Kaçayım mı ben ne yapayım????

Vanda görev yapıyoruz tayin durumu da her şekilde gideriz sıkıntı yok o konuda çok şükür ben memnunum bulunduğum yerden yani bir kac sene daha kalır para biriktirip gideriz diye düşünüyorum hep, kaçma konusundaki düşüncelerini hiç bilmiyorum aslında ne derler nasıl bakarlar öyle mi ki, sevdiğim kişi benden yana sıkıntı olmaz ben sana sahip çıkarım her şekilde ama şimdi bunları düşünme hayırlısıyla olur gönüllerini alarak diyo beni rahatlatmak için, ama evimin içindeki durumu ben biliyorum ben görüyorum

Gönüllerini alarak bu işin olması çoook zor

Maddi hesaplar yapıp, para kaynağı kesilecek diye erkek arkadaşınızın memleketine bahane bulmuşlar. Bi arkadaşım sizinle benzer şeyleri yaşadı, ilk tayin yeri Muş'tu, ailesine ve kardeşlerine para gönderiyordu. Sonra oradan bir öğretmene aşık oldu, ailesi de memleketini bahane etti, kız da artık ailesine para göndermeyi kesti. Birtakım sebepler uydurdu artık para kesildi. Ancak tatillerde kızcağız eve geldiğinde tüm ev işlerini ona yüklüyorlardı.Bir sömestr tatilinde kız siz kabul etseniz iyi olur kabul ederseniz kızınızı kaybetmezsiniz gibisinden şeyler söyledi. E ailesi uyanık, öyle ya kızı kaybetmeyi göze alamadılar sonuçta kız artık kafaya koymuş evlenecek bu adamla, kaçarak evlense bir daha para isteyemeyecekler.. Mecburen razı oldular. Ben 3. kişi olarak ilişkilerini bu şekilde yorumladım. Bence siz de bu konuda göz dağını verin. Ama tutarlı olun, maddi desteği kesin öncelikle ki blöf olmadığını anlasınlar. Eğer bu şekilde devam ederlerse bu yoldan dönmeyeceğinizi anlasınlar.

onlar yetirstirmis baskasi benim parami yiyecekmis,

Oldu...

Valla sonuna kadar zorlayın, hatta bence emrivakiler yapın, direkt isteseler nolur bir daha ki sefere?
Kaçmayın diyemedim, aşırı zorluyor sizi aileniz bunalmanızı anladım. Yaşınız mesleğiniz yerinde.
Umarım bir mucize olur da razı gelirler, yoksa bir yerde olacak bu iş, ölene kadar bekar kalmayacaksınız.
İhtiyaçları yoksa parayı da kesmeniz iyi olur gibi.

Yani en son baktım iş yokuşa sürülüyor, ben bu yaz öyle böyle evleneceğim rızanızla olsun isterseniz evlendirirsiniz yok derseniz de bana başka secenek birakmazsiniz deyip gidicem yetti artık her şey canıma

Silsinler zaten.
Daha iyi değil mi?
Evlerine de gitmeyin. Onların gelemezsin demelerinden sonra biraz onurunuz varsa sizin orayı "artık benim evim değil burası" deyip gözden çıkarmanız gerekmez mi?

Sizi seven sizinle başka yerde de görüşür. Sizi kimlerin gerçekten sevdiğini öğrenmek için de bir fırsat bu. Çıkarı için sevenleri hayatınızda tutmak için sebebiniz yok.

Teyzeniz-enişteniz veya amcanız-yengeniz gibi birinden istesinler sizi. Ya da başka bir aile büyüğü. Düğününüzü yapın, güzelce evlenin. Kaçmaya gerek yok. Ailenize de "çeyiz alacağım" deyin, hem kesin niyetli olduğunuzu öğrenirler, hem daha fazla para göndermemiş olursunuz.

Diğer 2 kız kardeşiniz ne diyor size bu konuda?

Iki senedir sabırla bekliyorum, tüm hakaretlere aşağılamalara katlanıyorum, hani sanki karşı çıksam cidden de hayırsız mi olucam haksizlik mi ediyorum ben mi cidden kötü bir insanım diye düşünüp durdum, iyi ki ama iyi ki burası var anladım ki ben de bir bireyim, benim de söz hakkım olmalıymış, bana bakıp büyüttüler diye boyunduruk altina girmeme gerek yokmuş, ben de insanmışım bunu farkettirdiniz bana. Bundan sonra daha güçlü olucam daha dik durucam, ve hala daha yokuşa sürmeye kalkarsa kesin ve net konuşup tavrımı koyacağım, sanırım artık dananın ipi kopacak.
Kız kardeşlerim de bana destek oluyorlar sağolsunlar benimle birlikte ağlayıp üzüldüler, öğretmen olan kız kardeşimin de vardı konuştuğu birisi benim olay gibi aynı muameleye tabi tuttular karşı tarafı 6 defa eve getirip sonunda da bir bahane bulup bitirdi kardeşim perişan halde, şimdi aynısını bana yapmaya kalkacak biliyorum ama ona o fırsatı vermiycem inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…