Kekler - Pastalar kadayıflı muhallebi (resimli)

chaiga

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
237
1
deneyin harika bir lezzet

kadayıfları önceden güneş alan bir yere açık olarak koyup kurutuyoruz...

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 vanilya
Kadayıfı için:
250gr. kadayıf
1 su bardağı orta çekilmiş fındık
2-3 yemek kaşığı margarin
yarım su bardağı tozşeker

öncelikle unu şekeri ve vanilyayı sütümüzle sürekli karıştırarak muhallebimizi pişirip bir kenara alıyoruz.

kadayıflarımızı kolay kırılmaları için kurutmuştuk..ufaladığımız kadayıflarımızı rengi biraz değişene kadar margarinle kavurduktan sonra içene şekeri ve fındıklarımızı atıp kahverengileşene kadar iyice kavurup kıtır kıtır yapıyoruz..

tepsinin altına kadayıflı karışımın yarısını döküyoruz.üzerine muhallebimizi ekledikten sonra kalan kadayıfıda en üste koyuyoruz..

önemli bir püf noktası: muhallebide kadayıfta tepsiye konulurken iyice soğumuş olmalı yoksa kadayıflarımız yumuşar ve kıtır kıtır olmaz.

afiyet olsun
 
kadayiflimuhallebi.jpg


alıntıdır
 
Son düzenleme:
bende butarifi çok severek yapıp yiyorumm ama ben muhallebisine 1 poşet krem şanti karıştırıyorum çok daha lezzetli oluyyyoo bi dene cnm

ellerine sağlık nefis görünüyoo
 
çok güzel görünüyor ellerine ve emeğine sağlık tatlım

bende bu tarifin şerbetli olanını yemiştim hala tadı damağımda

olsada yesemcokacimcoook
 
bende fındık yerine ceviz kullanarak yapıyorum ve mutlaka bir paket krem şanti karıştırıyorum muhallebisine. (*krem şanti muhallebi ılıkken karıştırılıyor) enfes bir lezzet..
 
ite aradıgım tatlı 1 tepsı olsa yerım vallaha tatlı manyagı oldum acaip kalorı ıstegı var
 
akşam yaptım bundan buakşam misafirlerim gelicek çalıştığım için dünakşamdan hazırladım bazılarını bu tatlıyıda yaptım ben çok seviyorum bakalım misafirlerimde beğenicekmi
 
benimde çok sık yaptığım bir tatlıdır ben kadayıfı hazır kadayıf kullanıyorum hani markatlerde paket içinde kızarmış şerbetlenmemiş olan kadayıflardan bahsediyorum çok pratik oluyor elimle küçük parçalar kırıp kavuruyorum hiç uğraşmıyorum kurut derdi filanda olmuyor. bir paket kremşanti ve cevizle daha güzel oluyor birde muhallebiyi yaparken nişastada kullanıyorum hem un hem nişastalı muhallabileri daha leziz buluyorum.
 
kızlar ben bunu denedim biraz önce bitti..
iyicene öğrenmek için size bazı şeyler sormak istiyorum.

** şekerle kadayıfı kavururken ben pudra şekeri ilave etmiştim evde toz şeker yoktu , ama kadayıf şekerle yapıştı birbirine yani homojen bir şekilde her tarafına eşit olarak dağılmadı, tahminim o ki : eğer toz şeker kullansaydım sanırım şekerler tam erimeyecek katur katur kalıcaktı içinde, pudra şekeri bile tam olarak erimedi..siz şekeri nasıl eritip homojen şekilde her yerine eşit dağılmasını sağlıyorsunuz püf noktası nedir burda ?

** eğer kavrulmuş alsaydım kadayıfı, yine de şekerle kavurmama gerek var mıydı yoksa onu şekersiz aldığım gibi mi kullanmam gerekiyordu ?

** krem şanti bazı tariflerde toz olarak muhallebiye katılırken bazı tariflerde de süt ile çırpıldıktan sonra katılıyor, siz hangini yapıyorsunuz ?

ekleyeceğiniz başka önemli püf noktaları var mı kızlar bilmediğim..şimdi buzdolabına koydum ama bir taraftan da yumuşamasından korkuyorum acaba buzdolabına koymasam mı ?
 
hiç denemedım ama denemk ıstıyorum en kısa zamanda canım çektı
bazı tarıferde nişastada koymuşlar acaba koyunca ii olurmukı
 
Faakt sonra baska bır yerde yedım kadayıfları yumusacıktı vve hosuma gıtmedı acaba bır puf noktası mı var kı yumusamaması ııcınn
 
X