Ben doktorumun soylediklerini ve benim uyguladıklarımı yazayım belki yardımcı olur. şimdi ozellikle 5 ve altıncı aylar arası alışma evresi oldugu icin asla süt miktarında degisiklik yapmıyoruz. kahvaltıda ne veriyosak hemen üzerine emziriyoruzi her ogun bu sekilde. ogun üzeri emzirme olarak gidiyo ama araya yarım saat koyabilirsiniz kusan bi bebekse midesi taşmasın diye. ben 5 ve 6 aylar arası püre olarak veriyodum herseyi ama yemiyodu oğlum. kahvaltıda milupanın sekiz tahıllı ballılarını mı denemedim devam sütüne hazırlamayı mı, anne sütüne hazırlamayı mı meyve suyuna hazırlamayı mı, yemedi yemedi. ama ben de ısrarla tattırrarak devam ettim. oğlenleri corba veriyordum milupa ya da hipp, bazen yiyodu bazen yemiyordu. şimdi altı ayı devirdigimiz icin artık daha rahatı:
Kahvaltı (9:30) - labne, tereyağı, ekmek içi, yumurta sarısı (az olarak başlanıyo) bu söylediklerimi lokma lokma veriyorum cok guzel kahvaltı ediyo, dişleri yok ama şap şap çiğniyo.
Ara öğün (11:30) - anne sütü 120 ml kadar
Öğlen yemeği (13.30 - 14:00 ) - yemek varsa onu yiyor mesela tavuklu patates parça parça hafif elimde ezerek yediriyorum ama yemek yoksa tavuk suyu şehriyeli çorba, tarhana yapıyorum. içine ekmek dograyıp yediriyorum.
Ara öğün - (15.30 - 16:00) - Anne sütü 140 ml kadar
Aksam üstü bazen az muhallebi
Aksam yemegi (19:00) - biz ne yiyorsak, tavuk balık köfte....
Gece (21:00) - devamö sütlü pirinç unlu muhallebi ya da milupa hazır muhallebi
Gece kalktıgında anne sütü
Tüm bu dediklerim icerisinde patlıcan, yumurta beyazı, bal, bakla kesinlikle yasak.