Kaçmaya karar verdik..

üzülerek söylüorum ki, malesef ben de aynı fikirdeyim... tmm herşeyi bi kenara bıraktık, ya yrn öbür gün ailenenle ilgili bu konuyu yüzüne çarparlarsa, yani çok özür ama, açık açık sölemek istemiorum da ''bilioruz biz sizi kızımmm!'' demeleri bile yıkar yanii... bi ima yeter.. bence çoook ama çoookkk dikkatli düşünn.. ay bilmiorumm... ama bu ezdirme konusunda katılıorum her ne olursa olsun o insanlar senin ailen... AİLEN...

güzel kardeşim
madem birbirinizi çok seviyosunuz, madem aileleriniz ilişkinize karşı
o zaman bu yaşta yapmanız gereken ne biliyo musun?
kesinlikle kaçmak değil
karşınıza bi engel çıktı diye ilişkinizi bitirin de demiyorum, aksine devam edin
devam edin ki görün bakalım sevgiliyken aşkınız bu engele karşı hala eskisi gibi devam edebiliyo mu
sevgilin önce bi askerliğini bitirsin, güzelce bi iş bulsun, işinde biraz kendini geliştirsin, işini otuttursun
sen de bu sırada derslerine odaklan, okulunu bitir, meslek sahibi ol, sen de bi iş bul
bunlar genel olarak bi 5 yıllık sürücek
bu uzun sürece girin ve bu süreç zorlu olucak,aşkınızı sınıycak..
eğer galip gelirseniz, ailelerinizin karşısına elele dimdik kendi ayaklarınızın üzerinde durarak çıkın ve rızalarını isteyin
siz şu an kaçmayı yani kolay yolu seçiyosunuz
siz savaşmadan galip gelmeyi istiyosunuz
asıl savaşmak söylediğim zorlu sürece girmek
ve bu zorlu sürecin sonunda aşkınız hiç eksilmez ve artarsa emin olun aşk zaten galip gelir

ben kaçarak evlendim.çok savaştık ailelerimizle olmadı.ben arkadaşa tabi kaç önerisini sunmam yalnış olur.herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir şeyde yok.benim ki böyle oldu belki bir başkasının farklı olur ama inan kaçmak işin kolayı değil o zaman asıl savaşın başlıyor.ben 9 yıldır evliyim.hiç birşey eskisi gibi olmuyor.9 yıldır evliyim.eşimle çok mutluyum.ailemle çatışmalarımız sürüyor.bu benim için hayatı dahada zorlu kılıyor.dediğim gibi herkes farklı yaşıyor.kimide kaçtıktan sonra alesiyle daha ballı güllü oluyor...iyi düşün derim.

cevap için teşekkürler canım ama ben aslında anladım da , ama çok saçma ne diyeceğimi bilemedimki konu sahibi arkadaşa Allah akıl fikir versinde ne kadar saçma hayatını mafedecek böyle bir hatayı yapmaktan vazgeçsin aksi takdirde olacaklar çok fena

benimde sevgilimi ailem basta istiyordu ama sonra beni üzdü ve cıktı gitti hayatımdan babam bir daha onunla konuşmamı istemedi bile yasak koydu. hala da taraftar değil ama sevdiğim insan vazgecmedi. gelip ailenin elini öpebilir kapıdan mı kovacaklar. bence sansını denemeli. sevgilini ikna et bencede. önce seni gelip ailenden istesin vermezse tamam düşünürsünüz ama önce bunu deneyin. onun anneside öyle bir kabul edecekki zamanla göreceksin. sanki aynı evdemi kalacaksınız. kocanla yaşarsın. ayrıca yaşın cok küçük. ilerde ben ne yapmışım dememek için deneyin bence

Çok kişi aynı yazmıştır zaten ama bende içimden geçenleri yazayım...

Yaşınız daha çok küçük evlilik için. kaçmak demek onun için aileni yok saymak, seni bu yaşa getirmiş aileni bir anda silmek demek. iyi düşün öyle karar ver. ailen senin iyiliğini düşündüğü için olumsuz bakmışlar. önce okuluna bak. erkek arkadaşında askerden gelsin bir iş düzeni oluştursun. sona düşünün evliliği. bir erkeğin ailesi problem çıkartıyorsa ömür boyu çekmek zorundasın demektir. asla geri adım atmazlar..... bu yaşında yazık etme kendine.

Daha ilk sayfayı okuyorum ama hemen yazmak istedim. Senin sevdiğim adam dediğin, benim daha dün kıçını sildiğim yeğenimden 2 yaş küçük. O delikanlı adam madam değil, bildiğin çocuk.

Sana herşeye yetebilecek bir erkek gibi gelebilir ama gerçek hayat hiçte öyle peri masalı değil.

Ne ona, ne kendine yazık et.

arkadaşlar , konu sahibi gelip bunları yazmış,araları okumadan yorum yapanlar için alıntı yaptım.

sen 18 yasındasın o 21 hayatı oyle kolay mı sanıyorsunuz
kaçın bakalım Allah akıl fıkır versın..

kaçmak konusunda soru işaretlerinin oluşmasına sevindim,evet sen de her genc kız gibi telli duvaklı gelin olmayı hakediyorsun.Bak burada kaçan bir çok arkadaş yazmış,emin ol onların da gözü ilk zamanlar senin gibi aşktan kapalıydı,ama ne demişler;sakın kaçma,biz yaptık sen yapma,ilk ayında pişman olduk.... Bunlardan ders çıkarabilmeni dilerim.Onların da aşkı sizinkinden farksız değildi,seninki de onlarınkinden daha büyük değil..

Anlamadığım bir şey var,zaten çalışıp ev bark sahibi olduktan sonra evlenmeyi düşündüğünüzü,evlilik için çok erken olduğunu yazmışsın,yani en 5 yıl sonra gerçekleşecek bir kaçıştan mı bahsediyorsun,yoksa şimdiden kaçıp daha sonra mı evlenmeyi planlıyorsunuz?? Bu arada hep sevgilinin annesini suçlamışsın,ama şunu göremiyorsun,bu çocuk seni zaten 1 ay önce terketmiş,sonra sen dil dökmüşsün,nasıl şimdi bu kadar emin olabiliyorsun bu çocuktan?seni terketmeden önce de aşkından ölmüyor muydu zaten ?Annesi de bence boyunu bahane etmiş,gerçekten boyunla ilgili sorunu olduğunu sanmıyorum.Oğlunu soğutmak için öyle konuşmuş.Kadın direkt seni istemiyor.Çocuğun ailesinden kopacağını sanıyorsan çok yanılıyorsun,şimdilik öyle konuşuyor,çünkü onun da hormonları tavanda.Kişinin ailesi ne kadar kötü olursa olsun et tırnaktan ayrılmaz,ki kadın sadece seni istemiyor,oğluyla niye arasını bozsun ki.Bir yerde de annesi için beni gelinim diye tanıştırmadı demişsin,niye öyle tanıştırsın ki?Evlendiğin zaman gelini olursun,evliyi bırak sözlü bile değilsin.Yani kadının gelini değilsin şu anda.Ayrıca bizim toplumumuzda bırak senin durumunu,nişanlıyken bile gidip erkeğin evinde kalmak ayıp karşılanır.Sen de anneni bırakma.Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar demişler hiç boş bir söz değil.

İş ve ev vereceğini söyleyen adama da güvenip kaçmaya kalkmayın,adamın babasının oğlu değilsiniz ki,adam zaten ben karışmam demiş,belki işe bile almayacak böyle sorunlu birini.nasıl emin olabiliyorsunuz?Senediniz mi var?
Burada kimse senin kötülüğün için yazmamış,herkes oturmuş,okumuş,18 yaşında bir genç kızı nasıl yanlışından çevirebiliriz diye uğraşmış,yazmış.Dolayısıyla kimsenin sana saygısızlık ettiği de yok yazanların çoğunun belki senin yaşında kızı var.Tabii ki herkesin beklentisi ve doğru olan senin bu yaşta kocayı,sevgilinin kokusunu falan değil,derslerini düşünmen,meslek sahibi olmayı düşünmen.Bu yüzden insan çocuğuna,kardeşine,kuzenine nasıl kızarsa sana da kızmaları normal.Hakkında hayırlısı olsun.Bile bile lades deme ve burada yazılanlara kulak ver.

Bir anlik heves icin, omrunu heba ettigine degmez.
Deli gibi asik olup telli duvakli kurulan yuvalar bile yikiliyor.
Aski gozunde buyutme, gelip gecici birsey.
Bunun icin gelecegini yakmaya degmez...

sevdiğin adam sen anlatmazsan brşey öğrenemezdi bu bir böyle birşey var olsa bile söylenmez böyle şey anneni uyarırsın bitir dersin birşey dersin ama maalesef kendi içinde savaşırsın bu şekilde millete anlatarak kendi adının da çıkmasına sebep olursun ayrıca ailesi seni başka gözle görüyor bile merak etme çekinmeden o lafları yanında söylemesi ki buna sebep sensin sen nasıl küçücük yaşta gidersin oralar okadar modern yerler mi ki kadın dediklerinin binkatı eder bir daha gittiğinde merak etme elaleme anlatmıştır bile... kız oğlumun peşini bırakmadı ta buralara geldi aman evlerden ırak kız dediğin ağır başlı olur erkeğin fedakarlık yapmasını bekler erkek bin yapar kız bir yapar ..... oralar modern yerler değil kısaca kendi adını çıkartmak istemiyorsan birdaha öyle birşeye kalkışma bu bir. 2side o çocuk annesine hemen boyun eğer ve ailesinin yanına taşınmak zorunda kalırsınız sonrası düşünemyorum kahrolursun mahvolursun

iyi anlayışlı anne konu sonunda neden kötü oldu acaba:26:

iste annen kendini degil senide düsünmeliydi, insan der kizim var ilerde onada laf gelir diye
hala devam ediyormu annen babani aldatmaya yoksa eski konular mi
erkek arkadasin nerden ögrendi, senmi söyledin:26: böyle birsey söylenmez sevgiliye, sonra yüzüne vurur iste

La havle vela selamun kavlen
Ben sana inanmıyorum artık ya ...
Bir kız, özellikle böyle bir annenin evladı bunları sakin ve serin kanlılıkla nasıl söyler ?
Bunu nasıl kalkıp da , kendinden başka birine itiraf edebilir, elin adamına söyleyebilir.
Ben hiç sanmıyorum....
Üzgünüm, başından beri tüm içtenliğimle yardım etmek için yorumlar yazdım.
Ama bir an böyle inancım son buldu.
Hayal gücü çok geniş birisin anladığım kadarıyla.

Son düzenleme:
Konu fake midir nedir yahu? Konunun neresine yorum yapacağımı şaşırdım en sonunda annem şey dedi zaten ben direk yorumsuz diyorum fazla lafa gerek var mı?

konu bence gerçek
ben dedim kaçamaz diye soru işareti oluşması iyi olmuş bişiler biraz aklını başına getirmiş :103:
hayatta olabiliyor karşı tarafın ailesi istemiyor ve ayrılına biliyor
ama;
seni annesinin kabul etmeme nedeni annen olabilir ben büyük ihtimal evlerinde kalma olayı diye düşünüyorum.
ilişkinize devam edin biribinizi iyice tanıdıkça kokusunu duydukça anlayacaksın
iyiki kaçmamışım iyiki bu ablalarım bana yazmış diyecek sin

Bi abla nasihatı benden sana canım, Allah karsına her zaman bi sevebileceğin birilerini çıkarır ama anne baba bi daha çıkarmaz.
Değer mi hiç, üstelik yaşın çok küçük evlenip de ne yapacaksın evliliğin sorumluluklarını kaldırabilecek misin, şimdi böyle düşünüyorsun birkaç yıl sonra iyiki kaçmamısım diyeceksin.
Allahul alem doğru düzgün işi de yoktur çocuğun, tecrübesizlikle hemen de bide çocuk al başına sıkıntıyı yokluk bi yandan ailesizlik bi yandan gelsin mutsuzluklar peşi sıra o zaman aşk kalıyor mu bakalım... İnşAllah yanlışa düşmezsin vaktini zamanını bekleyip aile rızası ile evlenirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…