• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçayım mı ben ne yapayım????

Babam bir emekli maaşıyla beni yurtdışında okuttu.ben yüzde yüz burslu kazanmıştım ancak oradaki kalacak yer yeme içme masraflarım yılda en az 30 bin tl idi.1500 tl emekli maaşıyla kredi çekip beni hiç eksik bırakmadı. Arabasını sattı,borç aldı okuttu. Mezun olalı 4 yıl oluyor ama babam hala borç ödüyor.birak baba ben ödeyeyim bundan sonrasını diyorum hayır sen benim evladimsin ben görevimi yaptım bunu ödemek bana düşer diyor.babamdan gizli anneme zorla para yolluyorum,eve gelince oraya buraya çaktırmadan koyuyorum.mezun olduktan sonra da çok fazla süre çalışmadan evlendim farklı şehire gittim.kafana göre kalbine göre insan bulmak zor kızım dedi.damadimi sevdim,onu bırakma dedi evlendirdi beni.

Ailenin görevidir,lütuf değildir sizi okutmalari.Artik kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz.cok şükür elinizden gelen yardımı da yapmışsınız,ailenizdir tabiki yapacaksınız.Ancak bundan sonrası insan kullanmaktır.Okutmasaydi yine başınıza kakacaktı birşey bulup.mendil mı sattirirdi artık ışıklarda bilemiyorum.Güçlü olun ve haksızlığa karşı durun artik.hayat sizin meslek sizin para sizin sevgili sizin,artık o kadar da karışamayacaklarını öğrensinler.:stop:

Ailenden uzaklaş biraz. Gitme onların yanına ne tatilde ne başka bi durumda. Arama sorma, aramalarına cevap verme. De ki ne zaman ki eşim olacak kişiyi kabul ederler o zaman gelir konuşuruz. Açma telefonlarını kardeşlerinle irtibatta kal kaçma kocaya da git çeyizini biriktirmeye başla.

Babam bir emekli maaşıyla beni yurtdışında okuttu.ben yüzde yüz burslu kazanmıştım ancak oradaki kalacak yer yeme içme masraflarım yılda en az 30 bin tl idi.1500 tl emekli maaşıyla kredi çekip beni hiç eksik bırakmadı. Arabasını sattı,borç aldı okuttu. Mezun olalı 4 yıl oluyor ama babam hala borç ödüyor.birak baba ben ödeyeyim bundan sonrasını diyorum hayır sen benim evladimsin ben görevimi yaptım bunu ödemek bana düşer diyor.babamdan gizli anneme zorla para yolluyorum,eve gelince oraya buraya çaktırmadan koyuyorum.mezun olduktan sonra da çok fazla süre çalışmadan evlendim farklı şehire gittim.kafana göre kalbine göre insan bulmak zor kızım dedi.damadimi sevdim,onu bırakma dedi evlendirdi beni.

Ailenin görevidir,lütuf değildir sizi okutmalari.Artik kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz.cok şükür elinizden gelen yardımı da yapmışsınız,ailenizdir tabiki yapacaksınız.Ancak bundan sonrası insan kullanmaktır.Okutmasaydi yine başınıza kakacaktı birşey bulup.mendil mı sattirirdi artık ışıklarda bilemiyorum.Güçlü olun ve haksızlığa karşı durun artik.hayat sizin meslek sizin para sizin sevgili sizin,artık o kadar da karışamayacaklarını öğrensinler.:stop:
Babanızın yaptıklarını okurken gözyaslarina boguldum ne kadar şanslısınız, ne kadar düşünceli bir babanız var, bir de benim katı kalpliye bak. 26 yıldır öyle bir imtihan veriyorum ki anlatmaya kalksam ciltlerce eser çıkar

Evlilik kararini aile durumundan bagimsiz vermelisin. Fakat evlensen de evlenmesen de ailen de olsa kendini bu kadar kullandirtmamalisin. Sen ve kardesleriniz dogdunuz diye bu kadar sikayet edecekse uckuruna sahip cikacakmis bir zahmet

:KK70: işte karsı tarafın da çok dirayetli, sabırlı olması gerekiyor onlar da oğullarını evlendiriyo sonuçta defolu mal gibi birine zorla vermeye calismiyorlar, bu kadar eziyet bu kadar zulüm ne icin onu anlamıyorum ben, kızım istemiş sevmiş araştırayım eli yüzü düzgünse vereyim demek bu kadar mı zor

Bazı babalar öyle maalesef. En iyisi bile o dönem anormalleşebiliyor. İnşallah hayırlıysa kolaylıkla olur.

Daha önce de bahsettim, dördüz olarak dünyaya geldim 26 yaşına gelene kadar babamın bizim yüzümüzden çektiği sıkıntıları dinledik, ekonomik yönden sıkıntıya girmesi bizim yüzümüzden olmuş, psikolojisi bozulmuş onu hasta etmişiz, herkesten uzaklaşmış bizim yüzümüzden çok çocuklu diye akrabalar evlerine almıyormuş bizi misafir olarak rahatsız oluyorlarmış, istese okullara göndermeyip okutmaya da bilirmiş, hepsi onun sayesinde olmuş. Hiç birini inkar etmiyorum sağolsun okutup bu yasa getirmiş ancak şimdiye kadar yaptığı her şeyi başımıza kaktı durdu, hor gördü aşağıladı, öyle vakalarla travmalarla dolu bir hayatım var ki psikolojik tedavi almak istesem tıp çaresiz kalır, öyle tükenmiş hissediyorum kendimi. Gel gelelim bugünee... şu yaşıma kadar babamin abimin kararlarıyla geldim, abimin de çocukluğundan çalmışız gençliğini yemişiz bizi büyütmek icin annemlere yardımcı olduğu icin evde herkesin ömrünü tüketmişiz, dördüz olarak dünyaya geldiğim ana lanet eder oldum bu laflar yüzünden. hangi okula gideceğim ne yapacağım her şeye ama her şeye o karar verdi, çünkü benim konuşma hakkım yoktu o bizi yetiştiren kişiydi sonuçta(!) Nihayet atandım ve öğretmenliğe başladım, sorunlar buradan sonra tırmanarak devam etti. Atandıktan iki ay sonra 10 bin lira para istedi iki ayda kim nereye biriktiriyo o parayı, yeni düzen yeni şehir ev kurması alışması haliyle ilk aylar giderlerin en çok olduğu aylardır, o kadar yok olduğu kadar vereyim dedim benim bencilliğim benim hayirsizligim kalmadı, yazıklar oldu bana duymak istemedigim hakaretler işittim babamdan. Sonrasında yine de bir şey demedim elime para geçtikçe gönderdim hesaplamaya kalksam 30 bini rahat geçer, tabi göndereceğim evlâdım sonuçta rakamında değilim yanlış anlamayın olayı kavrayın diye söylüyorum. Evin ihtiyaçlarını giderdim eve doğalgaz döşemesi, eşyaların sıfırdan yenilenmesi, iç dış cephelerin boyası badanası şusu busu her seyo yapıldı, dorduzlerden birisi okuyo onun okul masrafları harcligi bizde oldu diğer kız kardeşim de öğretmen beraber yaptık hepsini ondan da 30 bine yakın çıkmıştır. Bu yasimda çeyize dair tek bir çöpüm yok kenarda... Atandığım yerde birisini sevdim evlenmeye karar verdik aileme konuyu açtığım zaman evlatlıktan reddedildim, yüksekovalıdir tanımadıkları yerdir haklarıdır dedim sindirmeleri icin vakit verdim iki senedir de bekliyorum, insanların eşit olduğunu kimsenin kimseye üstünlük kuramayacağını anlatan ailem insan ayırt eder oldu, şimdiye kadar insanların kendilerini dışlamalarindan duydukları rahatsızlığı anlatan üzülen ailem sevdiğim adamın ailesini küçümsemeye başladı. Bunun haricinde ben parçamı kurtarma derdindeymişim, onlar yetirstirmis baskasi benim parami yiyecekmis, ben bencillikte önde gidermişim.... Daha neler neler.. kavga bağrış çağrış sonunda istemeye istemeye geçen ara tatilde iki defa geldi sevdiğimin ailesi, bir sey demedi, havadan sudan muhabbet esip gönderdi gerisin geri.Vazgecelim diye oyalayıp duruyo. Beklenen yaz tatili geldi ve sevdiğim ve ailesi yine arayip gelmek isteyecek, babam hala vermeme derdinde, öfkesi dinmemiş aynı hakaretler havada ucusuyo. Gelecekler ve yine yildirmaya çalışacak, amaç benden(babamdan) degil onlardan bitti olacak. Şimdi ben ne yapayım, ben artık tükendim ben artık bittim, tahammülüm yok hicbir şeye, bu defa da aynı seyi yaparsa kaçıp gitmek istiyorum... Babamin dinleyecegi kimse yok mu demeyim, cidden yok etrafında tek bir insan kalmadı akrabalarin hepsiyle küs bayramda gelen gidenimiz kapımızı çalanımiz olmuyo... Ben nasıl çıkıcam bu isin icinden bi yol gösterin bana.
Ben evlilikte ne anlarmışım, diziler benim kafamı sulandırmıs, babama sormadan nasıl birisiyle evlilik yoluna girmek istermisim, evleneceğim kişiyi kendim seçtim karar verdim diye deliriyo.

Meslektaşmışız. Deli oldum okurken ailene
gerçekten çok kızdım. Evlatlarını sırf kendilerine baksınlar diye doğuran ve okutan, çalıştığında onları gereksizce sömüren bencil ailelerden tiksiniyorum. Yazdıklarından ailende sömürme mantığı gördüm ben. Biz okuttuk büyüttük meyvesini yiyeceğiz cahilliği var malesef. Sizi birey olarak görmüyorlar ki. Merak ettiğim bir şey var aileniz kürt-türk ayrımı yaptığı için mi bu ilişkinizi istemiyor. Ona göre yorum yapacağım

Meslektaşmışız. Deli oldum okurken ailene
gerçekten çok kızdım. Evlatlarını sırf kendilerine baksınlar diye doğuran ve okutan, çalıştığında onları gereksizce sömüren bencil ailelerden tiksiniyorum. Yazdıklarından ailende sömürme mantığı gördüm ben. Biz okuttuk büyüttük meyvesini yiyeceğiz cahilliği var malesef. Sizi birey olarak görmüyorlar ki. Merak ettiğim bir şey var aileniz kürt-türk ayrımı yaptığı için mi bu ilişkinizi istemiyor. Ona göre yorum yapacağım
Yani aslında mesele her şey, en başta benim kendi başıma hareket edip hiç onlara danışmamam, evleneceğim kişiye kendim karar vermem, benim henüz olgulasmadigimi düşünen saçma salak iş yapacağıma inanan bir ailem var, bu zamana kadar hayatımın her alanına müdahale ettikleri için bu bölüme onları dahil etmediğim için çıldırıyor babam, bu kılıf içerisine de diğer şeyleri dahil ediyor uzak, kültür farkı bla bla bla... tanıyın dedim sorup soruşturun dedim, bana ondan iyi kimse bakamaz dedim, eminim dedim, dedim dedim dedim.... tenezzül edip adam akıllı konuşturmadı bile sevdiğimin ailesini, iki defa gelgit yaptılar kaç saatlik yolu hiç mi acimaz üzülmez, yok umrunda olmadı

Canım benzer bir süreç yaşadım ama benim eşimin anne babası vefat etmişler, şimdi kaçar evlenirsen o aile sürekli laf eder. Ailene para gönderme, ev alacağım de bi şey de. Sevgilinle de ilişkin devam et, nikah şart mı?

Canım benzer bir süreç yaşadım ama benim eşimin anne babası vefat etmişler, şimdi kaçar evlenirsen o aile sürekli laf eder. Ailene para gönderme, ev alacağım de bi şey de. Sevgilinle de ilişkin devam et, nikah şart mı?
Nasıl anlatsam, aynı şehirde aynı okulda öğretmeniz, cafe lokanta gezmekten fenalık geldi ev değiştirip durmaktan göçebe hayat sürmekten sıkıldım, sıkıldık, iki senedir evlenmek için uğraşıyoruz emin olduğum, güvendiğim bir insanla neden hala daha yuva kuramıyorum, babam yine reddetse ne olur aslında hiçbi şey olmaz ben aynı şehirde sevdiğimin yanında olucam yine, ama öyle değil işte insan bir süreden sonra evlenmek yuvasını kurmak istiyor.

Yani aslında mesele her şey, en başta benim kendi başıma hareket edip hiç onlara danışmamam, evleneceğim kişiye kendim karar vermem, benim henüz olgulasmadigimi düşünen saçma salak iş yapacağıma inanan bir ailem var, bu zamana kadar hayatımın her alanına müdahale ettikleri için bu bölüme onları dahil etmediğim için çıldırıyor babam, bu kılıf içerisine de diğer şeyleri dahil ediyor uzak, kültür farkı bla bla bla... tanıyın dedim sorup soruşturun dedim, bana ondan iyi kimse bakamaz dedim, eminim dedim, dedim dedim dedim.... tenezzül edip adam akıllı konuşturmadı bile sevdiğimin ailesini, iki defa gelgit yaptılar kaç saatlik yolu hiç mi acimaz üzülmez, yok umrunda olmadı

Seni çok iyi anlıyorum. Eminim çok gözyaşı dökmüşsündür değer görülmedikçe, kullanıldıkça yaran daha da derinleşmiştir. Öncelikle benim yaşantıma çok benziyor yaşantın.Bende güneydoğuda gelinim. Aile içinde ciddi kültür farkları ile evlilik yaptım. Çok mutluyum.Bu konuda merak ettiklerin varsa özelden sorabilirsin. Ancak buraların kültürü ile ilgili bilmen gerekli şeyler bir hayli fazla o nedenle iyi düşünmen gereken bir evlilik bu...
Benim ailemde de baba sizdeki gibi böyle sorunluydu. Herkese borçludur evladımı büyüttüm bana baksın kafasındadır. Ailede kendimi hiç bi zaman evlat gibi hissetmedim o yüzden. Ebeveyn gibi hissettim, güçlü durdum, karakter olarakta güçlü olduğumdan bir hayli kültür farkı olan evliliğimi yaptım. Evliyken bile babamın sorumluluğu altında olması gereken birçok şeyle ben ilgileniyorum maddi manevi yönden... Ona maddi destek olmuyorum olunmamalıda zaten böyle babaya...ancak öyle yönlerden haneyi zor durumda bırakıyor ki mecbur kalıyorum. Sana tavsiyem sakın kaçma gibi basit düşüncelere girme. Ciddi bir konuşma yap ailenle. Eğer yapabilecek güçte hissetmiyorsan kendini yatırım yaptığını söyle musluğu kes mutlaka. Baban evlendiğinde bile senden birşeyler isteyebilcek birimi bilmiyorum eğer öyleyse eşin olacak kişi aileni biraz olsun tanımalı. Ancak her sorunu kesinlikle anlatmamalısın. Bu arada hayatındaki kişiyi iyi tanımaya çalış. Sağ gösterip sol vuran çok karakterler var malesef. Farklı birkaç konuya girmek isterdimde etnik köken mevzularına girmek istemiyorum. O yüzden merak ettiğin birşeyler olursa özelden sorabilirsin canım.

Nasıl anlatsam, aynı şehirde aynı okulda öğretmeniz, cafe lokanta gezmekten fenalık geldi ev değiştirip durmaktan göçebe hayat sürmekten sıkıldım, sıkıldık, iki senedir evlenmek için uğraşıyoruz emin olduğum, güvendiğim bir insanla neden hala daha yuva kuramıyorum, babam yine reddetse ne olur aslında hiçbi şey olmaz ben aynı şehirde sevdiğimin yanında olucam yine, ama öyle değil işte insan bir süreden sonra evlenmek yuvasını kurmak istiyor.
Benim eşim de Doğulu, ben Egeliyim, iki yıllık evliyim, çok zor oldu evlenmemiz ama bir süre birlikte yaşadık tabi ailelerin haberi yoktu, ben bu mantıkla düşünüyorum, birlikte yaşama durumu olunca beklemek sorun olmuyor.

Ciddi ciddi yapar hesabını laf arasında soyler hep sizin eğitiminiz için harcadığım parayla milyarder olmuştum coktan diye,

Emin ol özelde falan okumadıysan tek başına masrafın kesinlikle 30000 etmez. Ayrıca çocuk yapmayı bildiyse okutmak ve bakmak zorunda zaten

Seni çok iyi anlıyorum. Eminim çok gözyaşı dökmüşsündür değer görülmedikçe, kullanıldıkça yaran daha da derinleşmiştir. Öncelikle benim yaşantıma çok benziyor yaşantın.Bende güneydoğuda gelinim. Aile içinde ciddi kültür farkları ile evlilik yaptım. Çok mutluyum.Bu konuda merak ettiklerin varsa özelden sorabilirsin. Ancak buraların kültürü ile ilgili bilmen gerekli şeyler bir hayli fazla o nedenle iyi düşünmen gereken bir evlilik bu...
Benim ailemde de baba sizdeki gibi böyle sorunluydu. Herkese borçludur evladımı büyüttüm bana baksın kafasındadır. Ailede kendimi hiç bi zaman evlat gibi hissetmedim o yüzden. Ebeveyn gibi hissettim, güçlü durdum, karakter olarakta güçlü olduğumdan bir hayli kültür farkı olan evliliğimi yaptım. Evliyken bile babamın sorumluluğu altında olması gereken birçok şeyle ben ilgileniyorum maddi manevi yönden... Ona maddi destek olmuyorum olunmamalıda zaten böyle babaya...ancak öyle yönlerden haneyi zor durumda bırakıyor ki mecbur kalıyorum. Sana tavsiyem sakın kaçma gibi basit düşüncelere girme. Ciddi bir konuşma yap ailenle. Eğer yapabilecek güçte hissetmiyorsan kendini yatırım yaptığını söyle musluğu kes mutlaka. Baban evlendiğinde bile senden birşeyler isteyebilcek birimi bilmiyorum eğer öyleyse eşin olacak kişi aileni biraz olsun tanımalı. Ancak her sorunu kesinlikle anlatmamalısın. Bu arada hayatındaki kişiyi iyi tanımaya çalış. Sağ gösterip sol vuran çok karakterler var malesef. Farklı birkaç konuya girmek isterdimde etnik köken mevzularına girmek istemiyorum. O yüzden merak ettiğin birşeyler olursa özelden sorabilirsin canım.
Cidden yaşantımız çok benziyor birbirine böyle bir baba varken yuva kurmayı başarmışsın darısı benim başıma inşallah. Babamın tavırları benim gözümü perdeliyor da olabilir bilemiyorum, tamamen ona öfkeme odaklı olduğum için geniş pencereden bakamama durumum vardır mutlaka, sevdiğim kişi çok istedi benimle bir yola girmeyi ben bir yanıt vermeden önce tanımak istediğimi söyledim (ne kadar hoşlantı duysam da) faklı şehirlerin insanıyız acele karar veremem dedim anlayışla karşıladı bes altı ay kadar tanımaya çalıştım, ailesiyle kardeşleriyle tanıştım (okuldan arkadaşı olarak), yasanti tarzlarını gördüm, ölçtüm tarttım ve olumlu yönde karar verdim, yani tam açmayayım ama hayatın her alanına dair sorularımı yönelttim siyaset,din, hayata bakış açısı, geleceğe dair planları, okulumda 7 senelik öğretmen onunla birlikte atanmış diğer arkadaşlara sordum bir tane kötü olumsuz yorum almadım, bana karsi tavırları da hoşuma gittiği için girdik bir yola. Icimin rahat olma sebebi bu iki seneyi geçtik bir kee beni yanıltmadı, bir kere bana sesini yükseltmedi, ailesi ve ben arasında kaldığı vakit takındığı tavrı, beni sahiplenisi hepsi ama hepsi iyi ki dedirtti, o yüzden bu kadar diretmem, babamin da fırsat vermesini istemem.

Benim eşim de Doğulu, ben Egeliyim, iki yıllık evliyim, çok zor oldu evlenmemiz ama bir süre birlikte yaşadık tabi ailelerin haberi yoktu, ben bu mantıkla düşünüyorum, birlikte yaşama durumu olunca beklemek sorun olmuyor.
Ayy aynı evde yaşasam hiç dert etmezdim dediginiz gibi :D siz nasıl ikna ettiniz ailenizi ben de egeliyim ve sevdiğim doğulu, uç tepki gördünüz mü ya da nasıl aştınız. Ben adeta patlamaya hazır volkan gibiyim, hani birisi bir şey dese tüm köprüleri yakıp yıkma durumundayım, aklı selim mi davranmak gerekiyor nasıl yapmam gerek tavrim ne olmalı hiç bilmiyorum

Ayy aynı evde yaşasam hiç dert etmezdim dediginiz gibi :KK70: siz nasıl ikna ettiniz ailenizi ben de egeliyim ve sevdiğim doğulu, uç tepki gördünüz mü ya da nasıl aştınız. Ben adeta patlamaya hazır volkan gibiyim, hani birisi bir şey dese tüm köprüleri yakıp yıkma durumundayım, aklı selim mi davranmak gerekiyor nasıl yapmam gerek tavrim ne olmalı hiç bilmiyorum
Çok kavgalar oldu çoook! Annem inanır mısın ben karışmam dedi çekildi, iki laf etmedi, benim yanıma geldi sözde tanışmaya gelince babamdan korkup vazgeçti, gideceği gün dedi ki bir avm'ye konuşalım, o saatten sonra ben istemedim. Ben de çok sinirliydim, tanışmadı ailem uzun süre, eşimin ailesi hayatta olsa ayrılırdım heralde çünkü bu iş hayatta olmazdı.

Çok kavgalar oldu çoook! Annem inanır mısın ben karışmam dedi çekildi, iki laf etmedi, benim yanıma geldi sözde tanışmaya gelince babamdan korkup vazgeçti, gideceği gün dedi ki bir avm'ye konuşalım, o saatten sonra ben istemedim. Ben de çok sinirliydim, tanışmadı ailem uzun süre, eşimin ailesi hayatta olsa ayrılırdım heralde çünkü bu iş hayatta olmazdı.
Eşinizin ailesi vefat edince mi verdi sizin aileniz, aileler arası uyum da önemli şimdi benim babamla nasıl anlaşacak sevdiğimin ailesi hiç bilmiyorum, küçümseyerek konuşuyor mesela bi bilmiş edalarda böyle karşı taraf gariban kendi halinde bir aile bir dinler iki dinler üçüncüye yeter ulleeenn deyip ters tepecek diye endişeleniyorum

Eşinizin ailesi vefat edince mi verdi sizin aileniz, aileler arası uyum da önemli şimdi benim babamla nasıl anlaşacak sevdiğimin ailesi hiç bilmiyorum
Zaten ailesi yoktu, vermek denemez valla daha çok "nişan-nikah ben karışmam" şeklinde gelişti, zar zooor bi nişan yapıldı, sonra kavga yine bitmedi. Babamın borçları vardı, onu da anlıyorum ama tabi onlar bizi anlamaya çalışmadılar pek. Ailemde kendi tanıyıp evlenme yoktur, Egelisin bilirsin, görücü usulüyle olur gençlerde bile hala devam. Başka şehre tayin olabilir misiniz? Hakkari de misiniz şimdi? Doğulu aileler kaçma işlerine çok takılıyorlar, bizim orası gibi düşünme, şeref meselesi gibi görüyorlar.

Back
X