Kaç yaşında anne oldunuz

Once bu saglik sorunlarınızı cozmeniz lazim. Cocuk konusu acanlara da bel fıtığı varken hamileligi dusunemiyorum deyip konuyu kapattirin. Yakin oturmuyorsaniz hamilelik icin tedavi surecinden bahsetmeyin.
Ben 20 yaşımdan sonra evlendim. 2. Evlilik yildonumumden sonra hamile kaldim. Pco ve yumurta tembelligi vardi o yüzden de tedavi oldum. Yaşım küçüktü ama bekleyim olur nasilsa diyemedim çünkü sorunlarim vardi. Eşimde de testlerde bazi sikintilar cikmisti mesela. Siz tek gitmeyin doktora ayni zamanda eşiniz de test versin

Ben 27 yaşında anne oldum.Ben o zaman hazırdım Allah nasip etti oldu.
Siz de artık hazır hissediyormuşsunuz.İnşallah en kısa zamanda olur.
Ama en sağlıklısı önce bi doktora gidip muayene olmak.

Hic korkmayin derim yasiniz daha kucuk ustelik 40 yasinda doguran bayanlar bile var yani. Uzun sure korundugunuz icin vucut o sekilde alistirmis olabilir kendini insallah en kisa zamanda guzel haberleri burdan aliriz..
Bu arada benim yengem de sizin gibi 2 seneye yakin korundu sonra hamile kalmak isteyince 6,7 ay olmadi cocugu korkmaya baslamisken hamile oldugunu ogrendik.
Doktorunuza danisin tavsiye ederse eger folik asit kullanin saglikli bi gebelik gecirmek icin.

Ben bu isin asiri derecede stresten etkilendgne defalara sahit oldum. Her yasayanin anlattığından duydum, cok eminim, biliyorum ki: iliskiye girerken , hadi bebek olsun diye, aklinizda bu fikirle, gunleri sayarak, yunurtlama vs dusunerek girdiugnizde bu is olmuyor. Tabi doktora da gidin, fiziksel bir engeliniz yoksa, yuzde yuz sebebi bu. En buyuk hata etraftakilere "artik bebek istiyoruz, deniyoruz" demek. Beklentiye girip soru sormalarina mahal vermek. Surekli "henuz dusunmuyoruz" deyip agizlarini kapatmaniz lazim. Bi arkadasim 1 sene korunduktan sonra 1 sene denediler olmadi. Sonunda doktora gitti. Hicbir engel yok gercekten. Ama olmuyordu. Tedavi yontemlerini dusunmeye baslayacakti. Kendisi stresli ve surekli kafaya takan insanlardan. Anannesi vefat etti o arada. Diyordu ki "annem o gunlerde cok perisandi, ben hep anneme yardim edioyrdum, babannemin evini temizledim gidip, annemin evini temizledim, herkesi ben cekip ceviriyordum evde, cok zordu" dedigi donemde "cocugum olacak mi acaba" stresini unuttugu icin hamile kaldi. O da buna cok inaniyor. Bisuru kisiden de boyle ornekler duydum.

Allah askina milletce su "elalem ne der" hastaligindan kurtulalim artik.
Sizden buyugum, evliyim , suan degil hicbirzaman cocuk dusunmuyoruz.
Kimseye laf dusmez, dusurmem.. siz de kimsenin lafini da bu derece yipranacak kadar dikkate almayin lutfen.
Ben de bu tarz çevrelerin bu kadar fazla var olduğuna inanmıyorum.bence buradakilerin kuruntusu. Klasik olacak ama öyle şeyler mi kaldı ? Ben neredeyse düğün günü nişanlımdan ayrıldım.en yakın akrabalar, hatta annem bile neden diye sormadı desem yeridir. Hiçbirşey yaşanmamış gibiydi. Acaba siz kendi kedinize ortamdan pay çıkartıyor olabilir misiniz? Bir dönem benim de evlilik takıntım vardı mesela herkes bana laf sokuyormuş gibi gelirdi. Herşeyi üzerime alınırdım.dediğim yaşlar da 21,22. O yazştaki birine kim evlilik baskısı yapacak? Yapacak olan şimdi yapardı.şimdi 28 yaşındayım.inan soran bile yokmuş aslında.

Kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman anne olmak daha iyi sorumluluğu almak geceleri uyanmak ve herşeyden fedakarlık edecek kişi sizsiniz. Tabii korunmadığınız halde olmuyorsa bir doktora gitmek gerekir

Bana gore 27 yas erken ama sizin ne dusundugunuz onemli. Ben 39 yasinda anne oldum. Ama 37'de evlendim. Daha once evlenseydim belki daha once cocuk dusunurdum ama cogu zaman iyi ki erken anne olmamisim diyorum. Cunku ben 39 yasima gelene kadar cok rahat yasadim. Istedigim gibi gezdim tozdum, egitimime odaklandim. Anne olsaydim bircogunu yapamazdim, cunku annelik ozgurluk kisitlayici bir sey. Kim ne derse desin.

23 yaşında evlnedim. Evlendiğim zaman çocuk hiç istemedim.15 sene kesinlikle denemedim, hamile kalmadım. Ama doğum kontrol hapı kullanmadım. Eşim korundu. 38. Yaşında arkadaşlarında gazıyla bir defa korunmasız denedik ama yumurtlama günümü biliyordım. Hamile kaldım. Kalp atışı oluşmadı. Kürtaj oldum. Doktorum kürtajdan sınra ilk adetten sonra deneyebilirsiniz dedi. Şubat 20 de kürtaj oldum, ilk adetim nisanda oldu. Mayıs ayında yumurtlama döneminde eşimin babası kaza yaptı, boş geçtik. Haziranda denedik. Yine hamile kaldım. Şimdi 26 aylık çocuoum. Yani 38 de hamile kaldım. Çok rahat bir hamilelik ve doğum geçirdim

Ben 31 yaşında anne oldum tüp bebekle
6 yıl olmadı 25 yaşında evlenmiştim.
Hiç bir yetersizlik duygusu falanda yaşamadım kime ne yani sorana da olmuyor valla dedim
Sesleri kesildi
Baktım baya olmadı tüp bebek yöntemine geçtim bende işte ilk deneme de tuttu
Hiç bir sebepte yoktu eşimde de bende sebepsizdi yani

Yıllardır d.kontrol hapı ile korundum hamile kaldım iki kez.Bu hurafe

Ama herkes olmuyor diyemiyor.. bizim insani mizi bilirsin hemen olmuyormus derler..yani bir surec bu su donemde o kadar cok kisi tedavi oluyor ama sanki kisirmissin gibi muamele ediyolar kaldi ki kisir olsanda Allahtan gelmis

27 ne ki? Hiç telaş edilecek zaman değil. Şu zamanda daha yeni annelik zamanınız gelmiş hatta. Ben 32de doğurdum. 29da evlenmiştim hiç telaş yapmadım 1,5 sene korundum. 1,5 sene sonra da bıraktıktan kısa süre sonra hamileydim. 30 sonrası değil 40 sonrası olsa evet korkanilirsiniz ama 20ler 30lar endişe edilecek yaşlar değil

Ya şöyle düşünün bel fıtığı kuyruk sokumu gibi rahatsızlıklarınız hamile kaldıktan sonra ya da bebek küçükken ortaya çıksa sizin için çok çok daha fazla zor olurdu.

Olmuyorsa vardır sebebi. Ayrıca yaşınız çok genç. Artık insanlar 27 yaşında evlenmeye bile erken gözüyle bakıyor.

Öncelikle tüm tedavilerinizi bitirin. Kendi kendinize rahim filmi çektirmeyi düşünmeyin mutlaka süreci bi kadın doğum uzmanıyla yönetin ve size bu stresi yaşatacak insanlarla iletişimi minimuma indirin.

İmkanınız varsa izin alıp eşinizle başbaşa sakin bi tatil yapın kendinizi bi arındırın.

Umarım çok daha fazla üzülüp yıpranmadan anne olursunuz.

Ben de iki seneye yakım doğum kontrol hapı kullandım. Bıraktıktan sonraki üçüncü ayda hamileydim.
Hatta kadın doğumcum doğum kontrol hapının regli düzenlemesinden dolayı daha kolay gebelik oluşturduğunu düşünüyordu.
Koca karı uydurmalarına aldırmayın. Ben aralıkta hapı bıraktım martta hamileydim. Ki yaşımda 31di

Aileler, çevre, herkes çocuk sahibi oldu bu forumda milyon kere okudum bu cümleleri, etmeyin yapmayın, gençliğinize yazık Çocuk son derece özel ve bireysel bir konu, kimsenin vücudunuz üzerinde söz hakkı yok, sorma ya da eleştirme hakkı da yok. Bir sürü rahatsızlık geçirmişsiniz fıtık vs... bunlar gebelikte sıkıntı yaratabilecek durumlar, biraz kendinize zaman verin, gerçekten istiyor musunuz, vücut durumunuz nasıl bir dinlenin. Allahın verdiğinde de vermediğinde de bir hayır vardır, millet konuşur, bir tane yaparsınız ikinci derler ağızları torba değil, bu kadar etraf odaklı yaşamayın, gencecik insansınız,biraz nefes alın, onca hastalık geçirmişsiniz bir toparlanın, eşinizle biraz hayatın tadını çıkarın, yazıktır üzülüyorum sizin gibi genç insanlara, biraz rahat olun, kendinize dikkat edin, Rabbim hayırlı zamanda versin inş

30 yaşındayım evli değilim aday bile yok. Yumurta rezervim azalmış. Kaç doktora gittiysem çocuk istiyorsan elini çabuk tut diyorlar. Bırak anne olmayı evlenebileceğimi bile düşünmüyorum artık. Niye bunu anlattım , demem o ki rahat olun ciddi sıkıntılar yoksa vakti gelince olur .Sizin yaşta sıkıntı yok. Şimdi sürekli düşünüyorsun ondan stres yapınca da olmuyor. Aile çevre baskısı insana stresten başka bir şey vermiyor. Bir çocuk dünyaya getireceksen maddi manevi her şeyini düşünmek zorundasın. O akıl verenler yanında olmayacak.

Evet Çok doğru söýlüyorsunuz bu psikolojiden çıkmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…