Bebek Beslenmesi kaç öğün süt kaç öğün ek yiyecek verilir?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.138
5.604
448
İstanbul
merhaba arkadaşlar oğlum 5 aylık önümüzdeki ay ek öğünlere geçicez. şimdiye kadar hiç bişey vermedim anne sütünden baka. ek öğün verince anne sütünü azaltıyomusunuz. günde kaç öğün yemek kaç öğün anne sütü veriyosunuz. emzirmeyi azaltmamam gerek bebeğim için faydası var ayrıca bu sayede iyi kilo veriyorum.
araştırdım ama bir öğün listesi bulamadım nette. böyle bir link bilende paylaşırmı lütfen!!!:30:

merhaba ben bir aydır bi düzen tutturamadım bebeğim kendisi belirliyor..ben hazırlayıp bekliyorum bazen yiyor bazen ben yedirmek isterken emmek istiyor..2-3 gündür hiç üstüne varmıyorum bikaç kaşık veriyorum daha rahat ediyor,fazla yediriyormuşum sanırım rahatsız oluyormuş diye düşünüyorum..

okuduğuma göre ek öğüne geçincede en az 500 ml anne sütü almaları gerekiyomuş ben bugün meyve filesi aldım. içine elma koydum başta yüzünü ekşitti ama sonra kemirdi :))

6 aylık kızıma yaklaşık 15 gündür ek gıda veriyorum.aslında 5 aylıkken ara ara tekliflerle alıştırmaya başladım.şimdi de düzenli olarak veriyorum.

sabah saat 7 de uyanıyor.emmediği için biberon maması veriyorum önce onu içiyor.1 saatlik bir oyun sürecinden sonra kızım keyif uykusuna yatıyor.( genelde bebekler bunu yapıyor :) ) saat 10:30 11:00 arası uyandıgında kahvaltı yapıyoruz. kahvaltısını her gun farklı hazırlamaya calışıyorum. örnegin bugün 3 adet cici bebe 1 çay kaşıgı tere yagı 1 çay kaşığı üzüm pekmezi nohut büyüklügünde çok iyi pişmiş yumurta sarısı (ilk kez verdiğim için daha büyügünü vermedim) ve küçük bir parca tuzsuz beyaz peyniri karıştırıp içtigi mamasına 150 ml hazırladım karıştırıp yedirdim.itiraz etmedi. sonra saat 15.30 da mamasından verdim. saat 17:00 de bir çay tabagı yarısı elma püresi verdim.acıktıgında tekrar mamasını verdim.rutin bu şekilde devam ediyorum ama en önemlisi bebeginizin sütü ana yemegi hala 500 ml mutlaka içmeli.allah hepimizin yardımcısı bebeciklerimize de saglıklı güzel ömürler versin.. :emir_bebek:

6 aylık kızıma yaklaşık 15 gündür ek gıda veriyorum.aslında 5 aylıkken ara ara tekliflerle alıştırmaya başladım.şimdi de düzenli olarak veriyorum.

sabah saat 7 de uyanıyor.emmediği için biberon maması veriyorum önce onu içiyor.1 saatlik bir oyun sürecinden sonra kızım keyif uykusuna yatıyor.( genelde bebekler bunu yapıyor :) ) saat 10:30 11:00 arası uyandıgında kahvaltı yapıyoruz. kahvaltısını her gun farklı hazırlamaya calışıyorum. örnegin bugün 3 adet cici bebe 1 çay kaşıgı tere yagı 1 çay kaşığı üzüm pekmezi nohut büyüklügünde çok iyi pişmiş yumurta sarısı (ilk kez verdiğim için daha büyügünü vermedim) ve küçük bir parca tuzsuz beyaz peyniri karıştırıp içtigi mamasına 150 ml hazırladım karıştırıp yedirdim.itiraz etmedi. sonra saat 15.30 da mamasından verdim. saat 17:00 de bir çay tabagı yarısı elma püresi verdim.acıktıgında tekrar mamasını verdim.rutin bu şekilde devam ediyorum ama en önemlisi bebeginizin sütü ana yemegi hala 500 ml mutlaka içmeli.allah hepimizin yardımcısı bebeciklerimize de saglıklı güzel ömürler versin.. :emir_bebek:

cevabınız için teşekürler. fakat ben emzirdiğim için 500 ml alıp almadığını nasıl anlıycam onu bilemiyorum :44:

ben de 6 aylık bebeğime verdiğim menümüzü yazayım.
Saat 9:00 da kalkıyor. Emziriyorum.1 saat sonra yaklaşık 10:30 gibi kahvaltı yapıyor.( kahvaltısına: 1 adet bebek ekmeği, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı labne peyniri, yarım tatlı kaşığı un gibi ufalanmış ceviz,süt ve peynirle aynı anda vermemek gerekiyor ama yine de veriyorum 1 tatlı kaşığı pekmez, yarım yumurta sarısı, yarım muz,yarım elma veya yarım armut püresi, 1 ölçek de devam sütü koyuyorum.
Sonra bizimki uyur. 14:00-14:30 gibi kalkar. Emer.
16:30 da 1 çay bardağı yoğurt.
yaklaşık 17:00-18:00 arası uyur.
18:30 da emer.
1 saat sonra çorba.
Çorbadan 1-2 saat sonra meyve püresi.
Meyve püresinden 1-2 saat sonra emer ve ardından devam sütü.

Ben de menüme önerilerinizi bekliyorum.

ayy ne kadar çok ve karışıkmış,, ben daha yeni başladım ek olarak meyve püresi, elma suyu, kaşık maması tattırdım şimdiye kadar, 20 gün sonraişe başlıcam,, formül mamayıda içmiyor ek gıdaya karşıda ısrarla inat ediyor yememek için,, işim zor.

Ben doktorumun soylediklerini ve benim uyguladıklarımı yazayım belki yardımcı olur. şimdi ozellikle 5 ve altıncı aylar arası alışma evresi oldugu icin asla süt miktarında degisiklik yapmıyoruz. kahvaltıda ne veriyosak hemen üzerine emziriyoruzi her ogun bu sekilde. ogun üzeri emzirme olarak gidiyo ama araya yarım saat koyabilirsiniz kusan bi bebekse midesi taşmasın diye. ben 5 ve 6 aylar arası püre olarak veriyodum herseyi ama yemiyodu oğlum. kahvaltıda milupanın sekiz tahıllı ballılarını mı denemedim devam sütüne hazırlamayı mı, anne sütüne hazırlamayı mı meyve suyuna hazırlamayı mı, yemedi yemedi. ama ben de ısrarla tattırrarak devam ettim. oğlenleri corba veriyordum milupa ya da hipp, bazen yiyodu bazen yemiyordu. şimdi altı ayı devirdigimiz icin artık daha rahatı:

Kahvaltı (9:30) - labne, tereyağı, ekmek içi, yumurta sarısı (az olarak başlanıyo) bu söylediklerimi lokma lokma veriyorum cok guzel kahvaltı ediyo, dişleri yok ama şap şap çiğniyo.
Ara öğün (11:30) - anne sütü 120 ml kadar
Öğlen yemeği (13.30 - 14:00 ) - yemek varsa onu yiyor mesela tavuklu patates parça parça hafif elimde ezerek yediriyorum ama yemek yoksa tavuk suyu şehriyeli çorba, tarhana yapıyorum. içine ekmek dograyıp yediriyorum.
Ara öğün - (15.30 - 16:00) - Anne sütü 140 ml kadar
Aksam üstü bazen az muhallebi
Aksam yemegi (19:00) - biz ne yiyorsak, tavuk balık köfte....
Gece (21:00) - devamö sütlü pirinç unlu muhallebi ya da milupa hazır muhallebi
Gece kalktıgında anne sütü

Tüm bu dediklerim icerisinde patlıcan, yumurta beyazı, bal, bakla kesinlikle yasak.

Ben doktorumun soylediklerini ve benim uyguladıklarımı yazayım belki yardımcı olur. şimdi ozellikle 5 ve altıncı aylar arası alışma evresi oldugu icin asla süt miktarında degisiklik yapmıyoruz. kahvaltıda ne veriyosak hemen üzerine emziriyoruzi her ogun bu sekilde. ogun üzeri emzirme olarak gidiyo ama araya yarım saat koyabilirsiniz kusan bi bebekse midesi taşmasın diye. ben 5 ve 6 aylar arası püre olarak veriyodum herseyi ama yemiyodu oğlum. kahvaltıda milupanın sekiz tahıllı ballılarını mı denemedim devam sütüne hazırlamayı mı, anne sütüne hazırlamayı mı meyve suyuna hazırlamayı mı, yemedi yemedi. ama ben de ısrarla tattırrarak devam ettim. oğlenleri corba veriyordum milupa ya da hipp, bazen yiyodu bazen yemiyordu. şimdi altı ayı devirdigimiz icin artık daha rahatı:

Kahvaltı (9:30) - labne, tereyağı, ekmek içi, yumurta sarısı (az olarak başlanıyo) bu söylediklerimi lokma lokma veriyorum cok guzel kahvaltı ediyo, dişleri yok ama şap şap çiğniyo.
Öğlen yemeği (13.30 - 14:00 ) - yemek varsa onu yiyor mesela tavuklu patates parça parça hafif elimde ezerek yediriyorum ama yemek yoksa tavuk suyu şehriyeli çorba, tarhana yapıyorum. içine ekmek dograyıp yediriyorum.

Tüm bu dediklerim icerisinde patlıcan, yumurta beyazı, bal, bakla kesinlikle yasak.

çok teşekürler bilgi için ne doktorusunuz acaba.
benim bebeğim iki aylıkken 2 alt dişinide çıkardı salyasıda çok fazla boynunda ve yanağında kızarıklık vardı aile hekimi egzama dedi locoid verdi çocuk doktoru ise bu kremin çok ağır olduğunu b işey kullanmamamı söyledi bebeğime sadece meyve flesiyle elma veriyorum. anne sütü alıyor. ama kızrıklıklar bitürlü geçmiyo. elimde nemlendiriciyle geziyorum desem yeridir neyapmam gerek sizce.

pardonya doktorum yazdığını sandım :)) tekrar teşekürler bilgilerin içn.

bebeğiniz kaç aylık benim bebişim 6 aylık erken başladık ek gıdaya ve ememye başladı iyi yiyodu ek gıdaları günde 3 kere filan emiyodu bende ek gıdadan kestim şimdi. emiyo ama vitamin almasıda lazım ne yapmalıyım fikir verirmisiniz?

Son düzenleme:
bende ek gıdaya dun basladım kızım 4,5 aylık 10 gun sonra 5 olcak papatyam cok fazla emıyodu. bı oturdugumuz zamamn en az 2 saat bırde agzıma dolu dolu fıskırsın ıstıyodu. tabı o kadar cok emdıgı ıcın bır tek sabahları istedıgı gıbı gelıyodu.. aksam 8 bucuk 9 bucuk arası uyuyor sabah 5 6 cıvarı uyanıyordu gunduz uykuları cok kısa en fazla 1 saat son zamanlarda sut gelmıyor dıye aglıyor kıpkırmızı oluyordu.. ayaklarıyla tepiniyordu..
dun saglık ocagına gıttım ve ebeye durumu anlattım.. zaten en son kontrolumuzde yedıklerınden cay kasıgıyla tattırmaya basla demıstı bızımkı tatmakla kalmıyo dewamını ıstıyo yawrum yırtınıyodu. ebede istiyorsa basla dedi.. ama ilk bebekım oldugu ıcın tecrubesızım tabıkı..

sabah 08:00 -09:00 gıbı tam bugday ekmegını ufalıyorum ıcıne beyaz peynır onu rezeneyle ıslatıyorum bırde ıcıne keçiboynuzu pekmezi koyuyorum..

öğlen 13:00 gıbı evde mayaladıgım yogurttan corba kasesının ceyregı kadar verıyorum

ikindi15:00 2 tane elmanın suyunu sıkıp verıyorum

aksam 18:00 havuc pazı patates bırazda ınce bulguru haslıyorum blandırdan geçiriyorum kasıkla verrıyorum

yedırdıklerımden sonra emzırıryorum 15 20 dk kadar aksam 8 9 gıbıde uyuyor bılenler tecrubelı olanlar nasıl yapıyorum sızce dogrumu baska altarnatıfler werırsenz sewınırm...

blendiri hiç tavsiye etmiyorum aslında ama keza ben başta blenderle başladım en büyük yanlışım. Şimdi pütürlüde hemen kusuyoç Ne yapacağımı blmiyorum. Kızlar çatalla ezin süzgeçle süzün falan öyle yapın bence

benim bebeğim iki aylıkken 2 alt dişinide çıkardı salyasıda çok fazla boynunda ve yanağında kızarıklık vardı aile hekimi egzama dedi locoid verdi çocuk doktoru ise bu kremin çok ağır olduğunu b işey kullanmamamı söyledi bebeğime sadece meyve flesiyle elma veriyorum. anne sütü alıyor. ama kızrıklıklar bitürlü geçmiyo. elimde nemlendiriciyle geziyorum desem yeridir neyapmam gerek sizce.

bizde de isilik ve kızarıklık vardı. Çok şükür alerji değilmiş. Dr oilatum diye bir krem verdi. Onu kullanıyoruz. 37.5tl fiyatı. egzama ve o tarz cilt kuruluk kızarıklıklarında kullanılır yazıyor. İlaç değil krem.

bende ek gıdaya dun basladım kızım 4,5 aylık 10 gun sonra 5 olcak papatyam cok fazla emıyodu. bı oturdugumuz zamamn en az 2 saat bırde agzıma dolu dolu fıskırsın ıstıyodu. tabı o kadar cok emdıgı ıcın bır tek sabahları istedıgı gıbı gelıyodu.. aksam 8 bucuk 9 bucuk arası uyuyor sabah 5 6 cıvarı uyanıyordu gunduz uykuları cok kısa en fazla 1 saat son zamanlarda sut gelmıyor dıye aglıyor kıpkırmızı oluyordu.. ayaklarıyla tepiniyordu..
dun saglık ocagına gıttım ve ebeye durumu anlattım.. zaten en son kontrolumuzde yedıklerınden cay kasıgıyla tattırmaya basla demıstı bızımkı tatmakla kalmıyo dewamını ıstıyo yawrum yırtınıyodu. ebede istiyorsa basla dedi.. ama ilk bebekım oldugu ıcın tecrubesızım tabıkı..

sabah 08:00 -09:00 gıbı tam bugday ekmegını ufalıyorum ıcıne beyaz peynır onu rezeneyle ıslatıyorum bırde ıcıne keçiboynuzu pekmezi koyuyorum..

öğlen 13:00 gıbı evde mayaladıgım yogurttan corba kasesının ceyregı kadar verıyorum

aksam 18:00 havuc pazı patates bırazda ınce bulguru haslıyorum blandırdan geçiriyorum kasıkla verrıyorum

yedırdıklerımden sonra emzırıryorum 15 20 dk kadar aksam 8 9 gıbıde uyuyor bılenler tecrubelı olanlar nasıl yapıyorum sızce dogrumu baska altarnatıfler werırsenz sewınırm...

bence menünüz örnek bir menü , cogu menüde gördügüm cici bebe ve labne peynirin cocuga bi faydasi yoktur cici bebe yerine tam tahilli ekmek lapne peyniri yerine tuzu alinmis beyaz penir bence daha saglikli

Yok ben doktor degilim sadece doktorumun onerdigini ve benim uyguladıgımı yazdım. Egzama ile ilgili olarak da nemlendirmeden daha iyi bişi yok dogrusunu yazıyosunuz. Biz bir de hipokort kullanıyoduk ama artık geçti egzamalar.

bebeğiniz kaç aylık benim bebişim 6 aylık erken başladık ek gıdaya ve ememye başladı iyi yiyodu ek gıdaları günde 3 kere filan emiyodu bende ek gıdadan kestim şimdi. emiyo ama vitamin almasıda lazım ne yapmalıyım fikir verirmisiniz?

Bence ek gıdaya agılık verin ama asla anne sütünü de eksk etmeyin tabi. 8 aydan sonra siz ne yiyosanız o da yiyebilir hale gelmeli. tabi bal bakla yumurta beyazı süt ve patrlıcan hariç.

ben de 15 gün sonra ek gıdalara başlayacağım, listeniz oldukça güzel bence :)

artık tecrubelendım sayılır :) kahvaltıyı 2 aydır kestım çünkü doymaya basladı.. zaten kalvaltıya 7. aydan sonra baslayacak. tabi kahvaltıya beraber oturdugumuz için oda atıştırma yapıyor...

bu aralar öğlen evde mayaladıgım yogurttan verıyorum.. cok nadır tadına alıssın dıye yogurtun içine bebe bisküvisi katıyorum

ikindide yarım muz ve yarım nektari veriyorum.. artık meyve suyu vermıyorum meyvenın kendısını yedırıyorum ufak ufak kesıyorum agzına lokma lokma verıyorum cok tatlı çiğniyo :)

aksamda en gec 7 gıbı sebze corbası: kabak havuc batates, yayla corbası,( corbalarımda mutlaka tavuk suyu kullanıyorum hasladıgım tavugun suyunu ayırım bebekım ıcın kullanıyorum)
domateslı sehrıye corbası,

muhallebı vermıyorum tavsıyede etmem acıkcası dr ver dedı ama kullanmak ıstemıyorum...

Back
X