aslen Sakaryalıyım 2,5 sene önce eşimle kaçarak evlendim..neden derseniz eşim aslen mardinli ama mersinde dogmus büyümüş ailem buna karşı çıktı bende en son çare aldım eşyalarımı ve kaçtım evlendim tabi uzun sürmedi 1 ay içinde ailemle aramızı düzelttik ve geçte olsa isteme kına düğün hepsi yapıldı olayda tatlıya bağlandı.suan allahıma cok sükür hiçbir sorun yok..
slm kızlar bende kaçarak evlendim
4,5 yıl önce.mutluyum ve yakında bebişimiz olucak.
ama bu yıla kadar eşimle çok tartışmamız oluyordu
bizim.
maddi olarak ne benim ne onun ailesi yardımcı oldu.üstelik kaynanamın 7 ay kahrını çektim.sonunda beraber oturmaktan ayrıldık.benim düğünümü bile yapılmadı eşya alınmadı.kaynanada varlıklı üstelik.ailemden yardım istedim olmadı.kocam gururuna yedirmedi ben halledicem dedi ama o da yapamadı.2 yıl ailemin yüzüne bakamadım.eşimle çalışarak beraber eşya aldık.hala taksidim bitmedi.çok zorlandık.başımızdan çok olay geçti.kaynanamla ve ailesiyle asla görüşmüyorum.bizim evliliğimizi çok yıprattılar.bir çöp iğne bile bana alınmadı çok zor günlerim oldu agladım hastalandım.eşim sürekli iş degiştirdi.çünkü istanbulda kiralar yüksek maaşlar düşük.daha 1 ay önce işten ayrıldım.hala borç batağındayız.gelinlik giyememek çok agrıma gitti.keşke kaçmasaydım hep dedim.maddi sorunlar belimizi büktü.şimdi doğacak bebişim için teselli oluyorum kocamı çok seviyorum ama ailesinden nefret ettim.maddi sorunlardan ikimizde bunaldık zamanında.gece gündüz ek işler yapıp azimle çalıştı ama yetişemedik giderlere.pazarı bile tatili olmadı kocamın.şimdi çok yalnızım aileme uzagım senede 1 kere görmeye gidebiliyorum.genç kızlara tavsiiyem ailenizi dinleyin uzaga gelin gitmeyin.evleneceginiz insanı iyi tanımadan ailesini iyi tanımadan görünüşe aldanmayın.
pişman olmak demeyelim de şöyle şimdi heryerin iyisi de var kötüsü de doğal olarak doğunun da iyiside var kötüsüde ben sanslıyım hem esim hemde esimin ailesi okumuş kültürlü insanlar yani yobaz değiller o acıdan evet yaptıklarına üzgünler suan..
çok yakınımda yok ama komşularımda var
kayınvalidemin kapı komşususun 2 kızı vardı
büyük kız 19 yaşında nişanlı,ilginç olan nişanlısına kaçtı 3 ay baba evine dönmedi,babası düğün yapalım hemen dedi ama kız gelmek istememiş,hemende hamile kaldı 7 aylık felandı galiba boşandı geldi..
küçük kız 17 yaşında oda ablasının aklına uyup kına günü evden kaçtı,bizde kınadaydık..millet bocalamıştı bi anda,hayır zaten 2 gün sonra evleniyorsun niye kaçarsın ki nişanlına,babası şerefimi 2 paralık ettin diye gitmemişti düğününe,1 seneye varmadan şiddet yüzünden baba evine dönüp boşandı.
gerçi bu iki kardeşin ruh sağlığı pek yerinde deildi..
eski mahallemizden bi kız kaçıp evlenmişti,mezhep farkı yüzünden onlar gayet mutlu mesutlar çocuklarıda var..
ellerine sağlık yorulmamış yazmışsın sevindim onların adına bir ömür boyu bir yastıkta kocasınlar inşallahbenim kuzenim de 2008 haziranında kaçarak evlendi,eşi ozaman sevgililerdi tabi akdeniz de yaşıyordu biz istanbul kuzenim ünide okurken netten tanıştı,benide tanıştırdı net üzerinden annesi de biliyordu,ama herkes mesleğini eline alacağını ondan sonra evleneceğini düşünüyordu,talibide bayaa çoktu,olay şöyle gelişmiş bizim kız mezun olup geliyor, anne ve babasına çocukla ciddi düşündüklerini söylüyor babası da -olmaz önce mesleğini eline al diyor biraz bağırıyor
o gece bizim kız oğlanı arıyor olanları anlatıyor o da ilk uçakla istanbula geliyor,bizim kız arkadaşa gitcem diyor gidiş o gidiş ..kaçtığı ortaya çıkıyor ama kuzenim ile konuşamıyorlar oğlanın ailesi onlar yok nerde bilmiyoruz falan diye oyalıyor 1-2 hafta sonra kuzen arıyor anne iyiyim falan diyor, annesi de bu iş böyle olmaz benim senin gibi kızım yok vs diyor kapıyor telefonu, bunun üstüne benim valide arıyor oğlanla konuşuyor,yapmayın etmeyin tamam olan olmuş ama getir kızı baba evinden çıksın falan diyor ama oğlan kabul etmiyor( bi ton da laf söyleditemmuzda düğünleri olacağını öğreniyoruz ama kimse gitmiyor.. ve işte geldik esas mevzuya barışma 2008 in eylülünde biz ve kuzenimin ailesi bazı sebeblerden beraber akdenize taşındık kıza yarım saat uzaktık yani,ama kızın ailesi öldür allah istemeyiz diyorlardı diyorlardı da bahsi geçince gözleri doluyordu babam kuzenimle ve eşiyle iletişime geçmiş organize etmiş herşeyi bana söyledi ama sakınn haa dayınlara söyleme dedi, annemde biliyordu ,nasıl heycanlıyım biz beraber büyüdük kardeş gibiyiz :) plan şu bunlar bayram sabahı erkenden bize gelcek ,biz bunları saklaycaz ,dayımlarda gelcek bizde keşkek yapılır bayramlarda keşkek yemeye işte o zaman barıştırcaz.. sabah oldu bunlar geldi ,babam gitti aldı onları ,annem falan hep ağladık tabi ama acele etmemiz lazımdı namazdan sonra bize gelecek herkes! bunları odaya aldık
dayımlar geldi, yengem keşkek yapmaya başladı, babamda ağız yokluyor:) işte şimdi x de burda olsaydı he nasıl olur du kötü mü olurdu? yengem de o benim için öldü enişte diyor ama gözler dolu dolu ,,halamlarda geldi tam sofraya oturcaz kuzen ve eşi çıktılar odadan, yengem hem ağladı( şuan yazarken bile ağlıyorum)hem sarıldı hem sitem etti.. dayım da ağladı ama kafasını çevirdi kuzenim çok ağladıdamat sessizce durdu kuzenim onu tembihlemiş ne derlerse desinler karışmayacaksın diye.. sonra bunlar kalktı gitti evlerine kuzen ve eşi bizde kaldı öylece napcaz şimdi biz dediler annemde düşün peşlerine kapıdan kovacak değiller ya dedi( evlerimiz yakındı) yarım saat sonra aradım dayımları noldu meraktan ölcez, kuzenim açtı telefonu gelsene sibel dedi bir gittim ooooo yengemle kuzen bişiler hazırlıyor dayımla damat maç muhabbetinde :) sonra kuzenm hamile kaldı hamileliğini annesinde geçirdi damat anlayış gösterdi sağolsun( kaynanası falanda iyilermiş öyle dedi)şimdi 2,50 yaşında dünyalar güzeli bir kızları var karı koca çalışıyorlar kızları kuzenimin annesigilde kalıyor hafta sonları bir araya geliyorlar mutlular çok şükür:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?