Kabullenemiyorum

Geçende konu açan üye misiniz bilmiyorum ama ilk cocugunuzun huyu suyu değişmez güzel olur aksine. Paylaşmayı sorumluluk almayı öğrenir. İhanet düşüncenizi anlıyorum ama geçiyor kaninizdaki de sizin bir parcaniz. Onu da çok seveceksiniz inanın. Hepsi geçiyor. Düşünceleriniz saçma ve geçecek.

Niye ilk çocuğuna ihanet olsun olur mu öyle şey? Ne güzel kardeşi olacak. Kardeş kadar güzel şey var mı?

Gina geldiyse baska konulara goz atin..bu kadar yorum yapmayin konuya
Konudan değil zihniyetten gına geldi
Analarının babalarının kocalarının pışpışlamadığı burada alıyor soluğu
Bu kadar yorum deyip geçeceğinize biraz düşünseniz keşke bu insanlar tepki gösteriyor demekki bende bir yanlış var diye
İstediğim konuya istediğim kadar istediğim yorumu yaparım sizin konunuz dahil biliyorsunuz değil mi

Yorum yapmaniz bana sorun degil, kendinize...ilginizi cekmeyen konularla vaktinizi harcamayin bence..ayrica kimse nasil bi hayat yasiyor bilemezsiniz!pispislanmaya ihtiyacim olucak yastada degilim!sadece iyi niyetli ve benim yasadiklarimi yasamis tecrubeli insanlardan neler yasadiklarini,tecrubelerini ogrenmekti niyetim....oluyormus bisekildehayirlisiyla kismetse olucakta...

Kızımdan sonra ben de gebe kalmış ve sizinkine benzer duygular hissetmiştim. Sonra bebeğimi düşürmüş ve haftalarca ağlamıştım. Hormonların etkisiyle belki de kendimi çok suçlamıştım,cezalandırıldığımı düşünüyordum çünkü…
Yani anladığım kadarıyla sağlıklı bir gebeliğiniz var, evet şimdilik şokta ve istemiyor olabilirsiniz ama geçecek. Bu duygular bana göre normal. Siz de rahat olun. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Hiç 2. çocuk düşünmediyseniz bu duyguları yaşamanız çok normal. Tüm hayallerinizi, planlarınızı var olan çocuğunuza göre yapmışsınız. Afallamanız, diğer çocuğunuzun imkanlarından, zamanından çalıp ikinciyle paylaşacağınızı düşünüyor olmanız bana gerçekten çok olağan geliyor. Benim 2 çocuğum var, hep de öyle istemiştim. Kazara gebe kalsam nasılsa büyür fikriyle hareket edemem. Başka bir arkadaşım istemeden 2.ye hamile kaldı ve aldırdı. Çünkü hem kendisinde bu gücü, sabrı görmedi hem de diğer çocuğunun olumsuz etkilenmesini istemedi. Toplumda bilinenin aksine, kürtaj sebebiyle pişmanlık da yaşamıyor. Başka bir aile dostumuz 4. çocuğu dünyaya getirdi. Hiç tereddütsüz mutlulukla karşıladılar haberi. Kısaca bu tamamen sizin kendinizle, hayata bakışınızla, içinde olduğunuz koşullarla ilgili. "Bir şekilde büyür" düşüncesini ben hiç doğru bulmuyorum. Evet çocuklar muhakkak bir şekilde büyüyorlar ama sanat, spor, kültür aktiviteleriyle büyütülen çocuk var; TRT Çocuktan başka eğlencesi olmayan çocuk var. Ne yazık ki aynı şekilde büyümüyorlar. Doğurup büyütecek olan sizsiniz. Uykusuz kaldığınızda, çaresiz kaldığınızda bizden kimse gelmeyecek yanınıza. Aynı şekilde pişman olduğunuzda da kimse sizi teselli etmeyecek. En kısa zamanda bir uzmanla görüşüp en doğru kararı vermenizi tavsiye ederim. Dilerim en güzeli olur sizin için.

Plansiz gebelik oldugu icin hissettikleriniz normal. Yapilan bazi yorumlari anlamiyorum gercekten. Istenen gebelik de olsa insan ilk cocugu dusunuyor, acaba ilgilenemez miyim diye. Tek cocukla iki cocuk cok farkli.
Zamanla alisir seversiniz diye dusunuyorum. Allah yardimciniz olsun

Ayyy cevabınızı okuyunca çok güldüm Allah ta sizi güldürsün. Benim kızım 3.5 yasindayken ve de korunuyordum hamile kaldim asla hazır değilim tabi çocuk fikri bir daha asla aklımda yok şok oldum bir de kızım aşırı hareketli hamileliğim zor geçti derken bir oğlum oldu eşim çok yoğun çalışıyor kimsem yok ve işin daha da zoru oğlum çok ama çok hastalık geçirdi yavrum benim artık beyaz giyinen birini bile görünce yapışırdı bana oye zor günler geçti
Ama şimdi anaokuluna gidiyor ve nasıl desem hayatımızın rengi o sanki aldırsaydım ya da olmasaydı hayatımın bir köşesi hep eksik kalırdı gibi kızım da evin neşesi annelik çılgınlık bence çok ama çok zor ben anac bir kadın değilim elimden geldiğince iyi yetiştirmeye gayret ediyorum tabi ki ama zor mu 2 evladin sorumluluğu hem de çok zor büyüdükçe bambaşka oluyor halleri tavırları işte başa cikamadigim yerlerde de çaresiz kabulleniş devreye giriyor sanirim
Benim de çok yazasım varmış herhalde içimi dökmüş oldum bir nevi

2. Çocuğu düşünerek de yapmış olsanız bu tarz kafa karışıklıkları yaşamanız normal, bunları düşünmeniz sayesinde daha dengeli ve planlı davranabilirsiniz çocuklarınız arasında. Zamanla yoluna girecektir, kaygılarınızın normal olduğunu ve duzen oturdukca belli bir akışa dönüşeceğini bilin yeter.

Ancak hangi yöntemle korundugunuzu yazabilir misiniz? Bunu cok fazla okuyorum ve bir türlü aklima yatmiyor korunulmasina ragmen bebek olma durumunu, muhtemeln yanlis bilgi veya ihmal var.

Nasıl korunuyordunuz?

Hayatımızdaki ufak değişikliklere bile zor uyum sağlıyoruz bazen, böyle büyük bir değişiklikte bunları hissetmeniz çok normal.
Artık olumlu yanlarına odaklanmalısınız.
Sevgileriyle kavgalarıyla farklı bir tat 2 çocukluluk.

Ya sabır, benim için sorun olan birşeyi yapmam hanımefendi, ilgimi çekmeyen şeylere vakit harcamamayı sizin telkininizle de yapacak kadar bilinçsiz değilim
Elbette kimsenin hayatını bilemeyiz gelip sizin gibi anlatanlar olmasa nereden bilecez hayatınızı ki derdinizin yaşadığınız hayatla da bir ilgisi yok zira
Niyetiniz buysa “ okulda çağında çocuğu olup tekrar küçük bebek sahibi olan hanımlar nasıl bir düzen oturtup her iki evladınızında ihtiyaçlarını karşılayabildiniz, kardeş kıskançlığını huy değişimini nasıl bertaraf ettiniz” demeliydiniz değil mi?
Dünyada iki çocuklu milyonlarca insan varken olduğunu şimdi mi anladınız

Ben de ikinciye korunurken hamile kaldım. Doktorum %1 de olsa ihtimal hep vardır demişti. Üstelik diğer çocuğum 15 aylıktı. Ben de aynı paniği yaşadım. Daha bu bebek, emiyor, ya yeterli bakımı ilgiyi gösteremezsem ya çocuk kıskanır huyu bozulursa, ya ikisine de maddi olarak yetenezsem… Bin tane soru vardı kafamda. Eşim çok istedi, aileler gaz verdi, ikisi birden büyür,başta zorluk çekersin ama ileride arkadaş olurlar falan filan. Yalnız benim hep ikinci çocuk düşüncem vardı ama 4-5 sene sonra düşünüyordum.
Kızım 2 yaşını bir ay geçtikten sonra diğeri doğdu. Yalan yok kolay olmadı. Aynı anda iki çocuk bezle, uyut, yedir oynat. Üstelik küçük 3 aylıkken yurtdışına geldim, anne yok yardımcı yok. Ama şimdi büyüdüler biri nerdeyse 15, diğeri 13 olacak. Şundan kesin eminim, büyük kızım 4-5 yaşına gelmiş olsaydı ikinciyi yapmazdım. Çünkü zor ve huysuz bir bebekti.

Benim de sadece eşim vardı destek için. Benimkiler bebekti hem de yurtdışına yerleşmiştik. Biz kıskanmasın diye büyüğü devamlı işin içine katıyorduk. Yıkanırken büyük kızım kendi oyuncaklarından getirip koyuyordu küvete. Biberonla bir şey içerken kızım da gelip tutuyordu biberonu. Yani olmaz elleme bırak sus falan demedim hep izah ettim. Bir süre sonra sıkıldı bebek ilgisini çekmemeye başladı.

Sizin ki ilkokul çağındaymış. Ben olsam ilk günden söyler anlatırım. Sana kardeş istedik falan demeyin ama, çocuğun üstüne gereksiz yük koymayın. Biz kızımın doktoruna danışmıştık ne söyleyelim nasıl yapalım diye.

Bebek kıskançlığın farkında olmayacak demeyin tam tersi öyle bir kıskanıyorlar ki büyüğü. Şanslıysanız bu bebek de uysal olur. Ama huysuz ve ağlak bir bebek olursa o zaman okula giden çocuğunuz rahatsız olmasın diye önlemler alırsınız. Ben kendimi örnek verdim ama her çocuk her aile dinamikleri farklıdır. İçinden çıkamadığınız durumlarda bir pedagoga danışıp sorularınızı sorabilirsiniz.

Olan olmuş artık değil mi? İyi yönlerini düşünerek artılarını düşünerek kendinizi telkin edin. Niye oldu, şöyle olsaydı böyle olsaydı diye ahlanıp vahlanmanın size bir getirisi yok.
Zamanla alışırsınız.
Allah isteyen herkese de nasip etsin bu arada.

Çok ayrıntı düşünüyorsunuz...madem kesinlikle istemiyordunuz bir sürü yöntem var.ilkcagda mi yaşıyoruz?geri çekilme yöntemini kullanip, sonrada korunduk ama hamile kaldım diyen o kadar çok insan var ki anlamak mümkün değil..hap iç.. iğne ol..spiral taktir..tüplerini baglat...illa istemiyorsan var çözümü.. bunları yapmayıp sonrada ,ben ilk çocuğuma ihanet ediyor gibi hissediyorum diyemezsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…