- 29 Ocak 2021
- 2.086
- 6.309
- 108
Kardeşimin eşi yüzünden memleketten soğudum.
Merhabalar... Önce şuna açıklama getireyim sonra konuya girecegim. Benden küçük 2 erkek kardeşim var. Biri annemlere yakın ilçede, diğeri annemlere yakın oturuyor. Büyük kardeşimin eşi daha sessiz(di) sakin, küçük olan ise sürekli diğer gelinle yarış halinde ve sorunların ana kaynağıda bundan...

Merhabalar, konunun başrolünü şu konuda anlatmıştım.
Bu olaydan sonra ben araya ciddi bir mesafe koydum. Kavga etmedim, merhabalar öteye gitmedi, muhattapta olmadım memlekete gitmelerde. Fakat yine ortalık karıştırma eyleminde.
Bu son dönem beni aramaya ve sanki hiç bir şey olmamış gibi mıç mıç mıç. Telefonu açmak istemiyorum arada kardeşim ve yeğenler var soğuk soğuk konuşuyorum.
Yenilerde diğer erkek kardeşimin özel bir günü oldu. Annelemlere "Kızınız benim çocuğumu görmeye gelmedi ben de katılmayacağım demiş. Annem son dönem ciddi bir rahatsızlık geçirdi az kalsın ölüyordu. Bir kaç gündür sesi bir tuhaf olunca ısrarla sordum anlattı. Meğer kadın, ağabey ve kardeşin arası daha da açılacak diye üzülmüş.
Diğer erkek kardeşime ve onun eşine ayrı bir gıcığı var. Mesela hep bir araya geldiğimizde oturur yemeğini yer, çay hizmeti bekler diğer gelinden. O gelinde buna inat olabildiğince temiz niyetli. Saf saf buna çay ikram eder. Oysa ki hepimiz ayrı evlerden geliriz. Tabii ben deliririm o kızı kullanmasına. Bütün bunlar olurken ben de kıza yardım ederim veya beraber yaparız kimse kimsenin uşağı değil. Lakin sırf o yapsın diye yerinden kalkmaz.
Ben şimdi uzaktayım ama yine sıçradı bu. Cidden normal bir insan değil ve yine kafayı bana takmış. Hoş herkese takık ve bıktık.
Akşam üzerinden beri annemi üzmesine bilenin duruyorum. Kadın daha iyi olmadı ne üzüyorsun onu. Vallahi yakın olsam saç baş gireceğim.
Annem ise sakın arama bir şey deme kardeşin üzülür derdinde. Ya hu kardeşim üzülecek diye annemden olacağım.