Kaç yaşında anne oldunuz

Asla kendini strese sokacağın bir durum yok. Nasip ne varsa o. Ayrıca stresliyken, bebek beklentisiyle yaşanılan ilişkilerde bebek oranı daha az. Biraz zihninizi salın.
Yaş, evlilik yılı vs... Kimseyi alakadar etmez. Çok özel ve mahrem bir konu bebek meselesi. Kimseyi takmayın bu noktada.

Hayır hayır direk nasihat tarzı başlıyorlar konuşmaya, kendi ailem bile ..

Olabilir ya ne diyeyim.birkaç defa kestirip atsan çözülür bence. Herkes çocuk iatemek zorunda mı bu hayatta.onlara göre istemek normalse ve kimseye acaba dedirtmiyorlarsa sen de istemiyorsun diye millete acaba dedirtme.hayatımı yaşayamıyorum.gençliğimi tüketmek istemiyorum falan de.istesen bile istemiyorum de.

Konuşturmayın ,çocuk yapmayacağım kararım üzerine kendi aile üyelerim bana nasihat etmeye çalıştı, işte bir tane olsun da , yaşlılıkta falan filan da bir iki he he dedim sonra baktım sürekli çocuk konusu açılıyor yeri zamanı geldi kardeşime sen çocuk yaparken bana sordun mu, fikrimi aldın mı dedim böyle baktı suratıma tuhaf tuhaf yani dedim ; bence çocuk insan ömrünün en güzel yıllarını yiyip bitiren bir şey, size niye yaptınız hayatınızı yaşasaydınız diyor muyum demiyorum , bende yapıp yapmayacağımı size sormuyorum, bu kadar. Net olun, insanların özelinize bu kadar müdahele etmesine izin vermeyin, kendi aileniz bile olsa vücut sizin. Bu konuda eşinizin tavrı da çok önemli, benim eşimin ilk evliliğinden iki çocuğu var, o çocuk yapabildiğini kanıtlamış göründüğü için ailesi başlarda soruyordu, bana soramadılar hiç bir zaman da eşimi sıkıştırıyorlardı, en sonunda çocuk yapıp karımı paylaşmayacağım, biz hayatımızı yaşayacağız dedi ve noktayı koydu, biraz da sert bir şekilde yaptı bunu konu kapandı, bir daha kimse konuşmadı. Sizde üzüntünüzü eşinizle paylaşın, bu konuda size destek olmak onun görevi, hayat arkadaşı olmak bunu gerektirir

İnşallah, tedavim devam ediyor bu süreçte çok bunaldım, tatil planımız var her açıdan iyi gelecek diye düşünüyorum, insanlarla pek görüşmüyorum iş ve ev arasında koşturuyorum enerjim sadece bunlara yetiyor zaten , çok teşekkür ederim yorum için

Eşim bu çocuk konusunda çok anlayışlı ailesini uyardı zaten , fakat beklenti hat safhada olduğu için resmen gözümüzün ıçine bakıyorlar şuan, doktor önerileri vs konuları gündeme geldi sonradan tekrar kapandı konu bu sefer benim ailem başladı, artık buna alıştım direk nasip diyorum aksi taktirde benden büyük koca insanları kötü kıracağım...

29 ve 34 yaşında anne oldum eşimde benden 2 yaş büyük. Gayette bilinçli yaşlar bence . Herkesin fikri farklı olabilir ama çocukla büyüme fikrine katılmıyorum. Kadının annelik için fizyolojik ve psikolojik hazır olması çok önemli. Aksi halde sorumluluklar ağır geliyor . Konuşan eş umarım doğum sonrası elinden geleni yapar yardım için

Kuzenim benden küçük bir sene ara ile evlendik o hemen çocuk yaptı ben ise atanmayı bekledim , evet benim bu konuyu kafamdan silmem ve unutmam lazım ama insanlar unutturmuyorlar, Bir anda bir densiz yeniden hatırlatıyor..
Evlilik oturmadan çocuk yapmayı da doğru bulmuyorum . Ne kadar tanırsanız tanıyın aynı evde yaşama geçmişiniz yoksa (önceden cinsel birliktelik yaşamış bile olsaniz) bir evi paylaşmak farklıdır. Siz de kuzeninize ay çok erken hemen sorumlulukla uğraşamam deyi verin . Böyle düşmanca hisler besleyen akrabalara ayrı gıcığım

Ya benim çocuk konusunda hep bir çekincem olmuştur, zor bir çocukluk yaşadım anne baba ayrıydı , çok fazla çocuk istemiyorum açıkçası, bir tane sağlıkla istiyorum rabbimden sonra duruma göre belki 2. Yi ister miyim bilmiyorum, çocuk bakmak vs çok ağır ve zor geliyor aslında, çalışan ve aile desteği olmayan bir bayan olarak çocuk konusu hep beni korkutuyor ya yetemezsem diye , belki de bu psikolojiden dolayı olmadı, herşeyin hayırlısı , insanlarla zaten bu konuları konuşmamak için fazla muhabbete girmiyorum..

Çok teşekkür ederim , moral oldunuz

Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim, sizlerin hayat tecrübelerini okumak bana moral oldu ve yanlız değilmişim dedim, dualarınızda beni unutmayın, rabbim hepimize kalbimizdeki istek ve dileklerimizi hayırlısı ile nasip etsin inşallah

Millet dediğimiz bir kitle var asla susmuyor, buna emin olun. Cocuk yapmazsınız niye yok derler, çocuğunuz olur ayy erkendi derler, bir tane olur ikinciyi sorarlar. Millet yüzünden sinir stres sahibi oldum ya. Belki kötü niyetli değillerdir ama sordukları sorularla insanların psikolojilerini etkiliyorlar. Yaşla anne olmaya hazır hissetmenin bence alakası yok.. Dilerim en kısa zamanda güzel haberler alırsınız.
He bir de bence size bunu ima eden insanları bozmaktan çekinmeyin, ölümlü dünya siz uzuleceginize onlar üzülüp haddini bilsinler

Ben 28 olmak üzereydim anne olduğumda, eşim de 35'ti..
Ben de 1 yıl olmayınca doktora başvurmuştum, sorun bende değil eşimde çıkınca, boşa bekledik demiştik hatta.
Eşimin kücük bir operasyon geçirmesi gerekti ve sonrasında oldu..
Beni çevremdeki insanlar konuşma şekilleriyle çok yaralamaya başlamıştı son zamanlarda.. herkesi tersliyordum ben de artık..

38

Cocugum oldugu halde kardesine verdigin cevaba hasta oldum iyi etmissin agzina saglik…herkes ayni olmak zorunda degil

24 ve 27 yasinda anne oldum. Kimine gore erken gorunebilir. Potansiyelim olsa 34 ve 37 de birer tane daha istiyordum ama 2 cocuk yetermis :) sozun ozu 39 40 yasina kadar gec kalinmis sayilmaz ama sonrasinda gebelik komplikasyonlari ve bebek sagligi icin riskler ciddi manada yukseliyor. Toplum ne kadar modernlesse kadin ne kadar gec evlense de bilimsel gercek bu.

Umarım ben geç kalmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…