınvalıdemler daha bır ayı doldurmadan gelıp kalmışlardı bı haftadan fazla baktım olmucak böle bende kıbarca bı ıkı sey söledım artık daha rahatım her zaman buyursunlar gelsınler tabıkıde ayrıca cok severım esımın aılesıgılı ama sınırıda bılmek lazım :26:

Egem abla sen zaten "king" kadınsın :)

öyleyim değil mi
gerçektende 2 aileyi hiç ayırmadım.anneme birşey aldımsa kaynanamada aldım.kaynanama aldımsa anneme de aldım

her evli abiye 3 aylık misafirler mi geliyor???

benim bi akrabamda aynı bu durumda....durumu gördükçe insan üzülüyor ama bişeyde denilmiyor.... aslında saflıkla alakası yok canım... gayet akıllı bizim akraba...ama karısına bişey diyemiyor sözü geçmiyor...oda mecburen beslemek zorunda kalıyor...onlarında durumu aynı zar zor idare ediyorlar geçimlerini...sürekli kadının kardeşleri gelinleri yeğenleri hep onların evindeler... bi gün bile evlerini boş denk geitremedik...zavallı kaynanası bin yılda bir evlerine gitse bir iki saat zor durur hemen gider....zaten kocasının tarafından kimse gidip gelmez oldu evlerine...çünkü bu kadın kocasının aile tarafına gayet güzel surat yapıyor...haliyle kimsede gitmez oldu evlerine...varsa yoksa ailesi akarabaları.... kocasına acıyoruz resmen ama bişey denmiyor işte canım seni çok iyi anlıyorum....

aynı durum.abime saf dediysem ben de karısının sözünden çıkamıyor manasında dedim bazıları fatmagüldeki rahmi gibi sandı herhalde üni mezunu adam.o zannediyor ki hiç bir şeye laf etmezsem iyi koca olurum iyi geçiniriz ama o iyi koca oldukça gelin canavarlaşıyor.

boyle ınsanlar ne yazıkkı hemen hemen herkesın cevresınde var.. kullanıyomu erkek ona bısey dıyemem kullandırmasın oda kendını:26::26: hem bıde soyle bısey var bence belkı ıcgudusel olarak bıraz olayı abartabılırız bı zkadınlar.. mesela bırgun bızım gelın sankı bıraderı kullanıyo gıbı geldı bana her dediğin yaptırıyo işte kendı ailesıne daha ıyı felan.. sonra durdum dusundum.. hangımız bır yerde kullanmıyoruz kocamızı.. benımde bır dedığım ıkı etmez kocam kuzenlerın gelır yazın kalır felan. ama onların taraftan kımse gelmedı daha kalmaya. zaten hepsi ıstanbulda oturuyor ben dışardan gelın geldım halıyle uzaktan gelen kalıyo.. tabı esımın aılesıne surat yapıyommu asla en ıyı skılde ağırlarım geldıklerınde.. ama ne bıleyım sankı dışarıyı fazla yadırgıyoruz.. alan razı satan razı :44::44:

Kibarca ne söyledin çok merak ettim

her evli abiye 3 aylık misafirler mi geliyor???

Abi şikayet etmiyorsa, sizi ilgilendiren bir durum yok bence :44:

Kibarca ne söyledin çok merak ettim

Abi şikayet etmiyorsa, sizi ilgilendiren bir durum yok bence :44:

dedımkı annemde hıç gelmek ıstemıyor ya anne .. oda dedıkı nıye kızım annen gelsın kalsın.. ya bende öyle dıyom ama işte bılıyo evde bırı varken bızım bısey yapamıcamızı... oda dedıkı olurmu canım nerden bılcesz ne yapıyonu...dedım olsun canım duyulması onemlı değil bız bıloyoz sonucta bırı var evde bırı rahatsızlanır seslenır felan yok olmaz o gunden sonra 3 gunden fazla kalmadılar 4 senelık evlıyım

anneme de,kaynanama da yıllardır hiç iş yaptırmadım
aslında eşim,in ailesini kendi ailemden hiç ayırmadım

kulubun en ıyı gelını

bende uc gundur kardesımdeyım aılem aynı bınadalar ama kardesımın esı ıle ıyı anlastıgımız ıcın kardesımde kalıyorum sagolsun yuzu hep guler bana karsı bırlıkte gezerız bırlıkte yerız bırsey yapılcaksa bırlıkte yaparız sımdılık ıyıyız cok sukur Allah bozmasın

ama sana bi tavsiyem olsun canım...yanlış anlama ama sakın ağzınızı açıp tek kelime etmeyin derim ben...çünkü oğlanın ablası dayanamadı birgün söyledi gelin hanıma, hay demez olaydı...şimdi küsler...konuşmuyorlar...ne kavgalar koptu bu yüzden....aman efendim sen kim oluyorsun da benim evime karışıyorsun vay efendim sen beni kıskanıyorsun yuvamın dirliğini bozmaya çalışıyorsun....benle kafayı bozmuşsun işin gücün benle uğraşmak...kıskancından çatlıyorsun falan....bıdı bıdı...daha neler neler...:) bir dokundu bin ah işitti kadıncağız....nazikçe söylemişti aslında bizde ordaydık kulağımla duydum... dedi ki, X kocan akşam yorgun geliyor, haftada bi gün izinli o günde bari pek gelen giden olmasın azıcık dinlensin oğlan haliyle bacağını uzatıp oturamıyor çekingen zaten dedi...ve sonuç böyle oldu

Huuuu, gerçekten iyi düşünmüşsün, çok beğendim valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…