Aşılama ***kaçıncı aşılamada hamile kaldınız ve sorununuz neydi?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

kaçıncı aşılamada hamile kaldınız?

• Ankete Katılan
    99
sebepsiz infertilite idi benim sorunumda ilk aşılamada hamile kaldım.. ocak ayından sonrada 2. bebeğim için aşılama olcam umarım oda ilk seferde tutar.

senin mesajın gerçekten içime su serpti.çünkü ben de 2.5 yıldır sebepsiz infertiliteyle uğraşıyorum.bu ay ilk aşılamamı oldum 30 Ağustosta test yaptırıcam.inşallah ben de senin gibi ilk seferde mutlu haberi alırım.ne kadar bekledikten sonra hamile kaldın ..öğrenebilir miyim..

inşallah canım güzel haberleri vermek ve bizede bu güzel haberi duymak nasip olur. 8 ay tedavi görmüştüm sanki 80 yıl beklemiş gibi olmuştum Allahım uzun süre bekleyenlere yardım etsin.. büyük sabır ve güzel haberi biran önce almayı nasip etsin inşallah. 2. cidede normal tedaviyle kalamadığım bilindiği için direk aşılama olcaksın dedi doktorum. hem maddi hem manevi kendimi hazırlıyorum umarım herşey çabuk olur bu kezde

yengemin 4 sene olmadı 3 sene boyunca tedavi oldu abim sperm düşüklüğünden ameliyat oldu anadolu yakasında ki bütün doktorları gezdiler iki aşılama yapıldı yengemi yerinden kıpırdatmadık aman olsun diye düştü 3 ay sonra tatile gittik dr kesinlikle stres yapma demişti hatta tatili doktoru önermişti yengemde artık yoruldum olursa olur çok sıkıldım deyip duruyordu 1 ay tatilde kaldık döndükten bi kaç hafta sonra süprizzz 5 haftalık hamile hatta tatilden sonra 6 ay bekleyip tüp bebek yapacaklardı herşeyin hayırlısı ama stres hamileliğin en büyük düşmanıymış abimlere çocuk için değil kendiniz için o işi yapın derdi hep

arkadaşlar benim 26 sında adet olmam lazım.ama doktorum kan testi için 30 una kadar bekle dedi,garanti olsun diye.. kan testini erkenden yaptırıp üzülmek de istemiyorum,hastane koridorlarında sonuç bekleyip hüsrana uğramak çok kötü oluyor. ...napayım fikir verin bana...

canım doktorunu dinle ve sabret 30una kadar. çünkü çatlatma iğnesi zaten bthcg değerini yükseltiyor yani yalancı gebelik sevinci yaşıyorsun. bana 2 aşılama yapıldı 2sinde de öyle oldu. doktorun dediği tarihten önce gittim kan testi yaptırdım ve değerim yüksek çıktı hep. 1. aşılama da sonra direk düştü tabi değerim ve hamile değilmişim. çatlatma iğnesinin yükseltimi olmuş. 2 aşılamamda yine duramadım yaptırdım yine yüksek çıktı. sonra düşecek mi diye 2 gün arayla yaptırdım ve 30dan 7ye kadar düştü değerim. sonra doktorun verdiği tarihte birkez daha yaptırdım bu sefer de 100lere çıktı ve 4üzlerime hamile oldum. yani erkenden yaptırma derim. 30unu bekle..

canım dördüz mü dedin hayırlısı olsun... aşılamayla dördüz mü oldu? benim de bu ilk aşılama..ama dediğini yapıp doktorun dediği tarihi bekleyeceğim..

canım dördüz mü dedin hayırlısı olsun... aşılamayla dördüz mü oldu? benim de bu ilk aşılama..ama dediğini yapıp doktorun dediği tarihi bekleyeceğim..

evet canım 2. aşılamam da 4üzlere hamile kaldım ama 2 tanesi sonlandırıldı malesef. şimdi 2izlerimle devam ediyorum hamileliğime.. Allah nasip eder inşallah sanada.. 30unda kan tahlilini yaptırınca yazarsan sevinirim. Güzel haberlerini bekliyoruz

yine olmadı sanırım..bu ay da olmadı..lekelenmeler başladı karın ağrım da...bir yerlerde yanlış mı yapıyoruz yoksa kabullenmeli miyim artık bilmiyorum..evet bu ilk aşılamamdı..olmaması muhtemeldi ama yine de şu hormonlar yok mu işte..eşime sabah söyledim yıkıldı..biz ailelerimize de söylemedik çocuk istediğimizi..bu yıpratıcı süreçte yalnızız yani..sadece birkaç yakın arkadaşım bir de ablam biliyor..insanların her ay beklenti içine girmesini istemedim ama yoruldum artık...2.5 sene oldu..evet biliyorum yolculuğu daha uzun sürenler var..ama belirsizlik mahvediyor beni..her ay bir bahane uyduruyorum kendime..bu ay doğsa belki engelli olurdu,bu ay olsa belki de düşük yapacaktım diye..isyan etmek istemiyorum..bu da bir sınav sonuçta..ama yüce Allahım hep çalışmadığımız yerden soruyor işte..kusura bakmayın uzun tuttum..ama içimi dökmem gerekiyordu..pek iyi hissetmiyorum kendimi..eylülde dinlenip ekimde ikinci aşılama...offff offf...

umarım dinlenme ayında kendiliğinden hamile kalırsın.
ben 4. aşılamamda hamile kalabildim. 3 aşılama sonrası hüsranla bitince 4. son kez doktorum istedi, bende kabul ettim.
ama sadece tüp bebeğe odaklanmıştım. aşılama ile asla olmaz diyordum ama oldu.
kafandan bir şekilde atmaya çalış, çok zor biliyorum ama inan ki zamanı gelmemiştir henüz.
ben artık ağlayamaz durumdaydım. çocuklu ortamlardan kaçıyordum. asla çocukları kucağıma almazdım. çok ümitsizdim ama Allah bi yerden ümit verdi. umarım sonuna kadar devam eder çünkü artık maddi olarak da bittik

hep dua ediyorum..Allah bu yola çıkanları boş çevirmesin. umarım en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.

2. Aşılamamda hamile kaldım. Sorunumuz yumurta tembelliğiydi. Eşimde bi sorun yoktu. Aşılamada klomen ve çatlatma iğnesi kullanıldı.

2 aşılamada hamile kaldım gonal f iğne kullandım bende pko eşimidede varikosel ileri hız ve morfoloji sornu vardı ama oldu rabbim sizlerede nasip etsin inşallah

Malesef cocugunuz varsa karsilamiyor devlet.... Ben 4 kutu kullandim 3 kutu yetmedi Dr buyumesi lazim dedi yumurtalarin 1 paket daha aldim... Inan bende biraz sikintidaydim ayriyetten 10 bin tl borcumuz vardi yaptircak durumda degildim inanki... Esimi aradim dedim ilaclar baya tuzlu alamayiz vaz gecelim dedim... Oda dediki olsun sen karttan cektir bi sekil oderiz yok mok derken esim ikna etti beni aldim basladim tedaviye ... Onada dedim tutmazsa bosa gitcek paramiz... Tuttu cok sukur...
Suan o borcun b si kalmadi ustune dogum param herseyim hazir gonlumce alis verisimide yaptim fazlasiyla... Daha dogmadan nasibinden fazlasiyla geliyor bebegim Insallah... Sunu anladim maddiyat cozuluyor para bulunuyor... Yeterki bebislerimiz gelsin...

mesajlari gec gordum kusura bakmayin...

Inanin asilama ya basladik bi umut iste dr'a dedimki tutarmi sans dedi hersey cok guzel yumurtalar sperm vs yinede Allah bilir dedi cok umut vermedi...

Zaten bana tedavi planlayan tek Dr du kendisi... Ben cok Dr degistirdim ona bakarsan tup bebek bile zor bir ihtimal deniyordu bana...
Bi gun bi tanidikla konusuyordum bu mevzuyu pek oyle burilerine anlatmam ... O bana bu dr u tavsiye etti bi umut gittim zaten alicam cevap belli dedim... Ayni seyleri duymayi beklerken cok farkli seyler duydum inanamadim ama denemeye karar verdim ilk oglum tedavimin 5. Ayinda hemde ilacla oldu.. 2. Tedavimde ilacla olan 7 haftalik dustu asilamaya gectik ...

Tedavi seruvenim hem yorucu hem yipratici oldu...
Suan hamileligimde cok zor gecti sukur az kaldi ... Hic Isyan etmedim sabrettim hep...

Guzel dileklrin icin cok Tesekkur ederim...

Darisida biz ve bizim gibi ugrasan butun arkadaslarimizin basina insallah....

Umarim sizlerde bi an once guzel sonuclar alirsiniz...

2 aşılamada hamile kaldım gonal f iğne kullandım bende pko eşimidede varikosel ileri hız ve morfoloji sornu vardı ama oldu rabbim sizlerede nasip etsin inşallah

tebrik ederim darısı bizim başımıza:))bende aşılama için gonal f kullanıyorum..ilk aşılamam olacak inşallah tutar siz nerde yaptırdınız aşılamayı?sorunlarımız nerdeyse aynı

aşılaması tutan arkadaşlar ne gibi belirtileriniz vardı ?

Adete 2 gün kala belimde ağrı,dilde tuhaf tat, karında şişlik, kasık agrisi, göğüsteki hassasiyet ve damarlarda belirginlik, uyku hali yorgunluk. Belirtilerim bunlardı...

günceldir, bu arada ben 3 aşılamada da hamile kalamadın maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…