Kaçmaya karar verdik..

sakın ne olursa olsun kaçmaaaa nolur kaçmaaaa aldıgın kişi seni biraz ezse pişman olursun. ailen seni el bebek gül bebek bakarken elin oglu bunu yapmazz emin ol. ben kaçmadım ama aileme illa olcak çok seviyorm yapamam onsuz dedim ama öyle bi anlar geldiki aglattıgını ailem gördü bana kızdı, o en ufak seyde bana kızdı insan çok pişman oluyo. senin gözünde pembe gözlük var suan bende takıyodum onu bi zmanlar. zman ilerledikce onu çıkarıyosun bi bakıyosun ki kimi sevmişim kiminle evlenmişim nasıl bu duruma gelmişim anlamıyosun bile. sakın kaçmaa sakın yorumları okumadım ama pişman olursun . aileyi üzerek kurulan yuvadan hayır gelmiyo inan. hem onun ailesi bikere seni istemediyse bidaha asla istemez hep itip kakarlar haberin olsun çok zoruna gider. nolur biraz kulak ver bize yapmaa konuyu okuyunca hemen yazmak istedim belki vazgeçiririm diee . unutma ' son pişmanlık fayda vermez'

kaçmak dile ne kadar kolay geliyo ya? güzel bi hayat sürmek varken sefillik içinde yaşamak için uğraşıyosunuz. eğer o erkek düzgün bir seçim olsaydı annen emin ol hayır demezdi, aşk iki gün sonra bitince nolcak ? ailen yanında olmayınca nolcak? bişi oldugu zaman evine hangi yüzle döenceksin? gençlik ateşile akılsız işler yapmayın, arkada kalan aile nolcak hiç düşünüyo musunuz? kime ne dicekler kızınız nerde dedikleri zaman hep dışarda hep uyuyo mu dicekler elalem arkanızdan ne dicek? gelinlikli duvaklı çıkmak varken adına leke sürmek niye? altınken bakır yapmayın değerinizi..

duygularıma tercüman olmuşsunuz
bende anlayamıyorum bu zamanda bu yaşta bu kızların koca koca deli divane olmaları
yazık ya bir hayırsız koca aday adayı adam için insan annesini karalarmı ya hadi oldu diyelim annen babanı aldatıyor insan bunu evlenmeyi düşündüğü adama anlatırmı insanın hiçmi aklına gelmez sonrasında başına kakılacağı
evlenirsen bir ihtimal mutlu olabilacekken annenle ilgili doğru olup olmadığı belli olmayan bu özel bilgiyide koca adayına verdin ya o adam sana asla bundan sonra güvenmez hayatı burnundan getirir kaynanada söyler oda herkese söyler sende oturur ayıklarsın taşları
ne diyeyim önünde çok mutsuz bir hayat seni bekliyor
anneninde değerini bil bu hayatta hiç kimse bak diyorum hiç kimse bir kızın anası kadar onu düşünemez inş anne olursan anlarsın
Allah annenede yardım etsin

Öğrencilerime, özellikle de kız öğrencilerime hep nasihat ediyorum sakın okumamazlık etmeyin, sakın iş sahibi olmadan evlenmeyi düşünmeyin diye. O kadar çok örnek var ki çevremde maddi imkanı olsa kocasını bir gün bile çekmek istemeyen.. Tam deli çağında kaçıp da sonra gerçeklerle yüzleşen pişman olan, ailesinin yüzünü yere eğdiren onca insan var ki hergün kaç tanesi evlilik programlarında, kadın programlarında hergün karşımıza çıkıyor.. Yazık annene babana üzülürüm şimdiden..Kaçtığında onları ne duruma düşüreceksin ne kadar üzeceksin biliyor musun?
Sana bir örnek vereyim tanıdığım bir arkadaşımdan.. Dersaneye gidiyordu polis olmak için, sonra ailesi uygun düzgün birisiyle evlendirmek istediler ama tabii ki iş sahibi olduktan sonra..Bu akıllı kızımız dayanamadı ve görüştüğü bir çocukla kaçtı. Ailesinin o kadar tepkisini alarak.. Çocukları oldu ve kaçtığı adamla anlaşmazlıkları çıktı. Babasının evine döndü 23 yaşında dul kaldı.. O kadar pişman, o kadar öfkeli ki kendisine.. Bir sığıntı gibi hissediyor kendisini ve çocuğunu babasının evinde.. Senin bence bu örneklere sahip insanlarla konuşman gerekli!!

arkadaşım iş yok güç yok anladığım kadarıyla, ne yer ne içersiniz?
geri dönülmez hatalar yapma. ailen eğer sen çok istersen kabul eder. evet aileler anlaşamayınca huzur kaçıyor ama iki aileye de sırt dönerseniz çalacak kapınız olmaz. yapayalnız kalırsınız.

önce sevgilin askerden dönüp bi iş bulsun, başka şehirde olsa daha iyi. sonra yavaş yavaş ikna edersiniz aileleri. bir erkek için 21 yaş çok erken.. senin için de öyle gerçi...

Yaşın çok küçük.Bu yaşta evlilikten ziyade düşünmeniz gereken bir çok şey var.Ne zannediyoruz evliliği? Hep çiçek böcek aşkım cicim mi? Olmuyor işte her şey aşk sevgi değil. Aileleriniz ikna olana kadar evlenmeyin.Bazı hatalar vardır geri dönüşü olmaz.Aklınızı başınıza alın.Çocuk haklı,ilerde çekeceğine bugün acı çekersin biter.İlla evleneceğiz diyorsanız aileleri iknaya uğraşın,aceleniz yok,yaşınız küçük.

Helal Sana aynen katılıyorum :13:

Bu konu gerçek ya da değil bilmiyorum ama bu tip olaylar çevremizde çok var ve iki kelime etmek isterim konu sahibine ve buna benzer olay yaşayanlara..

18 yaşındayken çoğumuzun uğruna ölüceğini sandığı karşındakininde o yaşlar da olduğunu unutup sadece sana aşık olabileceği ve her şeyi yapabileceğini düşündüğümüz aşklar olmuştur..tabi bu aşkın en buyük aşklara benzer ailelerimize bedel bir durum olduğunu düşünmek de cabası...Tabi 26 yaşımdayım ve benim yaşıtım ve daha büyük ablalarım bilirler sonradan çok gülmüşümdür o yaşları hatırlayınca çünkü dünya bizim etrafımızda döndüğünü düşündüğümüz dönemdir..

bunun yanında herkesin aile yapısı farklıdır.. ailelerimizin yetiştirme tarzı farklıdır..HER NE ve NASIL bir insan olursa olsun anne baba bizim için hayatta ki en önemli varlıklarmızdır . Kötüdür, iyidir,çirkindir,kısadır,sinirlidir,vb ama bunu sorgulayamaz ve değiştiremeyiz...

benim konu sahibinin hayatına karışmak gibi bi lüksüm olamaz ama buraya konu açıp yardım istediğin için 2 önerim olacak ;

daha yaşın çok küçük burdaki bir çok kişinin de değiği gibi bence her şeyden önce okumayı dene yani bunun üni sınavı var meslek kursları var yani bir şekilde haytını kazanmaya çalış sonra sevdiğin kişide zaten iş kuarcak diyorsun ve gerçekten seviyorsanız zaten şartlar müsait olur evlenirsiniz kaçmadan...kaldı ki bu durumda ailesi sadece boyu sorun ediyorsa evi çekip çeviremiyeceğini düşünüyorsa senin ayakları üstünde duran bir bayan olduğunu görünce fikirleri değişebilir..Değişmiyorsa zaten o zamn başka şeyler vardır...

diğer önerim de hiç bir zaman kendini basit duruma düşürme sen fedakarlık ediyorsan bırak karşındaki de senin için bir şeyler yapsın..hee en ufak bir durumda hemen ayrılıyorsa ve ailesi ne diyorsa yapıyorsa zaten o erkek olamamış daha demektir..ki böyle biriyle ömür geçmez.. sen üzülürsün....

son olarak kaçmaa ama illa o kişiyle evlilik diyorsan otur bi düşün ama önünde çok zaman var daha çok aşık olacağın insan çıkar seni seven daha çok çıkar...nolur kendini harcama....

çok pişman olursun çok.. ama dönuşu olmaz kendını düşünmuosun aılenı düşün ne dıecekler soranlara kızımz kocaya kaçtı mı?

Canım bence ailelerin onayını alın beraberliğiniz için..ileride belki seni yarı yolda bırakır bu sefer de senin kendi ailenle sorunların olur ve dönüşün olsa da huzur olmaz.. Ben çevremde de çok tanık oldum ; aile onayı olmayan ilişkiler ne kadar güzel gitse de günün birinde patlak veriyor..bir daha düşün derim.Hakkınızda hayırlısı olur inşaALLAH.

Ana baba duasını almadan nasıl yaşamayı planlıyorsun acaba?
Çok yakın bir akrabam,amcamın kızı o dedıgın hatayı yaptı;başına gelmeyen kalmadı...hacizler,karakollar,mahkemeler,hastalıklar ve daha nicesi..
Burda ki bayanların hepsi en dogrusunu soylemiş aslında;senin su an sınava hazırlanman gerek,okulunu düşünmen gerek.
Daha 18 yaşındasın;başında kavak yelleri esiyor tabiri caizse.
Diyecegim şu ki ;Allah'ın emri dururken o yoldan cıkanlar ve anne baba onayı almadan yapılan evlilikler cok büyük pişmanlıklara yol acıyor..
Umarım aileni üzecek bir şey yapmamışsındır..

kaçma canım benim sevgilimde izine geldiğinde bu teklifte bulundu ama vazgeçti sonra bende istememiştim ama benm ailemde istemiyo onu napcamı bende bilmiyorum yaa (ama kaçma çözüm değil bende çok seviyorum ama erkekler sahip olduktan sonra daha az değer veriyo hele bide kaçtıysan ...

ANLIYORUM SENI ARKADASIM...ZOR ::AMA YAPMA.

telli duvakli gelin olmak varken, kacma.

Allah hakkinda hayirlisini versin. Allah sasirtmasin, kimseyi yanlis yola düsürmesin.

Anne baba olmadan olmaz .

kaçınca birbirine olan büyük aşkınız o deli olduğu kokun karnınızı doyurur. yapma allah aşkına iş varmı para varmı akıl varkı doğru düzgün birşey yok senin yaşındakiler dershanede üniversiteye gitmeye çalışırken sen evlilğe koşuyorsun aşka mücadeleye herzaman saygı duyarımda mantıkta önemli güzelim. karnın açken gurultusunu duyarsın büyük aşk aklına gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…