sebepsiz infertilite idi benim sorunumda ilk aşılamada hamile kaldım.. ocak ayından sonrada 2. bebeğim için aşılama olcam umarım oda ilk seferde tutar.
senin mesajın gerçekten içime su serpti.çünkü ben de 2.5 yıldır sebepsiz infertiliteyle uğraşıyorum.bu ay ilk aşılamamı oldum 30 Ağustosta test yaptırıcam.inşallah ben de senin gibi ilk seferde mutlu haberi alırım.ne kadar bekledikten sonra hamile kaldın ..öğrenebilir miyim..
arkadaşlar benim 26 sında adet olmam lazım.ama doktorum kan testi için 30 una kadar bekle dedi,garanti olsun diye.. kan testini erkenden yaptırıp üzülmek de istemiyorum,hastane koridorlarında sonuç bekleyip hüsrana uğramak çok kötü oluyor. ...napayım fikir verin bana...
canım dördüz mü dedin hayırlısı olsun... aşılamayla dördüz mü oldu? benim de bu ilk aşılama..ama dediğini yapıp doktorun dediği tarihi bekleyeceğim..
yine olmadı sanırım..bu ay da olmadı..lekelenmeler başladı karın ağrım da...bir yerlerde yanlış mı yapıyoruz yoksa kabullenmeli miyim artık bilmiyorum..evet bu ilk aşılamamdı..olmaması muhtemeldi ama yine de şu hormonlar yok mu işte..eşime sabah söyledim yıkıldı..biz ailelerimize de söylemedik çocuk istediğimizi..bu yıpratıcı süreçte yalnızız yani..sadece birkaç yakın arkadaşım bir de ablam biliyor..insanların her ay beklenti içine girmesini istemedim ama yoruldum artık...2.5 sene oldu..evet biliyorum yolculuğu daha uzun sürenler var..ama belirsizlik mahvediyor beni..her ay bir bahane uyduruyorum kendime..bu ay doğsa belki engelli olurdu,bu ay olsa belki de düşük yapacaktım diye..isyan etmek istemiyorum..bu da bir sınav sonuçta..ama yüce Allahım hep çalışmadığımız yerden soruyor işte..kusura bakmayın uzun tuttum..ama içimi dökmem gerekiyordu..pek iyi hissetmiyorum kendimi..eylülde dinlenip ekimde ikinci aşılama...offff offf...
Malesef cocugunuz varsa karsilamiyor devlet.... Ben 4 kutu kullandim 3 kutu yetmedi Dr buyumesi lazim dedi yumurtalarin 1 paket daha aldim... Inan bende biraz sikintidaydim ayriyetten 10 bin tl borcumuz vardi yaptircak durumda degildim inanki... Esimi aradim dedim ilaclar baya tuzlu alamayiz vaz gecelim dedim... Oda dediki olsun sen karttan cektir bi sekil oderiz yok mok derken esim ikna etti beni aldim basladim tedaviye ... Onada dedim tutmazsa bosa gitcek paramiz... Tuttu cok sukur...off ki offf ee şimdi benimde 1 kızım var. ikinci bebekte aşılamanın masraflarını kendimmi karşılayacam. pregnyli ozaman devlet karşılamıştı 2006 senesinde yinede bayağı bi yüzde ödemiştim.1 tane gonal f ye 2006da 190 lira yüzde (%20si) vermiştim.. ki eşimin maaşı 250 tl idi. sperm yıkama ve aşılamayada yanlış hatırlamıyorsam 350 civarı vermiştik. eczacımız bakkal gibi veresiye açmıştı bize Allah öyle bir yardımcımız oldu ki nasıl ödeyebildik hala aklım almıyor . doktorum hastaneden ayrıldı tamamen özel çalışıyo muayene ücreti 110 tl şuan ki 1 aylık sürede en az 330 lirada ona bayılacam(tabi kızım gibi tek seferde tutarsa. ya bende bu kez masrafım az olcak sadece aşılama ücreti vercem diye seviniyodum Soğan suyundan çok sonuç alan var şansımı zorlayım diyorum ama Allah büyük...
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN
mesajlari gec gordum kusura bakmayin...Çoook sevindim.. Çoooook teşekkür ederim arkadaşım.. O kadar az ki olumlu sonuç aldığını duyduğum kişiler,insan ister istemez etkileniyor..
Önümüzdeki ay 2.aşılamam yapılacak.. Hakkımızda hayırlısı olsun inş.. En önemlisi bu..
Bebişiniz kasımda gelecekmiş... Çoooook sağlıklı,çok mutlu bi çocuk olsun inşallah.. Sevgiyle büyüsün,onurla yaşasın..
Hayırlı evlat olsun..
2 aşılamada hamile kaldımgonal f iğne kullandım bende pko eşimidede varikosel ileri hız ve morfoloji sornu vardı ama oldu rabbim sizlerede nasip etsin inşallah
aşılaması tutan arkadaşlar ne gibi belirtileriniz vardı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?