- 20 Şubat 2017
- 1.663
- 6.625
- 158
Ne yazdınız bilmiyorum sadece şunları söylemek istedim. Insanların duygu ve düşünceleri sabit değildir. Zaman zaman karamsarlığa düşebilir. Bu da bize onları daha çok dine çekme halkı vermez.Laf sokmuyorum hanımefendi,az önce arkadaşların yazdığı gibi,böyle bir paylaşım yapıyorsanız bu tarz yorumlarda hazırlıklı olmalısınız,öyle değil mi? yada korunabilirdiniz.bu devirde cahil kimse kalmadı dimi.rahatlayacaksınız şöyle diyim ozaman insanın kardeşinin olması çok güzel bir duydu,tabi her kardeş için geçerli değil,çocuğunuzun bu hakkını elinden almayın.
Tüpler de patlamış miBende aynı yorumu yapmıştım yukarda hanımefendi korunduğunu söylemiş herhalde spiral kaydı yada kondom yırtık çıktı
Bilemedim şimdi konu sahibine soralım desek ukala oluyoruz o yüzden gerek yokTüpler de patlamış mi
2 çocuklu olmayı düşünmeseydiniz olmazdı, korunurdunuz, önleminizi kati şekilde alırdınızLinc yemekten korktugum kadar varsiniz gercekten...ama 2 cocuklu olmayi dusunseydim ilki kucukken digerini dusunurdum.su an tam okul caginda ve yeni bi bebek ve yaninizda esiniz disinda bi destek olmayinca insan ilkini daha cok dusunuyor..cunku bebek daha cok zaman aliyor..digeri o kadar uysal akli basindaki huyu suyu degisiecek diye korkularim var.ister istemez kiskanclik yasanicak..ve bebek farkinda olmiycak ama digeri herseyi yasiyacak..
Mizaç da var önemli bir etken. Benim oğlum küçük yaşta kreşe gitmeye başladı, orada da uyumlu, kendi halindeydi.Maşallah
Benim kızım şuan 15 aylık Allah ne Zaman nasip eder bilmemde yinede araları en az 2 yaş olacak.
Babayı benden beni babadan kıskanıyor, oyuncakları çok değerli başka bir çocuğa dokundurmuyor.
Bencil olmasını hiç istemiyorum, bu yüzden belki daha çok kardeşi olmalı diyorum.
Mizaç da var önemli bir etken. Benim oğlum küçük yaşta kreşe gitmeye başladı, orada da uyumlu, kendi halindeydi.
Sizin dışınızda kimsenin küçük çocuğu varken hamile kalmadığını mı sanıyorsunuzCok sagolun anlayisiniz icin..sizin gibiler olmali bu hayatta..anlamadan, yasamadan,bilmeden yorum yapmak kolay..sadece zirlavamak bazilarinin yorumlari...
Oğlan dayiya kız halaya çeker derler ama bilemedimOna inanıyorum çünkü ne baba ne ben cimrilik malı kıymetli geçimsiz değiliz..
Genlerden halalara cekmediyse huy
Ya ben hakikaten anlamıyorum nasıl beklenmedik durum oluyor bir gebelik, bu kadar olumsuz birşeyse sizin için ikinci gebelik ona göre önlem alsaydınız, adam gibi korunmadan sevişirseniz beklenen şey gebeliktir, önleminizi almadan sevişmeden önce düşünecektinizRica ediyorum sacma sapan yorumlar yapmak icin yazmayin...ben burda az biraz moral veren iyi,anlayisli hanimlar karsima cikar diye konu acmistim.Ama goruyorumkii kadin kadinin dusmanidir lafini dogru cikarttiniz..lutfen psikolojik sorunlu gibi kelimeler cok yersiz..kendinizi dusunun ya biraz..bu ne Allah askina herkes mi bi ukala...yok korunsaymis yok presesmis..bu nasil yorumlar gercekten...hangimiz beklenmedik bi durumda bir suru dusuncelere dalmiyoruz??ya ole olursa ya boyle olursa diye.. evet gecim sikintisinida dusunuyorum..hayat pahali...ama hic bisey evladimin mutlugundan kiymetli degil gozumdekii digeride ayni sekilde...ve ben evet kendim ikisine yetememekten korktum,korkuyorumda...biraz anlayisiniz olsaydi yorumlarinizda ama neyse....yine gelicek simdi sacma yorumlar
Öfff valla gına geldi şu cinsiyetçiliğinizden “kadın kadına yapmamalı bu yorumları, kadın kadının düşmanı” nedir ya, sadece kadınların olduğu bir platformda yazıyorsunuz gidin erkeklere yazın ozaman bizim cevapları beğenmiyorsunuz, ayrıca aynı cinsiyetteniz diye niye sizi pışpışlayacaz, sizi bizi bir erkekten üstün yada aşağı yapan birşey yok hepimiz insanızIste bu tarz yorumlari kadin kadina yapmamali!!zaten hayat zor,herkes yasadigini biliyor...bide ustune bu kadar sacma yorum gelince insan sasiriyor..cahillik konusuna gelince okumus,neyin ne dugunu bilen biriyim ki korunmaninda!!diger yorumlari okumamissiniz sanirim..Allah tez zamanda bebeginize kavustursun dilerim hayirli gunlerr..
Iste bu kadardi duymak istediklerimİkinci çocuk dediler koşa koşa geldim hehe. İkinci oğlum isteyerek oldu. Aralarında 5 yaş var. İsteyerek olmasına rağmen bir süre tuhaf hissettim. Hamile değilim gibi ne yapacağım Allah Allah der gibi. Karnım iyice büyüyene kadar adapte olamadım. Hatta ilk sağlık ocağı kontrolüne gittik, bebege bakılıyor büyük de bir şey söyledi istemsizce ona yöneldim. Hemşire uyardı annesi bebeğin şu an sana daha çok ihtiyaci var. O zaman kafama dank etti. Bir bebeğim daha varabisi tük süreci bizimle yaşadı, o sordu ben anlattım. Kardeşi için oyuncaklar, kıyafetler almak istedi. Sordu, sordu... Kardeş doğdu abisini hiç uzak tutmadım. Bir odada hepimiz beraber uyuduk yeri geldi. Alt değiştirirken hep hadi malzemeleri al gel dedim, bak sen de böyle ufaciktin dedim, küçüklük hâlini gösterdim. Bebek bir yaşında. Abisi çok seviyor. Onunla oynamayı da ayrıca seviyor. Kardesini koruyor vs.
Abi şu an anasınıfına gidiyor. Okula beraber gidip geliyoruz. Ödevlerini yaparken kardeşi de oyuncaklarla oynuyor ya da kardeşin uyumasını bekliyoruz. Kendisi yapı itibariyle kıskanç bir çocuk değildir zaten. Bebekleri de çok sever. Bu süreç bu yüzden zor olmadı. Bir tek eşim var yakınımda yardımcı olacak başka kimsem yok. Yetiyoruz bir sekilde. İşe başlayınca ne olacak bilmiyorum ona da ayrıca bakarız artık
Her çocuk yeni çocuk. İlk çocuğunuza haksızlık olup olmayacağını sizin tavırlarınız belli edecek. İkisiyle ilgilenirken bir denge kurmalı, öncelikle siz rahat hissetmelisiniz. İlk çocuğu kardeşiyle ayrı tutmamalisiniz. Her süreci sizinle yaşamalı. Kardeşinin durumunu algılamalı. Onun bebekligine dair uzun uzun konuşmalısınız yeri geldikçe.
Annelik hiç bitmeyen bir vicdan muhasebesidir. Hissettikleriniz de içten içe çok doğal. Yapacağınız en önemli şey çocuklarınızı çok sevmek, koşulsuz sevmek ve bunu onlara hissettirmek. Gerisi her türlü halloluyor.
Cok sagolun..insallah saglikla gelsin bebeginiz hazir oldugunuz zamandaHiç korkmasın gözüm bacım :))
Birinin gözü korkacak ise o ben olmalıyım üstesinden gelemem diye..
Zaten serde tembellik var, 1 yaşındaki bir çocuk evi ne kadar yalan edebilirse 2 katı kadar dağınıklık içindeyim ama çocuğum eğleniyor napim dışarıda cikamiyor diye saldım gitti..ki bu tabiki tavsiye degil ve muhtemelen sen benim gibi degilsin, 2 degil 3 çocukta üstesinden gelirsin.
Biz 6 kardeşiz ve insanın kardeşi olmasının değerini şimdi çok daha iyi görüyorum.
Esas onları tek büyütmek haksızlık gibi geliyor.
Bugün yanındayız ya yarın..
Allah uzak etsin yavrularımızı melekleri ile korusun, ya ömürleri kısa ise biz ne yaparız neyle avunuruz..
Evlat güzel şey sende biliyorsun zaten, çokta güzel ablalık ya da abilik yapar bebeğine onları oyun oynarken izlemek ben bu hayali kuruyorum.
Banada nasip olsun diliyorum.
Hamile değilim en kısa zamanda hayırlısı ile olsun istiyorum.
Sende yavrunu sağlıkla kucağına al, evinize bereket neşe getirsin
Gina geldiyse baska konulara goz atin..bu kadar yorum yapmayin konuyaÖfff valla gına geldi şu cinsiyetçiliğinizden “kadın kadına yapmamalı bu yorumları, kadın kadının düşmanı” nedir ya, sadece kadınların olduğu bir platformda yazıyorsunuz gidin erkeklere yazın ozaman bizim cevapları beğenmiyorsunuz, ayrıca aynı cinsiyetteniz diye niye sizi pışpışlayacaz, sizi bizi bir erkekten üstün yada aşağı yapan birşey yok hepimiz insanız
Tam linçleyecektim linc etmeyin kismini okudum hadi yine iyisin. Allah tamamina erdirsin hormonlarin duzenlenince daha mantikli dusunecegini umuyorum.Yeni hamileyim,beklemedigim bi durumdu..1cocugum var Allah bagislasin hepimizinkini...su an kabullenemiyorum bebek durumunu.sanki diger cocuguma ihanet ediyormusum gibi geliyor..planli bi durum degildi ondan mi bilmiyorum ama nerden cikti bu durum diye dusunmuyor degilim..linc etmeyin lutfen..Allahin verdigi basimizin ustunde ama alisamiyorum...kabullenemiyorum kendimi hamile gibi hissedemiyorum...bunu yasayip toparlanabilen anneler var mi benim gibi??ne zaman kendime gelirim??kendimi hic 2cocuklu hayal etmemistim bile...
Kendi kendinizi bunaltıyosunuz bence olmuş artık rabbim sağlık versinYeni hamileyim,beklemedigim bi durumdu..1cocugum var Allah bagislasin hepimizinkini...su an kabullenemiyorum bebek durumunu.sanki diger cocuguma ihanet ediyormusum gibi geliyor..planli bi durum degildi ondan mi bilmiyorum ama nerden cikti bu durum diye dusunmuyor degilim..linc etmeyin lutfen..Allahin verdigi basimizin ustunde ama alisamiyorum...kabullenemiyorum kendimi hamile gibi hissedemiyorum...bunu yasayip toparlanabilen anneler var mi benim gibi??ne zaman kendime gelirim??kendimi hic 2cocuklu hayal etmemistim bile...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?