kaderim iki dudağımın arasında :/

Bilemiyorum bana cok sacma geldi.... allah ile kul arasında olan bisey sonuçta kriter olmamali bence... bir evlilik bana gore saygi ve sevgi üzerine kurulur... sahsen ben öyle yaptim.... ister kilsin ister kilmasin ister oruc tutsun ister tutmasin. Ben kimim ki bana hesabini verecek. .... benim icin tek kriter adam olsun... yurekli mert ve merhameti olsun... kadina saygi duysun.. ask olmayan evlilikler bana gore renksiz. .. cok asik olarak evlendim ve diyorum ki askin insana yaptiramayacagi delilik yok... unutma ki bi soz var.. asksiz nikah , nikahsiz ask getirir.....

Kendi yaşam tarzında birini istemen çok normal, farzlar konusunda hassasiyetin olması da çok güzel, bunları açıkça sorup netleştirebilirsin. Ancak evlilik için bunlar yeterli değil, her şeyini tam yapan bir insanda olsa ; yaşam şartları, karakteri,aile yapısı çok önemli. Farzlarını yerine getiren insanın Allah korkusu olur ancak huzur sadece bununla olmuyor. Madem mantık evliliği yapacaksın çok dikkatli tart her şeyi, Allah gönlüne göre versin

Yangindan mal kacirir gibi evlenmenize gerek yok gorucu usulu olunca flort edilmez mi azcik taniyin yalan soylemis bence kendinden emin olsa emin emin konusurdu birde arkadasim tipini begenmedigin adamla ayni yataga girmek zulum olur.hersey ic guzellik degil tipini begenmedigin adami opemezsin bile. Bu cok onemli bir ayrinti yabana atma lutfen.

Madem kafanda soru işaretleri var acele etme
Uzatabildiğin kadar uzat ,nişanlılık evresi de uzun olsun
En azından namaz vakitlerinde falan ne ypıyor ne ediyor
Yada davranışları sana uygun mu ölçüp tartmış olursun
Çocuk Antalya da yaşıyorsa da işin zor
Tanıman pek mümkün olmayacaktır

Evlilik için iki temel kuralım var. Kafa yapıları uyacak gönülde sevecek.
İçine sinmiyorsa evlenme.
Çevrenden söylenen sözlere kulak tıka iyi tanı kendi duygularından emin ol
Evlendin için ısınmadı uygun biri olmadığını gördün ne yapacaksın ?
Hayırlı işte acele etmek gerekir ama şüphe varsa biraz düşün

Kimsenin kriteri kimseyi ilgilendirmez tabiki herkesin gönlünden geçen şeyler farklıdır ama tek kriterin bu olmasın.
Evet farzlarını yerine getirip getirmemesi senin için bir kriter olsun ama yanına başka kriterler de eklemelisin.
Nişanlılık dönemini uzun tutarsın huyunu suyunu öğrenirsin.
Tamam görücü usulü evleniyor olsanız bile bu tanımadan evlenmek demek değildir.
İlk gördüğünde sevmezsin belki ya da yıldırım aşkı olmaz ama illaki insan zamanla o insanı tanıyıp sevmeye başlar
ya da tanıyıp sevmekten vazgeçer.Ona göre evlilik kararı alır ya da almaz.

Hayatın insana ne getireceği de hiç belli olmuyor.
Benim kuzenim evli.Kendi de eşi de namaz kılmıyorlardı.Kuzenim oruçlarını tutuyordu ama.
Eşi ne namaz kılıyordu ne oruç tutuyordu içki içen birisiydi.
Sonra bir gün kuzenimin eşi ramazanda televizyonda bir hocanın sohbetine denk geliyor ve etkileniyor.
Oruç tutmaya karar veriyor.Sonra bakıyorki oruç tutuyor namaz da kılmaya başlayayım diyor.
Namazlarını aksatmıyor.Sonra Kuran okumayı da öğreniyor.İçkiyi bırakıyor.
Kuzenim de onla birlikte namazlarını kılmaya başlıyor.

Sana namaz kılmasa da olur demiyorum sonuçta bu senin isteğin ama yanına başka kriterler de eklemende ve tanımadan evlenmemende fayda var diyorum

dugunden sonra bır otele gıdın konyada da vardır mutlaka sehır ıcı otellerı ertesı gun kahvaltınızı falan yapın guzelce oglen gıdın el opun aksama kadar takılın sonrada balayına cıkın derım ben.

Selam arkadaşlar yıllardır takip ediyorum siteyi kısmen herkesi tanıyorum :) İlk konum ve gerçekten yardıma ihtiyacım var... Bana görücü geldi olumlu cevap verdim ama içimi huzursuz eden bir şeyler var ne olduğunu bilmiyorum belki evlilik korkusudur... Aile örtülü çocuk cemaatten diye olumlu baktım maaşını evini arabasını sormadım görsel olarak da hayalimin yanından geçmiyor inançlı olsun huzur olsun tek istediğim bu... neyse sohbet ediyorduk dedim ki farzını yapmayan biriyle zaten evlilik düşünmem gibi bir cümle kurdum sonra sen namaz kılıyorsun değil mi dedim bana geç olsa da kılıyorum dedi... biraz kekeledi... sanki yalan konuşuyor gibi hissettim...günahını da almak istemiyorum...ama çok huzursuzum...özellikle belirtmek istiyorum:herkesin inancı kendisine uygulasa da uygulamasa da kimse dört dörtlük değil fakat ben maaş ev ya da araba yerine ibadet istedim o yüzden inanç konusunda söylediklerime olumsuz yönde takılmamanızı rica ediyorum... ve bugün görüşeceğiz evlenmek de istiyorum ama bir tarafım acele ediyorsun diyor diğer taraf görücü usulü evlenme isteyen sendi elif diyor... ben konya'dayım antalya'ya gelin gidecem olursa yaşımda 27 :)) çok karışık yazdım farkındayım ama kafamda daha deli sorular var :)) cevaplarınızı dört gözle bekliyorum

Bence çok acele karar verme o nu tanımak için kendine de ona da zaman tanı.
Evlenicek kişilerin her anlamda uyuşmaları gerekiyor bence. Senin ona karşı olan hislerinde önemli.
Yani ikinizde çok inançlı çok iyi insanlar bile olsanız mutlu olamayabilirsiniz. Evlilik bu şakaya gelmez geri kalan hayatını o insanla geçirceksin bu yüzden sadece ailesi örtülü, kendiside cemaatten diye direkt karar verme. Tabi inanç yaradanla kul arasında kimse giremez haddim de değil belki ama ne örtülü ne cemaatçi insanlar varki ciğerleri beş para etmiyor. Bir çoğu aklına takıldığı gibi namaz kılmayı bile bilmiyorlar. İyi düşün derim ben.

Inancli bir insan olarak kaderin senin iki dudagin arasinda olmadigini bilirsin :) hususan evlilik gibi kulun idaresinde olmayan konuda :)

Konuya gelirsek, hem elektrik alamamissin hem de sartlar olumsuz
Bence zorlama

ben de eski kocamı aynnı sizinki gibi anlattıkları için bi anlık boşlukla kabul ettim.. hep çokk dindar görüntüsü verdi ama evlendikten sonra namazı tamamen bıraktı nerdeyse çok çok huzursuz oluyordum kılıyorum kılıcam dyp kılmadan uyuyordu ailesi de namazında niyazında hac umre hepsi vardı ama beş para etmez insanlar olduğunu evlendikten sonra gördüm.. sonuç: boşanıyoruz.. çok çok iyi tanımaya çalış sakın sakın acele etme.. bide görücü usulü olunca erkek çok bağlanmıyo sanki yani benimki öyleydi onun için bi vazgeçilmezliğim yoktu , bu da çok kötü etkiliyor insanı.. aşk evliliği mantık evliliğinden daha mantıklı bence :)

mesajlarınıza baktımda görünüş olarak beğenmemişsiniz, hep huzursuz olduğunuzdan bahsetmişsiniz, içinize yalan söylediğine dair şüphe düşürmüş.. Sanki hayırlı bir iş değilmiş gibi geldi bana bu işin sonu başından belli kendinizi ateşe atmayın bence yaşınızda henüz genç.

Back
X