- Konu Sahibi Mihrimah Sultann
-
Once bu saglik sorunlarınızı cozmeniz lazim. Cocuk konusu acanlara da bel fıtığı varken hamileligi dusunemiyorum deyip konuyu kapattirin. Yakin oturmuyorsaniz hamilelik icin tedavi surecinden bahsetmeyin.Çok teşekkürler, ya benden sonra evlenen herkes anne oldu ve etrafımdakiler sürekli konuşup bana kızıyorlar, özellikle kendi ailem ve eşimin annesi ( yüzüme demiyor ama ima etti kaç kere) insanlar artık çocuk konusunda akıl vermelere sürekli bana yol gösterme çabasına girdiler son dönemde, ben de başka sağlık sorunları yaşarken bir taraftan bu insanlar çıktı, psikolojim bozuldu sanki ben hiç iyilesemeyeceğim ve anne olamayacağım gibi hissettirdiler, bel fıtığı cıktı beni perişan etti , bir de kuyruk sokumu batması rahatsızlığı çıktı ha bire doktorlardayım, bu süreçte tam 7 kilo verdim gerek üzüntüden gerekse hastalıktan..
Hic korkmayin derim yasiniz daha kucuk ustelik 40 yasinda doguran bayanlar bile var yani. Uzun sure korundugunuz icin vucut o sekilde alistirmis olabilir kendini insallah en kisa zamanda guzel haberleri burdan aliriz..Hanımlar merhaba , bir konu kafama çok takılıyor size danışmaya karar verdim , eşim ve ben memuruz şuanda doğuda görev yapıyoruz, 2 buçuk yıldır evliyim ve henüz çocuğumuz yok ben 27 eşim ise 34 yaşında, çocuk konusunu hep erteledik gerek benim atanmayı beklemem gerekse evliliğe alışma süreçleri derken ilk 1 buçuk yıl korunduk, fakat şimdi 1 yıldır korunmadığım halde hamile kalamadım, belki daha zamanı var ama bu durum beni üzmeye başladı, gerek çevre gerekse eş ailesi konuşmaya başladı bebek konusunda, artık kendimi yetersiz ve mutsuz hissetmeye başladım, doktora gittim kist tedavisi falan gördüm başka rahatsızlıklarım başlayınca tedavim yarıda kaldı, şimdi tekrardan istiyorum yine doktora gitcem ama kalbimde korku var ya hiç çocuğum olmazsa diye, keşke korunmasaydım dediğim zamanlar oldu, sizce 27 yaş anneliğe adım için uygun bir yaş mı, ne dersiniz ?
Ben de bu tarz çevrelerin bu kadar fazla var olduğuna inanmıyorum.bence buradakilerin kuruntusu. Klasik olacak ama öyle şeyler mi kaldı ? Ben neredeyse düğün günü nişanlımdan ayrıldım.en yakın akrabalar, hatta annem bile neden diye sormadı desem yeridir. Hiçbirşey yaşanmamış gibiydi. Acaba siz kendi kedinize ortamdan pay çıkartıyor olabilir misiniz? Bir dönem benim de evlilik takıntım vardı mesela herkes bana laf sokuyormuş gibi gelirdi. Herşeyi üzerime alınırdım.dediğim yaşlar da 21,22. O yazştaki birine kim evlilik baskısı yapacak? Yapacak olan şimdi yapardı.şimdi 28 yaşındayım.inan soran bile yokmuş aslında.Allah askina milletce su "elalem ne der" hastaligindan kurtulalim artik.
Sizden buyugum, evliyim , suan degil hicbirzaman cocuk dusunmuyoruz.
Kimseye laf dusmez, dusurmem.. siz de kimsenin lafini da bu derece yipranacak kadar dikkate almayin lutfen.
Bunlar neyin kafasını yaşıyor artık insanlar 30 dan önce evlenmiyor bileGerçekten öyle mi, insanlar bana 40 yaşına girmişim gibi muamele ediyorlar resmen , kuzenim bile nine olsun niye hala çocuk yok dedi , o kadar üzülüp ağladım ki..
Bana gore 27 yas erken ama sizin ne dusundugunuz onemli. Ben 39 yasinda anne oldum. Ama 37'de evlendim. Daha once evlenseydim belki daha once cocuk dusunurdum ama cogu zaman iyi ki erken anne olmamisim diyorum. Cunku ben 39 yasima gelene kadar cok rahat yasadim. Istedigim gibi gezdim tozdum, egitimime odaklandim. Anne olsaydim bircogunu yapamazdim, cunku annelik ozgurluk kisitlayici bir sey. Kim ne derse desin.Hanımlar merhaba , bir konu kafama çok takılıyor size danışmaya karar verdim , eşim ve ben memuruz şuanda doğuda görev yapıyoruz, 2 buçuk yıldır evliyim ve henüz çocuğumuz yok ben 27 eşim ise 34 yaşında, çocuk konusunu hep erteledik gerek benim atanmayı beklemem gerekse evliliğe alışma süreçleri derken ilk 1 buçuk yıl korunduk, fakat şimdi 1 yıldır korunmadığım halde hamile kalamadım, belki daha zamanı var ama bu durum beni üzmeye başladı, gerek çevre gerekse eş ailesi konuşmaya başladı bebek konusunda, artık kendimi yetersiz ve mutsuz hissetmeye başladım, doktora gittim kist tedavisi falan gördüm başka rahatsızlıklarım başlayınca tedavim yarıda kaldı, şimdi tekrardan istiyorum yine doktora gitcem ama kalbimde korku var ya hiç çocuğum olmazsa diye, keşke korunmasaydım dediğim zamanlar oldu, sizce 27 yaş anneliğe adım için uygun bir yaş mı, ne dersiniz ?
23 yaşında evlnedim. Evlendiğim zaman çocuk hiç istemedim.15 sene kesinlikle denemedim, hamile kalmadım. Ama doğum kontrol hapı kullanmadım. Eşim korundu. 38. Yaşında arkadaşlarında gazıyla bir defa korunmasız denedik ama yumurtlama günümü biliyordım. Hamile kaldım. Kalp atışı oluşmadı. Kürtaj oldum. Doktorum kürtajdan sınra ilk adetten sonra deneyebilirsiniz dedi. Şubat 20 de kürtaj oldum, ilk adetim nisanda oldu. Mayıs ayında yumurtlama döneminde eşimin babası kaza yaptı, boş geçtik. Haziranda denedik. Yine hamile kaldım. Şimdi 26 aylık çocuoum. Yani 38 de hamile kaldım. Çok rahat bir hamilelik ve doğum geçirdimHanımlar merhaba , bir konu kafama çok takılıyor size danışmaya karar verdim , eşim ve ben memuruz şuanda doğuda görev yapıyoruz, 2 buçuk yıldır evliyim ve henüz çocuğumuz yok ben 27 eşim ise 34 yaşında, çocuk konusunu hep erteledik gerek benim atanmayı beklemem gerekse evliliğe alışma süreçleri derken ilk 1 buçuk yıl korunduk, fakat şimdi 1 yıldır korunmadığım halde hamile kalamadım, belki daha zamanı var ama bu durum beni üzmeye başladı, gerek çevre gerekse eş ailesi konuşmaya başladı bebek konusunda, artık kendimi yetersiz ve mutsuz hissetmeye başladım, doktora gittim kist tedavisi falan gördüm başka rahatsızlıklarım başlayınca tedavim yarıda kaldı, şimdi tekrardan istiyorum yine doktora gitcem ama kalbimde korku var ya hiç çocuğum olmazsa diye, keşke korunmasaydım dediğim zamanlar oldu, sizce 27 yaş anneliğe adım için uygun bir yaş mı, ne dersiniz ?
Ben 31 yaşında anne oldum tüp bebekleHanımlar merhaba , bir konu kafama çok takılıyor size danışmaya karar verdim , eşim ve ben memuruz şuanda doğuda görev yapıyoruz, 2 buçuk yıldır evliyim ve henüz çocuğumuz yok ben 27 eşim ise 34 yaşında, çocuk konusunu hep erteledik gerek benim atanmayı beklemem gerekse evliliğe alışma süreçleri derken ilk 1 buçuk yıl korunduk, fakat şimdi 1 yıldır korunmadığım halde hamile kalamadım, belki daha zamanı var ama bu durum beni üzmeye başladı, gerek çevre gerekse eş ailesi konuşmaya başladı bebek konusunda, artık kendimi yetersiz ve mutsuz hissetmeye başladım, doktora gittim kist tedavisi falan gördüm başka rahatsızlıklarım başlayınca tedavim yarıda kaldı, şimdi tekrardan istiyorum yine doktora gitcem ama kalbimde korku var ya hiç çocuğum olmazsa diye, keşke korunmasaydım dediğim zamanlar oldu, sizce 27 yaş anneliğe adım için uygun bir yaş mı, ne dersiniz ?
Yıllardır d.kontrol hapı ile korundum hamile kaldım iki kez.Bu hurafeHanımlar merhaba , bir konu kafama çok takılıyor size danışmaya karar verdim , eşim ve ben memuruz şuanda doğuda görev yapıyoruz, 2 buçuk yıldır evliyim ve henüz çocuğumuz yok ben 27 eşim ise 34 yaşında, çocuk konusunu hep erteledik gerek benim atanmayı beklemem gerekse evliliğe alışma süreçleri derken ilk 1 buçuk yıl korunduk, fakat şimdi 1 yıldır korunmadığım halde hamile kalamadım, belki daha zamanı var ama bu durum beni üzmeye başladı, gerek çevre gerekse eş ailesi konuşmaya başladı bebek konusunda, artık kendimi yetersiz ve mutsuz hissetmeye başladım, doktora gittim kist tedavisi falan gördüm başka rahatsızlıklarım başlayınca tedavim yarıda kaldı, şimdi tekrardan istiyorum yine doktora gitcem ama kalbimde korku var ya hiç çocuğum olmazsa diye, keşke korunmasaydım dediğim zamanlar oldu, sizce 27 yaş anneliğe adım için uygun bir yaş mı, ne dersiniz ?
Ama herkes olmuyor diyemiyor.. bizim insani mizi bilirsin hemen olmuyormus derler..yani bir surec bu su donemde o kadar cok kisi tedavi oluyor ama sanki kisirmissin gibi muamele ediyolarBen 31 yaşında anne oldum tüp bebekle
6 yıl olmadı 25 yaşında evlenmiştim.
Hiç bir yetersizlik duygusu falanda yaşamadım kime ne yani sorana da olmuyor valla dedim
Sesleri kesildi
Baktım baya olmadı tüp bebek yöntemine geçtim bende işte ilk deneme de tuttu
Hiç bir sebepte yoktu eşimde de bende sebepsizdi yani
Çok teşekkürler, ya benden sonra evlenen herkes anne oldu ve etrafımdakiler sürekli konuşup bana kızıyorlar, özellikle kendi ailem ve eşimin annesi ( yüzüme demiyor ama ima etti kaç kere) insanlar artık çocuk konusunda akıl vermelere sürekli bana yol gösterme çabasına girdiler son dönemde, ben de başka sağlık sorunları yaşarken bir taraftan bu insanlar çıktı, psikolojim bozuldu sanki ben hiç iyilesemeyeceğim ve anne olamayacağım gibi hissettirdiler, bel fıtığı cıktı beni perişan etti , bir de kuyruk sokumu batması rahatsızlığı çıktı ha bire doktorlardayım, bu süreçte tam 7 kilo verdim gerek üzüntüden gerekse hastalıktan..
Eşim ailesi ile konuştu bana bişey demiyorlar ama korunmanın zararları vs konulara değindiler kaç kere..
Evet Çok doğru söýlüyorsunuz bu psikolojiden çıkmam lazımAileler, çevre, herkes çocuk sahibi oldu bu forumda milyon kere okudum bu cümleleri, etmeyin yapmayın, gençliğinize yazık Çocuk son derece özel ve bireysel bir konu, kimsenin vücudunuz üzerinde söz hakkı yok, sorma ya da eleştirme hakkı da yok. Bir sürü rahatsızlık geçirmişsiniz fıtık vs... bunlar gebelikte sıkıntı yaratabilecek durumlar, biraz kendinize zaman verin, gerçekten istiyor musunuz, vücut durumunuz nasıl bir dinlenin. Allahın verdiğinde de vermediğinde de bir hayır vardır, millet konuşur, bir tane yaparsınız ikinci derler ağızları torba değil, bu kadar etraf odaklı yaşamayın, gencecik insansınız,biraz nefes alın, onca hastalık geçirmişsiniz bir toparlanın, eşinizle biraz hayatın tadını çıkarın, yazıktır üzülüyorum sizin gibi genç insanlara, biraz rahat olun, kendinize dikkat edin, Rabbim hayırlı zamanda versin inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?