Kaçarak evlenenleevlenenler

Kaçarak mutlu olan vardır elbette ama anne baba gönlünü kırıyorsunuz, bir nevi onları hiçe sayıyorsunuz.Sonrasında nasıl oluyor mutluluk bilemedim ki.Biraz vicdanla alakalı sanırım.Bir ablam kaçtı benimde vakti zamanında, ama öyle istetip vermeme fln yok hiç istetmemden kendini, direkt kaçtı gitti.Bana göre kendisini ve ailemizi çok aşağıladı.Çok şahit oldum mutsuzluklarına ama yine devam eden bir evlilik. Ben bilmiyorum ama kaçmak anne babayı üzmek, yok saymak bana göre değil, Allah'ta öyle deneyimler yaşatmadı şükür.

yazık sizin gibilere. Annenize babanıza yazık... Burda çocuktan bahsediyoruz sizde öyle bir yazıyorsunuz ki.. Vallahi tiksinme geliyor bazı kadınlardan bana. Kadın kadını anlar kadın kadını bilir diye gördük biz. Ama siz resmen gayrimeşruluğa davetiye veriyorsunuz.

bende daldım abla çok hırslandım..

Üzülüyorum bilinçsiz gençlere..
Üzülüyorum onların ailelerine..
Üzülüyorum bir erkeğin kölesi olmalarına..

Vala kim ne derse desin ben mutluyum hicte pisman degilim pismanda olabilirdim ama sansliyim ki iyi bi eşe iyi bi aileye denk geldim. 14 kez istemeye geldiler ha baktik olmuyor bizde kactik. Iyi de yaptim. Dusuncenize saygim var. Ama sizinde sayginiz olsun ne yapmaliyim anlamadim ah kactim pismanim cok kotu zart zurt mu diyim. Tobeee yarabbimmm.
mutlu olun bize ne!!! Burada bir çocuğa akıl vermeyin gidin nereye ne mesajı vermek isterseniz verin ama burada GAYRİMEŞRULUĞA onay vermeyin.

canım burda şimdi başlar bazıları yagılamaya,atıp tutmaya hiç canını sıkma.hatta hadizce azarlarlar bile hiiççç takmaaaaa....
anladığım kadarıyla yaşın küçük ablan sayılırım.bak canım kaçmak çözüm değil.madem seviyorsun otur anlat anlamadılar mı bekle sabırlı ol, belli bir süre sonra tekrar dene yine mi olmadı,araya sevdiğin mantıklı olgun kişileri yok ama sakın kaçma.

ailene bunu yaşatma.şimdi çocuk sahibi olmadığın için bunu asla anlamayamazsın.benim kızım var empati kuruyoru dünya başıma yıkılır.hangi anne baba kızının duğagını sürüye sürüye belinde kırmızı kurdelesiyle evden çıkarmak istemez.asla hiçbir anne bana ne kadar kötü olursa olsun bunu hak etmez.koca her zaman bulunur ama aile yok bulamazsın.sevdiğinle bugün iyisin yarın kötüsün.bak boşananlara binlerce ne yapıyorlar elinde bir meslek birikim yoksa doğru ailsinin yanına.sakın olan ailenin kapısını kapatma ablacım.bekle İnan bir gün ikna olacaklardır.

evlendiğinde eşin ve ailesi yeri geldiğinde bunu yüzüne vuracaklardır.sakın güvenme insan oğlu çiğ süt emmiştir.
bir huzursuzlukta memnuniyetsizliğinde ki mutlaka olacak sana söylenecEk söz şu KENDİ AYAĞINLA GELDİN KAPINDA YATMADIK BİZİM OĞLANLA EVLEN (VEYA BENİMLE EVLEN) DİYE .. bu lafı yutabilcekmiisin. sakın ablacım yapma
ne aileni üz nede kendini bu duruma sok.bekle sabret mutlaka bir gün ailen pes edicek ve evet diycek.sakı ablacım bu fikri aklından sil çıkar böyle birşey ok....

Vala kizimda eger benim gibi mutlu olacaksa kacsin. Sewdigine kavussun. Ne yapayim yani. Benim basimdan talihsiz bi nisanlilik gecti ustelik ailem istedigi icindi. Sewemeyince asik olamayinca insan nasil mutlu olabilir ???????????? Allaha bin sukur ve Allah herkese benimki gibi mutlu huzurlu bi ewlilik nasip etsin. Alan razi vermeyiptte sonradan gonlu rahat olan da razi :KK66:))))) iki yildir ewliyim halaaa ilk gun ki gibi mutluyum. Vala dedigim gibi herkese denk gelmez iyisi. Ama bana geldi. Kinayeli tebriklerin icinde tesekkur ederim tatlimmm neticede bende mutluyim aileminde ici rahat kizi mutlu diye gerisi bosssssssss

Büyüğünüz olarak ne diyeceğimi şaşırdım..
Susmayı tercih ediyorum...

Ben akil vermedim dikkatinizi cekerim. Arkadasin biri hangi kacanlar mutlu git bi sor demis. Bende ona kizdim her kacan mutsuz diye bisey yok bunu anlatmaya calisiyorum. 18 yasinda gencecik kiz tabikide kacmasin ama her kacanada mutsuzlar diye yakisim yapmasinlar

Üzülüyorum bilinçsiz gençlere..
Üzülüyorum onların ailelerine..
Üzülüyorum bir erkeğin kölesi olmalarına..

İşte bende buna üzülüyorum, sonra burada gelip ağlıyorlar ya, sonra onu istemeyen sokağa atan adamdan alacakları nafakanın hesabını yapıyorlar ya deliye dönüyorum. Kızıyorum hepsine, sonra tepki alıyorum. Erkekleri tutuyorsun diyorlar, hayır efendim erkekleri tutmuyorum. Ben kadınların, kendi kendilerini uçurumdan atmasına kızıyorum, ben kadınların kendini bir erkeğe köle etmesine kızıyorum, ben kadınların kendini acınası bir varlık gibi göstermesine kızıyorum. Ve belkide çok vicdansızca ama, kaçarak evlenen, okulunu bırakarak evlenen, kocam baksın ben çalışmam diyerek kendisini kocasına köle eden kadınların düştükleri duruma üzülmüyorum...Ayy çok delirdim sabah sabah, birazdan duruşmaya gidicem aklımı toplamam gerek.

sevgili konu sahibi size kaymayın demeyeceğim
herkes kendi hayatını yaşar, sweçimlerini kendi seçer,tercihler yapar ve bu tercihler sonucunda mutlu ya da mutsuz olur
bakın yaşını 18 miş
ne kadar büyük bi yaş
çok geç kalmışsınız hayata atılmak için
hemen kaçın evlenin erkek arkadaşınızla
burada insanlar size gerçekleri göstermek için baya uğraşmış ama boşuna uğraşmış
keşke uğraşmasalardı
bakın siz hayata pembe gözlüklerle bakıyorsunuz
neymiş anneniz sizin sigara içmenize kızmış,neymiş nişanlanmak üzereyken karşı çıkmış
ne kadar basit ve sudan sebepler sunuyorsunuz.
eminim anneniz çok haklıdır.kadıncağız kimbilir ne gördü nişanlı adayınızda da nişana karşı çıktı
olayları bir de annenizden dinlemek nasip olsaydı keşke
1 dakika durmadan hemen kaçın
siz sanıyorsunuz ki hiç sorun yaşanmayacak,hep mutlu olacağız
yok öyle bi dünya canım kardeşim
bak ben severek evlendim.ailem karşı çıkmadı.üstelik evlendiğimde 25 yaşında,üniversite mezunu ve iş sahibiydim. ama buna rağmen gözüm körmüş diyorum.evlenince o çok sevdiğin,senin bi damla göz yaşın için dünyayı yakacak adam gidiyor bambaşka biri geliyor.hadi adam iyi çıksa bu sefer kv derdi yaşayacaksın.
sadece ben mi?etrafımdaki evliliklerin %97 si mutsuz
teyzemin kızı severek evlendi. babası damat adayını hiç istemedi ama bi şekilde ikna ettiler.kuzenim evlendiğinde 18 yaşındaydı.sonuç ne oldu? boşanma
hem de maddi açıdan ailesi damadın borçlarını kapatıp sürekli destek olduğu,2 tane çocuğu olduğu halde
bak daha çok toysun ama ne dersek boş
allah yardımcın olsun
dene ve evlilik denen şeyin ne kadar kötü olduğunu gör
sen annenin sana sigara içme demesini kaldıramıyoersun daha peki kocan sana "ee yeter içmeyiver şu sigarayı ben senin 2 dakkalık zevkine para yetiştirmek zorunda mıyım" dediğinde kaldırabilecek misin
ya da canın istemiyor diye eşinle sevişmek istemediğin için eşinden duyacağın hakaretleri kaldırabilecek misin?
ütü,yemek,çamaşır,bulaşık,temizlik gibi işlerden biri eksik olduğunda eşinden dayak yesen /kötü söz işitsen buna dayanabilecek misin
beğendiğin bi şeyi aldın diye eşin sana laf söylediğinde dayanabilecek misin
kv,kp varsa görümcenin ya da eşinin ailesinin seni aşağılamasına dayanabilecek misin?
nasıl olsa ailesi kabul etmez,bizden başka şansı gidecek yeri yok diye eşinin ve ailesinin sana istediklerini yapmasına izin ver. ver de bak bakalım dünya kaç bucakmış
bunları gerçekten merak ediyorum
benim 3,5 yaşında bi kızım var ve o böyle bişeyi(kocaya kaçmak) bırak yapmayı aklından geçirmiş olsa içim parçalanır
allah ailene sabır versin
sana da hidayet versin.dediğin gibi git kaç.yaşa ve sonuçlarını gör.

Wala abarttiniz durumu bu ne arkadas gulesim geliyor yahuuu ailemde mutlu sizene bundan ilahii :KK70: :KK70:
Burdaki konu sahibine ne faydası var bunun şimdi.
aksine olumsuza teşvik başka bişey değil.
bi arkadaş t ayazmış.kumar oynamış kazanmışssın.
şanslısın ki şimdi kaçtım oh çok ta mutluyum sefam olsun diyebilecek moddasın.
ama öteki kaybedenler ki bunlar genelde %99 filandır-onlar bu modda değiller malesef.
bu gerçeği senin mutlu olmuş olna değiştirmiyor.
Allah daim etsin bu arada.
ama burada bir çocuktan söz ediyoruz.
ona daha aklıselim yaklaşmak lazım.

Ben akil vermedim dikkatinizi cekerim. Arkadasin biri hangi kacanlar mutlu git bi sor demis. Bende ona kizdim her kacan mutsuz diye bisey yok bunu anlatmaya calisiyorum. 18 yasinda gencecik kiz tabikide kacmasin ama her kacanada mutsuzlar diye yakisim yapmasinlar

Çok gencsin burada yenisin eğer eski birü ye olsaydın kaçarak evlenenlerin sıkıntılarını burada okusaydın bizlerin ne demek istediğini çok iyi anlardın..

İşte bende buna üzülüyorum, sonra burada gelip ağlıyorlar ya, sonra onu istemeyen sokağa atan adamdan alacakları nafakanın hesabını yapıyorlar ya deliye dönüyorum. Kızıyorum hepsine, sonra tepki alıyorum. Erkekleri tutuyorsun diyorlar, hayır efendim erkekleri tutmuyorum. Ben kadınların, kendi kendilerini uçurumdan atmasına kızıyorum, ben kadınların kendini bir erkeğe köle etmesine kızıyorum, ben kadınların kendini acınası bir varlık gibi göstermesine kızıyorum. Ve belkide çok vicdansızca ama, kaçarak evlenen, okulunu bırakarak evlenen, kocam baksın ben çalışmam diyerek kendisini kocasına köle eden kadınların düştükleri duruma üzülmüyorum...Ayy çok delirdim sabah sabah, birazdan duruşmaya gidicem aklımı toplamam gerek.

Bir laf vardır,kendi düşen ağlamaz derler..
Demekki herşeyi göze alıp gidiyorlar..
Benşm aklım mantığım bunu kabul etmiyor..

Bir laf vardır,kendi düşen ağlamaz derler..
Demekki herşeyi göze alıp gidiyorlar..
Benşm aklım mantığım bunu kabul etmiyor..
sorun burada işte.
neye göze aldıklarını bile bilmiyorlar.
gözleri o kadar kör ki.
olan ailelere oluyor.
böyle büyük bür üzüntüyle hem kendilerini hem aileleri yakıyorlar

Pardon da, neyden kaçıyosun? Atlı mı kovalıyo?
Eğer çok çok kararlıysan diplomanı koy cebine, al eline işini, dur ayaklarının üstünde. O zaman kendi hayatın üzerinde söz hakkın olsun. Ailene resti çekiyosan da o zaman çek.
Şimdi kaçınca nolucak sanıyosun?
Kocam beni el üstünde tutucak, beni doğuran büyüten anayı babayı bile sildiğime değicek bi hayat yaşıycam. Hiç ezilmiycem, ekonomik problem yaşamıycam. Varsın tepem attığı zaman sığınabiliceğim bi ailem olmasın arkamda, zaten kocam beni hiç mi hiç üzmez. Böyle mi? Cidden komik. Ama trajikomik :KK67:
Allah akıl fikir vere...

15 aylık kızım var. 18 yaşına geldiğinde prens william ın oğlu gelse evlendirmem. 18 yaşında evlenilir mi? Büyü önce. Eminim hala çamaşırlarını annen yıkayıp yemeğini annen hazırlıyordur. Yatağını bile toplamıyorsun belki. Bekarlık gerçekten sultanlık. Önce biraz büyü...

Ama ben gercekten cok uzuldum yani niyetim kizi tesvik etmek asla degil tabikide ama yani kacanlarin hepsi mutsuz der gibi yazmis bazi arkadadlar. Tamam yeniyim eski uyelerimiz nr yazmislar bilmiyorum ama %99u ole yazmis diye bende mi oyle yazayim. %1 i de benim demekki. Tamam size katiliyorum mantikli dusunmeye calisiyorum burda bu sekilde yazmam pekde dogru olmamis ama kacanlarin hepsi mutsuz diyenler var benim sitemim onlara. Oyle yazmasinlar haliyle banada soz hakki doguyor. Yok babanin annenin basini yere egdin falan yazmislar bunu yazmayin bari. Annem iyiki kacmis demedi keske damadi tanimak isteseydim verirdim dedi sadece. Arkadaslar lutfen herseye tamam da " o nasil bi anne " cumlesi bariz can sıktı. Bunu soylemek dogrumu sizce.bir Annenin kisiligini yargilimak kimin haddine. Bariz burda ozetle gecistiriyoruz herseyi kimin ne yasadigini nerden bilebiliriz lutfen. Tamam ben hatami kabul ediyorum burda boyle anlatmak yanlis oldu gercekten haklisiniz ama lutfen yok o nasil anneymis falan demeyin lutfen. Bu cok cirkin bi cumle cookk..

Kacarak evlenen biri olarak soyluyorum asla kacmayinn... kactigim icin kayinvalidemler heo kendi gelen dediler bi kiymetim olmadi esim kotu birisi degil haala esimi cok seviyorum ama aileme yasattiklarim icin cok pismanim insanin ailesinden kiymetli hic bisey yok asla tavsiye etmem edenide samimi bulmuuorum acikcasi

Back
X