Kabızlık

neselim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2025
54
6
1
31
Merhabalar, bebeğim 5 buçuk aylık. 40 günlükken falan alerjisi olduğunu öğrendim 2 aylıkken test yaptırmıştım çoklu besin alerjisi var. Alerjisi bağırsak tepkili. Uzun zamandır diyet yapıyorum. Normalde gunde en az 3 kere kaka yapan bebek bi süredir kaka yapmaz oldu. 10 gün yapmadığı bile oldu. Ikınma yok, karnında sertlik yok ama bi huzursuzluk var gibi anlayamadığım. Ek gıda tadimlarina başladım öyle aman aman bi sey vermiyorum verdiğim şey gunde bir tatlı kaşığını geçmez bile. Sorun tadım süreci mi yoksa ney anlayamadım. Bu soruna nasil çözüm bulabilirim? Doktor normal diyor ama en son kakasini yaparken kanaması olunca çok korkuyorum. Bu sorunu yaşayanlar varsa nasil çözdünüz önerileriniz neler olur 🙏

Merhabalar, bebeğim 5 buçuk aylık. 40 günlükken falan alerjisi olduğunu öğrendim 2 aylıkken test yaptırmıştım çoklu besin alerjisi var. Alerjisi bağırsak tepkili. Uzun zamandır diyet yapıyorum. Normalde gunde en az 3 kere kaka yapan bebek bi süredir kaka yapmaz oldu. 10 gün yapmadığı bile oldu. Ikınma yok, karnında sertlik yok ama bi huzursuzluk var gibi anlayamadığım. Ek gıda tadimlarina başladım öyle aman aman bi sey vermiyorum verdiğim şey gunde bir tatlı kaşığını geçmez bile. Sorun tadım süreci mi yoksa ney anlayamadım. Bu soruna nasil çözüm bulabilirim? Doktor normal diyor ama en son kakasini yaparken kanaması olunca çok korkuyorum. Bu sorunu yaşayanlar varsa nasil çözdünüz önerileriniz neler olur 🙏
Başka bir doktora gidin bu durum normal filan değil
Ne bekliyorsunuz anlamadım ki bebek on gün kaka yapamıyor on gün huzursuz en sonunda kanayarak yapıyor zavallı yavrucak
Makatı çatlıyor yara oluyor açıdan bir ön gün daha yapamıyor
Hiç mi hayatınızda kabız olmadınız acısını bilmiyormusunuz
Ne bekliyorsunuz başka bir doktora götürmek için
Küçücük bebek ya
Bir şurup var hergün veriyorsunuz normale dönüyor doğal içerikli bir şurup bu kadar basit
Bu kadar basit çözümü olan birşey için bebeğe acı çektiriyorsunuz kanatıyorsunuz ya

Başka bir doktora gidin bu durum normal filan değil
Ne bekliyorsunuz anlamadım ki bebek on gün kaka yapamıyor on gün huzursuz en sonunda kanayarak yapıyor zavallı yavrucak
Makatı çatlıyor yara oluyor açıdan bir ön gün daha yapamıyor
Hiç mi hayatınızda kabız olmadınız acısını bilmiyormusunuz
Ne bekliyorsunuz başka bir doktora götürmek için
Küçücük bebek ya
Bir şurup var hergün veriyorsunuz normale dönüyor doğal içerikli bir şurup bu kadar basit
Bu kadar basit çözümü olan birşey için bebeğe acı çektiriyorsunuz kanatıyorsunuz ya
Bebeğe acı çektirdiğimiz falan yok, bu süreçte ağlama vs hiçbir şey yokken ve tüm doktorlar bekleyin diyorken sizce keyfimizden mi bekliyoruz? Alerjik bebeğiniz olduğunda doğal içerik diye bir şey olmuyor. Bebeğiniz Alerjik mi ? Bu süreçlerden geçtiniz mi? Neye göre yorum yapıyorsunuz? Bu arada hayatımda hiç kabiz olmamış bi insan olarak sizce bu kadar süre normal bi şekilde mi bekledim? Tüm doktorlar bu sürece normal derken tutup buraya yaziyorsam demek ki çaresiz hissedip yazıyorum ve su yazdığınız yoruma bakar mısınız ?

Bebeğe acı çektirdiğimiz falan yok, bu süreçte ağlama vs hiçbir şey yokken ve tüm doktorlar bekleyin diyorken sizce keyfimizden mi bekliyoruz? Alerjik bebeğiniz olduğunda doğal içerik diye bir şey olmuyor. Bebeğiniz Alerjik mi ? Bu süreçlerden geçtiniz mi? Neye göre yorum yapıyorsunuz? Bu arada hayatımda hiç kabiz olmamış bi insan olarak sizce bu kadar süre normal bi şekilde mi bekledim? Tüm doktorlar bu sürece normal derken tutup buraya yaziyorsam demek ki çaresiz hissedip yazıyorum ve su yazdığınız yoruma bakar mısınız ?
Tüm doktorlar derken?
İstanbul daysanız bir de benim önerdiğim doktorlara gidin bakalım makatında çatlak olan beş aylık bebeğinize normal yea mı diyecekler yoksa probiyotik+alerji damlası+bağırsak hareketlerini düzenleyici şurup+makatı için krem verip yavrucağı bu dertten kurtaracaklarmı
Evet hanımefendi 11 yaşındaki çocuğum doğduğu günden beri alerjik, 11 aylık bebeğim de alerjik, çoklu gıda alerjisi var. Bu süreçlerden 11 yıldır geçiyorum buna göre yorum yapıyorum
Bağırsak problemi olan ve buna ek sağlık problemleri olan bebekler hamileler çocuklar ve yetişkinler için üretilmiş doğal içerikli bağırsak düzenleyici şurup var hanımefendi
Ben hamileyken kullandım
Bebeğim 4 aylıkken kullanmaya başladı
Babam organ yetmezliği yaşarken kullandı
Cahilce davranıyorsunuz ezbere konuşuyorsunuz
Yazın bakalım makat çatlağı diye okuyun koskoca insanlar ne acılar çekmiş
Bakın bakalım makat çatlağının iyileşme süresi neymiş
Her kaka yapışında makatı çatlayan bebeğinize bunun psikolojik etkisi ne olacak hiçbir fikriniz yok
Sadece dört ilaçla düzelecek bir sorun ama bebeğiniz kanıyor yazık vallahi yazık

Hanımefendi duphalac doğal içerikli bir ilaç değil
Duphalac bir müshil gibi işliyor
Bunun yerine doğal içerikli ve bebeği müshil gibi ishal yapmayan bağırsak hareketlerini kakanın yoğunluğunu olması gereken hale getiren şuruplar var
Bir üyeye bende mi bebeğime duphalac versem diye sordunuz ya vermeyin hanımefendi
Bir zahmet 5 aylık bebeğe kafanıza göre ilaç vermeyin
Bana burada ahkam kesiyordunuzya hani alerji varsa doğal içerik filan olmuyor diye ne oldu

İstanbul'da değilim ne yazık ki. Bebeğim kakasini yaparken ilk defa kanadı o yüzden arayışa girdim zaten buradakiler normal dediği için. Bebeğimin acı çekmesini ben neden istiyim ya? Sizin söylediğiniz şurup hangisi

Ayrıca bu kadar sert konuşacağınıza madem geçmiş mesajlara da bakmışsınız arayış içinde olan bi anne var ayni süreçlerden siz de geçmissiniz ve bu süreçte yaşadıklarımızı biliyor olmanız gerekir. Neden kendi sürecinizi doktor önerilerinizi yazmak varken bu kadar yıkıcı bir dille konuşuyorsunuz?

Back
X