• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaderimizdeki insanlamı evleniriz beklemekten yoruldum...........

ınsanların nikahlanacagı kişi rabbimiz tarafından önceden yazılmısmıdır... hıc ummadıgı anda bu sekılde evlenen arkadaşlar varmı??

ben de bilirim ki: düğün ve cenaze değişmez.
Zaten evlenen bir sürü çift size böyle ağzınızı açık bırakacak tesadüf hikayeleri anlatabilir.
Bir tane ben söyleyeyim. Bir arkadaşımın arkadaşı erkek bu çok iyi bir yerde çalışıyor ve tatil için turla İtalya’ya gidiyor. Orada tatil amaçlı ama aynı turdan değil kız bir öğretmenle tanışıyor. Ve kısa zamanda evleniyorlar. Hatta çocuk kız için işini bırakıyor ve onun olduğu şehirde başka bir yere başlıyor. Yani kader olunca yer ve zaman tanımıyor. Bak ülke sınırlarında karşılaşmadılar taaa nerde kısmet oldu tanışmak.

evet kaderimiz de yazılıdır kimse kaderimiz de er yada geç olur evlenirsiniz hayırlısıyla bende inanıyorum kaderimizde olduğuna

bende kaderimizde yazılı olduğuna inanıyorum çünkü analarımız hep anlatırlar; kimseye evet demezsin bir gün birisi çıkar ağzın dilin bağlanır bir bakmışsın ki evlenmişsin.
benim evliliğimde aynen öyle oldu asla hayatıma bir erkek almıycam,yeni bir ilişkiye başlamayı asla düşünmüyorum kafamı dinliycem dediğim zamandan itibaren 6 ay içinde söz-nişan-düğün olduda bitti, 1,5 yıllık evliyim çok şükür, Allah iyiki eşimi karşıma çıkarmış.

çok garip değilmi yada bana öyle geliyor..insanların sevdiği oluyor ,ondan vazgeçemezsin gibi gelip işte kaderim deyip evlenmek istiyorsun hoppp bişey çıkıp anlamadan bitiveriyor ve zamanla başkasını seviyorsun ...bende bekarım ve bende merak ediyorum aslında..ne bileim evdemi kalcam yoksa kiminle evlencem çok merak ediyorum..hele benim gibi sevgilisi yoksa birinin o dahada merak ettiriyor..

bende evlılıgın kader olduguna ınananlardanım.. ama mutlu olmak bızım elımızde.

Mutlu olmak için birine ihtiyacın yok. Al kahveni ve tak kulaklığını." :36:

bende evlılıgın kader olduguna ınananlardanım.. ama mutlu olmak bızım elımızde.

Mutlu olmak için birine ihtiyacın yok. Al kahveni ve tak kulaklığını." :36:

iyi fikirmiş..ama beni gençken yalnızllık değilde yaşlılıktaki yalnızlık korkutuyor..gençken kimseye ihtiyacın olmaz ama yaşlanınca mutlaka bi arkadaşa ihtiyaç olur gibi geliyor..arkadaş derken evde yaşayıp bir ömür onla olcağın hayat arkadaşı yani..

yaslılıga kadar yasayacagımızın garantısı yokki..

hem ne malum belkı eşin senden once vefat edıcek gene yalnız kalıcaksn bılemeyızkı..

hem huzur evlerı ne gune duruor :))

iyi fikirmiş..ama beni gençken yalnızllık değilde yaşlılıktaki yalnızlık korkutuyor..gençken kimseye ihtiyacın olmaz ama yaşlanınca mutlaka bi arkadaşa ihtiyaç olur gibi geliyor..arkadaş derken evde yaşayıp bir ömür onla olcağın hayat arkadaşı yani..

yasım 29 canım kendımı gec kalmıs gıbı hıssedıyorum

Evet kendine göre haklisin,ama hayirlisini iste...bak ben 28 yasindayim,bende diyorum bebek icin ya gec kalirsam?

1,5 yildir olmuyor,,,ama taktiri Ilahi ne yapayim,ben sadece kürler yapip doktora gidip muane olabilirim ama yavrumu Allah verecek,,

Inan bana,hayirlisini iste,sirf evli olmak icin isteme...düsün evlendin simdi,ama esin sana yar olmadi ve bütün ömrünü zindan ediyor sana,,,eee ne anladin sen bu evlilikten?

ben guzel seylerı dusunerek istiyorum evlılıgı kımse magazaya gırınce kot almak ısteyınce alınca ama bu yırtılabılır dıye dsunup vazgecmıyor.. evlenıp napacaksın dıyenlere sasırıyorum soruyorum sıze ozamn sız neden evlendınız

ben guzel seylerı dusunerek istiyorum evlılıgı kımse magazaya gırınce kot almak ısteyınce alınca ama bu yırtılabılır dıye dsunup vazgecmıyor.. evlenıp napacaksın dıyenlere sasırıyorum soruyorum sıze ozamn sız neden evlendınız

Cok basit bunun cevabi: evlilikleri istekleri dogrultusunda yürümüyorda ondan.

ama bence evli olmak demek hep yenilenmek demektir...zaten hayatin her alaninda öyle degil mi?

cocugumuz dogar büyürken ona göre bizde degisip kisisel olarak gelismeliyiz...yerimizde sayarsak bi bakariz ki aaaaa ben ne kadar geride kalmisim,deriz

bende kaderimizde yazılı olduğuna inanıyorum çünkü analarımız hep anlatırlar; kimseye evet demezsin bir gün birisi çıkar ağzın dilin bağlanır bir bakmışsın ki evlenmişsin.
benim evliliğimde aynen öyle oldu asla hayatıma bir erkek almıycam,yeni bir ilişkiye başlamayı asla düşünmüyorum kafamı dinliycem dediğim zamandan itibaren 6 ay içinde söz-nişan-düğün olduda bitti, 1,5 yıllık evliyim çok şükür, Allah iyiki eşimi karşıma çıkarmış.

Bende şu an böyle düşünüyorum.. Kimseye güvenemicem istesemde, bu yüzden en iyisi kimseyle o tarz samimiyet kurmamak diyorum ve açıkçası ben evlenemicem gibi geliyor.. Yeni bi ilişkiden çıktım bu yüzden olabilir ama sanki ne olursa olsun bu düşüncelerim değişmicek gibi geliyor..

valla kader midir bilmiyorum ama bizim inancımızda oruç tutup rüyaya yatılır ve suyu verenle evlenileceğine inanılır:17:
bende suyu içtim keşke onunla evlensem:31:
ama bana o kadar uzak biri ki:43:

valla kader midir bilmiyorum ama bizim inancımızda oruç tutup rüyaya yatılır ve suyu verenle evlenileceğine inanılır:17:
bende suyu içtim keşke onunla evlensem:31:
ama bana o kadar uzak biri ki:43:

bizim inancımıza göre diyosunuz ya merak ettim inancınız nedir?farklı biz istihareye yatarız sizinki farklı merak ettim

ben de evliliğin kader olduğuna inananlardanım. karşıma çok kişi çıktı ve ben her zaman "Allahım hayırlıysa olsun" dedim

iyi ki onlardan biriyle olmamış. 28 yaşındayım sevgilim bile yok, bazen hiç evlenemeyeceğimi düşünüyorum

bunun koca meraklısı olmayla alakası yok, ben artık hayatın her anını biriyle yaşamak istiyorum

yalnız yaşlanmak istemiyorum:25:

ben de evliliğin kader olduğuna inananlardanım. karşıma çok kişi çıktı ve ben her zaman "Allahım hayırlıysa olsun" dedim

iyi ki onlardan biriyle olmamış. 28 yaşındayım sevgilim bile yok, bazen hiç evlenemeyeceğimi düşünüyorum

bunun koca meraklısı olmayla alakası yok, ben artık hayatın her anını biriyle yaşamak istiyorum

yalnız yaşlanmak istemiyorum:25:

evet bende böyle dusunuyorum koca meraklısı olmaktan öte ask ınsanıyım sevılmek sevmek hosuma gıdıyor paylasmak hayatı

Bende 28 yaşıma geldim üniversite bitti meslek sahibi oldum bir çok arkadasım evlendi hatta çocuğu olan bile var. Kısmet hersey ya hayırlısı herseyin ama zaten günümüzde böyle bu yaşlarda oluyor ki evlilikler

evet bende böyle dusunuyorum koca meraklısı olmaktan öte ask ınsanıyım sevılmek sevmek hosuma gıdıyor paylasmak hayatı

inşallah olur canım çok üzme kendini

bir de aşk insanıysanız tek başına mantık evliliği zor oluyor. illa aşk olmalı

Son düzenleme:
Sashamia'nın değindiği konuya değinecektim ben de.
Hiç evlenmeyen , 50 yaşına kadar evlenmeyen insanların kaderinde biri yok mu ?
Sashamiaaa, bana anlatsana özelden ya o dini içeriğe girecek olan konuyu ? :)))

Yani ya kaderimizde biri yoksa, bu mümkün mü ? Peki neden yok :(

Sekerim, bence biz de kismete birazcik yardimci olmaliyiz :) Butun gun evde oturursak kismet bizi nasil bulsun? Calisiyor musun, hobilerin var mi, kurslar vs. ya da baska sekillerde sosyallesiyor musun ? Gerci bunlar olunca da kismet olmayinca yine de olmuyor, ben derim ki hem kismete hem kendimize guvenelim :)
Ben de kismet eksikligi cekenlerdenim, 25 yasindayim ama su ana kadar dogru duzgun bir iliskim olmadi. Bunu boylece soyledigim insanlar kulaklarina inanamiyor, nasil olmaz diyorlar zira disadonuk ve neseli biriyim. Kismet olmayinca gercekten de olmuyor iste.
Ustune ustluk bir de ask insaniyim, hayatimda romantizm yok diye cok uzuluyorum. Evlenmeyi falan gectim, adam gibi karsilikli bir ask yasamadan olecegim diye cok korkuyorum.

Back
X