Kaderime cok kiziyorum

Ben bundan iki sene once nisanlandim bi adamla. Bana kendisini cok iyi tanitti (dini yonden isi vs ) sevgililik gezme tozma gunah diye biz 4 ay icinde nikah yaptik ailemizinde onayiyla . Hersey cok iyidi namazinda evinden cikmaz bi adamdi. Dugunumuz olmadi ailesinin maddi durumu iyi degil diye, nikahimizdan bir sene sonraya dugun tarihi aldik ve resmi nikahida ayni gune aldik. Yani sadece imam nikahiyla birlikteydik. Bir senemiz bitmek uzereyken dugunumuze gunler kalmisti ;ve biz birlikte olduk(dinen evli sayildigimiz icin) birden ayni adam gitti yerine evimi basan icki icen bi adm geldi. Sarhossun dedigimde inkar etti herseferinde en sonunda ailemde onu o halde gordu ve ayrilmami istedi. Ben yinede cok cabaladim sanslr verdim evden cikma istedigini yaparim vs dedim dinlemedi. Herseferinde cikiyordu isini birakmisti. Ev tutacak kira oduyecek param yok demeye basladi ailemin yaninda kalalim vsler . Dahada yuzlerce degisim. Ve tabiki aileminde israriyla en sonund ayrildim suan 2 aydir ayriyiz ama hala cok uzgunum kaderime cok kiziyorum. Ben hayatimiz dinimize gore en guzel sekilde yasamak icin ellimden geleni yaptim ve suan ; dugunu olmadan bakireligini kaybetmis bi kiz olarak herkes kotu gozle bakiyor. Ama sadece beni daha cok sevsin daha cok baglansin. Her istedigi olsun diye yapmistim. Cok pismanim baska bi adamla asla olamam. Bunlari hakkedecek ne yaptim ? Nerde hta yaptimda bunlari yasiyorum ben?
Sen dinimi en güzel sekilde yasiyorum ayagina hic bir gecerliligi olmayan hoca nikahıyla evlendiğini sanatsan olacak olan budur. Kaderini kendi yazarcogu zaman insan. Ayrıca nikahın dini olani dini olmayanı yoktur. Onun adı hoca nikahı. Bizde geçerli olan belediye nikahı. Sen git adam gibi kıy nikahını, tüm haklarını al. Sonra çok istiyorsan hocaya da gidersin. Allah bile tedbir senden tevekkül benden diyor.

Ben bundan iki sene once nisanlandim bi adamla. Bana kendisini cok iyi tanitti (dini yonden isi vs ) sevgililik gezme tozma gunah diye biz 4 ay icinde nikah yaptik ailemizinde onayiyla . Hersey cok iyidi namazinda evinden cikmaz bi adamdi. Dugunumuz olmadi ailesinin maddi durumu iyi degil diye, nikahimizdan bir sene sonraya dugun tarihi aldik ve resmi nikahida ayni gune aldik. Yani sadece imam nikahiyla birlikteydik. Bir senemiz bitmek uzereyken dugunumuze gunler kalmisti ;ve biz birlikte olduk(dinen evli sayildigimiz icin) birden ayni adam gitti yerine evimi basan icki icen bi adm geldi. Sarhossun dedigimde inkar etti herseferinde en sonunda ailemde onu o halde gordu ve ayrilmami istedi. Ben yinede cok cabaladim sanslr verdim evden cikma istedigini yaparim vs dedim dinlemedi. Herseferinde cikiyordu isini birakmisti. Ev tutacak kira oduyecek param yok demeye basladi ailemin yaninda kalalim vsler . Dahada yuzlerce degisim. Ve tabiki aileminde israriyla en sonund ayrildim suan 2 aydir ayriyiz ama hala cok uzgunum kaderime cok kiziyorum. Ben hayatimiz dinimize gore en guzel sekilde yasamak icin ellimden geleni yaptim ve suan ; dugunu olmadan bakireligini kaybetmis bi kiz olarak herkes kotu gozle bakiyor. Ama sadece beni daha cok sevsin daha cok baglansin. Her istedigi olsun diye yapmistim. Cok pismanim baska bi adamla asla olamam. Bunlari hakkedecek ne yaptim ? Nerde hta yaptimda bunlari yasiyorum ben?
Başka bir adamla olmam diye büyük konuşmayınız,bekar,evli,düğün olmuş olmamış ne yaşadığınız sizi ilgilendirir. Dua edin bol bol,namaz kılın,ayrıca dışarı çıkıp yürüyün,arkadaşlarınızla olun en iyi yolu bu:110:

İşte kader tam olarak bu değil. Birşeyler yapıp sonra onun sorumluluğunu almamak kaderim böyleymiş demek belki de en yanlış seylerden biri.

Umarım bu günleri çabuk atlarsiniz, güzel gunleriniz olur. Bu adam şimdiden size neler etmiş evlenseniz kim bilir daha neler yasayacaktiniz. Ayrıca aileniz de akl-i selim insanlarmis ki o adamdan ayrılmanizi istemişler. Bence sukretmelisiniz.

Dini nikahın herkese duyurulma zorunluluğu var , duyurduysanız çevreniz neden size kötü gözle bakacak ?
Nihayetinde evlenme kadar boşanmakta helal ve belki ben düğün sevmiyorum ve yapmadım kime ne bundan ?

Ama birşey var ; bir aile neden çocuğuna bu kötülüğü yapar ?
Dini kıydınız ama en önemli nikahı bir yıl sonraya bıraktınız .
Sebepse maddiyat :ukala::ukala::ukala:

Bir resmi nikahı bile size çok görmüş bu adam ve şimdi mızmızlanmak normal değil.

Valla güzelim git annene anlat durumu. Ben cok kızıyorum böyle hikayelere. Dinin arkasina siginip imam nikahi denen sacmaligi yapiyorsunuz. Toplumda gecerli olmayan ayrilinca evlenmeden cinsel iliski yasayan insan konumuna dusuyorsunuz. Madem oyle resmi nikahi da hemen yapsaydiniz.

Artik olanla ölene care yok. Cozumu belli madem anan baban razi oldu dugunden önce imam nikahina acikca konusacaksin onlar durumu bilecek. Hayatin sonu filan da degil elbette kendi cevrene uygun gerekirse evlenmis bosanmis -ki bu benim fikrim degil- birini bulursun. Ama tek başına altından kalkmaya calisma böyle hayatin bitmis gibi de konusma. Sakin o adama geri donmeye de kalkma. Sana ders olsun bir daha baskasini her seyinle mutlu etmeye calisma.

Konunuzda elestirilecek cok sey var lakin banlanmak istemiyorum. Sadece sunu soyleyeyim kavram kargasaniz var,dini yonden evli falan degilsiniz imam nikahiyla. Evlenmeden once cinsellige asla karsi degilim ama boyle dini kullanirsaniz kendinize kizmadan once yaptiklarinizi bir gozden gecirmeli ve ayni hatalari yapmamalisiniz

Zaten ne yapılıyorsa bu dinn üzerinden sömürülerek yapılıyor...Sizide din üzerinden sömürmüş imam nikahlı eşiniz... İşte bu kadar basite çeviiriliyor evlilik..Çok da birşey söylemek istemiyorum...
Maalesef karşınıza çürük elma çıkmış.. Şanslı tarafından bakın, nekadar erken o kadar iyi..

Bütün hatayı yapan sensin ama suçu kadere atıyorsun.
Kaderini belirleyen sensin unutma.
Hangi akla hizmet hemen dini nikah yapılıyor anlamıyorum ki.
Önce dini nikah, bir yıl sonra resmi, bir yıl sonra düğün? Ne saçma sapan bir iş!
Ama ders olmuştur. Bir daha yapmayın.

Kaderinizde sizin de parmağınız var. İnsan kendi kaderini kendi yazar. İki tür irade vardır küllü irade ve cüzi irade. Siz kendiniz bile isteye beraber olmuşsunuz. Onu mutlu etmek için, size bağlansın diye. Olan olmuş artık. İsyan etmek yerine durumu telafi edin. Önünüze bakın. O adamı tamamen çıkarın hayatınızdan. Varsa günah olduğunu düşündüğünüz bir durum tevbe edin. Kaderi suçlamak şu an işin kolayına kaçmak olur.

Nikah cüzdanı görmeden imam nikahı yapmak yasal mı? Sürekli bişeyler değiştiğinden gerçekten bilmediğimden soruyorum.. ayrıca sevişince adamın size bağlanacağı düşüncesi kafanıza nasıl oturdu onu hiç anlamadım... beni yanlış anlamayın ben bu konularda tutucu insan değilim isteyen istediğiyle sevişsin umrumda olmaz kimseye zarar vermedikce.. ama madem sizin için bu kadar sorundu yasal olarak evlenmeyi bekleyebilirdiniz.. acele niye? İnsanların gözünde nasıl göründüğünüzden ziyade bence önce iç sesinizi susturun insanlar bi zaman sonra unutur zaten...

Sırf birlikte olabilmek için dini nikah kıymışsınız ki zaten?
Aileniz buna neden izin verdi? Aynı evde oturacaktınız ve birlikte olmayacak mıydınız?
Çok kızıyorum sizin gibi kadınlara. Bakireliğini kaybeden kadınlar ikinci el falan mı oluyor?
Herkesn dünya görüşü farklıdır, dininize bu kadar düşkünseniz ve bu kadar muhafazakarım diyorsanız, yapmayacaktınız, bu kadar basit.
Ha bir de bana daha çok bağlansın diye yaptım demişsiniz, burası daha da vahim. Cinselliği ödül gibi kullanmak çok tehlikeli ve ilkel bence, iki kişi de isterse bir şeyler yaşanır ve herkes ne yaşadıysa arkasında durmalı. Size tavsiyem çevrenizi biraz olsun değiştirip bakış açınızı da buna göre genişletebilmeniz.

Nikah cüzdanı görmeden imam nikahı yapmak yasal mı? Sürekli bişeyler değiştiğinden gerçekten bilmediğimden soruyorum.. ayrıca sevişince adamın size bağlanacağı düşüncesi kafanıza nasıl oturdu onu hiç anlamadım... beni yanlış anlamayın ben bu konularda tutucu insan değilim isteyen istediğiyle sevişsin umrumda olmaz kimseye zarar vermedikce.. ama madem sizin için bu kadar sorundu yasal olarak evlenmeyi bekleyebilirdiniz.. acele niye? İnsanların gözünde nasıl göründüğünüzden ziyade bence önce iç sesinizi susturun insanlar bi zaman sonra unutur zaten...

Bir ara resmi nikahtan önce dini nikahın yapılması yasaktı diye hatırlıyorum ama şimdi millet çatır çatır dini nikah kıyıp birliktelik yaşıyor. Dini istismardan başka bir şey değil bu.

Bir ara resmi nikahtan önce dini nikahın yapılması yasaktı diye hatırlıyorum ama şimdi millet çatır çatır dini nikah kıyıp birliktelik yaşıyor. Dini istismardan başka bir şey değil bu.
Ben de takip edemiyorum artık değişen şeyleri çünkü malesef şaklaban dindarlar türedi ülkemizde kendi çıkarları için değiştiremicekleri şey yok bu yüzden emin olamadın.. kesinlikle katılıyorum dini istismar etmekten başka şey değil.. madem dini nikahına güvenip adamla birlikte oldun evlenip boşanmış say kendini.. kadere atarlanma..

Ben de takip edemiyorum artık değişen şeyleri çünkü malesef şaklaban dindarlar türedi ülkemizde kendi çıkarları için değiştiremicekleri şey yok bu yüzden emin olamadın.. kesinlikle katılıyorum dini istismar etmekten başka şey değil.. madem dini nikahına güvenip adamla birlikte oldun evlenip boşanmış say kendini.. kadere atarlanma..

Kişiyi "insan" yerine koyan laikliğin ve resmi nikahın gözüne seveyim.

Siz zaten bakirede olsaniz evlenmis ayrilmis bir insansiniz dini nikah cocuk oyuncagi degil moralinizi bozmayin allahtan hayirli birini isteyin ve ayni hataya bir daha dusmeyin.

Üstteki yazdıklarınıza bakınca ben birleşme öncesi zaten birlikte yaşadığınızı anlıyorum. Birlikte yaşarken sorun yok da, düğün olmadan ayrılınca mı sorun oluyor milletin gözünde? Ve sizin gözünüzde? Herhalde kimse kardeş kardeş yattığınızı zaten düşünmemiştir onca zaman. Ortada resmi bir şey yoksa, olabilecekleri hesap etmelisiniz. Kadere değil kendinize kızın.

Ayrıca maddi durum iyi değil diye neden dini nikah kıyılıp da resmi nikah ötelenir? Resmi nikahın bedeli ne ki? Bir beyaz elbise, bir takım, bir çiçek, bir de belediyeye ödenen küçük meblağ. Oda nikahı kıyardınız 100 TL bile tutmazdı. Koca koca insanlarsınız, siz, aileniz, bunu kimse mi garipsemedi?

Diye uzun uzun yazıyordum ki, 4 ay içinde tanışma-nişan-birlikte yaşamaya başlama, 1 yıl sonrasına da düğün, 2 ay da ayrılık, toplam 18 ay. E 2 yıl önce nişanlanmışsınız??? Buna göre çoktan evlenmeniz gerekirdi. Ya sahte konu açacaksanız bari tarihlerini tutturun ya. Burada yazıyor insanlar.
Gunu gunune yazmdim herhalde asaga yukari yazdim. Sacmasapan yorumuapma

Back
X